Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szívbetegséget okozhatnak
  2022-06-01 22:34:12, szerda
 
  Fura dolgok, amelyek szívbetegséget okozhatnak

Sokféle dolog okozhat szívbetegséget. Olyan dolgok is, amelyekről nem is gondolnánk, hogy ilyen komoly problémát szülhet, hiszen sokan meg vannak róla győződve, hogy csakis az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás és az inaktív életmód lehet az oka a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának. Lássuk is, melyek azok a tényezők, amelyek felelőssé tehetők a szívbetegségek kialakulásáért.

Az egyik ilyen dolog nem más, mint a hangos zene, amely megemeli a szervezetben a kortizolszintet. Hatására nagyfokú stressz alakul ki a szervezetben. A folyamatosan fennálló, azaz a krónikus stressz pedig szívbetegségek okozója lehet.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a foggal kapcsolatos betegségek és problémák összefüggésbe hozhatók például a szívroham és más szívbetegség kialakulásával.

A több műszakos munkarend is oka lehet a szívvel kapcsolatos betegségek kialakulásának. A szabálytalan munkaidő megzavarja a szervezet cirkadián ritmusát és sebezhetővé tesz a szívproblémákkal szemben. Ha nem is tudunk a munkánkon változtatni, járjunk el rendszeresen kardiológiai szűrővizsgálatra.

A levegő szennyezettsége is nagyon veszélyes, hiszen plakk formájában rakódik le az artériák falán és ez szívbetegséget, illetve az agyat érintő betegségeket is okozhat. Nem is beszélve a tüdőt érintő súlyos, krónikus betegségekről.

A krónikus alváshiány is összefüggésbe hozható a szívbetegségekkel. A kevesebb alvás megnöveli a stresszhormonok szintjét a szervezetben, ami a vérnyomást és a pulzusszámot is megemeli. A megnövekedett értékek pedig szívbetegségeket generálnak.

Az inaktív életmód rendkívül károsan hat a szív- és érrendszerre. A túlzásba vitt edzés, például a nehéz súlyok emelgetése sem jó ötlet, hiszen ez akár aortarepedést is okozhat.

Szívproblémákat generálhat az ülő életmód is. A hosszan tartó ülés inzulinérzékenységet okozhat, illetve azoknak az enzimeknek a száma is csökkenhet, amelyek a zsírbontásért felelősek. Ennek következménye az elhízás, ami károsan hat mind a szív, mind pedig az érrendszer egészségére.

Ha nem eszünk legalább heti egy alkalommal olajos halakat, akkor csökkent lesz a szervezetünkben az omega-3-zsírsavszint, ami szintén oka lehet a szívbetegségek kialakulásának. Diófélékkel és lenmaggal is bevihetünk omega-3 zsírsavat a szervezetünkbe.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Santorini Görögországban
  2022-06-01 21:57:38, szerda
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
A cukorbetegség kezelése, megelőzése
  2022-06-01 21:54:45, szerda
 
  A kakaó-flavonoid a 2-es típusú cukorbetegség egyik ellenszere

Egyre több tudományos tanulmány szól arról, hogy a kakaóban található antioxidáns vegyületek hatékonyan segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, kezelésében.

A hiperglikémia, vagyis a magas vércukorszint gyógyszeres kezelése hosszú távon nem megoldás a betegek számára, ezért a kutatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a különböző táplálkozásbeli megoldások keresésére is. Az évek során különösképpen azok a zöldségek és gyümölcsök kerültek előtérbe, melyek természetes és gazdag forrásai az úgynevezett flavonoidoknak. A flavonoidok olyan vegyületek, melyek bizonyítottan képesek diabétesz-ellenes szerként működni. A leghatásosabbnak a kakaó-flavonoidok bizonyultak a 2-es típusú cukorbetegséget illetően, amit az elmúlt évtizedben végzett sejttenyészet, állatmodelles és embereken végzett vizsgálatok is egyaránt megerősítettek.
Tények a cukorbetegségről

A cukorbetegség (diabetes mellitus) korunk egyik legsúlyosabb népbetegsége, ami évről évre sajnos egyre több embert érint. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adati szerint 1980 és 2014 között, 108 millióról, 422 millióra nőtt a cukorbetegek száma világszerte. Különösen a szegényebb országokban szenvednek egyre többen ettől a betegségtől, Magyarországon például már több mint 1 millióan érintettek. Nem is gondolnák, pedig legtöbbször a cukorbetegség a fő okozója a kialakult vakságnak, a veseelégtelenségnek, a szívinfarktusnak, a stroke-nak és az alsó végtagok amputációjának is. A 2-es típusú cukorbetegség (T2D) a leggyakoribb formája a cukorbetegségnek, és egyben ez a leggyakoribb krónikus betegség is.
Nyers kakaó - A cukorbetegség természetes ellenszere

A kutatók a nyers kakaóban fokozottan jelen lévő epikatekin (epicatechin) monomereknek tulajdonítják azt a hatást, amely az inzulintermelés fokozását és a vércukorszint szabályozását eredményezi. Ez a kakaóban található vegyület elősegíti a béta-sejtek hatékonyabb működését, megerősíti a bennük található mitokondriumokat is, ami több ATP-t (energiát) termel, ez pedig több inzulin felszabadulást eredményez. Az epikatekin megvédi a sejteket és növeli az oxidatív stresszel szembeni képességüket. Vizsgálatokkal megerősítették, hogy ha magas kalória tartalmú étrendhez epikatekin vegyületet adnak, akkor az képes csökkenteni az elhízás szintjét, valamin javítani a vércukorszint szabályozását is. Ezeket az eredményeket a Journal of Nutritional Biochemistry tették közzé.
Továbbá tudományosan igazolt, hogy a nyers kakaóban található vegyületek:

szabályozzák a szénhidrát felszívódását a bélben
szerepet játszanak a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek védelmében

fokozzák az inzulinszekréciót
javítják a perifériás szövetek inzulinérzékenységét a glükóz transzporterek és az inzulin jelzés fő fehérjéinek a szabályozásával, például a májban, a zsírszövetekben és vázizmokban is
lipidcsökkentő hatást fejtenek ki
segítenek csökkenteni a betegség által megnövekedett oxidatív stresszt és az egyéb gyulladásos folyamatok mértékét

Összefoglalva, mindezen hatások hozzájárulnak az inzulinérzékenység javításához és a normoglykemia fenntartásához, így a 2-es típusú cukorbetegség megjelenésének és szövődményeinek kialakulásának megakadályozásához és / vagy jelentős késleltetéséhez is.

Következésképpen a nyers kakaó termékekből vagy étcsokoládéból származó mérsékelt napi kakaó-flavonoid, valamint más étrendi flavonoidok mindennapi bevitele értékes ajánlás lehet a 2-es típusú cukorbetegség táplálkozás általi kezelésére.
Összegzés

A tudományos eredményeket és a nyers kakaó termékeket fogyasztók visszajelzéseit figyelembe véve, a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében és kezelésében segítséget nyújthat a rendszeres nyers kakaóbab, nyers kakaóbab töret, nyers kakaópor és sötét csokoládé fogyasztás, azonban fontos leszögezni, hogy ez az ajánlás kizárólag az ipari feldolgozás alól mentes kakaótermékekre korlátozódik. A boltok polcain sorakozó káros adalékanyagokkal, cukorral és ízfokozókkal teli kakaótermékeket érdemes messziről elkerülni!

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:
vérnyomás problémák
időskori elbutulás (demencia) megelőzése
túlsúlyosság
vese problémák
kedvtelenség, depresszió
sclerosis multiplex
májbetegség
D-vitamin hiány

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?
Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A hormonális egyensúly megteremtése
  2022-06-01 15:19:07, szerda
 
  A hormonális egyensúly megteremtése, a fogyás és a menopauza

A menopauza szakaszába lépő nők nagyon sokféle, azaz változatos tünetekről számolnak be. A szimptómák között gyakran szerepel az izzadás, a hőhullámok, a fejfájás, az álmatlanság, a feszültség, a depresszió és a hangulatingadozás. Nagyon sok nő észlel ebben az életszakaszban jelentős súlygyarapodást még abban az esetben is, hogy ugyanúgy étkezik, mint tíz vagy húsz évvel ezelőtt. Szakértők szerint pedig pontosan ez a probléma, hiszen a női szervezet nagyon sokat változik a negyvenes és ötvenes években és azok a táplálékok, amelyek korábban nem okoztak súlygyarapodást, a menopauza szakaszában már okozhatnak hízást.

Mégsem kell megijedni, hiszen ezeket a hatásokat a hormonok egyensúlyának felborulása eredményezi, azonban egyes természetes módszerek, mint az egészséges táplálkozás, a testmozgás és az életmódbeli változtatások, nagyon sokat segíthetnek a testsúly csökkenésében.

A fogyáshoz nem elegendő csak kevesebb kalóriát bevinni a szervezetbe, az is lényeges, hogy a hormonok ismét egyensúlyba kerüljenek, különösen az inzulin- és a kortizolhormon egyensúlyának megteremtésére szükséges törekedni.

Az ösztrogén nem más, mint egy női nemi hormon, mégpedig egy inzulinérzékenyítő hormon, amely eredményesen segít szabályozni a kortizolhormon negatív hatásait. Ilyenkor a progeszteron, a másik női nemi hormon is az ösztrogén segítségére lehet.

A menopauza szakaszában azonban mind az ösztrogén, mind pedig a progeszteron szintje jelentősen lecsökken. Ennek hatására az anyagcsere is lelassul, és ennek következményeként a szervezet sokkal érzékenyebbé válik a szénhidrátokra.

Mit tegyünk, hogy ne hízzunk a menopauza időszakában?
Próbáljunk a lehető legkevesebb finomított szénhidrátot fogyasztani. Illesszük be az étrendünkbe a tejtermékeket, a zöldségeket, a gyümölcsöket és a teljes kiőrlésű gabonákat.

A hormonok egyensúlyának megteremtése érdekében nagyon lényeges, hogy egészségesen táplálkozzunk, a közepes intenzitású testmozgást preferáljuk és aludjunk mindennap legalább 7-8 órát, hiszen ez utóbbi is pozitívan hat a hormonokra és azok működésére. Az intenzív edzéseket jobb, ha elfelejtjük, hiszen ez is jelentősen megnöveli a szervezetben a kortizolhormon szintjét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Gárdonyi Géza idézet
  2022-06-01 12:21:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Mik azok a telomerek?
  2022-06-01 10:25:08, szerda
 
  Mik azok a telomerek? Mivel lassíthatjuk méretük csökkenését?

Néha jólesik arra gondolni, hogy milyen jó lenne újra fiatalnak lenni. Mi mindent csinálnánk másként, mennyire óvnánk az egészségünket és mennyire figyelnénk oda a testünk minden apró rezdülésére, hogy időben kezelni tudják a betegségünket. Sajnos nem létezik időutazás, nem tudunk visszamenni életünk egy adott szakaszához, de sohasem késő változtatni, akár 50 vagy 60 évesen is elkezdhetjük az egészséges életmódot. Egyes tápanyagok is a segítségünkre lehetnek, hogy minél fittebbek és minél egészségesebbek legyünk.

A telomer a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található rövid szakasz. A telomereknek nagyon fontos szerepük van az életünkben. Kiemelkedő feladatuk, hogy megvédjék a sejtjeinket. Ma már ez alapján is meg tudják állapítani, hogy ki mennyi ideig fog élni. Minél kisebbek, rövidebbek ezek a telomerek, annál kevesebb év áll előttünk. Nagyon sok embernek sokkal kisebb az úgynevezett telomere, már az életkorához képest. Sajnos ez nem jelent semmi jót.

Mi rövidítheti meg ezeket a telomereket?
Például a dohányzás és az elhízás, ezek ellen azonban tudunk tenni. Ha lefogyunk, ha abbahagyjuk a dohányzást, még van egy esélyünk egy hosszú, boldog életre.

Milyen tápanyagokat fogyasszunk, hogy lelassítsuk a telomerek méretének zsugorodását? Az omega-3 halolaj nagyon jó választás, de a C-vitamin is a segítségünkre lehet a telomerek védelmében. Ez egy antioxidáns vitamin, ami alapvetően lassítja az öregedési folyamatokat, de úgy néz ki, hogy a telomerekre is jó hatással van.

A D-vitamin szintén előnyös a telomerekre nézve. Nem mellesleg megállapították, hogy azoknak az embereknek, akiknek a szervezetében magas a D-vitamin-szint, a biológiai életkora jóval alacsonyabb, mint a kronologikus életkor.

A rezveratrolnak is pozitív hatása van az egészségre és a telomerekre is. A rezveratrol a szőlő magjában és héjában található meg nagy mennyiségben. Egy antioxidáns polifenolról van szó, amelynek számtalan pozitív hatása létezik az egészségre. Védi az agyat az olyan betegségektől, mint a demencia és az Alzheimer-kór, pozitívan hat a szív- és érrendszeri betegségekre és meghosszabbítja az életet, hiszen fitten és egészségesen tart bennünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Fájdalomcsillapítás növényekkel, illóolajokkal
  2022-06-01 10:12:07, szerda
 
  Illóolajok és gyógynövények, amelyek fájdalmat csillapítanak:

Ha valamilyen fájdalom gyötör bennünket, akkor az első gondolatunk ne a gyógyszerek legyenek, hanem gondoljunk a gyógynövények fájdalomcsillapító erejére. Mutatunk is néhány gyógynövényt, amelyek nagyon hatékonyan képesek fájdalmat csillapítani.

Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint a levendula, illetve a gyógynövényből készült remek, illatos illóolaj. A levendula nemcsak a fájdalmat enyhíti, hanem a szorongást is csökkenti, illetve jobb alvást is biztosít számunkra. A levendula gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással rendelkezik. Aromaterápiás hatását használhatjuk ki a levendula-illóolajnak, ily módon a fejfájást képes nagyon hatékonyan enyhíteni.

A borsmenta illóolaja is rendelkezik gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásokkal, de emellett az antimikrobiális hatása is rendkívüli. A borsmenta gazdag forrása a limonén, a mentol és a karvakrol nevű vegyületeknek. Ha fáj a fejünk, akkor a borsmenta illatát lélegezzük be, ha azonban valamelyik testrészünkben érzünk fájdalmat, akkor csak annyi a dolgunk, hogy a borsmenta-illóolajat elkeverjük valamilyen hordozóolajjal és a fájdalmas testrészbe dörzsöljük.

Fájdalom csillapítására a szegfűszeg is nagyon alkalmas. Talán nincs is olyan magyar ember, akinek ne lenne a konyhájában ilyen fűszer, gyógynövény. A szegfűszeg elsősorban a fog és az íny fájdalmát enyhíti. Vagy szegfűszegolajat dörzsölünk az ínyünkbe, vagy egy vattára csepegtetünk pár csepp szegfűszeg-illóolajat és ezt helyezzük a fájdalmas fogra.

A kapszaicin nevű vegyület főleg a chilipaprikában található meg, és remek fájdalomcsillapító hatással rendelkezik.

A gyömbér is nagyszerű fájdalomcsillapító. Ha rendszeresen sportolunk és gyakran tapasztalunk meg izomfájdalmat, akkor fogyasszuk rendszeresen a gyömbért, mert hamarosan nyoma sem lesz az izomfájdalomnak. A gyömbér gyulladást is csökkent és felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

Az őszi margitvirágnak is nagyszerű a fájdalomcsillapító hatása. Csökkenti a fájdalmat, a szervezetben kialakuló gyulladást és az izomgörcsöket is.

A kurkumát is nagyon sokan kedvelik. Az indiai ájurvédikus orvoslás évszázadok óta alkalmazza gyulladás csökkentésére és fájdalom csillapítására. A kurkumából készíthetünk teát, turmixitalokba is belekeverhetjük, illetve víz hozzáadásával pasztát is készíthetünk, amellyel aztán bekenhetjük a fájdalmas területet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A csontritkulás megelőzése helyes táplálkozással
  2022-06-01 10:05:21, szerda
 
  Csontritkulás akkor fordul elő, amikor túl sok csontot veszít a szervezet, illetve a csontok sokkal gyengébbek, szivacsos szerkezetűek lesznek és így sokkal hajlamosabbak a törésre is.

A csonttömegünk körülbelül 30 éves korunkig fejlődik, nő, aztán a csontbontó folyamatok lépnek túlsúlyba.

A csontritkulás kialakulásában nagyon sok tényező játszik kiemelkedő szerepet. Nőknél az 50. év egy vízválasztó, ugyanis ilyenkor már sok nő a posztmenopauza szakaszába lépett, amikor is sokkal nagyobb az esélye a csontritkulás kialakulásának. A csontritkulás veszélye reálisabb, ha a családban gyakori ez a betegség. A kockázatokat fokozza a hormonváltozás is, főleg a mellékpajzsmirigy, hiszen ez a szerv szabályozza a csontok kalcium- és foszforszintjét.

Egyes életmódbeli tényezők is hozzájárulhatnak a csontritkulás kialakulásához. Ilyen például a dohányzás, a túlsúly, az inaktív életmód és a mértéktelen alkoholfogyasztás.

Ahhoz, hogy elkerüljük ezt a rettegett betegséget, mindenképpen szükségünk van kalciumra, amely nagy mennyiségben a fogakban és a csontokban található. Az öregedéssel egyre több kalciumot veszítenek a csontjaink, ez pedig jelentősen megnöveli a csontritkulás kialakulásának az esélyét. Kalciumot nagy mennyiségben a tej, a tejtermékek, a sötétzöld leveles zöldségek, az aszalt gyümölcsök, a magvak és diófélék, illetve a hüvelyesek tartalmaznak.

Léteznek olyan táplálékok és italok, amelyek jelentősen felgyorsítják a csontritkulás folyamatát. A magas nátriumtartalmú ételek elősegítik a kalciumveszteséget. A búzakorpa a fitinsav gazdag forrása, ami gátolja a kalcium felszívódását.

A mértéktelen alkoholfogyasztás is elősegíti a csontvesztést és így a csontritkulás kialakulását. A túlzott mennyiségű koffein pedig megakadályozza a kálium felszívódását, így az nem tud beépülni a csontokba.

Testmozgással növelhetjük a csonttömeget, a súlyzós gyakorlatok nagyon hasznosak lehetnek.

Vitaminok közül meg kell említenünk a D-vitamint, hiszen nagy szerepet játszik a csontok védelmében. A kevés D-vitamin csonttörést eredményez, viszont a túl sok D-vitamin csontvesztéshez vezet.

Kutatások igazolják, hogy a B12-vitamin hiánya is súlyos csontritkulást okozhat. A vitamin gazdag forrása a gomba, a savanyú káposzta vagy a tojás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Bélflóra-támogatás erjesztett táplálékokkal
  2022-06-01 10:02:29, szerda
 
  Az erjesztett táplálékok nagyon egészségesek. Probiotikus táplálékoknak számítanak, és mint ilyenek, elősegítik a bélflóra egyensúlyának helyreállítását.

A probiotikumok elősegítik a rendszeres székletürítést, jó hatással vannak az emésztésre és csökkentik a hasmenés kialakulásának kockázatait. Ezen kívül az erjesztett táplálékok segítik fenntartani az egészséges mikrobiomot, ezzel is csökkentve a fokozott bélgázképződést és a puffadást.

Nagyon sok kutatás zajlott a probiotikumokkal kapcsolatban is. A vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy az erjesztett táplálékok és a probiotikumok nagyon sok betegség kezelésében szerepet játszanak, úgymint hasmenés, IBS (irritábilisbél-szindróma) és Helicobacter pylori által okozott emésztőszervi betegségek.

A probiotikumok az immunrendszer számára is rendkívül hasznosak. A probiotikumokkal kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy jelentősen lecsökkentik a légzőszervi betegségek időtartamát. Egy kutatásba embereket vontak be, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csoport tagjai csupán csak placebót kaptak, míg a másik csoport tagjai prebiotikum- és probiotikum-kiegészítőket. Ez utóbbi csoportban mintegy 50 százalékkal csökkent az influenza, a megfázás és más légzőszervi betegségeknek a kialakulása.

A probiotikumok olyan alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak, mint A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, vas, foszfor, kalcium, szelén, amely tápanyagok fokozzák az immunitást is.

A bélrendszer és az idegrendszer folyamatos kapcsolatban áll egymással. Ha az egyikkel probléma van, akkor a másikkal is gondok akadnak. Az erjesztett táplálékok azonban pozitívan hatnak a bélrendszer és az emésztőrendszer, és így az idegrendszer egészségére is. Számtalan kutatás igazolta, hogy az erjesztett táplálékok az olyan betegségek ellen jelenthetnek védelmet, mint a depresszió, a szorongás és más mentális betegségek. Továbbá azok számára is hasznosak lehetnek ezek a táplálékok, akik valamilyen memóriával kapcsolatos betegségben szenvednek.

Az erjesztett táplálékok más pozitív hatással is rendelkeznek. Egy tanulmány arról számolt be, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak erjesztett ételeket, alacsonyabb éhgyomri vércukorszintet mértek, de a vérnyomásukat is szabályozták ezek az ételek, illetve a koleszterinszintjüket is csökkentették ezek a táplálékok. Más tanulmányok szerint is csökkenhet az LDL-koleszterin-szint, de még a szívroham és a stroke kockázata is jelentősen redukálódhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
IBS ellen természetesen
  2022-06-01 09:54:01, szerda
 
  Természetes megoldások az IBS ellen - akupunktúra, borsmentaolaj, meditáció

Az IBS az irritábilisbél-szindróma nevű betegség rövidítése. Ez egy olyan emésztőrendszeri megbetegedés, amely nagyon kellemetlen tünetekkel jár együtt. Ilyen szimptóma lehet a székrekedés, a hasmenés, a puffadás, az állandó vagy gyakori bélkorgás és a hasi görcsök.

Nagyon kellemetlen betegségről van szó, amely általában a szorongással összefüggésben jön létre. Komoly bélrendszeri és emésztőrendszeri tüneteket nem generál ez a betegség, viszont aki IBS-ben szenved, nagyon jól tudja, hogy mennyire kellemetlen tud lenni ez a betegség, ami tovább fokozza a szorongást, a magas fokú szorongás pedig még inkább előidézi az IBS tüneteit. Tehát kialakul egy ördögi kör, azonban ki lehet ebből lépni. Mutatjuk is, hogy milyen módszereket alkalmazzunk, hogy csökkentsük a tüneteket!

Az IBS ellen az egyik legjobb természetes megoldás nem más, mint az útifűmaghéj. Az útifűmaghéj nagy mennyiségben tartalmaz oldható rostokat, amelyek nagyon hatékonyak az IBS tüneteinek kezelésében, enyhítésében.

Az IBS egy általános gyulladásos reakciót is kialakíthat a szervezetben, amely fokozza a fájdalmat, és ha ez nem lenne elég, még fáradtságot is okoz. Az L-glutamin azonban jó megoldás lehet a gyulladás csökkentésére és az IBS többi tünetének enyhítésére.

Amennyiben valakinél az IBS székrekedést vált ki, úgy az akupunktúra nagyon hatásos lehet. Az akupunktúra azért is nagyon jó a székrekedésre, mivel mozgásba lendíti a beleket. Ez az eljárás egyensúlyba hozza a test energiáit, segít a vegetatív idegrendszer megnyugtatásában, márpedig ez nagyon sokat segít az IBS tüneteinek enyhítésében, mert általában aki ebben a betegségben szenved, gyakran a vegetatív idegrendszere nem működik megfelelően.

A stressz csökkentése, a légzőgyakorlatok elsajátítása és a meditáció is nagyon sokat segíthet az IBS tüneteinek csökkentésében. Amennyiben elkezdünk meditálni és két hónapig rendszeresen alkalmazzuk, mintegy hetven százalékkal csökkenthetjük az IBS sok esetben fájdalmas és kellemetlen tüneteit.

A borsmentaolaj is nagyon sokat segíthet a tünetek csökkentésében.
Milyen tüneteket csillapít a gyógynövény olaja? Ilyen a puffadás, a hasi fájdalom, a hasmenés és a székrekedés.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 6357
  • e Hónap: 37843
  • e Év: 242544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.