Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Természetes segítség az allergia ellen
  2022-06-10 23:58:53, péntek
 
  A prevenció fontos! Megelőzéssel az allergia ellen.

A legelterjedtebb allergiafajta a köznyelvben csak szénanáthának mondott allergiás nátha. Egyes felmérések szerint a lakosság 10-15%-át is érintheti. Ahogy a neve is mutatja, nagyon hasonlít a náthára, azonban a tünetek lehetnek súlyosabbak is.

Mint nagyon sok egészségügyi problémát, az allergiát is érdemes a megelőzéssel távol tartani az életünktől. Már csak az a kérdés: hogyan, milyen eszközök segítségével?

Mik a leggyakoribb allergiás tünetek?
Orrkörnyéki tünetek:
orrviszketés,
tüsszögés,
orrfolyás.
Szemkörnyéki tünetek:
viszketés,
könnyezés,
szempír, vörös szem.
Torokkörnyéki tünetek:
torokfájás, kaparás.

Mire allergiások a legtöbben?
pollen,
Penész,
állatszőr,
por.

Nátha vagy allergia?
Először is ismerjük fel, hogy mivel van dolgunk! Sokan a tünetek miatt kezdetben még náthára gyanakodnak. De ha az állapot nem javul, sőt vissza-visszatér, érdemes egy allergiavizsgálaton elgondolkodni. Különösen, ha ezek a tünetek az augusztus közepétől szeptember közepéig tartó parlagfű pollenszórásának időszakával egybevágnak. A vizsgálat egyszerű bőrteszt segítségével megvalósítható.

Hogyan előzhető meg az allergia?
Nem egyszerű, de azért lehet tenni az allergiás tünetek elkerülése érdekében. Elsősorban úgy, hogy kerüljük az allergének jelenlétét! Persze mondani könnyű. Korszerű klímaberendezésekkel vagy légszűrőkkel ezt ma már meg lehet oldani, ha az otthonunkról van szó. A természetben nem olyan egyszerű gyakorlatba ültetni. Ilyenkor jól jönnek azok a természetes összetevőkből álló készítmények, melyek segíthetnek az allergiás tünetek enyhítésében.

Allergia ellen:
Spirulina alga: több mint száz értékes tápanyagot tartalmaz. Ásványi anyagokban és fehérjében gazdag természetes étrend-kiegészítő. Segíti a felépülést a betegségekből, serkenti a vérképzést.

Celsus Allergy: természetes eredetű antihisztamint tartalmaz. Speciális összetétele erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásos tüneteket és egyben magas antioxidánsokat juttat be a szervezetbe.

Naja forest N3: különleges hatóanyagai enyhítik a testben a gyulladást és növelik a szervezet immunvédekezését. Kontrollálják a szervezetben keletkező hisztamintermelést, ezzel csökkentik az allergiás reakciókat.

Orrmosó szettek: az izotóniás sóoldat kíméletesen támogatja az allergiás tünetektől szenvedő orrot. Segít, hogy a felgyülemlő váladék feloldódjon és távozzon a légutakból, ezenkívül csökkenti az orrnyálkahártya irritációját. A legnépszerűbb orrmosó szett: a Neilmed : és a dr. Theis tengervizes orrspray.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Reuma a sokarcú népbetegség
  2022-06-10 23:56:02, péntek
 
  A ma már népbetegségnek számító reumás megbetegedés egyre több embert érint hazánkban. Ez a betegség fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben, az izmokban, az inakban, a háton vagy a nyakban, amely eltarthat egy pár napig vagy több évig, kis kellemetlenséget, vagy súlyos rokkantságot okozva. Igen gyakori ez a megbetegedés az idős emberek között, de érinthet bármely korosztályt nemtől, etnikumtól, szociális helyzettől függetlenül, beleértve a gyermekeket is.

A reumás megbetegedések általában az egész világon és minden éghajlaton előfordulnak. A Földön minden hetedik személy érintett, szinte majdnem mindenki ismer valakit, aki reumás megbetegedésben szenved.

A reuma nem önálló kórkép, a fogalom mögött 400 különböző betegségforma rejlik. Nagyon sokan szenvednek reumatikus betegségben, melyeknek mozgásszervi, izom-, ín-, ízületi vagy kötőszöveti fájdalmak a tünetei. Van, aki alig tud felkelni: az éjszakai fekvés alatt merevvé és fájdalmassá válnak a térd- és a csípőízületek, ami csak néhány perces mozgatás után enyhül. Másoknak megduzzadnak és egyre pirosabbak lesznek az ízületeik, és olyan fájdalmassá válnak, hogy a legkisebb érintés is kínszenvedést okoz. A felsorolt esetek mind a reuma tünetei, egy igen fájdalmas és sokarcú népbetegség velejárói.


A betegségnek négy főcsoportját különböztetünk meg:
1. Gyulladásos reumatikus megbetegedések, mint például az arthritisz.
2. Degeneratív ízületi vagy gerincbetegségek, mint például az arthrosis.
3. Lágyrész-reumatizmus, mint például a fibromialgia.
4. Anyagcsere-betegségek reumatikus tünetekkel, mint például a csúz.

A betegségek tünetei:
Ízületi fájdalmak, a reggeli merevség és a teljesítőképesség beszűkülése.

Okozója:
A krónikus megbetegedések kiváltója az immunrendszer irányítási zavara. A védekező sejtek a saját test ellen fordulnak, és gyulladásokat váltanak ki, melyek hosszú távon valamelyik ízület tönkremeneteléhez vezethetnek. Valószínűleg örökletes és környezeti tényezők a fő okozóik. A betegek többnyire 30 év fölötti emberek. A betegség a nők körében jóval gyakrabban fordul elő, mint a férfiaknál. A megelőzésre sajnos nincs hatékony gyógymód, az orvostudomány ugyanis egyelőre nem tud pontos választ adni arra, hogy mi idézi elő a reumát. A kialakult betegségre azonban érdemes odafigyelni, hiszen megfelelő életmóddal sokáig késleltethetőek a komolyabb panaszok. A gyógyszeres kezelés csökkentheti a fájdalmat vagy megfékezheti a betegséget. A testmozgás igen fontos az izmok erősítésében, és segíti az ízületi mozgásokat is.

Az alábbiak betartásával enyhíthetjük a tüneteket és lassíthatjuk a betegség előrehaladását:
Életmódbeli változtatások

Túlsúly esetén (enyhébbnél is) szükséges a felesleget leadni, ehhez változatosabb és egészségesebb étrendet szükséges bevezetni. Fogyasszunk C-vitaminban gazdag élelmiszereket, tehát sok zöldséget (pl. zeller, káposzta, spenót, petrezselyem, burgonya, paradicsom) és gyümölcsöt (málna, eper, ribiszke, egres, ananász, mangó). Igyunk sok vizet és mezeizsurlófű-teát, amelyek együttes hatása regenerálja a vesék működését, illetve tisztítja a vért és a nyirokrendszert. Lehetőleg mozogjunk heti rendszerességgel, ami elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből.

Az alábbi testmozgások ajánlottak:
1. Könnyed gyaloglás vagy jogging puha talajon.
2. Úszás, a legjobb a hátúszás a lábak kallózásával a csípő- és a térdízületek tehermentesítésére.
3. Kerékpározás, melynél a nyerget úgy kell beállítani, hogy megállásnál a lábujjak érintsék a talajt.
4. Sífutás hosszú távon, melynél még az úgynevezett korcsolyázólépés sem árt az ízületeknek.
5. Gimnasztika, de ha fájdalmak lépnek fel, azonnal abba kell hagyni.

Gyógymasszázs
Alkalmazásával elősegítjük az egészségesebb salakanyag-kiválasztódást, elérjük, hogy a felhalmozódott húgysav távozzon a szervezetből. A pangó vér- és nyirokáramlást élénkítjük, az izomrendszeri kötöttségeket feloldjuk és általa enyhül a gyulladás és a fájdalom.
Ezek közül a leglényegesebben kezelendő felületetek a gerincoszlop, a vállöv, a könyök, a csípő, a térd és a boka.
Óvatosabb, lágyabb fogásokkal ingereljük, majd levezető fogásokkal megnyugtatjuk a felső nyirokcsomókat, a hasi, a medencei nyirokcsomókat, a máj, a lép, a vese és a belek működését.

A terápia alatt használhatunk gyulladáscsökkentő kenőcsöket (pl. rozmaring, árnika, fekete nadálytő, kamilla vagy levendula). Kúraszerűen alkalmazhatunk csalánfőzetből készített langyos borogatást, amely segíti az ízületek regenerálódását. A fokozatosan kivitelezett passzív kimozgatásokkal, nyújtásokkal fokozzuk az ízületek rugalmasságát és mozgástartományát, amellyel elősegítjük, hogy a páciensnél oldódjon, megszűnjön a mozgáskorlátozottság.

Öngyógyítás hideggel és meleggel
Az arthrosis kezelésének szabályai: az akut gyulladásos szakaszokban hideggel, a közbülső időben meleggel kezeljük.
A hideg pakolás csökkenti a fájdalmakat és fékezi a gyulladást. A hidegkamrában eltöltött néhány perc után fájdalommentesség alakul ki, amely többszöri kezelést követően tartóssá válik. A kezelés hatásmechanizmusa a bőr hirtelen sokkszerű lehűlésén nyugszik. A bőr hőmérséklete jelentősen csökken, miközben a test a rövid ideig tartó kezelés alatt változatlanul meleg marad. A hideg lebénítja az érzékeny idegeket, miközben az erek védőzónát alakítanak ki a test körül, hogy az ki ne hűljön.
A meleg pakolás javítja a vérkeringést és ezáltal a porc vérellátását.

Porcvédő szerek
Léteznek olyan porcvédő szerek, melyek megakadályozzák az ízületi kopásokat, sőt még az új porcképződést is elősegítik. Ha azonban az ízület súlyosan sérült, már csak műtéti megoldással lehet segíteni.

Téli immunerősítés
A téli hónapokban különösen figyelni kell a vitaminpótlásra, ugyanis a vitaminraktáraink kimerülését a megfázások, a bakteriális vagy a vírusfertőzések, a krónikus betegségek, a mozgáskorlátozottság, a helytelen táplálkozás mind-mind gyorsítsák. A hideg, nyirkos idő komoly kihívás elé állítja a szervezetünk védelmi rendszerét.
Erős immunrendszerrel azonban könnyebben felvehetjük a harcot a kórokozókkal szemben és a betegséget is gyorsabban legyőzhetjük. Éppen ezért ilyenkor különösen fontos, hogy plusz vitamin-, ásványianyag- és nyomelembevitelről gondoskodjunk. Elsősorban a D- és a C-vitamin fontos, mivel ezekben a hónapokban a napsütéses órák száma nagyon kevés, vagy napokig egyáltalán nincs is. Így a D-vitamin-szintünk lecsökken, amit fontos pótolni.

A C-vitamint is mindenképpen szedjünk, de arra azonban érdemes figyelnünk, hogy nagyobb mennyiségben károsíthatja a vesét. Ilyenkor részesítsük előnyben a természetes alapú, például csipkebogyó-kivonatot tartalmazó termékeket. A citrusfélék fogyasztása is sokat segíthet akár nyersen, akár koncentráltan, pl. grapefruitmagkivonat formájában. A grapefruitcseppek erősítik az immunrendszert, viszont sok gyógyszer hatását gyengíthetik, erre mindenképpen oda kell figyelni a használatuknál. A fejes káposzta szintén gazdag C-vitamin-tartalommal bír, nyersen és savanyítva is egyaránt. A kasvirág- (echinacea) cseppek is közkedvelt immunerősítők, idősebb, tartósan gyógyszert szedő betegeknél ez a készítmény ajánlott.
Az ásványi anyagok szintén nélkülözhetetlenek az immunvédelmünkhöz. A cink és a szelén segítik az immunrendszert gyengítő méreg- és salakanyagok elszállítását, a sejtek regenerálódását. A kalcium a D-vitaminnal kombinálva segíti csontjaink, fogaink épségének fenntartását. Ilyenkor fokozódhat a magnéziumszükséglet is. Ha fáradtnak érezzük magunkat, szedjünk vitaminokat, próbáljuk ki az aminosav-tartalmú étrend-kiegészítőket is. Sokat segíthetnek a regenerálódásban, a megfázásból vagy más betegségből való felépülésben.
A fűszerek szintén hozzájárulnak egészségünkhöz. Ilyen fűszer például a kurkuma, ami nem csak szép színt ad a levesnek, hanem a fertőzések ellen is véd. A gyömbér, ami antioxidáns forrás, szintén gyulladáscsökkentő, valamint baktériumölő is, nem beszélve különleges savanykás, csípős ízéről, ami különlegessé tehet egy egyszerű fogást is.
A szervezetünkkel akkor tesszük a legjobbat, ha télen is frissen tartjuk. Sétáljunk nagyokat a friss levegőn, kiránduljunk sokat. Legalább hetente három alkalommal űzzünk valamiféle mozgásformát, hogy fenntartsuk testünk fittségét. Azért is fontos, mert a friss levegőn történő mozgás serkenti a vérkeringésünket. Ez növeli a szervezetünk oxigénfelvevő képességét, ami hozzájárul a testünk ellenálló képességéhez.
De a mozgás önmagában nem elég az egészséghez, fontos a helyes táplálkozás és amellett legalább annyira fontos a megfelelő mennyiségű, minőségi pihenés. Mivel ilyenkor amúgy is rövidebbek a nappalok, könnyebben rá tudjuk venni magunkat, hogy korábban feküdjünk le.
Ahhoz, hogy a téli hónapokban is megőrizzük az egészségünk, a helyes étkezésre, a rendszeres mozgásra és a pihenésre kell figyelmet szentelnünk.
Forrás : Kovács M. Dóra Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A hajhullás megelőzése és kezelése
  2022-06-10 23:50:31, péntek
 
  A hajhullás megelőzése és kezelése nem várhat. Érdemes minél előbb feltárni az okokat és megtalálni a helyes gyógymódot. Ebben segítünk!

A haj igazán jó kifejezőeszköze a személyiségnek. Az ápolt frizura hozzátesz mind a férfi, mind a női megjelenéshez. A hölgyeknek a gyönyörű hajkorona a vágyuk, míg a férfiak a kopaszodást szeretnék késleltetni.

Nagyjából 120 ezer hajszálunk van, ez időről időre frissül és cserélődik. A szőrtüszőkben ülő régebbi hajszálak kihullanak, és a helyükön maradnak a megújult életerős szálak. Egy nap folyamán legalább 80 szálat vesztünk el. Így normális, ha a hajmosás és fésülködés során hajhullást tapasztalunk.

A hajhullás biológiája, hogy a régebbi hajszálak valamiért korábban engedik el a szőrtüszőt. Ezért nem az új hajszál löki ki a régit, hanem a kelleténél előbb esik ki a helyéről. A probléma lehet öröklött, illetve átmeneti.

Érdemes szakorvossal is konzultálni, illetve tájékozódni a patikákban kapható hajerősítő vitaminok és étrend-kiegészítők után. A hajhullás megelőzése és kezelése nem várhat, érdemes mielőbb elkezdeni feltárni az okokat és megtalálni a számunkra ideális gyógymódot.

A hajhullás 5 leggyakoribb oka

1. Stresszes napok: A megrázkódtatások, a traumák felborítják a szervezet működésének egyensúlyát. Fokozott érzelmi állapotban a szívünk hevesebben ver. A keringésünk és az anyagcserénk megváltozik, amit rövid ideig még jól tudunk tolerálni. Azonban ha a stresszes állapot huzamosabb ideig fennáll, a testünk nem tud megnyugodni. Ez a későbbiekben a szőrtüszők normál működésére is hatással van.

2. Gyógyszeres mellékhatások: Súlyos betegségek kezeléséhez írnak fel az orvosok olyan készítményeket, amik komoly változásokat idéznek elő a szervezetben. Pl. rákos daganat - kemoterápia, súlyosabb gyulladásos betegségek.

3. Babavállalás: Hölgyeknél a szülés után időre van szükség, míg a hormonháztartás helyreáll. Ez általában egy pár hónaptól akár egy évig is eltarthat.

4. Helytelen táplálkozás: A tápanyagbevitel kulcsa a szervezetünk megfelelő működésének. Javasolt minél több természetes élelmiszer bevitele, hogy megfelelő ásványi anyag és vitamin jusson a mindennapokhoz. A helytelen étkezésből azonban több probléma is kialakulhat. Ezek sokszor a hajhagymák elerőtlenedéséhez, majd hajhulláshoz vezethet.

5. Cink és/vagy vashiány: Vannak életszakaszok, amikor sokkal több vas- vagy cinkbevitelre van szükség. Ilyen időszak lehet például a tinédzserkor, vagy 40 év felett. Érdemes ilyenkor kúraszerűen pótolni az esetleges hiányokat.

Készítmények hajhullás megelőzésére és kezelésére:
Tricovel: Természetes összetevőkkel segíti a haj normál pigmentációját. Hozzájárul a természetes növekedéséhez és erősödéséhez. A terméket előállító olasz Giuliani gyógyszercég kutatásokkal bizonyította az étrend-kiegészítő hatékonyságát.

Forcapil: Segítség az életerős és egészséges hajért. Táplálja és gazdagítja a szálakat. Természetes hatóanyagai beépülnek a szervezetbe és onnan fejtik ki hatásukat.

Hush & Hush Deeply Rooted: A haj növekedését serkentő vitamin. Vastagabb és erősebb szálakra tehetünk szert általa. Fenntartja a fejbőr általános egészségét és táplálja a hajtüszőket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A felfázás megelőzése és kezelése
  2022-06-10 23:44:04, péntek
 
  A felfázás, a húgyhólyag és a húgyutak gyulladása főleg a nőket érinti. Igaz, a férfiaknál is előfordul, de jóval kisebb számban. Ez leginkább azzal magyarázható, hogy a nők húgycsöve sokkal rövidebb mint a férfiaké, így a baktériumok könnyebben feljuthatnak a hólyagba, akár a bőrről, a hüvely vagy éppen a végbél felől. A nők mintegy 60 százaléka már az életében legalább egyszer átélte a húgyúti fertőzést. Sokan szenvednek azonban visszatérő fájdalmas gyulladásokban is.
A felfázás során a baktériumok megtapadnak és elszaporodnak a húgyhólyag nyálkahártyáján. A betegség klasszikus tünetei a gyakori vizelési inger, fájdalmas ürítés pár csepp formájában és erős kismedencei fájdalom. Ehhez társulhat még a hányinger, a hidegrázás, a zavaros, gennyes vizelet és esetleg még a lázas állapot is.

Gyakran csak az antibiotikumok segítenek a nemkívánatos mellékhatásaikkal együtt, pedig léteznek más szerek is amelyek segíthetnek megszabadulni a kellemetlen fájdalmaktól. Ilyen például a régóta jól ismert tőzegáfonya. Finn kutatók által végzett tanulmányok is bebizonyították, hogy a tőzegáfonya levének napi fogyasztása mintegy felére csökkenti egy újabb gyulladásnak a kockázatát.
A megbetegedésekekért főleg a kólibaktérium (Escherichia coli) a felelős, amely korlátozott mértékben a bélben fordul elő, ám könnyen áthidalja a rövid utat a hüvelyig. Ott aztán gyorsan elszaporodik, majd megtelepszik a húgyúti szerven. A tőzegáfonya hatóanyagai pontosan ezt képesek megakadályozni.

Hatásos klasszikus gyógyteák
1. A medveszőlő leveléből főtt tea fertőtlenítőileg hat és lassítja a baktériumok szaporodását a vizeletben.
2. Az aranyvesszőtea segít az enyhébb hólyaggyulladásokon és vesehomokon. Serkenti a veseműködést, görcsoldó hatást fejt ki a hólyagizmokra, így enyhíti a vizeléskor jelentkező tipikus fájdalmakat.
3. A mezei zsurló teája erősen fertőtlenítő hatással bír a húgyutakra, de vizelethajtóként és vesehomok esetén lökésterápiában is kiváló segítőtárs. Ezenkívül még a szervezetünk ellenálló képességét is fokozza.
Megelőzés


Mint minden betegségnél, itt is nagyon fontos szerepet játszik a megelőzés. Fontos, hogy mindig az időjárásnak megfelelően öltözködjünk. Télen és a hidegebb őszi hónapokban rétegesen és melegen, és főleg a víztaszító ruhákat részesítsük előnyben. Nyáron a hosszabb ideig rajtunk maradt vizes fürdőruha, a klímaberendezések és a huzat jelentik a legnagyobb veszélyt. Éppen ezért ezeket nagy ívben kerülni kell! Főleg pamut és selyem alsóneműt válasszunk, nem pedig műszálasat, és mellőzni kell a műanyag slipbetéteket is. Arra is ügyelni kell, hogy a lábunk mindig meleg legyen.

A természetgyógyászok szerint egy speciális diéta szintén segít elűzni a csírákat és a gyulladást is távol tartani. Ez az úgynevezett hintadiéta, amely azt jelenti, hogy három napon át lúgban gazdag ételeket (teljes értékű vegetáriánus ételeket sok gyümölccsel, zöldséggel, illetve korpás termékkel), majd három napon át ezek ellentétét (felvágottakat, cukrot, fehér lisztet) kell fogyasztani. Ennek hatására a vizelet hol lúgos, hol savas, és nincs az a csíra, amely képes lenne kiállni a változó környezetet.

Serkentsük a test öngyógyító erejét!
Mint minden fertőzésnél, ebben az esetben is a test öngyógyító erejét serkenteni kell.
A megoldás pedig minél többet inni és inni. A húgyúti fertőzés esetében ez különösen fontos, mert csak így lehet kimosni a baktériumokat. A szokásos napi mennyiségen felül minél több folyadékot és főleg gyógyteát kell fogyasztani, amelyek már az enyhébb hólyaggyulladások esetén is segítenek.
Forrás : Kovács M. Dóra-INTERNETPATIKA blog oldala
Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Miért együnk mindennap paradicsomot?
  2022-06-10 23:37:13, péntek
 
 



Paradicsomot szinte csak a nyári szezonban fogyasztunk, pedig a kutatások azt igazolták, hogy nagyon is egészséges, ha minden egyes nap legalább egy érett paradicsomot elfogyasztunk. A paradicsomot ehetjük önmagában, reggelihez, vacsorához, és nagyon sok mindent készíthetünk belőle. Mindenképpen fogyasszuk rendszeresen, mivel rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, többek között nagy mennyiségben megtalálható benne az A-vitamin, a K-vitamin, majdnem az összes B-vitamin, a C-vitamin, a vas, a kálium, a magnézium, a króm, a kolin, a cink és a foszfor.

A paradicsomnak nagyon sok egészségügyi előnye van, többek között kiemelkedő a rákellenes hatása. Nagy mennyiségben tartalmaz egy erős antioxidánst, a likopint, amely szabályozza a rákos sejtek növekedését, különösen a prosztatarák, a gyomorrák és a vastagbélrák megelőzésében lehet a segítségünkre. Nem feltétlenül a nyers, hanem a főtt paradicsom lesz a legjobb számunkra.

A paradicsom nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, amely egy erős antioxidáns vitamin. Az antioxidánsok védelmet jelentenek a szabad gyökökkel szemben. Megtalálható még a paradicsomban az A-vitamin, a vas és a kálium is. A kálium fontos szerepet játszik az idegek egészségének megőrzésében, a vas a normál vérkeringés fenntartását biztosítja, a K-vitamin pedig a véralvadást segíti elő.

A paradicsom napi fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség által előidézett oxidatív stresszt. Emellett csökkenti a gyulladást és a szöveti károsodást, amelyet a 2-es típusú cukorbetegség szövődményei okozhatnak.

A paradicsomot és a dohányzást talán soha nem említenénk meg egyszerre. A legújabb kutatások szerint azonban a paradicsom rendszeres, napi szintű fogyasztása csökkentheti a dohányzás okozta károsodásokat a szervezetben. A paradicsom ugyanis a likopin mellett kumarinsavat és klorogénsavat is tartalmaz, amelyek védelmet jelenthetnek a cigarettafüst rákkeltő anyagaival szemben.

A paradicsomban található likopin a szív egészségét is védelmezi. Nagyon jól együtt tud működni a többi antioxidáns társával, vagyis a C-vitaminnal, az A-vitaminnal és az E-vitaminnal. A likopin emellett csökkentheti az LDL-koleszterin koncentrációját és ezzel együtt a plakk-képződést az artériákban. Nem beszélve arról, hogy a paradicsom káliumban is gazdag, amely ásványi anyag csökkenti a magas vérnyomást, amivel pedig a szív egészségét védi.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Zafír-gyémánt gyűrű
  2022-06-10 23:31:56, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kvarckristály
  2022-06-10 23:30:55, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Krysocolla ásvány
  2022-06-10 23:28:48, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Rubelit és lepidoit kristály
  2022-06-10 23:27:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Ametiszt és kalcit
  2022-06-10 23:26:31, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2072
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 35696
  • e Év: 240397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.