Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Spurgeon - Június 12
  2022-06-11 20:11:11, szombat
 
  "Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!" Jn 7,38


Nézzétek, milyen magától értetődő a folyó áramlása. Nincs szüksége szivattyúra, gépezetről sincs szó, sem a víz nyomásáról. A hívőnek nincs szüksége semmiféle izgalomra vagy testi erőfeszítésre, hanem spontán, nyugodtan és csendesen áradnak belőle az isteni áldások, hatások, csodás befolyások.

Előfordult már, hogy reggel nagy felfordulás vett körül, kiáltozást, trombitaszót és dobpergést hallottatok, és ezt a választ kaptátok kérdésetekre: "A nap felkel és lármázik, hogy az egész világ észrevegye?" Bizonyosan nem így van. A nap süt anélkül, hogy beszélnénk róla. Éppen így hat a világban az igazi keresztyén, mint áldásfolyam, de messze áll tőle, hogy a figyelmet igényelné és magát fitogtatná. Lényegében mert nincs is tudatában, milyen rendkívüli áldások áradnak belőle.

Figyeljétek meg azt is, hogy itt nem egy folyamról, hanem "folyamokról" van szó. "Ó", mondod, "idáig még nem jutottam el!" De Isten azt elérte már, hogy felismered és megvallod fogyatékosságodat, és bánkódsz miatta. Nos, aki már kezdi felismerni fogyatékosságát, azt tovább vezeti az Úr. Az élet lelke, ami kiárad belőled olyan, mint egy bővízű patak, de ne feledd el, hogy Istennek add a dicsőséget, és így valóban áldássá leszel az úton. Ó, bárcsak mindenki, aki Krisztushoz tartozónak vallja magát, ilyen forrássá válna!

Ezek a folyamok állandóan áradnak. Nem olyanok, mint azok a források, amik időnként előtörnek, hogy aztán ismét gyorsan elapadjanak. Legyen nyár vagy tél, nappal vagy éjjel, ahol a keresztyén jelen van, ott áldássá kell lennie.

Amikor Isten megdicsőíti magát, nem jelentéktelen adományokat ad, hanem mérték nélkül ajándékozza Szentlelkét. Isten mérhetetlen bőkezűsége válik nyilvánvalóvá gyermekein.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 11
  2022-06-11 20:03:31, szombat
 
  "Akinél pedig tövisek közé hullott, hallja az igét, de e világ gondja és a gazdagság csábítása megfojtja az igét, és nem hoz termést." Mt 13,22


A tövisek a talaj természetes terményei. A bűneset óta ezek a föld "elsőszülött gyermekei." A bűn otthon van az emberi szívben és olyan gyorsan növekszik, mint egy gyomnövény. A tövisek a talajhoz tartoznak, sőt benne gyökereznek és erősen ragaszkodnak hozzá. A kívánságok megbilincselik erőnket és képességeinket, és nem engednek el, ha nem kényszerítjük őket. Sem a Szentléleknek, sem az új életnek nem adnak teret kétségbeesett küzdelem nélkül.

Ó, kedves olvasó! Te is bukott ember vagy. És ha te lennél a pápa vagy az USA elnöke, akkor is igaz, hogy bűnben születtél, és újjá nem született szíved minden mértéken felül csaló és gonosz. Gonosz természetünk igen konzervatív és arra törekszik, hogy elnyomjon minden forradalmi kísérletet, ami Isten kegyelmét kívánja trónra ültetni.

Tudjátok-e, hogy olyan sok névleges keresztyén a tövises talajban marad? Ez azért van így, mivel elmulasztanak bizonyos dolgokat, amik megváltoztathatnák a tövisek helyzetét. Honfitársaink dolga a tövisek kiirtása és a helyszínen való elégetése.

A korábbi időkben, amikor az emberek megtértek, bűnbánatot gyakoroltak. A szenvedés nagy, súlyos ekéjét arra használták, hogy mélyen a lélekbe hatoljon. A tűz nagy hőséggel égett az emberek lelkében, és amikor meglátták a bűnt rettenetes izzó hevében, a szenvedés kiégette azt bennük.

De most mi gyors megtérési sémákkal dicsekszünk. Ami engem illet, én hiszek az azonnali megtérésben és igen örülök, ha tanúja lehetek ennek. De még inkább örülök annak, ha a kegyelem alapos munkáját látom és megállapíthatom a megtérő mélyreható bűnfelismerését.

Soha nem szabadulunk meg a tövisektől olyan ekével, ami csak a felszínt érinti. Azok a mezők hozzák a legtöbb termést, amelyeket jól megszántanak.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 10
  2022-06-11 19:47:37, szombat
 
  "Akinél pedig tövisek közé hullott, hallja az igét, de e világ gondja és a gazdagság csábítása megfojtja az igét, és nem hoz termést." Mt 13,22


Szeretném kissé ábrázolni ezeket a töviseket. Az első típust "e világ gondjának" nevezi az ige. Ez különösen a szegények között növekszik. Ők felettébb hajlamosak a világi dolgok tekintetében aggodalmaskodni és kétségbeesni. "Mit fogunk enni? "Mit iszunk majd?" Ilyen aggódó kérdések emésztik őket.

De a gazdagokhoz is elérnek a gondok. "Hogy szerezhetek még többet? Miként fektethetem be a pénzemet?" Ez a mi korunk aggodalma, amitől legtöbbünknek őrizkednünk kell. Minden nemzedéknek megvannak a maga sajátos, különös gondjai.

A mi korunk gondja a becsvágy, a kollegákat utánozni, megbecsülést szerezni, és minden áron fényes karriert csinálni. Ez a gond sok embert úgy emészt, mint a rák. Ha hagyod, hogy ez a gond növekedjen a lelkedben, meg fogja fojtani a hitedet. Nem szolgálhatod Istent és a mammont is.

Vannak aztán mások is itt, akik a "gazdagság csábítását" érzik. Az Úr nem a "gazdagságról" beszél, hanem a "gazdagság csábításáról." A gazdagság mindig lépre visz. Már a gazdagság megszerzése is becsapja az embert, mert helytelenül ítéli meg a dolgokat, ha nyereségre való kilátás kecsegteti. Az arany csengése gyakran megrontja a hallást. Határozzuk el a szívünkben, hogy soha ne a nyereség vagy veszteség határozza meg a magatartásunkat. Ne cselekedj igazságtalanul akkor sem, ha királyság lenne a jutalmad.

Lukács még egy másfajta gyomról is beszél, nevezetesen az "élet élvezeteiről." Ezek a tövisek borzalmas szerepet játszanak napjainkban. Az élvezetet gyógyszerként kell használnunk, de soha nem táplálékként. Sok embernek minden szent gondolatát és jó elhatározását megsemmisítik az élvezetek iránti szenvedélyek. Ez a kor az élvhajhászók kora.

Kedves olvasó! Nem azért jöttünk a világba, hogy eltékozoljuk napjainkat! Ha csupán evilági dolgokra irányítod gondolataidat, akkor tönkreteszed a lelkedet, mert a jó mag nem fog növekedni.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 533
  • e Hét: 23177
  • e Hónap: 52489
  • e Év: 240291
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.