Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Június 14
  2022-06-13 06:39:16, hétfő
 
  "Nem, uram! Bánatos lelkű asszony vagyok. Nem ittam bort vagy szeszes italt, hanem a lelkemet öntöttem ki az ÚR előtt." 1Sám 1,15


Isten meghallgatta Anna imádságát. Amikor Éli részegséggel vádolta Annát, nem is sejtette, hogy az asszony hamarosan újra Sílóban lesz, és ő mély megbecsüléssel és örömmel fogja üdvözölni, mivel az Úr kegyelmével ajándékozta meg. És te, kedves bánatos lelkű nőtestvérem, nem keseregnél szívedben olyan sokat, ha tudnád, milyen nagy áldást tartogat számodra az Úr! Jó kilátásaid vannak a jövőre vonatkozóan!

Megpróbáltatásaid útja hamarosan véget ér, és minden megváltozik. A Vörös-tenger nyugtalanul hullámzik előtted, és félelmetesek a habjai. De egészen lecsendesedik, amikor átkel rajta az Úr népe.

Vegyétek ezt szívetekre, és engedjétek, hogy megvidámítson benneteket az Úr. Amit Isten megígért nektek, azt teljesíti is.

A bánatos lelkű Anna alkalmas anyja lett Sámuelnek. Nem minden asszony bízható meg azzal a feladattal, hogy fiatal prófétákat neveljen. Sok balga anya gyermekét is balgává tette. Akinek ilyen "angyala" volt, abból hamarosan "komisz kölyök" lesz. Egy bölcs anyához hozzátartozik, hogy bölcs fiút nevel. Ezért Sámuel kiváló jellemét és életrajzát legnagyobb részben édesanyja szomorúsága gyümölcsének és szenvedése jutalmának tekintem.

Annának kevés ideje volt fia nevelésére, mert az hamar elhagyta a szülői házat, hogy az Úrnak szolgáljon. De Anna sikeresen elvégezte feladatát ebben a rövid időtartamban, mert a gyermek Sámuel már azon a napon imádkozott, amikor édesanyja elvitte a templomba.

Fontoljátok meg azt is, hogy Isten Annát további áldások elfogadására is előkészítette, mert Sámuel odaszentelése után még további öt gyermeket kapott Istentől. Nagy kamat volt ezért a kölcsönéért: ötszáz százalékos kamat!

Előbb azonban el kellett válnia Sámueltől. Ezért hordozzátok csak szent bizalommal, amit rátok terhelt az Úr, és a megfelelő időben nagy áldásokban részesültök.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 13
  2022-06-13 06:33:35, hétfő
 
  "Mert úgy határoztam, hogy nem tudok közöttetek másról, csak Jézus Krisztusról, róla is mint a megfeszítettről." 1Kor 2,2


Mire összpontosított Pál, miközben a korinthusiaknak prédikált? Igehirdetésének a tárgya Urunk Jézus Krisztus személye és műve volt. Pál úgy prédikált Jézusról, hogy minden tulajdonságát felmutatta, azonban egészen különösen szólt róla, mint megfeszítettről.

Semmiféle kétértelműséget nem lehetett észlelni Pálnál, miközben a Názáreti Jézusról tanított. Úgy ábrázolta őt, mint igazi embert, mint akit megfeszítettek, aki meghalt és akit eltemettek, s ismét feltámadt a halottak közül valódi testi létben. Senki sem kételkedhetett abban, miközben Pált hallgatta, hogy az apostol hisz-e a mi Urunk Jézus Krisztus istenségében és emberségében; világos volt, hogy őt, mint igaz Istent imádta. Az apostol hasonlóképpen tisztán beszélt a Megváltó művéről, és különös hangsúlyt helyezett halálára.

"Borzalmas" - mondta a zsidó. "Hogy dicsérhetsz így egy embert, aki egy gonosztevő halálával halt meg, és átkozott volt, mivel fán függött!"

"Ó", mondta a görög, "ne mondj nekem semmit a te Istenedről, aki meghalt!" Ne fecsegj tovább a feltámadásáról. Sohasem hiszek ilyen balgaságban."

Pál azonban nem hagyta magát eltéríteni fő tárgyától. Nem mondta: "Uraim, azzal kezdem, hogy Jézus Krisztust példaképként mutatom be. Remélem, hogy ezáltal világossá teszem, hogy volt benne valami isteni és ő engesztelésül adatott bűneinkért." Nem, Jézus szent személyével kezdte és úgy ábrázolta az Urat, ahogy erre a Szentlélek tanította: középpontba állítva kereszthalálát.

Igen, nemcsak elhatározta, hogy semmit sem változtat prédikációjának tárgyán, hanem azt is hozzátette, hogy nem is akar semmi másról tudni. Istennek az elveszettek iránti határtalan szeretetét tárta fel a megfeszített Jézusról szóló bizonyságtételével.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 2729
  • e Hónap: 32041
  • e Év: 219843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.