Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szabó István Rímhajlító: Vakációváró Zsong és bong az egész
  2022-06-15 21:21:03, szerda
 
  Szabó István Rímhajlító: Vakációváró

Zsong és bong az egész terem.
Mi ez a nagy lárma?
Az osztályban minden gyerek
Már a nyarat várja.
Utolsó lap a tankönyvben,
Bezárul a táska,
Helyén marad a ceruza,
S üres a nagy tábla.
"Nyáron lent a Balatonnál,
Ha sétálni megyünk,
Én olvasom a cukiban,
Milyen fagyit együnk!"
"A nagyinál minden este
Gondolok egy nagyot,
S megszámolom fenn az égen
Az összes csillagot!"
"Drága jó tanítónéni,
Már írni is tudok!
Küldök majd a nyaralásról
Egy szép képeslapot!"
"Búcsúzik az első osztály,
Fiúk és kislányok,
Szeptemberben jönnek vissza
A szorgos diákok."

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Vége a sulinak! Helló nyár!
  2022-06-15 21:15:25, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Ballagásra! Gratulálunk a ballagóknak
  2022-06-15 21:12:44, szerda
 
  Ballagásra!

Gratulálunk a ballagóknak


"A fiatalság csupa fény és napsugár, csupa tavasz és kezdő nyár. Nézd meg a fakadó rügyet, a nyíló bimbót, ez a fiatalság; az emberi lélek tele örömmel, életkedvvel, tele ábránddal, tele reménységgel.
Az emberi lélek ártatlan és romlatlan, örül a létnek, nem tudja még, mi a szenvedés, mi a csalódás, a lelke még nem kopott, nincs összezúzva, de friss, egészséges és hajlékony.
Boldogan fog lepkét, csókol virágot, gyönyörködik az ég kékjében, a felhők játékában, a madár dalában.
Lelke tele van vággyal, reménnyel, élni akarással, lelkét szép eszmék, nagy célok hevítik, az örökkévalóságra gondol.
Minden ifjú előtt nyitva áll az élet."
Jász Géza


 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Halló nyár!
  2022-06-15 20:21:26, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  NYÁR  
A világnak szüksége van olyan emberekre, akiket nem lehet-
  2022-06-15 19:56:33, szerda
 
 

"A világnak szüksége van olyan emberekre, akiket nem lehet megvásárolni, akiket köt az adott szavuk, akik a jellemet többre tartják a jómódnál, akiknek van véleményük és akaratuk, akik többek a hivatásuknál, akik nem haboznak kockáztatni, lehetőségeket megragadni, akik nem vesztik el egyéniségüket a tömegben, akik éppoly őszinték a kis dolgokban, mint a nagyokban, akik nem hajlandóak megalkudni a rosszal, akiknek törekvéseik nem korlátozódnak saját önző kívánságaikra, akik nem mondják, hogy azért teszik, mert mindenki ezt csinálja, akik hűek a barátaikhoz jó hírben és rossz hírben, ínségben és bőségben, akik nem hiszik, hogy a sikerhez vezető út a ravaszság, dörzsöltség és makacsság, akik nem félnek kiállni az igazságért, még ha ez nem is népszerű, akik nyomatékosan nemet mondanak, még ha az egész világ igent mond is."
(Ted Engstrőm)


 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Továbbtanulóknak
  2022-06-15 09:19:01, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Itt a nyár! Bikini szezon
  2022-06-15 09:15:39, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fürdőruhás JÓ csajok  
A BALATON veszélye
  2022-06-15 09:12:24, szerda
 
  Így nyár elé

Sok nyári tragédia, vízbefúlás megelőzhető egy kevés tudással.
Elmondom miről van szó, hogy mindenki tudjon figyelni erre is.
A Balatonon és más tavakon a part felé fújó közepes vagy erős szél jó szórakozásra, jó a hullámokon játszani. De a parttól befelé a víz közepe felé fújó már nem. Az veszélyes. Először is alig vannak hullámok, alig érezni a szelet a takarás miatt. Amikor matracon fekve picit beljebb kerül az ember a vízközép felé, akkor egyszer csak észreveszi hogy befelé sodorják az erők. Ilyenkor sokszor még vissza lehet valahogy jutni. Van egy pillanat amikor már nem. Ekkor nem szabad pánikolni, hanem hátat fordítani a szélnek és hullámoknak, és szélirányban vitetni magát az embernek a széllel és a hullámokkal. Nincs más megoldás, csak a túlsó part. Ez az esély van akkor már csak. Nem lehet szemben úszni hosszabb ideig, mert erős szélben a hullám tetején fröccsenő víztől és a hullámok között kialakuló légritka tértől hamar oxigénadósságba kerül a jó úszó is. Tengeren pedig tilos parttól befelé fújó szélben úszni vagy matracozni-csónakázni. Ott nem tíz-tizenöt kilométerre van a túlsó part. Ez nem az úszástudásról szól, alig van jelentősége. Jó úszók sem tudnak szemben úszni hosszabb ideig sodrással, áramlattal, hullámzással, széllel. Más. Tengerpartokon nagy divat a sziklákon szelfizni. Nagyon sok fiatal halt már meg így, egy váratlanul felcsapó hullám ledönti az embert és magával sodorja befelé. A sziklás öblökből pedig hullámzás esetén képtelenség ki jönni, ha nincs erre kialakított kijáró. Néhány éve volt az az eset, mikor egy középkorú férfit próbált menteni egy arrafelé sétáló pár jól úszó fiatal férfitagja. Mindketten belefulladtak a nézők szeme láttára, tőlük tíz méterre. Ha még valaki beugrik menteni, az is odavész. Kerülni kell a zárt, nagy sziklás öblöket hullámzás idején. Aztán aki tengerpartra megy nézze meg a helyi információs csatornákat, nincs e ott befelé irányuló áramlás. Ezek roppant veszélyesek, észrevétlenek és csak légifelvételről láthatóak. Volt már ahol hat gyerek halt meg óceáni strandoláskor, mert a gyerekekre felügyelők nem tudtak az alattomos áramlásról. Ami még nagyon fontos, az a vízbeugrások. Soha nem szabad ismeretlen mélységű vízbe fejest ugrani. Sajnos több olyan fiatalt ismerek, akik beseggelve egy balatoni éjszakai buliban a hangulat hevében beugrottak a látszólag mély vízbe. Négy végtag bénulás, élet végéig tolókocsi és pelenka. A Belső tenger című Javier Bardem filmet nézze meg aki nem hiszi. Ne ugráljatok előzetes vízbemenetel nélkül!! Csak akkor, ha a víz legalább 2 méter mély! Nem tudjátok mit kockáztattok. Legyetek észnél.
Nagyon sokat számít a víz hőfoka. A 25 fokos víz lehet a barátunk, a 8-10 fokos viszont halálos ellenség. 32 fokos vízben is lehet kihűlés, csak tovább tart. Októberben beesni egy szörfről vagy csónakból nem ugyanaz mint júliusban. Akkor nem lehet órákig lubickolni. Kell tudni segítséget hívni. Legyen a nyakban vízhatlan tokban mobiltelefon, olyan amin lámpa is van. És nem az internetet kell nézegetni rajta vagy a haverokkal csetelni, hanem tartogatni kell az esetleges segélykérésre. Ha valaki bajba kerül a Balaton közepén és hívja a 112-es segélyszámot, akkor vsz. időben ki fogják menteni. Ha sötétben van-mondjuk horgászoknál gyakori-akkor kell tudni fényjelzéseket adni a telefonnal vagy vízhatlan zseblámpával mikor tudja hogy már keresik.
Sok egyéb apróságnak tűnő, de életmentő információt is össze lehet szedni még ezeken kívül is. Akinek eszébe jut írjon. Segítsük egymást! / G.G.

 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
Szabó Lőrinc:Hajnali burleszk Fürödtél már a langyos levegő-
  2022-06-15 09:03:11, szerda
 
  Szabó Lőrinc: Hajnali burleszk

Fürödtél már a langyos levegőben,
zöld ég alatt, zöld füvön hemperegve?
Hát most fürödsz. Nézd, egész elveszünk
a virágok közt, ahogy hemperegve
ölelkezünk a langyos levegőben!
Szép vagy! szép, te! Olyan szép, mint a hajnal!
Íz vagy, méz vagy, pipacs és szarkaláb.
Éhes vagyok. Mondd, csacsikám, mi lenne,
ha megőrülne ez a sok virág
s hozzánk bújna csókolózni a hajnal?
A hajnal!... Óh, nem láttam soha szebbet
az égre vágtató arany lovaknál!
Tudsz görögűl? Vigyázz, berúgsz a fénytől,
s ha most egy percig nem leszel magadnál,
elvesztjük a legjobbat, édesebbet!
Igy ni. Ez már más. Rózsaujju szépség!
Nyujtsuk a percet soká, így, nagyon.
Te vagy az őrült virág... Nem, a Hajnal,
az vagy... Légy büszke: jőjj, hadd csókolom
klasszikus keble örök szőkeségét!...


 
 
0 komment , kategória:  NYÁR  
Nehogy azt gondold, hogy az élet csak téged állít meg
  2022-06-15 08:46:35, szerda
 
 

Nehogy azt gondold, hogy az élet csak téged állít meg. Mindenkit és rengetegszer. Mindenki elé odateszi az akadályokat. És ha átlépsz egy kavicsot, majd sziklát tesz eléd, és ha azon is átverekszed magad, hatalmas hegy áll majd előtted. Előtted és a célod előtt. Akkor, amikor úgy érzed már minden erőd elfogyott. Bármilyen hihetetlen, az élet neked akar jót, és melletted teszi le a voksát. Mert abban a pillanatban, amikor összekaparod minden maradék erőd, és elkezded megmászni a hegyet, mert érzed, hogy nem állhat a célod előtt, abban a pillanatban, amikor elönt a baromi fájdalmas csakazértis érzés, az élet melléd áll. Meghajol előtted, és lebontja a hegyet. Mert méltóvá leszel a célodhoz. És az élet, a Te életed igenis látni fogja az összes vért és verítéket, a könnyet, de legfőképp az akaratot látja. Igen, mert visszafordulni bárki képes, de megmászni a hegyet, csak igazán tiszta szívvel lehet. (Todorovits Rea)

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 264 db bejegyzés
e év: 3217 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1359
  • e Hét: 7016
  • e Hónap: 46628
  • e Év: 275565
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.