Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Spurgeon - Június 19
  2022-06-19 21:40:35, vasárnap
 
  "Előírhatok nekik ezernyi törvényt, azt gondolják, nem tartozik rájuk." Hós 8,12


Itt van a Bibliám. Csendesen állok e szent könyv előtt és csodálom a tekintélyét. Nem közönséges könyv. Nem az elmúlt idők filozófusainak az okfejtéseit tartalmazza. Ha ezeket a szavakat emberek írták volna, könnyedén elutasíthatnánk.

Ha csak egyetlen fejezetet olvasok is el, nagyszerű tartalmat és csodás titkokat találok benne. Ha a próféciákhoz fordulok, az ismeretnek olyan kincse tárul elém, amire ember sohasem gondolt.

Ó, könyvek könyve! Mivel Isten alkotott, ezért meghajlok előtted. A legfőbb tekintélyű könyv vagy, távol álljon tőlem arra használni értelmemet, hogy ellentmondjak neked.

Értelem! A te feladatod alázattal kikutatni, mit akar mondani ez a könyv, és nem azt állítani beképzelten, hogy mit kell mondania e könyvnek. Ülj le és hallgass, mert ezek a szavak Isten szavai!

Textusunk így hangzik: "Előírhatok nekik ezernyi törvényt..." A Biblia csak lényeges, nagy dolgokkal foglalkozik. Semmi jelentéktelen nincs a Bibliában.

Előfordult-e már valaha, hogy leültél megvizsgálni, vajon megfelel-e gyülekezeted az Újszövetség előírásainak?

"Ó", mondod "én még soha nem emésztődtem ezen. Egyszerűen oda mentem istentiszteletre, ahová apám és anyám is ment." - És szerinted ez valóban mély értelmű ok? Én is szeretem a szüleimet, de én nem követtem őket ebben, és hálát adok Istennek, hogy nem tettem.

Soha ne mond, hogy nem számít, hol és hogyan gyülekeznek össze az emberek! Mindannak, amit megírt Isten, jelentősége van. Ezért kutassatok az igazság után minden tekintetben és vizsgáljátok meg eredményeiteket Isten Igéje alapján.

Félek, hogy túl keveset olvassátok Bibliátokat. Egyesek közületek még sohasem olvasták végig, és be kell vallanotok, hogy nem vagytok bibliaolvasók. Így Istennek azt kell mondania rólatok is: "Előírhatok nekik ezernyi törvényt, azt gondolják, nem tartozik rájuk."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 18
  2022-06-19 21:18:06, vasárnap
 
  "Jézus ezt mondta neki: Barátom, hát ezért jöttél!" Mt 26,50


Az első szó, amit Jézus Júdásnak mondott, miután megcsókolta az áruló, ezt volt: "Barátom". Figyeljük meg! Nem az volt, hogy: "Te gyalázatos gazember!", hanem: "Barátom, hát ezért jöttél?"

Ó, ha maradt volna még valami jó Júdásban, most felszínre tört volna! Ha nem lett volna javíthatatlan áruló, akkor ebben a pillanatban kapzsiságának el kellett volna veszítenie hatalmát, és így kellett volna felkiáltania: "Uram! Azért jöttem, hogy eláruljalak; de a csókod megnyerte a szívemet. Ha téged megkötöznek, veled kötözzenek meg engem is. Megvallom neked bűnömet."

Urunk ehhez még hozzáfűzhetett néhány szót, amikben szemrehányás is van. De figyeljétek meg, milyen barátságosan szól hozzá: "Júdás, csókkal árulod el az Emberfiát?" El tudom képzelni, hogy könny csillogott a szemében, és bizonyára remegett a hangja, amikor megszólította bizalmas barátját és ismerősét. "Elárulsz, Júdás, kincstárnokom, az emberfiát, szenvedő, szomorú barátodat, akinek nincs hová fejét lehajtania? Megszentségteleníted a szeretet leggyengédebb jelét?"

Ha Júdás nem lett volna teljesen vak, e kimondhatatlan szeretet hatására arcra borult volna és így kiáltott volna fel: "Nem, nem árulhatlak el, Mesterem, te szenvedő Emberfia! Menekülj e vérszomjas tömeg elől és bocsáss meg áruló tanítványodnak!"

Szeretném, ha csendes elmélkedésetekben szemeteket újra és újra szenvedő Uratokra irányítanátok, miként vetették és utasították el az őt az emberek. Gondoljatok rá, és vegyétek fel a keresztet. Ne tartsátok különösnek, ha nektek is súlyos szenvedéseket kell vállalnotok.

De legyetek határozottak, soha se áruljátok el az Urat, ahogy ezt az egyébként bizalmas tanítvány tette, hanem a kegyelem Ura által kapaszkodjatok bele szégyenben és szenvedésben is, és kövessétek őt - ha kell, mindhalálig.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 17
  2022-06-19 20:47:46, vasárnap
 
  "Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Jöjjetek, vegyetek bort és tejet, nem pénzért és nem fizetségért!" Ézs 55,1


Amint egyszer Rowland Hill prédikált, az történt, hogy Lady Erskine hajtott el mellette. Sokat hallott már erről a figyelemre méltó emberről, akit annak idején az egyik legkiválóbb prédikátorként ismertek. Kiszállt hát a kocsijából és bement a templomba.

A prédikátor azonnal meglátta, felismerte és így szólt: "Gyertek, tartsunk árverést; árverezzük el Lady Erskinet. Ki akarja megvásárolni?

Itt jelentkezik a világ. "Mi adsz érte, világ?"

"Az élet minden pompáját és hiúságát. Boldog és igen gazdag asszony lesz nálam, imádók veszik körül."

"Világ, nem kapod meg. A lelke halhatatlan lény! Mit használna neki, ha az egész világot megnyerné is, de a lelkében kárt vallana?"

Ott jön egy másik szeretője - a Sátán. "Nos", mondja ő, "élvezzen mindent, ami a szívéhez nőtt."

"Ó, Sátán! Nem lehet a tiéd, mert én tudom, hogy ki vagy. Most szégyenletesen olcsó árat fizetsz érte, és azután az örökkévalóságban tönkreteszed a lelkét."

De íme, itt jön még valaki, ő az Úr Jézus. "Uram, te mit adsz érte?"

"Az életemet, véremet adtam érte; drága áron vásároltam meg és örökéletet adok neki! A mennyet akarom neki ajándékozni és kegyelmemet árasztom ki a szívébe és örökre megdicsőítem."

"Ó, így legyen, Úr Jézus", mondta Rowland Hill, "legyen a tied." "Lady Erskine, meg van elégedve a vásárlással?"

A hölgy mély meghatódottságában meg sem tudott szólalni. "Megtörtént!", mondta a prédikátor. - "Megtörtént! Legyetek az Úréi. Őrá bízlak benneteket. Soha ne szegjétek meg a szövetséget!"

És Lady Erskine valóban sohasem törte meg ezt a szövetséget. Ettől az órától kezdve e könnyelmű és szórakozott dámából mélységesen megalapozott hitű, igazi keresztyén nő lett.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2472
  • e Hét: 7316
  • e Hónap: 19191
  • e Év: 206993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.