Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Június 23
  2022-06-23 07:19:44, csütörtök
 
  "Egyetlen szó sem veszett el mindabból a jó ígéretből, amit megígért szolgája, Mózes által." 1Kir 8,56


Ennek az igének az igazságát személyesen bizonyíthatom. Sok hívőt láttam kitartani súlyos megpróbáltatásokban, mert egyedül Isten igéjére bízták magukat. Sok haldoklót láttam, akik ugyancsak az ige által diadalmaskodtak a halálban.

De sohasem találkoztam még olyan hívővel, akinek a reménysége megszégyenült volna időleges megpróbáltatások miatt, vagy aki halálos ágyán megbánta volna, hogy az Úrban bízott. Minden tapasztalatom az ellenkező irányba mutat, és megerősít meggyőződésemben, hogy mindenkihez hűséges az Úr, aki rábízza magát.

Készen lennék arra, hogy erről bíróság előtt is ünnepélyes nyilatkozatot tegyek. Kegyes csalás leple alatt nem ejtenék ki soha semmiféle hazugságot sem a számon. Viszont az igazság melletti tanúskodás felelősségével erről a fontos témáról, mint becsületes tanú fenntartás és kétértelműség nélkül vallomást tennék.

Sohasem ismertem olyan embert, aki halálos fájdalmában azért panaszkodott volna, hogy hitt Üdvözítőjében. Sőt, még többet mondok: Sohasem hallottam, hogy valahol vagy valamikor ilyesmi történt volna. Ha ilyen eset megtörténne, az evangélium gyűlölői mindenütt híresztelnék; minden utcán terjesztenék ezt a rossz hírt, és minden prédikátornak felhívnák rá a figyelmét. Minden templom vagy imaház előtt ott látnánk a gyalázkodókat, akik hirdetik, hogy "ez és az, aki olyan szent életet folytatott és a Megváltó érdemében bízott, az utolsó órában felfedezte, hogy csalás volt a keresztről való tanítás".

Felszólítjuk és provokáljuk ellenfeleinket, hogy hivatkozzanak ilyen példákra. Bizonyítsa be a gonosz ellenség, ha teheti, hogy az élő Istennek akár csak egyetlenegy ígérete is nem igaz. Még soha senki sem állíthatta, hogy az Úr egyet is becsapott volna népe közül, és ilyet soha nem is mondhattak, mert Isten hűséges minden szavához, amit kijelentett.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 22
  2022-06-23 07:12:32, csütörtök
 
  "Szeresd felebarátodat, mint magadat!" Mt 19,19


Kit kell szeretnem? A felebarátomat. Ez alatt a kifejezés alatt értünk mindenkit, aki valahogy a közelünkben van. Felebarátunk a szomszédunk. Amikor a samaritánus megpillantotta a sebesültet a jerikói úton, tudta, hogy a felebarátja.

Szeresd felebarátodat akkor is, ha más valláshoz tartozik. Azt gondolod, te azokhoz tartozol, akik legközelebb állnak az igazsághoz. De felebarátod másként gondolja. Azt mondod, hogy az ő vallása egészségtelen és téves felfogású. Szeresd ezért annál inkább! Kemény beszéd nem fogja megtéríteni, kemény bánásmóddal nem lehet keresztyénné tenni. Szeresd! Bűnei nem ellened, hanem Isten ellen irányulnak.

Szeresd felebarátodat akkor is, ha karriered útjában áll. Ez olyan dolog, amit nem könnyű megvalósítani, mégis köteles vagyok ezt nektek, kereskedőknek, iparosoknak prédikálni. Ez nemcsak azt jelenti: "Ne gyűlöld!", hanem: "Szeresd őt!" - Akkor is, ha megakadályozza, hogy meggazdagodj, ha megfoszt ügyfélkörödtől és beárnyékolja hírnevedet. Mégis, köteles vagy úgy szeretni, ahogy magadat szereted.

Szeresd felebarátodat akkor is, ha megsértett bűnével. Gyakran irtózva megdöbbenünk, ha szembe kell néznünk a bűnnel. Megszoktuk, hogy a házasságtörőket és tolvajokat, mint átkozottakat, kizárjuk a társadalomból. Nem helyes ez így! Kötelesek vagyunk a bűnösöket is szeretni, és nem száműzhetjük őket a reménység földjéről. Sokkal inkább meg kell próbálnunk megnyerni őket.

Ó, kedves barátaim! Hogy szerethetitek ti ellenségeiteket, hisz nem szeretetitek még felebarátaitokat sem! Sőt, alig szeretitek még azokat is, akiket testvéreiteknek és nővéreiteknek neveztek. Hisz egyesek közületek perlekednek azokkal, akikkel ugyanazon hitbeli eledelen élnek. Ó, hogy várhatnám el, hogy szeressétek ellenségeiteket, ha sokszor még barátaitokat sem szeretitek?

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5465
  • e Hét: 11711
  • e Hónap: 41023
  • e Év: 228825
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.