Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Június 25
  2022-06-24 07:02:09, péntek
 
  "Senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből." Jn 10,28


Sokan megpróbálják bár, de senki sem képes rá.

Az ördög olykor szörnyen megrángatja és megtámadja Isten gyermekeit, hogy kárt okozzon nekik, de sohasem ragadhatja ki őket a pásztor kezéből.

Korábbi társaik zaklatása és régen elkövetett bűneik emléke újra és újra támadják őket nehéz, ravasz támadásokkal. De azt mondja az Üdvözítő: "Senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből."

Ebben van tehát a biztonságuk: Megváltójuk kezében vannak, az ő birtokában, aki szilárdan tartja őket, mint amikor valaki szorosan átkarol valakit és ezt mondja: "Az enyém vagy."

Senki sem tudja kivonni őket Krisztus oltalmából. Szavát adta nekik, és becsületbeli ügye, hogy megőrizze őket. Ha gyermekei közül akár csak egyet is elragadhatna a Sátán, elképzelhetitek, miként örvendezne és diadalmaskodna: "Nem képes az Úr megőrizni őket. Jóllehet ezt megígérte, de nem képes megtartani a szavát." Nos, biztosak lehettek benne, hogy a Sátánnak ilyen rettenetes diadaláról nem hallotok, sem itt, sem az örökkévalóságban.

Valaki ellenvetésként felhozhatná: "De ők maguk eltávolodhatnak Uruk kezéből!" Ezt válaszolom: Hogy lehet ez, ha korábban erről tett bizonyságot: "És nem vesznek el soha!"? - Be kell ismerned, hogy ez az ígéret kizárja azt a gondolatot, hogy kicsúszhatnak a kezéből saját viselkedésük folytán. "Senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből."

Ki képes e kéz markolatát kioldani, amelyet durva szegekkel szegeztek oda értem? Az Úr Jézus túlságosan drága árat fizetett azért, hogy valaha is eleresszen.

Annyira szeret engem, hogy mindenható erejének teljes bevetésével megtartatásomon munkálkodik. És mivel nincs nagyobb hatalom Istennél, senki sem képes kiragadni drága kezéből.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 24
  2022-06-24 06:54:47, péntek
 
  "De tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével." Róm 7,23


Nem vagyok biztos abban, hogy minden keresztyén egyformán érzi a régi és új természet közti harcot. Egy keresztyén ember élete általában három periódusra oszlik:

Az első a vigasztalás, vagy az új élet örömének korszaka, amelyben a keresztyén örvendezik az Úrban, énekel és elmondja, mit tett vele az Úr. Minél többször teszi ezt, annál jobb.

Azután következik sok esetben a harc periódusa. Ahelyett, hogy gyermekként otthon lennénk, ekkor már férfiak lettünk, és hadba vonulunk. A sínai törvény értelmében az a férfi, aki frissen megházasodott vagy új házat épített, egy évig mentes volt a katonai szolgálattól, de azután neki is el kellett foglalnia a helyét a harcosok sorában. Így van ez Isten gyermekeivel is; egy ideig pihenhetnek, de aztán következik a harc.

A harc időszakát harmadik periódus követi, amit mi nyugalomnak és elmélkedésnek nevezhetnénk. Ekkor a hívők visszatekintve a megtett útra, az Úr jóságáról elmélkednek, mindazon áldásokról, amikkel megajándékozta őket.

Ifjú barátom! Ha még fiatal vagy a hitben, lehet, hogy úgy kedves az Úrnak, hogy megőriz sok-sok kísértéstől. De hamarosan neked is ki kell rántanod a kardodat. A bűn benned van és a Sátán rejtett helyeken lappang, hogy hozzád szegődjön. A harc oka ez: Az új természet bár a szívünkbe tér, hogy ott uralkodjon, azonban bűntől megromlott óemberünk, a "test" semmiképpen nem kész arra, hogy feladja a hatalmát. Új trón van a szívedben, új uralkodóval, és a régi uralkodó, aki trónfosztott lett és akit törvényen kívül helyeztél, mégsem fog lemondani.

A győzelem titka: Tekints fel Jézusra! Gondolj arra, hogy ő a kereszten kivívta a győzelmet az ellenség fölött, és ennek értelmében a te óemberednek vége van szenvedélyeivel és vágyaival együtt. Megváltód győzelmére tekintve te is győzni fogsz és hálát adhatsz Istennek.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3380
  • e Hét: 12092
  • e Hónap: 23967
  • e Év: 211769
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.