Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az almapektin gyógyhatásai
  2022-06-24 23:55:02, péntek
 
 


Almapektin

Az almapektint, mint természetes élelmirost-forrás, általánosan ajánlott az emésztés javítására, a belek egészségének megőrzésére, a vér koleszterinszintjének csökkentésére, a belek túlérzékenységének enyhítésére, a vércukorszint stabilizálására, fogyás elősegítésére, az epekő kialakulásának megelőzésére.

Fogyasztható önmagában, de segítségével kíméletes módon készíthetünk lekvárokat, dzsemeket.

Az élelmi rostok növényi sejtalkotó komponensek, amelyeket az emésztőenzimek nem képesek felszívódásra alkalmas kisebb egységekre bontani. A rostoknak két fajtája van: oldható és oldhatatlan rostok. Az élelmi-rostok következtében a káros anyagok gyorsabban ürülnek ki az emésztőrendszerből, hiszen megnövelik a béltartalom mennyiségét és gátolják a székrekedés kialakulását.

A rostok nélkülözhetetlen részei az egészséges táplálkozásnak, így az egészség fenntartásának is. A rostszegény táplálkozás számos betegség kialakulásának a rizikótényezője. Elsősorban a székrekedés, a vastagbéldaganat, a divertikulózis kialakulása függ össze vele, de szerepet játszik az elhízás, az emelkedett vérzsírszint, az időskori cukorbetegség és az érelmeszesedés kialakulásában is.

A rostnak önmagában szinte semmilyen tápértéke nincs, mégis fontos szerepet játszik az egészségmegőrzésben. Az emészthető rost a növényi sejtek és sejtfalak alkotóeleme, amelyek a vízben megduzzadnak. A bélbaktériumok által részben vagy teljes mértékben fermentálódnak, miközben számos melléktermék, köztük rövid szénláncú zsírsavak keletkeznek, amelyeknek fontos szerepük van például abban, hogy a vastagbélhámszövet sérülésmentes maradjon. Emészthető rostok például a pektin, a növényi mézga, nyák- és gumianyagok. Az emészthetetlen rost - mely a gabonaszemekben is megtalálható - főleg a lignin, amely növényi sejtfalakat épít és a fás növények alkotórésze. Ez megköti a vizet, de nem duzzad meg. Megemészthetetlenül halad át a beleken, nem szívódik fel, és a szervezet enzimjei sem bontják le.

A kutatások alapján az almák pektintartalma a legnagyobb a gyümölcsök között. Támogatja a gyümölcsök természetesebb ízét is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A citromhéj gyógyító hatásairól
  2022-06-24 23:50:02, péntek
 
  Citromhéj - a citrom héja

Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája ismert: citrom és édes citrom (lima).

A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is a legérdekesebb az a hatás, amelyet a cisztákra és a daganatokra fejt ki. Ez a növény kipróbált gyógymódja minden típusú ráknak. Van, aki azt állítja, hogy nagyon hatékony a rák minden fajtája ellen. Egyesek úgy tartják, hogy olyan, mint egy mikrobaellenes spektrum a baktériumfertőzések és a gombák ellen, hatékony a belső paraziták ellen, szabályozza a vérnyomást és leküzdi az idegi bántalmakat.

Lenyűgöző ennek az információnak a forrása is: mivel a világ egyik legnagyobb kábítószer gyártójáról van szó, aki azt mondja, hogy az 1970 óta végzett több mint 20 laboratóriumi vizsgálat után, a kivonatok azt mutatták, hogy elpusztítja 12 ráktípus: a végbél-, a mell-, a prosztata-, a tüdő- és a hasnyálmirigy-, ... rák rosszindulatú sejtjeit. Ennek a fának az összetevőiről bebizonyosodott, hogy 10.000-szer jobb, mint az egyik, a rákos sejtek növekedésének fékezésére - a világon általában alkalmazott - kemoterápiás gyógyszernél. És ami még ennél is bámulatosabb: ez a citrom kivonattal végzett terápia a ráknak csak a rosszindulatú sejtjeit pusztítja el, és nem befolyásolja az egészséges sejteket.

...és tudjátok ez annál is érdekesebb és valahol szomorúbb is, mert Szent-Györgyi Albert 1941-ben pontosan ezért a felfedezésért kapott Nobel-díjat! Mi, magyarok sem igen tudjuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kéne! Szerintem, tele torokból kéne, ordítsuk ezt a világ felé! Ha a fele igaz, akkor jó, de hol találunk tiszta citromhéjat?

A CITROM HÉJA
Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az egész citromot felhasználja, és abból nem pocsékol el semmit.

Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne menjen pocsékba?

Egyszerűen: tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőgép mélyhűtő rekeszébe. Ha már megfagyott a citrom, akkor dolgozd fel, vagyis reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az élelmiszereidre.

Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a levesre, a tésztára, a spagetti szószra, a rizsre, a sushira, de a halétre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit valaha kóstoltál.

Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha nem a megelőzés és az, hogy új ízeket adjál az ételeidnek?

Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve. És bizony, ez az, amit eddig elveszítettem. De innentől kezdve le fogom fagyasztani a teljes citromot és azután rá fogom reszelni az ételeimre és az italaimra, s így a citrom összes tápanyagát el fogom fogyasztani, hogy egészségesebb legyek.

A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget, mivel megszünteti a test mérgező anyagait.

Jobb későn, mint soha! Meglepő jótékony hatások!

A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására. 10.000-szer erősebb a kemoterápiánál. Én miért nem tudok erről semmit? Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek abban érdekeltek, hogy a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot. Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondosan elzárt titkot elhallgatják annak érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A cseresznye gyógyító ereje
  2022-06-24 23:45:00, péntek
 
 


Cseresznye - A cseresznye gyógyító ereje

A cseresznye őshazája Törökország és Nyugat-Szibéria. A kerti cseresznyét valószínűleg a pompázatosan gazdag lakomáiról hírhedtté vált Lucullusnak köszönhetjük, aki egyébként tiszteletre méltó és sikeres hadvezér volt. A pontuszi Kerasuntból (a mai Törökország területéről) ő hozatott egy, akkor kiválónak tartott cseresznyefajtát Itáliába. Emellett az ókori katonák legkedveltebb szomjoltója volt, hiszen 78-82%-a víz.

Minden része gyógyszer: a húsa, a magja, a szára. Tisztító hatását a vérre, a húgy-, ivar- és emésztőszervekre fejti ki. Mind az ízületi gyulladások, mind a cukorbetegség leküzdésében nélkülözhetetlen szerepet kaphat. A szénanátha, a szénaláz legjobb orvossága. Igen magas a vastartalma, ami a kövek oldása mellett a vérszegénység gyógyítására is alkalmassá teszi. Alkalmas terhességi hányás megakadályozására, alacsony vérnyomás, alultápláltság és depresszió gyógyítására. A cseresznye legfőbb gyógyereje az előbbieken túl, leginkább a vértisztításban mutatkozik meg. E tulajdonsága miatt több betegség természetes gyógyszerévé vált.

Hatóanyagai: A cseresznye tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort továbbá A, B, és C vitamint. 8 g fehérjét, 7 g növényi zsírt, 140 g gyümölcscukrot, 5 g szerves sót és 4 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként. Antocián és antocianidin nevű anyaga serkenti a kötőszövet újraképződését, amelyben a C vitaminnal és a cinkkel együtt elősegíti a fehérjékből alkotott kollagénrostok erős, de egyben rugalmas fonadékká való összekapcsolódását. Semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, és elbontja a kötőszöveteket károsító enzimeket, amelyek a bőr petyhüdtségét és öregedését gyorsítják meg!

Köszvény: A téli húsos táplálkozás következtében a szervezetben felhalmozódik a húgykősav, aminek lerakodása a csuklókban vagy az ujjakban erős fájdalmat okozhat. A cseresznye segít megtisztítani a vért, aminek következtében enyhül, vagy teljesen elmúlik a fájdalom.

Reuma: A reumatikus megbetegedés szintén a végtagok csatlakozásainak kikopásával, kihasználtságával függ össze. A csuklók, forgó pontok érzékenyebbek a támadásokra. A beteg részek begyulladhatnak, a mozgatásra fájdalommal reagálhat. Ha megváltoztatjuk táplálkozási szokásainkat, és megtisztítjuk a vért, enyhíthetjük ezeket a tüneteket.

Bőrápoló: A helytelen táplálkozás következménye a beteges kinézetű bőr, ami előbb- utóbb kiütésessé, pattanásossá válik. Amint megkezdődik a vér tisztítása -jelen esetben egy cseresznyekúrával,- a bőrünk állapota is rendbe jön. A cseresznye hatása a vértisztításban jut kifejezésre, az pedig a bőrt tisztítja meg.

A cseresznye nedve, de főleg a magja a szívizomzatot erősíti. Célszerű ezért a magokat összegyűjteni, majd a cseresznyehiányos időszakban naponta 10-15 magot megtörni és elfogyasztani.

A cseresznye, kúraszerűen is alkalmazható, magas fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma miatt önálló étkezésre is ajánlott több héten át, más tápanyagok mellőzése mellett. Ilyenkor több fajtája is fogyasztható, de csak érett állapotban. A cseresznyekúra szabályozza a bélműködést, elmulasztja a székrekedést, megköt bizonyos mérgeket a belekben (kelátképző).

Együnk meg egy hétig naponta minimum negyed kiló nyers cseresznyét. Ez a regenerációs kúra újjászületést jelent!

A cseresznye szárából főzött tea igen ízletes, szép, aranysárga színű. Gyomor- és tüdőbajok esetén igen hasznos, és minden esetben veszély nélkül iható, kellemes tea.

Míg a legtöbb gyümölcs a "szüret" után tovább érik, a cseresznye nem, így ajánlott teljesen érett állapotban leszedni. Érdemes közvetlenül csak a fogyasztás előtt megmosni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Jamgyökér gyógyhatásairól
  2022-06-24 23:40:04, péntek
 
 



Jamgyökér, Jamszgyökér, Yam gyökér (Dioscorea villosa)

A mexikói jamgyökér Dél-Amerika esőerdeiben őshonos évelő, lágyszárú növény, kúszó szára több méter magasra is felnyúlhat. Több száz faja ismert. Sok fényt, és a csapadékos, párás éghajlatot kedveli. Ha magas a páratartalom, akkor naponta akár 15-25 cm-es hajtást is növeszt.

Nem csak Mexikóban fontos növény, hanem Nyugat-Afrikában, Új-Guineában a legfontosabb terménynek számít. Többféle formában és ízben léteznek. A jamgyökér keményítős zöldségnövény, legtöbbször főzve, pürésítve vagy a burgonyához hasonlóan sütve fogyasztják. A világ nagyon sok országában a burgonyát helyettesíti. Lisztet készítenek belőle, amelyet tészták, kenyerek, sütemények alapanyagául szolgál.

Hatóanyaga: gazdag béta-karotinban és a dioszgenin vegyületben, amely fontos szerepet játszik a progeszteron előállításában. A gyökerek és a gumók tartalmaznak a szteroid szaponin, fitoszterol hatóanyagokat, alkaloidákat, cserzőanyagokat és keményítőt is. Magas ballasztanyag-tartalma hozzájárul a könnyebb emésztéshez, ezáltal a szervezet salaktalanításához.

Hatásai: Képes harmonizálni a hormonszintet. A tradicionális gyógyításban régóta használják a női nemi zavarok kezelésére és hatásos a csontritkulás kezelésére. Görcsoldó, gyulladáscsökkentő, vizelethajtó, epehajtó hatású, reumatikus fájdalmak enyhítésére is szolgál.

Terhesség alatt kerülni kell a jamgyökér fogyasztását!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az olajfalevél gyógyhatásai
  2022-06-24 23:32:18, péntek
 
 


Olajfalevél (Olea Europaea)

Az olajfa a mediterrán térség jellegzetes növénye, több ezer év óta termesztik táplálkozási és orvosi célokra. Hosszú életű, örökzöld növény. Göcsörtös ágrendszere tartja a több méteres koronát, leveleit háromévente cseréli, virágzata illatos, krémszínű. Finom olajat adó, csonthéjas termése az olajbogyó. Az olajfa levelét, virágját és termését is hasznosítják. A levelét, még mielőtt megjelennek a virágbimbók, megszárítják, felaprítják, majd leforrázzák és ezután kivonat, illetve tinktúra formájában használják fel. Más növényekkel kiegészítve vérnyomáscsökkentő készítmények alapanyaga. A termését, vagyis az olajbogyót télvíz idején szedik le és hideg sajtolás útján nyerik ki belőle az olajat.

Hatóanyagai: Az olajfa levele tartalmaz oleuropeint, emellett még luteolin- és heszperidin-bioflavonoidokat. Ezek szinergista módon erősítik az oleuropein természetes aktivitását.

Hatásai: Az olajfa levele antiszeptikus hatású, a fatest gyantáját belégző- és illatszerekben hasznosítják. Az olajfalevél kivonat hatóanyagai enyhítik az allergiás tüneteket, hatékonyan alkalmazható vírusos betegségek megelőzésére, gombás fertőzéseknél, gyulladásos esetekben, mérsékli az ízületi gyulladásokat, eredményes légúti megbetegedések során is, érrendszeri rendellenességeknél, magas vérnyomás esetén, idült kimerültség és depresszió esetén, jótékonyan hat a vércukorszintre, psoriazis kezelésében is eredményesen alkalmazzák. Elősegíti az emésztést, ezáltal enyhíti a székrekedést. Erősíti az immunrendszert.

Belsőleg kenőcsökben és krémekben alkalmazzák.

A gyengébb minőségű olajból szappant és kenőanyagot készítenek.

Figyelem! Várandós kismamáknak NEM ajánlott!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az alma gyógyhatásairól
  2022-06-24 23:25:26, péntek
 
 


A jótékony alma - "napi egy alma - az orvost távol tartja"

A második században Galenusz, a császárok és a gladiátorok híres udvari orvosa csaknem minden betegség gyógyítására almabort rendelt.

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.

Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható. Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte korlátlan ideig. Az alma, a napi étrendünknek fontos részét kell, hogy képezze. Egyrészt jót tesz az emésztésének. Attól függően, hogy hogyan használjuk, mind a székrekedést, mind a hasmenést enyhítheti. Másrészt az almában sok az oldható rost, ami segít a vércukorszint szabályozásában, mert megakadályozza a szérumban a cukorszint hirtelen emelkedését, vagy csökkenését. Az almában található oldható rostanyagot, a pektint, ami képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét és ezáltal mérsékli a szívbetegség kockázatát. Az alma a reumás megbetegedésnek is hagyományos népi gyógyír.

Több mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma.

Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle. Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Ha régen nem ettél almát, vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy nem a legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészted, akkor fokozatosan kezd el az almaevést, először csak egy-két falatot egyél belőle, de azt nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a legalaposabban össze a nyáladdal, és ez a legfontosabb. Utána fokozatosan emeld az adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba. Jó lenne, ha a gyümölcsöt csak magában ennéd. Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.

Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel. Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani. Természetesen, ha már más ételekkel jóllaktál, akkor ne erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészséged, sem az emésztésed számára.

Jó, ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, amit a gyümölcs előtt ettél. A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az eddig okozott károktól, mérgektől.

Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre:

Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, és akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved van.
Székrekedés nélkül képes gyógyítani a hasmenést, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket.
Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.
Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat. Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.
A fogyókúra egyik hasznos segítője is. Ha, valaki egy-két napos almakúrát tart, nemcsak a súlycsökkenéshez járul hozzá, hanem egyben méregteleníti is a szervezetét.

Jó, ha tudod azt, is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma:

Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.
Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani. Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet. Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.

Csak egészséges, nedvdús, érett almákat szabad fogyasztani!

Törekedjünk az azonos fajtákra, mert mindegyiknek más-más a savassági foka, nem keverhetők egymással. Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés. Az almát mindig teljes egészében kell fogyasztani, héjával, magházával, magjával együtt. Így teljes értékű táplálék.

Az alma számtalan módon elkészíthető:
akár nyersen lének facsarva, müzlibe, gyümölcs- és zöldségsalátába darabolva,
akár párolva, sütve, főzve, töltve, hús mellé köretnek, levesnek, mártásnak, süteménynek stb. csak a fantázia szab határt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A szeder egészségügyi előnyei
  2022-06-24 23:19:46, péntek
 
 



Az egyik legjobb immunitásfokozó gyümölcs nem más, mint a bogyós gyümölcsök, különösen a szeder, amely antioxidáns C-vitaminban bővelkedik. A szeder egy sokoldalú bogyós gyümölcs, nem beszélve arról, hogy milyen sok tápanyagot tartalmaz. Nagy mennyiségben található benne a C-vitamin mellett A-vitamin, K-vitamin és B-vitaminok, illetve gazdag forrása a kalciumnak, a káliumnak, a magnéziumnak, a folátnak, a cinknek és a vasnak is. Ezeken kívül bővelkedik olyan antioxidánsokban mint az antociánok, illetve a rosttartalma is kiemelkedő.

A szedernek rengeteg egészségügyi előnye van. Többek között a szív egészségére hat pozitívan, hiszen olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és fitokemikáliákat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek a szív normális működéséhez. Gazdag antociántartalma is védőhatást jelent a szívbetegségekkel szemben.

A szeder egészségügyi előnyei közé tartozik az LDL-koleszterin oxidációjának közel 50 százalékos csökkenése. Ezen kívül a fekete szeder az erek gyulladását is jelentősen enyhíti.

A szeder kalciumban és K-vitaminban rendívül gazdag, éppen ezért a csontok megerősítésében is aktívan részt vesz, így nagyon hatékony a csontritkulás elleni küzdelemben. Ellagsavtartalma helyreállítja a csontok egészségét, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

A szederben található antioxidáns antociánok semlegesítik azokat a szabad gyököket, amelyek károsítják a szervezet sejtjeit, és ami voltaképpen rákos betegségek kialakulásához is vezethet.

A szedernek kiemelkedő a kálium- és magnéziumtartalma, amely ásványi anyagok a vércukorszintre gyakorolnak kedvező hatást. Élelmi rostokat is tartalmaz, amelyek lelassítják az emésztési időt, ami azt eredményezi, hogy nem emelkedik meg drasztikusan a vércukorszint, azaz nem alakul ki vércukorszint-ingadozás, ami pedig cukorbetegséghez is vezethet.

A szeder nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, ami az emésztésre gyakorol kedvező hatást. A rostok az egészséges koleszterinszintet is segítenek fenntartani.

A szeder tápanyagai a vérkeringésre is pozitívan hatnak. Magas antioxidáns-tartalma csökkenti a bőrgyulladást és segíthet bennünket megóvni az olyan bőrbetegségektől, mint az ekcéma és a pikkelysömör.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kínai hernyógomba gyógyhatásairól
  2022-06-24 23:15:12, péntek
 
  A kínai orvoslás már évszázadok óta alkalmazza a hernyógombát a természetes gyógyításban és orvoslásban. Elsősorban az energia fokozására, a szervezet vitalitásának elérésére alkalmazzák és fogyasztják rendszeresen ezt a gombafajt. A kínai hernyógomba segítséget nyújthat a nemi vágy fokozásában, az energia növelésében. Sportolók is fogyaszthatják, mivel kutatások igazolják, hogy ez a gomba a teljesítmény fokozásából is aktívan kiveszi a részét.

Az ázsiai kultúrában már évszázadok óta alkalmazzák a kínai hernyógombát a nemi vágy növelésére. Nemcsak libidófokozásra lehet azonban ezt a gombafajt használni, fogyasztani, hanem a férfi nemi szervek egészségének fenntartására is. A gomba ugyanis olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyeknek kiemelkedő szerepe van a tesztoszteronszint emelésében. A kor előrehaladtával ennek a hormonnak csökken a szintje, ami az alacsonyabb nemi vágyat okozza. Ha azonban olyan termékeket fogyasztunk, amelyek fokozzák a tesztoszteron nevű hormon termelődését, akkor a libidóval sem lesznek gondok.

A kínai hernyógomba az energia fokozásában, növelésében is a segítségünkre lehet. Ez a gombafaj segít legyőzni a fáradtságot. Kiemelkedő tulajdonsága, hogy adaptogén hatással is rendelkezik, ami nemcsak az energiaszintet emeli meg, hanem a stressz-szintet is csökkenti. Ez nagyon hasznos, hiszen a magas stressz-szint nagyon sok betegség forrása lehet.

Azok, akik rendszeresen edzenek, mindenképpen fogyasszák a kínai hernyógombát, mivel segít megnövelni az edzésteljesítményt is. A gomba az izmoknak nyújt hathatós segítséget, hogy azok hatékonyabban dolgozzák fel az oxigént edzés közben. Emellett azért is olyan nagyon hasznos, mert fokozza a szervezetben a vér áramlását. Nem beszélve arról, hogy kitűnő antioxidáns is, amely csökkenti a szervezetben a szabad gyökök sejtkárosító hatásait és így az oxidatív stressz mértékét is minimalizálja.

A kínai hernyógomba rendszeres fogyasztása javasolható minden idős embernek is, mivel ez a gomba jó egészséget biztosít és a legcsodálatosabb tulajdonsága, hogy megnöveli az élettartamot. Emiatt a tulajdonsága miatt is rendszeresen használják a hagyományos kínai orvoslásban.

A kínai hernyógomba nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem pozitív hatásait a bélrendszerre is kifejti. Segít fenntartani az egészséges emésztőrendszert.
Forrás : Link

Pontosabb szakmai leírás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A galagonya virágporról
  2022-06-24 23:09:21, péntek
 
  Galagonya nyers virágport, az alábbi 10 problémára fogyasztják a legtöbben:
Megelőzési célból, a Szív egészségének megőrzéséért
Magas Vérnyomás, Meszesedés - Értágító hatása van
Szív koszorúér betegség, Angina pectoris
Visszér és egyéb érproblémák - Erőssé és rugalmassá teszi az érfalat
A jobb alváshoz, Stressz-oldáshoz - Enyhén nyugtató hatása van
A koleszterin arányok normalizálásához
Emésztés javításhoz - Nagyon jó áteresztő bél szindrómára
Szív elégtelenség esetén is kaptunk sok pozitív visszajelzést.
Máj regeneráláshoz, májzsír ellen - Serkenti az epesav termelődést is
Általánosan gyulladás csökkentéshez
Forrás : Mannavita hírlevele
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A savas refluxról
  2022-06-24 23:05:12, péntek
 
  A savas refluxot nevezik még gyomorégéses betegségnek is. Ez az az állapot, amikor az étel a gyomorból a nyelőcsőbe kerül. A nyelőcső és a gyomor találkozásánál van egy záróizom, amely lehetővé teszi, hogy az étel a gyomorba kerüljön. Ilyenkor ez a záróizom bezáródik, azaz az étel a gyomorban marad. A gyomorba kerülő étel aztán a gyomorsav nedveivel keveredve elkezd megemésztődni.

Azonban nem minden embernél zár ilyen tökéletesen jól a záróizom, és ilyenkor ez a savval elvegyülő táplálékmaradvány a nyelőcsőbe kerül. Ez pedig gyomorégést okoz, ami voltaképpen a savas reflux egyik jellemző és vezető tünete.

A savas reflux kialakulásában sok minden szerepet játszik. A vezető ok szinte minden esetben az egészségtelen táplálkozás és a nem megfelelő étkezési szokások. Egyes táplálékok is okozhatnak savas refluxot, mint például a csokoládé, a fűszeres és csípős ételek. Ebbe a csoportba tartoznak a cukros és savas italok, illetve a kávé és az alkohol. A dohányzás is oka lehet a záróizomzat gyengeségének és a savas reflux kialakulásának.

Vannak olyan életmódbeli tényezők, amelyek segíthetnek a savas reflux megszüntetésében vagy a tünetek csökkentésében. Az egyik ilyen a rendszeres rágózás, ugyanis rágózáskor nyál képződik, amely semlegesíteni tudja a gyomorsavat.

Egyes gyógynövények és a belőlük készült teák is nagyon hatásosak lehetnek a gyomorsav csökkentésében. Ilyen például a kamilla, a gyömbér, a görögszéna és a menta.

A plusz kilók nyomást gyakorolnak a hasra és a gyomorra, valamint a gyomortartalmat visszaszorítják a nyelőcsőbe. Ezért is fontos, hogy megőrizzük az ideális testsúlyunkat, amit elsősorban az egészséges étkezéssel érhetünk el.

Este étkezést követően legalább két óráig ne feküdjünk le aludni, mert az elfogyasztott étel általában ennyi ideig marad a gyomorban.
Mindenképpen felemelt fejjel aludjunk, mert így elkerülhetjük, hogy a gyomorból visszafolyjon az étel.

Nagyon lényeges, hogy próbáljuk csökkenteni az életünkben kialakult stresszt, mivel a stressz is növeli a gyomorsavat és emésztési panaszokat is okozhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 712
  • e Hét: 7068
  • e Hónap: 20817
  • e Év: 225518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.