Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Echium virág
  2022-06-25 23:56:11, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Díszpipacs
  2022-06-25 23:54:21, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Díszkelkáposzták
  2022-06-25 23:51:52, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Dáliák
  2022-06-25 23:50:10, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Csillagfürtök
  2022-06-25 23:49:27, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Búzavirágok
  2022-06-25 23:48:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Brazil tollasvirág
  2022-06-25 23:48:06, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Az agy és a szív fiatalon tartása egyszerű módszerekkel
  2022-06-25 22:47:00, szombat
 
  Az életmódnak kulcsfontosságú szerepe van minden életkorban, különösen igaz ez idősebb korban. Sajnos nagyon sokan éppen hogy idősebb korukban hagynak fel a mozgással, pedig a rendszeres testmozgás aktívan hozzájárul a szellemi, a mentális és a fizikai egészséghez. A testmozgás hiánya, az inaktív életmód jelentősen gyengíti a csontokat és az izmokat, illetve káros hatással van a szívre és az agyra is. Ez pedig növeli a szívbetegségek, a demencia és a korai halálozás kockázatait.

Az emberi szív az életkor előrehaladtával egyre jobban elkezd gyengülni. Az artériák fala egyre merevebbé, vastagabbá és rugalmatlanabbá válik, ami pedig jelentősen megnöveli a magas vérnyomás, a szívbetegségek, illetve a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát.

A rendszeres testmozgás fokozza a vér áramlását és oxigénnel tölti fel a szervezetet. Ennek hatására az erek is rugalmasabbá válnak, ami lehetővé teszi a vérnyomás csökkenését, a szív- és érrendszer nagyfokú védelmét.

A testmozgás csökkenti a szervezetben a gyulladást, az LDL-koleszterin-szintet, ellenben megnöveli a HDL-koleszterin-szintet és emellett elősegíti az egészséges testsúly fenntartását.

A mozgás többféle módon is védheti az emberi agyat: jobb memóriát, végrehajtó funkciót és figyelmet eredményez, és jelentősen javítja az információk feldolgozási sebességét.

A fizikai aktivitás a kognitív hanyatlás csökkenését is segíti. A testmozgás emellett hozzájárulhat a demencia megelőzéséhez vagy annak késleltetéséhez. Kutatások igazolják, hogy a rendszeres mozgás segítségével akár még az Alzheimer-kór is megelőzhetővé válik.

A sport javítja az agyban a vér áramlását és az oxigénellátást, ami annak jobb működését teszi lehetővé. Az aktív életmód megakadályozza a hippokampusz zsugorodását, ami azért lényeges, mert az agy ezen része felel a tanulás és a memória megőrzéséért.

Nemcsak a szív és az agy számára jelenthet védelmet a rendszeres testmozgás, hiszen növeli a hangulatot és az energiát, csökkenti az öregedéssel kapcsolatos olyan betegségeket, mint az ízületi gyulladás, és segítséget nyújt az olyan sérülésekkel szemben, amelyek az elesések miatt következnek be. Hiszen a rendszeres mozgás a csontokat és az izmokat is erősíti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Újabb trükkös csalás- a rendőrség figyelmeztetése
  2022-06-25 22:37:14, szombat
 
  Trükkös csalásra figyelmeztet a rendőrség: pofátlan szöveggel hívnak fel a bűnözők
Trükkös csalás miatt int óvatosságra a rendőrség.

Újabb trükkös csalókra hívta fel a figyelmet a rendőrség, akik telefonhívás során arról informálják a hívott felet, hogy hozzátartozóját Szlovákiában letartóztatták, őrizetbe vették. A hatóság azt kéri, hogy aki ilyesmit tapasztal, kezelje kellő körültekintéssel a hallottakat.
Minden esetben ellenőrizze az esemény valódiságát, vegye fel családtagjával a kapcsolatot!

Egy konkrét esetben az elkövetők néhány napja ismeretlen telefonszámról felhívtak egy tatabányai hölgyet, akinek a telefonáló - aki ügyvédként mutatkozott be - azt hazudta, hogy fia bajba került, külföldön bevitték a rendőrségre, és 16 millió forint óvadékot kell fizetni, hogy elengedjék. A férfi arra utasította a megijedt édesanyát, hogy taxival küldje ki a pénzt Szlovákiába.

Az asszony a kapott instrukciók betartásával a taxiállomásra ment, ahol a nyomozati munka eredményessége miatt a rendőrök már várták, és közölték vele, hogy csalás áldozata lett. A fenti esettel párhuzamosan újabb három hölgy tett bejelentést, akiket ugyanezzel a módszerrel próbáltak megkárosítani. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy amennyiben hozzátartozójával kapcsolatban keresik, kérjen visszahívást, és ellenőrizze a hívás valódiságát!

A rendőrség tanácsai a trükkös csalás kivédésére:

A telefonhívásokat követően sose hajtsd végre a kapott utasításokat!
Fokozott fenntartással kezeld a váratlanul jelentkező idegeneket, az olyan telefonhívásokat, amiben valaki arra hivatkozik, hogy hozzátartozódat baleset vagy más tragédia érte, bajba került, kárt okozott, és azonnal pénzre van szüksége, hogy a bajból kikerüljön!
Ellenőrizd le a telefonon kapott hír valóságtartalmát!
Tegyél fel ellenőrző kérdéseket!
Hívd fel közvetlen hozzátartozódat!
Ne add meg adataidat ismeretleneknek!
Bűncselekmény esetén hívd a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon.
Légy óvatos és egészségesen bizalmatlan!

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Az egészséges bélmozgásért természetesen
  2022-06-25 22:30:32, szombat
 
  Pitypangtea, kamillatea és petrezselyemtea és más ötletek székrekedésre

Egyes gyógyteák nagyon hatékonyak lehetnek a székrekedés kezelésében, mivel elősegítik a belek egészséges mozgását, így akadályozva meg a székrekedés kialakulását.

A szenna mint gyógynövény remek hashajtó tulajdonságokkal rendelkezik, köszönhetően a benne bőségesen megtalálható glikozid vegyületeknek.

A másik remek gyógynövény a székrekedés megelőzésére nem más, mint a borsmentalevelekből készült gyógytea. A borsmenta hatékonyan kezeli az emésztési problémákat. Nagy mennyiségben tartalmaz mentolt, amely segít ellazítani a bél izmait. Nemcsak a székrekedést előzi meg, hanem a gyomorpanaszokat is, illetve a meglévő gyomorproblémákon is enyhíteni tud. A borsmentateát a legjobb étkezések után fogyasztani.

A székrekedés megelőzésében a gyömbér lehet még a segítségünkre. A székrekedést leggyakrabban a rossz emésztés okozza, márpedig a gyömbér eredményesen kezeli a meglévő emésztési zavarokat. A gyömbértea csökkenti az emésztőrendszer irritációját, a gyomrot is megnyugtatja és az emésztést is javítani tudja. Napi egy-két csészével fogyasszunk el étkezéseket követően.

A pitypangtea szintén sokat segíthet az enyhe emésztési panaszok megszüntetésében, ilyen tünet a székrekedés vagy a puffadás. A pitypang stimulálja a májat, mégpedig az epe előállítására. A pitypang ezen kívül lehetővé teszi, hogy több víz kerüljön a belekbe, ami jelentősen megkönnyíti a széklet mozgását és útját.

A zöld tea is tartalmaz koffeint, amelynek stimuláló hatása van, így megkönnyíti a székletürítést és a belek mozgását is jelentősen megtámogatja.

Az édesgyökérből készült tea szintén nagyon hasznos lehet emésztési problémákra. Nemcsak az emésztést segíti, hanem nagyfokú gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A kamillatea nyugtató hatását mindenki ismeri. Ha egy fárasztó és stresszes napon vagyunk túl, este lefekvés előtt csak igyunk meg egy csésze kamillateát, és máris sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

A petrezselyemből is készíthetünk teát, hiszen nagyon hatékony az emésztési zavarok kezelésében. A levelei és a magjai is alkalmasak tea készítésére. A petrezselyemtea nagyon hatékony a székrekedés orvoslásában. A gyógynövény levele a puffadás problémáját is segít megszüntetni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1149
  • e Hét: 9931
  • e Hónap: 41417
  • e Év: 246118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.