Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Június 9
  2022-06-08 21:39:37, szerda
 
  "Amikor pedig felkelt a nap, megperzselődött, és mivel nem volt gyökere, kiszáradt." Mk 4,6


Elmondható ezekről az emberekről, hogy gyorsan haladtak előre. A mag hamar kikelt, mivel nem volt mélyen a talajban. A felületi talajréteg gyors növekedést biztosított.

Ezek az emberek amely napon hallották az evangéliumot, befogadták, és azt hitték, máris üdvözültek. Tele voltak örömmel és siettek bizonyságot tenni. Nem volt szükségük időre, hogy higgadtan megfontolják, bizonyságot tehetnek-e, hanem azonnal hozzáfogtak, mint ahogy felrobban a puskaporos hordó.

Bizonyságot tettek, és a következő héten már tanítottak is a vasárnapi iskolában. Teljesen biztosak voltak abban, hogy helyes úton haladnak. Sőt, türelmetlenek voltak más zarándokokkal szemben, akik nem tudtak olyan gyorsan futni, mint ők.

Csak egyoldalú evangéliumot kaptak, és ezzel teljesen meg is elégedtek. Saját szemükben igazak voltak. Sokra tartották magukat s úgy vélték, velük együtt a bölcsesség is kihal. Nos, nyilván nagy dolog ilyen emberekkel kapcsolatba kerülni, nem igaz? De be kell látnunk és meg kell tanulnunk, hogy nem minden dús levelű ág terem gyümölcsöt.

Hamarosan eljött a megpróbáltatás ideje is. A mag kikelt, de felkelt a nap is, és a növényt megperzselte. - Senki sem mehet a mennybe anélkül, hogy ne érné komoly vizsgálat az út folyamán. A próbának alá nem vetett hit, az ellenőrizetlen kegyelem nem kegyelem.

A megpróbáltatás üldözés formájában jött el. Ó, milyen sokan vannak, akik örömmel fogadták az igét, keresztyénségüket azonban megtagadnák, ha máglyára vetnék, vagy börtönbe csuknák őket.

Egy gúnyos szó a társadalomban, egy csípős megjegyzés a keresztyénség ellen olyan személytől, akit általában tisztelsz; barátságtalan megszólások olyanoktól, akiktől azt reméled, hogy velük haladsz életed folyamán - ezek olyan dolgok, amik nem azonosak a máglyákkal vagy börtönnel, de mégis elegendők ahhoz, hogy legyűrjék a gyenge hívőket annyira, hogy hátat fordítanak Krisztusnak.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 8
  2022-06-08 21:22:21, szerda
 
  "Akiknél a mag a sziklás talajra hullott: amikor meghallják az igét, azonnal örömmel fogadják." Mk 4,16


Névleges keresztyének életrajzáról van itt szó. Elhangzik, hogy örömmel fogadják az igét. Nagyon boldogok. Sokan vannak, akik úgy vélik, hogy ez a megtérés biztos jele. Higgyétek el, hogy ez igen kétes jel. Van olyan öröm, ami nem a kegyelem gyümölcse, és van olyan békesség, ami önámítás folytán keletkezik és nem Isten szava által.

Őrizkedjünk téves logikával úgy következtetni, hogy azért van üdvösségünk, mivel boldogok vagyunk. A példázat szerint a gazdag ember is boldog volt, mikor minden napját pompás vigalomban élte, de végül a pokolba jutott.

Az igében ábrázolt személyek a hitnek csak a boldog oldalát látták. "Itt van az édesanyám" - mondja valaki - "milyen boldog keresztyén! Szeretnék én is olyan boldog lenni, mint ő, ezért befogadom én is Krisztust az életembe."

Nos, ezek az emberek azt gondolták, hogy igen boldogító dolog megbocsátásban részesülni. És ez valóban igaz. Megbocsátást kapni, Isten gyermekének lenni, Jézust befogadni - milyen pompás, felemelő dolog! És végül a mennybe jutni, diadalmasan meghalni, a dicsőségben élni, ahol az Úr Jézus van - milyen nagyszerű kiváltság! Ki kételkedik ebben?

De az emberek csak ezt az oldalt látták és nem gondoltak arra, hogy időközben olyan keserves kísértésekkel is kell küzdenünk, amik erőt vesznek rajtunk. Megpróbáltatásokat kell elszenvednünk, komoly próbákat, amiket csak Istentől kapott segítséggel tudunk elviselni. "Jobb kezeket kell levágni", "szemeket kivájni", a "költségeket felszámolni", hogy tisztán lássuk, elegendők lesznek-e a jövendőre ígért jutalmak a jelen munkájáért.

Ezek az emberek örömmel fogadták az igét. Milyen reményteljesnek tűnt a magvető! De nem lehetséges a rügyek alapján kiszámítani a gyümölcstermést. Nem mind arany, ami fénylik, és nem minden tojásból lesz fióka.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 8886
  • e Hónap: 20761
  • e Év: 208563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.