Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kincs a konyhában – almaecet
  2022-07-28 21:42:16, csütörtök
 
  Soha nem volt még ennyire népszerű az almaecet, mint napjainkban. Én is rendszeresen fogyasztom, mert azt gondolom, hogy ennek köszönhetem, hogy rendbe jött az emésztésem és ennyire jó a vérképem. Lássuk is, mi mindenre jó ez a savanykás ital!

Ha életmódot szeretnénk váltani, mert fogynunk kell, semmiképpen se hagyjuk ki az étrendünkből az almaecetet, ugyanis nagyon kevés kalóriát tartalmaz, ellenben megtámogatja a fogyást és a zsírégetést is.

Az almaecet tele van értékes antioxidánsokkal. Ezek az antioxidánsok nagyon hatékonyan csökkentik az LDL-koleszterin-szintet és a trigliceridszintet is. Ha rendszeresen fogyasztjuk, sokkal jobbak lehetnek a lipidértékeink.

Az almaecet segíthet azokon az embereken is, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. Hogyan? Az étkezést követő vércukorszint-emelkedést előzi meg az almaecet. Nincs is más dolgunk, mint étkezés előtt elfogyasztani egy pohár vízben elkevert egy teáskanálnyi almaecetet.

Az almaecet rendszeres fogyasztása csökkentheti a savtermelést, így a savas reflux ellen tehetünk hatékony lépéseket.

A hígított almaecet rendszeres fogyasztása az emésztésre is pozitív hatást gyakorol. Jó hatással lehet azokra, akik krónikus autoimmun betegségben szenvednek, például a colitis ulcerosa nevű betegségben, mivel már egy hónapos fogyasztást követően csökkenti a vastagbél gyulladásának szintjét és megnöveli a jó bélbaktériumok számát a bélrendszerben. Ezzel pedig a bélflóra egyensúlyát teremti meg, ami jelentősen lecsökkenti a betegség kellemetlen és sokszor fájdalmas tüneteit.

Az almaecet nagyon jó lehet azon betegségeknél, ahol a gyulladás dominál. Ilyen betegség a szklerózis multiplex, az ízületi gyulladás. Ha csökken a gyulladás, akkor a tünetek is csökkenni fognak.

Bőrbetegségek esetén is nagyon hatásos lehet az almaecet. Rendszeres fogyasztásával kevesebb lesz a fellángolás és jobb bőrbarrier funkció alakul ki. Pikkelysömör esetében csökken az irritáció, így nem kell a betegnek a viszketés miatt szenvednie. Az almaecet ma már sok gyógykrém alkotóeleme. Az üveges almaecetet is használhatjuk krónikus bőrgyulladás esetén, de két dologra figyeljünk oda. Mindig hígított állapotban alkalmazzuk, és mindig végezzünk bőrpróbát egy kisebb bőrfelületen, mert lehet, hogy esetünkben allergiás reakció alakul ki.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A ginzeng jót tesz a testnek és a léleknek is
  2022-07-28 21:39:02, csütörtök
 
  Sok olyan növényi táplálék található meg a bolygónkon, amelyek nagyon egészségesek és nemcsak a testi egészséget biztosítják, hanem a lelki egészséget, jólétet is elősegítik. Ebbe a csoportba tartozik a koreai ginszeng, amelyet ma már sokan ismernek hazánkban is és rendszeresen fogyasztják, mivel nagyon is tisztában vannak vele, hogy mennyire hasznos a szervezet számára.

Az egyik csodás hatása a koreai ginszengnek nem más, mint hogy adaptogén tulajdonsággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy csökkenti a szervezetben a stressz-szintet. Ezen kívül a koreai ginszeng olyan növényi vegyületeket is tartalmaz, amelyek pozitívan hatnak az idegrendszerre, a mentális funkciókra és az életminőségre is.

A koreai ginszeng elsősorban a kognitív funkciókra hat pozitívan. Serkentőleg hat az agyra és annak működésére, kiegyensúlyozza az idegrendszert és fokozza a koncentrációt is, ami nagyon hasznos akkor is, ha tanulunk, de a munkahelyi teljesítmény fokozásában is aktívan részt vesz.

A gyógynövényt természetes immunrendszer-erősítőnek is tekinthetjük, sokan csakis emiatt fogyasztják rendszeresen. A koreai ginszeng úgy gyógyítja, védi meg a szervezetet, hogy ellensúlyozza a káros hatásokat a testünkben.

Ha sokat idegeskedünk és gyakran magas a stressz-szintünk, a koreai ginszeng akkor is a segítségünkre lehet. Ha sokat vagyunk fáradtak, akkor is hasznos lehet kipróbálni ezt a gyógynövényt, ugyanis szinte felturbózza az energiánkat és mellette szól még az is, hogy segíti a jobb alvást, azaz nemcsak az alvásunk lesz mélyebb, hanem segít a gyors elalvásban is, így másnap sokkal kipihentebbek és energiával teltebbek leszünk majd.

A bőrben is felhalmozódhatnak az úgynevezett szabad gyökök, amelyek károsan hatnak erre a szervre. Felgyorsul a bőrben az öregedési folyamat és a bőrsejtek sem tudnak olyan hatékonyan védekezni a káros környezeti hatásokkal szemben. A koreai ginszeng azonban nagyon hatékony lehet a szabad gyökök elleni védekezésben, amelyek első számú ellenségei a bőrnek.

A szervezetben gyakran alakul ki gyulladás, ami szintén sok betegség forrása is lehet. A koreai ginszeng azonban segít kiküszöbölni a gyulladásos válaszokat, így óvhat meg bennünket a betegségek ellen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Jelek, hogy nem iszik elegendő vizet
  2022-07-28 21:32:59, csütörtök
 
  Testünk 60-70 százalékban tartalmaz vizet. Az ivóvíz elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, azonban még mindig nagyon sokan vannak, akik nem isznak eleget, akik akkor sem isznak meg egy-egy pohár vizet, amikor nagyon szomjasak. Pedig vízre nagy szükségünk van, ugyanis a nap folyamán nagyon sok vizet veszítünk.

Mi okozhat vízvesztést?
A vizelés, a székelés, a sírás, az izzadás, a légzés. A testünk általában jelez, ha nem iszunk eleget, de gyakran nem is figyelünk ezekre a jelzésekre. Ilyenkor azonban dehidratáció alakul ki, de ki is száradhatunk. Sok jel utalhat arra, ha kevés folyadékot iszunk. Mutatjuk is, melyek ezek!

Az egyik legszembetűnőbb jel nem más, mint a száraz bőr. A bőrünk nedvességtartalmát akkor tartjuk fenn, ha elegendő vizet fogyasztunk. A bőr textúrája egyes évszakokban is sokat változhat. Télen gyakran jellemző lesz a bőrszárazság. Ha elegendő folyadékot iszunk, akkor fenntartjuk a bőr nedvességtartalmát, és a bőrünk életteli teli, egészséges lesz.

A szájszárazság is jelezheti, ha csak kevés vizet fogyasztunk. Ha elegendő mennyiségű vizet iszunk, akkor a száj nyálkahártyája nedves marad és így elegendő mennyiségű nyál keletkezik, ami nem hagyja a szájüreget kiszáradni. A szájszárazság növelheti a fogászati problémák, mint az ínygyulladás és a fogszuvasodás kialakulásának esélyét.

Az ízületi porc és szövet körülbelül 80 százaléka vízből áll. Ezért is fontos, hogy elegendő vizet fogyasszunk, mert ha nem így van, akkor ízületi problémákkal kell szembenéznünk.

Akármilyen egészségügyi problémánk is van, legyünk akár lázasak, influenzásak, vagy éppen lábadozzunk egy műtét után a kórházban, nagyon lényeges, hogy elegendő vizet fogyasszunk, mert a megfelelő folyadékfogyasztás elősegíti a gyorsabb felépülést.

Ha nincs elegendő víz a szervezetünkben, akkor fáradtnak érezhetjük magunkat. A víz az elmét és a testet is aktív formában tarja. Ha nem iszunk eleget, álmosság is gyötörhet bennünket, és a lüktető fejfájással is szembe kell néznünk. A rendszeres vízivással elkerülhető a lüktető fejfájás, a migrén is.

A víz elengedhetetlenül fontos a test anyagcsere-funkcióihoz. Ha elég vizet fogyasztunk, akkor nemcsak a testsúlyunk marad ideális, de az anyagcserénkkel sem lesznek gondok. Ha naponta elegendő vizet fogyasztunk és még egy kicsit többet, akkor fokozhatjuk is az anyagcserénket, ami segít, hogy a fogyás is beinduljon.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Ha ekcémásak vagyunk, táplálkozzunk máshogy
  2022-07-28 21:23:58, csütörtök
 
  Az ekcéma egy gyulladásos bőrbetegség, amelynek rengeteg kellemetlen tünete van. Ilyen például a vörös, száraz, pikkelyes, hólyagos bőr. Van egy erős kapcsolat az allergiás állapotok mint az asztma és a szénanátha és az ekcéma kialakulása között. Sok típusú ekcéma nem okoz ugyan allergiát, viszont ha egy személy valamilyen allergénnel érintkezik, az ekcéma is fellángolhat.

Élelmiszer is okozhatja az ekcéma fellángolását. A legjobb mód arra, hogy azonosítsuk ezeket az allergéneket, ha naplót vezetünk és megfigyeljük, hogy esetünkben mi is vált ki pontosan allergiás reakciót. Ilyen allergének lehetnek a tejtermékek, a glutén, a tojás, a szójatermékek, a halak, a kagyló, a diófélék, a citrusfélék és az olyan zöldségek mint a burgonya, a paradicsom vagy a paprika.

Ha a tünetek rosszabbodását tapasztaljuk ezen élelmiszerek elfogyasztása után, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy kiiktatjuk azokat az étrendünkből, vagy valamilyen más alternatívákat keresünk.

Az ekcéma tehát egy gyulladásos állapot. Aki ebben a betegségben szenved, célja kell, hogy legyen, hogy csökkentse a tünetek fellángolását, ezért a gyulladáscsökkentő étrend követése nagyon hasznos lehet. A gyulladáscsökkentő táplálékok rendszeres fogyasztása az immunrendszert is megtámogatja.

Milyen táplálékok csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladást? Például a halak mint a lazac, a makréla, a szardínia, amelyek gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavat tartalmaznak.

A magas kvercetintartalmú élelmiszerek gyulladáscsökkentő flavonoidokat tartalmaznak. Ebbe a csoportba tartozik az áfonya, a fokhagyma vagy a hagyma.

A magas C-vitamin- és a béta-karotin-tartalmú táplálékok is megtámogatják az immunrendszer működését. Ide tartoznak a narancsszínű zöldségek és gyümölcsök mint például a narancs, a sárgarépa, a sütőtök, a sárgabarack és a mangó.

A kurkuma meggátolja a hisztamin felszabadulását és így csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást. A kurkuma aktivitását fokozhatjuk, ha őrölt fekete borssal kombinálva fogyasztjuk.

Mi okoz gyulladást a szervezetben? Például a cukor, a mesterséges adalékanyagokkal és tartósítószerrel gazdagított élelmiszerek és a nagy mennyiségű húsfogyasztás.

Az ekcéma fellángolását kiválthatják életmódbeli és környezeti tényezők is mint a vegyi anyagok, szappanok, parfümök, por, fertőzések, stressz. Az étrend megváltoztatása azonban sokat segíthet a tünetek csökkentésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Körték
  2022-07-28 00:37:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Gránátalma
  2022-07-28 00:37:10, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Narancs
  2022-07-28 00:36:31, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Zöldségek - gyümölcsök
  2022-07-28 00:35:58, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Zeller
  2022-07-28 00:34:58, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2022.06 2022. Július 2022.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 364 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1707
  • e Hét: 6552
  • e Hónap: 38038
  • e Év: 242739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.