Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Július 6
  2022-07-04 06:29:48, hétfő
 
  "Megint egy másik azt mondta: 'Most nősültem, azért nem mehetek.'" Lk 14,20


Férfiakhoz férfias magatartás illik. Ha egy férfi megígéri, hogy elmegy úrvacsorázni, úgy meg is kell tartania ígéretét. Nem mondhatja, hogy a felesége akadályozza meg az elmenetelében. Egy ilyen döntés helytálló országainkban is. Keleten viszont a férfi a ház abszolút ura, és az asszony ritkán mondhat valamit.

Sok férfi megharagudna, ha azt mondanánk nekik, hogy papucs alatt van, és még a lelkével sem rendelkezhetik. Valójában szánalomra méltó az, aki így viselkedik: aki a bűneiért való feddést megpróbálja a feleségére hárítani.

Kedves férfi testvérem! Ha nem tévedek, te is önfejű, makacs ember vagy minden dologban, de ha a hitről van szó, úgy jajgatsz, mintha a feleséged uralkodna rajtad. Nem tudlak megérteni.

Ez a férfi azt mondta: "Nem mehetek." Miért nem? Mert feleséget vett. Különös gondolat! Ez ok lehetne arra, hogy "jövök és hozom őt is magammal." Ha egy férfiúnak olyan felesége van, aki szembeszegül Isten parancsával, az ne mondja, hogy meg nem tért felesége miatt nem tud eljönni a gyülekezetbe. Sokkal inkább jöjjön és imádkozzon Isten különös kegyelméért, hogy megnyerje a feleségét Krisztusnak!

Látjátok, két oka is van annak, hogy elfogadjátok a meghívást: nemcsak magatokért, hanem meg nem tért rokonaitokért is. Elszomorító az, ha a feleségem elkárhozik. De nem segíthetek neki azzal, hogy én is elpusztulok vele együtt.

Kedves férfi testvérem! Ne engedd, hogy visszatartson a feleséged. Ne keressünk átlátszó kifogásokat! Az a tény, hogy nem hívő a feleséged, ösztönözzön arra, hogy legyél még határozottabb Krisztus követésében - akkor is, ha egyedül kellene a mennybe menned.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Július 5
  2022-07-04 06:20:56, hétfő
 
  "Nem mehetek." Lk 14,20


Ha embereket hívunk evangélizációra, rendszerint ezekkel a szavakkal mentik ki magukat: "Nincs időm." A nap mindenki számára 24 órát tartalmaz, számodra sem kevesebbet. Nincs időd? Ez különös! Mit csináltál egész idő alatt? Nyilván a neked adott idő egy részét elloptad Istentől, és jelentéktelen dolgokra használtad, amit Teremtőd joggal igényel a legfőbb célokra.

Elég időd volt mindennapi dolgokra. Közületek senkivel sem találkoztam a télen egy szál ingben. Nem jártatok félig felöltözve az utcán. "Ó nem, természetesen van időnk felöltözni." Ha van időtök testetek felöltöztetésére, hogy nincs időtök lelketeket is felöltöztetni Krisztus igazságával?

Senkivel sem találkoztam még, aki azt mondta volna a nap végeztével: "Mindjárt elájulok, mert még semmit sem ettem mióta felkeltem." Ó nem, mindenki elfogyasztotta reggelijét és ebédjét. Ha van időtök testeteket táplálni, miért nem tápláljátok a lelketeket is?

Sok ember van, akiket összekötve mind a tengerbe vethetnének anélkül, hogy hiányoznának e földön bárkinek is, mivel semmi jót nem cselekedtek egyetlenegy halandóval sem. Teljesen értelmetlen, céltalan életet folytattak. Mégis azt mondják, hogy nincs idejük.

Ilyen ellenvetésekkel nem sokra mész. Ha Istennel tanácskozol, legalább olyat mondj neki, ami a józan emberi értelemnek is megfelel. Hazudtok Istennek, ha azt mondjátok, hogy nincs időtök. Ha valaki meg akar tenni valamit és tulajdonképpen nincs rá igazán ideje, akkor valamin változtat és elegendő időt szakít annak a tevékenységnek az elvégzésére.

Ahol akarat van, ott út is van. Ahol a szív az Úr Jézus rendelkezésére áll, ott lesz elegendő ideje is az ő számára. Higgy az Úrban és akkor lesz elég időd az Úrnak való szolgálatra - és lesz időd hivatásod kötelező tevékenységeinek elvégzésére is.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.06 2022. Július 2022.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 167 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1114
  • e Hét: 5620
  • e Hónap: 67289
  • e Év: 186381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.