Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kosztolányi Dezső: Augusztusi reggel Kékül az ég,az éjjel ha
  2022-08-01 22:08:12, hétfő
 
  Kosztolányi Dezső:
Augusztusi reggel
Kékül az ég,az éjjel haldokol,
pihennek a házak még csendben alva,
de már lángol,vörös az égnek alja,
és égni kezd az óriás pokol.

Az ember ébred- a láng sustorog -
fájdalmasan liheg,kikél az ágyból,
beteg a fénytől, nincs nyugalma, lángol,
fejét paskolják a lángostorok.

És nő a fényár, zúg a virradat,
a tűzpokol harsog, dübörg, dagad,
az árva ember fetreng benne főve.

Véres sarokkal, bőszen ront előre,
és este elnyúlik az ugaron,
mint egy agyonhajszolt, véres barom.


 
 
0 komment , kategória:  VERSEK  
Jó reggelt Hétfő! Egy teát?
  2022-08-01 08:31:31, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  VERSEK  
Szívörvény részlet. Köszönöm az olvasást. Inke, ha megtalál
  2022-08-01 08:29:12, hétfő
 
  Szívörvény részlet. Köszönöm az olvasást.
Inke, ha megtalálod magadban ezt a békét, az életed bármelyik pillanatában boldog lehetsz. A boldogság kulcsát mi magunk tartjuk a kezünkben, bennünk van. Ha igazán szeretnéd megismerni és megtartani az erőd, akkor nincs más dolgod, minthogy őrizd a lelked nyugalmát, a lelked békéjét és a józanságát.
- A józanságát? Vagyis fékezzem az érzelmeimet?
- Igen. Az érzelmeidet és a vágyaidat. Légy mindig fegyelmezett és találd meg a megfelelő mértéket, mindenben. A józanság erényével átitatott lélek, képes elhallgattatni félelmeit, a rossz gondolatait, a kétségeit. Ez a belső józanság és nyugalom segít majd hozzá a helyes döntéseidhez. Erőt ad a feladataidhoz. Az erényes ember sajátja ez a józanság, aki képes nyugodtabban élni, mert az az alázattal teli lélek, amivel bír, már egész más szemmel néz a világra. Az ő valódi szeme a szíve, ami távolabb lát és messzebb lát, mint mások. Ehhez a távolba látó magassághoz, azonban mélyre kell menni. Önmagadban mélyre. Olyan mélységekben is ásnod kell, ahol még sosem jártál, ahol a leggyengébbnek, legtörékenyebbnek érzed magad. Olyan válaszokkal is szembe kell nézned, ami felzaklat, ami fáj, és könnyeket hordoz magában, vagy épp dühöt vált ki belőled. Mégis ezek az őszinte válaszaid lesznek majd azok, amik elvezetnek tisztánlátáshoz, ahhoz a belső józan döntéshez, ami majd segít neked.
Élet és halál - születés és elmúlás - szerelem és csalódás- találkozás, elengedés- remény és kétségbeesés- magány, egyedüllét, - szenvedés, fájdalom - az igazság és a hazugság- barátság és az összetartozás - árulás és hűtlenség- a megbocsátás élménye, mind -mind megannyi hétköznapi történetbe gyúrt valóság, ami téged vár. Ezek az élmények, tapasztalatok, küzdelmek és örömök lesznek azok, amik az életed nagy kérdéseit hordozzák. Miérteket, amik majd folyamatosan vezetnek és a tökéletesedés felé vezető útra csalnak téged. A válaszaid pedig majd mutatják az irányt, hogy merre tovább.
De ez így van rendjén, így helyes. Hiszen mindannyian erre vágyunk, mindannyian ezt szeretnénk. Minden nappal jobb emberré válni. Egyszerűen azért, mert jónak lenni jó. A jó állapotában érző ember elégedett azzal, amije van. Nem kér többet és nem kér mást. Tökéletes nyugalomban és békében éli meg az élete minden pillanatát és az előtte álló feladatait. Ezért, itt és most törekedj arra, hogy láss tisztán, cselekedj, beszélj tisztán! Ha így teszel és ez a belső józanság, tiszta gondolkodás, cselekedet vezet, olyan lelki biztonság és erő birtokosává válhatsz, ami rendíthetetlen támaszod lesz az életed nehéz helyzeteiben.
- Ez sem könnyű feladat.
- Tudom gyermekem, de minden nappal lehetőséget kapsz a változásra. Arra, hogy kijavítsd mindazt, ami javításra szorul. Alázatos és türelmes lélekkel tekints az előtted álló feladataidra. Fordulj tiszta szívvel a Teremtődhöz és kérj bátran! Az imádságban tudod formálni az életed, és ha szívvel kérsz, hidd el, minden szó meghallgatásra talál.
Henriette Fée


 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 149 db bejegyzés
e év: 3217 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2079
  • e Hét: 9763
  • e Hónap: 35642
  • e Év: 225277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.