Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A rák megelőzése gyógynövényekkel
  2022-08-10 23:13:00, szerda
 
  Egyes gyógynövények rendszeres fogyasztása és a rákmegelőzés : kurkuma, gyömbér, fokhagyma

Egyes fűszerek segíthetnek még abban is, hogy a segítségükkel megelőzzük a rákos betegségek kialakulását. Természetesen ennyi nem elegendő, hiszen ha dohányzunk, ha mértéktelenül fogyasztunk alkoholt, ha inaktív életet élünk és fittyet hányunk az egészséges táplálkozásra, akkor önmagában ez a néhány fűszer és gyógynövény sem védhet meg bennünket. Tudniillik ezek a dolgok erősítik és kiegészítik egymást, azaz ha kvázi egészségesen élünk, és mellette még kúraszerűen ezeket a fűszereket is fogyasztjuk, jóval kisebb lesz az esélye a rákos betegségek kialakulásának.

Az egyik fantasztikus gyógynövény, amelyre számíthatunk nem más, mint a kurkuma, amely az egyik legerősebb gyulladáscsökkentő. A pozitív tulajdonságait többek között a kurkumin nevű vegyületnek köszönheti. A daganatokat általában olyan erek veszik körül, amelyek táplálják a daganatos sejteket. A kurkumával kapcsolatban azonban bebizonyosodott, hogy voltaképpen a hatására nem jönnek létre ilyen erek és a rákos sejtek pusztulását idézi elő. A kurkumin ereje fokozódik, ha olívaolajjal és fekete borssal együtt fogyasztjuk.

A fokhagyma rendszeres fogyasztásával szintén sokat tehetünk a daganatos betegségek megelőzéséért, különösen a gyomorrák ellen nyújt hathatós védelmet. A fokhagyma rákellenes és immunerősítő hatásokkal is rendelkezik.

A rákos betegségek megelőzésére a friss gyömbér is alkalmas. Bioaktív hatóanyaga a gingerol nevű vegyület, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik és ezek miatt olyan hatásos a rákos betegségek kialakulása ellen. Készítsünk a gyógynövényből teát, hogy kiélvezhessük rákellenes hatásait.

A fekete bors egy piperin nevű vegyületet tartalmaz, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A kutatások azt igazolják, hogy a kurkuma és a fekete bors egyidejű és rendszeres fogyasztása nagyon hatásos lehet az emlődaganat kialakulása ellen, ugyanis bebizonyosodott, hogy elpusztítják a rákos sejteket.

A Cayenne-borsban lévő kapszaicin erős antioxidáns hatásokkal rendelkezik. A kapszaicin a leghatékonyabban a prosztata rákos sejtjeit pusztította el a kutatások során.

Az oregánó egy karvakrol nevű vegyületet tartalmaz, amely erős fertőtlenítő hatással rendelkezik és a rákos sejteket is eredményesen pusztítja el. Ez a vegyület nemcsak az oregánóban, hanem sok más gyógynövényben is megtalálható, például a mentában, a kakukkfűben, a petrezselyemben és a bazsalikomban is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A hummusz, a fogyás és a jó szívegészség közötti kapcsolat
  2022-08-10 23:09:08, szerda
 
  A hummuszt sokan kedvelik, habár elég megosztó táplálékról van szó. Ha nem kedveljük, próbáljunk megbarátkozni ezzel a táplálékkal, mivel kimagaslóak a táplálkozási előnyei. A hummuszt sokféleképpen készítik. A legáltalánosabb recept csicseriborsóból, szezámmagpasztából készül. A pasztához sokan adnak citromlevet, olívaolajat és fokhagymát is. Nagyon érdekes ízű, nagyon finom és hihetetlenül tápláló ételről van szó.

A hummusz nagy mennyiségben tartalmaz egészséges zsírokat, rostokat és növényi fehérjéket, amelyek önmagukban és együttesen is nagyon jót tesznek az egészséggel. A hummusz sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nagyobb mennyiségben a folát, a vas és a magnézium található meg benne.

A hummusz bővelkedik rostokban. Ezek természetes rostok, éppen ezért nagyon hasznosak az emésztőrendszer és a bélrendszer számára, hiszen jó bélműködést képesek biztosítani. A rostok fokozzák a jó bélbaktériumok elszaporodását, és ily módon fokozzák a bélflóra egyensúlyának fenntartását.

A csicseriborsó a hüvelyesek családjába tartozik és mint ilyen, rostban, fehérjében és keményítőben gazdag. Ezek az összetevők lehetővé teszik az emésztés lassítását. Emellett fontos jellemzője, hogy alacsony a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy nem emeli meg a vércukorszintet, így nagy szerepe van nemcsak a vércukorszint szabályozásában, hanem a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is.

A hummusz elkészítéséhez tehát használunk szezámmagpasztát és olívaolajat is, amelyek szintén nagyon jó hatással vannak a szív egészségére. Ezt a hatást az olívaolaj egyszeresen telítetlen zsírsavjai képesek biztosítani. A csicseriborsónak emellett nagy szerepe van az LDL-koleszterin-szint csökkentésében, ily módon közrejátszik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatainak csökkentésében is.

A csicseriborsó rendszeres fogyasztása segíthet a súlycsökkenésben, azaz kisebb lesz a BMI-indexünk, amennyiben rendszeresen kerül ilyen étel a tányérunkra. Mivel a derékméretet is csökkenti, így minimalizálja a metabolikus szindróma kialakulását, amely aktívan hozzájárul a szívinfarktus és a stroke kialakulásához.

Mind a csicseriborsó, mind az olívaolaj, mind a szezámmag gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a jellemző is csökkenti a krónikus betegségek kockázatait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az orrvérzés kezelése egyszerűen és gyorsan
  2022-08-10 23:06:40, szerda
 
  Az életben egyszer már mindenki megtapasztalhatta az orrvérzést mint egészségügyi problémát. Bizonyára sokan felteszik a kérdést, hogy mi is lehet az oka? Az orrunkban nagyon sok ér található, amelyeknek nagy és sok szerep jut. Egyrészt segítenek felmelegíteni és párásítani a belélegzett levegőt. És mivel az orr belső részében találhatók ezek az erek, így jobban ki vannak téve a különféle sérülések veszélyeinek. Ennek következménye pedig az orrvérzés, amelynek kezelésével kapcsolatban még sok tévhit kering az emberek körében. Mutatjuk is, hogy milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy az orrvérzés minél hamarabb véget érjen.

A legtöbb orrvérzés egyáltalán nem komoly és gyorsan, otthoni módszerek alkalmazásával is sikeresen állíthatjuk el. Először is maradjunk nyugodtak és semmiképpen se pánikoljunk. Ha idegesek vagyunk, még erőteljesebben vérezhet az orrunk.

Üljünk egyenesen. Ha a fejünk a szívünk vonalában áll, sokkal hamarabb elállhat a vérzés is. Ne hátra, hanem előre dőljünk, így megakadályozhatjuk, hogy a vér rossz helyre kerüljön. Inkább csöpögjön a talajra belőle, minthogy a légutakba jusson. Ha előredőlünk, attól még két ujjunkkal összecsíphetjük az orrunkat, mert így a nyomás hatására a vérzés előbb-utóbb eláll majd.

Orrvérzést sok minden okozhat. Mit tegyünk, hogy megakadályozzuk az újbóli orrvérzést? Nagyon lényeges, hogy nedvesen tartsuk az orrunkat, ugyanis az orrszárazság is gyakori oka az orr vérzésének. Egy kevés krémet is tehetünk az orrunkba, hogy nedvesen tartsuk azt. A sóoldatos spray is sokat segíthet az orr melléküregeinek nedvesen tartásában.

A dohányzás is oka lehet az orrvérzésnek, ugyanis a cigarettafüstnek is nagy a szárító hatása. Ha nagyon erőteljesen fújjuk az orrunkat a zsebkendőbe, ez is kiválthatja a meglepetésszerű orrvérzés kialakulását. Az erőteljes orrfújás ugyanis jelentősen károsítja az orrban lévő ereket.

A megfázás és allergia során használt gyógyszerek és spray-k is okai lehetnek az orr kiszáradásának és így az orvérzés kialakulásának. Orvoshoz akkor forduljunk, ha gyakran van orrvérzésünk és nehezen áll el a vérzés, vagy több mint 20 percig tart.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hajproblémák kezelése gyömbérrel
  2022-08-10 23:02:52, szerda
 
  A gyömbérre már régóta nagyon sokan a természet valódi csodájaként tekintenek. Amellett, hogy ízletes fűszer, rengeteg jótékony hatása is van. Különféle betegségek kezelésére használjuk a hányingertől a szívproblémákig. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a gyömbér egyfajta ,,szívgyógyszerként" is használható és a hajápolásban is fontos szerepe lehet. Milyen esetekben ajánlatos gyömbért használni a hajápolásban?
Lista a gyömbér jótékony hatásairól a hajápolásban:

Korpa
A gyömbér egy különleges fűszernövény, mely a hajápolásban is segítségünkre lehet.

A korpa az egyik legnehezebben kezelhető haj és fejbőr probléma. Annak ellenére, hogy sokféle korpaellenes termék kapható, sokszor ezek sem használnak, a probléma nem múlik és milliónyi férfit és nőt érintő mindennapi frusztrációvá válik. A gyömbér azonban megoldást jelenthet, ugyanis természetes antiszeptikus tulajdonságai vannak, és ezáltal megszüntetheti a korpát.

Otthon is könnyen elkészíthető a korpaellenes keverék gyömbérrel. Két evőkanál frissen őrölt gyömbért keverjen el három evőkanál szezámolajjal és egy kis citromlével. Ezt a keveréket masszírozza a fejbőrbe majd hagyd rajta 15-30 percig, végül mossa le. Ezt ismételje meg minimum heti háromszor, amíg el nem múlik a korpásodás.

Hajhullás
Az emberek, főként a férfiak, az idő előre haladtával egyre hajlamosabbá válnak a hajhullásra. Ez teljesen megváltoztathatja az adott személy kinézetét, ezért világszerte sokan költenek hajnövesztő szerekre és kezelésekre, változó eredménnyel. Ha azt szeretné, hogy a haja tényleg visszanőjön, használjon gyömbért, ugyanis ez stimulálja a fejbőr vérkeringését, ez a jobb vérkeringés pedig stimulálja a hajhagymákat és végül serkenti a hajnövekedést.

Gyömbér segítségével otthon is elkészíthető hajnövesztő szert keverhet. Vegyen egy evőkanál frissen őrölt gyömbért, keverje el egy evőkanál jojoba-olajjal és masszírozza ezt a keveréket körkörös mozdulatokkal a fejbőre, hogy ezzel még inkább serkentse a vérkeringést. 30 percig hagyja a fejbőrön, ezalatt melegséget kell éreznie, ez azt jelenti, hogy a keverék hatásos. Ezután mossa le, akár samponnal is, ha szükséges. Figyelem! Jó szer, de nem csodaszer!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A kakaó előnyeiről
  2022-08-10 22:53:37, szerda
 
  A kakaóban nagy mennyiségben megtalálhatók azok az antioxidánsok, amelyek pozitívan hatnak az egészségre. A tanulmányok arról számoltak be, hogy azok az emberek, akik magas kakaótartalommal rendelkező étcsokoládét fogyasztanak rendszeresen, kevesebb eséllyel esnek át szívinfarktuson vagy stroke-on.

A kakaó ugyanis polifenolokban bővelkedik, amelyek viszont gyulladáscsökkentő hatással bírnak. A polifenolok jó hatással vannak az erek és az artériák egészségére, mindemellett a véráramlást is fokozzák. Emellett az is bebizonyosodott, hogy ez a táplálék a magas vérnyomással szenvedők körében remek vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik. Milyen módon védi még a szív egészségét a kakaó? Úgy, hogy csökkenti a rossz, azaz az LDL-koleszterin-szintet.

A kakaóban található antioxidánsok nemcsak a depresszió tüneteit tudják hatékonyan csökkenteni, de a depresszió kialakulásától is védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk. A kakaó ugyanis segít megnövelni az endorfin- és a szerotoninhormonok termelődését az agyban, ami csökkenti a depresszió és a szorongás kellemetlen tüneteit.

A csokoládé és a kakaó flavonokban is gazdag, amelyek pozitívan hatnak a végrehajtó funkciókra és a memóriára is. A flavonok mindezeken kívül javítják a gondolkodási készségeket is. A kakaó lehetővé teszi, hogy az agysejtek között jobb kommunikáció alakuljon ki, illetve segít megszabadulni azoktól a toxinoktól, amelyeknek köze van a kognitív hanyatláshoz.

Míg a tejcsokoládé hizlal, addig az étcsokoládé a segítségünkre lehet a testsúly szabályozásában. Azok, akik rendszeresen fogyasztanak étcsokoládét, alacsonyabb testtömegindex-szel rendelkeznek, aminek az a magyarázata, hogy a kakaó csökkenti az étvágyat és segít megnövelni a zsír oxidációját.

A kakaóvajnak a szépségápolásban vehetjük nagy hasznát, ugyanis hidratálja a bőrt és fokozza a bőr rugalmasságát. Ezen kívül fokozza a vérkeringést, illetve javítja a bőr textúráját. A kakaó nagy mennyiségben tartalmaz polifenol vegyületeket, amelyek kiküszöbölhetik a napozás negatív hatásait.

A kakaó flavonoltartalma hasznos lehet azok számára, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, ugyanis a kakaóban lévő vegyületek lassítják a szénhidrátemésztést és fokozzák az inzulinszekréciót is. Mindemellett a testben kialakuló gyulladást is csökkentik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 7394
  • e Hónap: 38880
  • e Év: 243581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.