Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kövirózsa
  2022-08-13 21:48:11, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fekete rózsa
  2022-08-13 21:46:33, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Hasi elhízás és az infarktus
  2022-08-13 21:16:30, szombat
 
  A legújabb kutatások szerint a megnövekedett has, pontosabban a hasi zsír jelentősen megnöveli a szívroham és a stroke kialakulásának kockázatait. A kutatók még azt is hozzátették, ha valakinek volt már szívrohama, de semmit sem tesz a hasi zsírpárnák ellen, akkor a szívroham akár meg is ismétlődhet.

A szívroham és az agyvérzés megelőzése érdekében nagyon lényeges, hogy mindent megtegyünk a hasi elhízás ellen. A has mérete és a derékbőség csökkenthető rendszeres mozgással és egészséges táplálkozással.

Azonban nemcsak a hasi zsír tehető felelőssé a szívinfarktus és a stroke kialakulásáért, hanem egyéb tényezők is, mint például a magas vérnyomás, a magas vércukorszint és a magas lipidszint, amelybe a magas LDL-koleszterin-szint, az összkoleszterinszint és a trigliceridszint is beletartozik.

A stroke és a szívinfarktus kialakulásában a magas testtömegindex (BMI-index) is beletartozik, és nagyfokú rizikótényezőt jelenthet az is, ha valaki dohányzik.

A hasi elhízás gyakran együtt jár a zsíros és egészségtelen ételek fogyasztásával. Ennek következményeként plakk alakul ki az artériák falán, ami viszont érelmeszesedés kialakulásához vezethet. Az érelmeszesedés azért is nagyon veszélyes, mivel ez elősegíti az artériák eltömődését, ami megint csak oka lehet e a két betegség kialakulásának.

A hasi zsír megszüntetésében a fogyás az első számú főszereplő. Ezzel mindkét betegség, azaz a szívroham és a stroke is megelőzhető, de még a 2-es típusú cukorbetegség esélye is jelentősen lecsökken.

Próbáljunk meg minél több zöldséget fogyasztani, mivel ezek is segítenek a hasi zsír csökkentésében. Fogyasszunk sok, rostban gazdag zöldséget, mint a zöld leveles zöldségek, a káposzta, a brokkoli, de a bab, a sárgarépa, azaz a rostokban bővelkedő zöldségek is nagyon hasznosak lehetnek.

Lehetőleg kerüljük el a feldolgozott élelmiszereket, mivel ezek nagyon sok rejtett transzzsírt, cukrot és sót tartalmaznak, vagyis olyan anyagokat, amelyek szintén megnövelik a hasi zsír kialakulásának valószínűségét.

A stressz hatására kortizolhormon szabadul fel a szervezetben, amelynek egyenes következménye a hasizsír-lerakódás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Lábáztatás
  2022-08-13 21:12:02, szombat
 
  Ez a 30 perces méregtelenítő módszer nagyon egyszerű és bárki alkalmazhatja egy fárasztó, megterhelő, vagy egy betegségben eltöltött nap után.Heti háromszor.

Este készítsünk 3-4 liter 40 fokos vizet, amibe tegyünk 1 pohár tengeri sót. A víz bokáig érjen, hogy a lábfejeket teljesen ellepje. A 3 hetes kúra alatt a víz színe folyamatosan változni fog, ami a szervezet megtisztulásának lesz az eredménye.

Melyik szín mit takar?
Citromsárga: vese- és húgyhólyagproblémák
Narancssárga: köszvény, reuma, ízületi bajok
Barna: máj problémák
Zöld: epe, szív és emésztőrendszeri probléma
Sötét színű víz: nehézfémek vannak a szervezetben, a cukorbetegség jele is lehet

Hogyan hat?
7-8 alkalmat követően érezhetően tisztulni kezd az anyagcserénk, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok és a gyulladásos megbetegedések megszűnnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kurkuma és a hasnyálmirigyrák
  2022-08-13 20:59:39, szombat
 
 




A hasnyálmirigyrák az egyik legrettegettebb rákos megbetegedés, melynek 5 éves túlélési rátája csak pár százalék. A hasnyálmirigyrák győzte le Patrick Swayze, híres amerikai színészt és Steve Jobs-t, az Apple vállalat legendás elnökét is.

A témában jártas szakemberek szerint a hasnyálmirigyrák megfelelő életmóddal és táplálkozással jó eséllyel megelőzhető. de úgy tűnik, az Ázsiában oly népszerű fűszernövény, a kurkuma is fontos szerepet játszhat a prevencióban.

Az alternatív medicina a kurkumát tartja a hasnyálmirigyrák legjobb természetes ellenszerének.

Egy kis odafigyeléssel és egészséges életmóddal 65%-kal csökkenthetjük a hasnyálmirigyrák előfordulási gyakoriságát.

A hasnyálmirigyrák nem egyik percről a másikra alakul ki szervezetünkben, egyes esetekben akár 20 év is eltelhet, mire a betegség felismerhető állapotba kerül.

A hasnyálmirigyrák a kemoterápiával és sugárkezeléssel szemben meglehetősen jól ellenáll, ha megtörténik a sebészeti beavatkozás, az 5 éves túlélés akkor is csak 5% körül van, ami borzasztóan alacsony.

Az alternatív gyógyítók hasnyálmirigyrák esetén előszeretettel alkalmazzák a kurkumát, mely kurkumin tartalma révén képes lehet felvenni a harcot a rákkal. Klinikai vizsgálatok is alátámasztják a kurkuma hatásos működését, s ezek mind mellékhatás nélkül jelentkeznek.

Ilyen betegségben a kurkumát olyan természetes ételekkel és fűszernövényekkel érdemes párosítani, mint a halolaj, olíva olaj, feketebors, zöld tea, D-vitamin, karfiolfélék.

A hasnyálmirigyrák hatékony megelőzése érdekében kerüljük el a magas fruktóz tartalmú kukoricaszirupot, a magas feldolgozottságú füstölt húsokat, amik különböző rákkeltő nitrátokat tartalmaznak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3207
  • e Hét: 9563
  • e Hónap: 23312
  • e Év: 228013
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.