Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ezt mondja - de ezt gondolja
  2022-08-24 21:49:58, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Magas vérnyomás természetes kezelése
  2022-08-24 20:56:23, szerda
 
  Magas vérnyomás természetes kezelése - 1. rész
Nagyon sokan szenvednek magas vérnyomásban, azonban rendszeres testedzéssel, egészséges táplálkozással sokat tehetünk annak érdekében, hogy normalizáljuk a vérnyomásunkat. Ez azért is nagyon lényeges, mivel a magas vérnyomás jelentősen megnöveli a szívbetegségek kialakulásának kockázatait. Mutatjuk is, milyen táplálékok segíthetnek csökkenteni, majd normalizálni a vérnyomást.

A citrusos gyümölcsöknek kiemelkedő a vérnyomáscsökkentő hatásuk. Ebbe a csoportba tartozik a narancs, a grépfrút, a citrom, a lime vagy a mandarin. Ezek a gyümölcsök tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és olyan növényi vegyületekkel, amelyek csökkentik a magas vérnyomást, és ezzel sokkal kisebb lesz a teher, ami szívre és az érrendszerre hárul, ezzel pedig a komoly szívbetegségek kialakulását előzhetjük meg. A grépfrút frissen préselt leve is csökkenheti a vérnyomást, ha azonban valaki gyógyszert szed a magas vérnyomás miatt, úgy ne fogyassza ezt a gyümölcsöt, mert megváltoztathatja a gyógyszer hatását.

A halak nagy mennyiségben tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, amelyek nagyon jó hatással vannak a szív- és érrendszer egészségére. Ezek az egészséges zsírok úgy tudják csökkenteni a magas vérnyomást, hogy mérséklik a szervezetben kialakult gyulladást és csökkentik azoknak az anyagoknak, vegyületeknek a szintjét a szervezetben, amelyeknek érszűkítő hatásuk van.

A zöld leveles zöldségeknek is van némi vérnyomáscsökkentő hatásuk, különösen a mángold emelkedik ki ezek közül a zöldségek közül. A mángold nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és magnéziumot is. A magnézium például nagyon hatékony vérnyomás-szabályozó, vérnyomáscsökkentő ásványi anyagnak számít. Természetes kalciumcsatorna-blokkolóként működik és segít az erek ellazításában, ami köztudottan vérnyomáscsökkenéssel jár együtt.

A vérnyomás-szabályozáshoz nagyon lényeges, hogy olyan táplálékokat fogyasszunk, amelyek koncentrált formában tartalmaznak magnéziumot, káliumot és arginint. Ezek segítséget nyújtanak az olyan aminosavak termelésében, amelyek aktívan hozzájárulnak az erek relaxációjához és így a vérnyomás csökkentéséhez. A tökmagolaj is ilyen táplálék, amellyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon hatékony a magas vérnyomás csökkentésében.

A zeller is jó hatással van a vérnyomásra. Sokan kedvelik, mivel tudják, hogy egy rendkívül egészséges zöldségről van szó. A zeller is tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek elősegítik az erek pihentetését, ellazulását és így a vérnyomáscsökkentésben van nagy szerepük szintén.
Forrás : Link

Magas vérnyomás természetes kezelése - 2. rész
A magas vérnyomás nagyon veszélyes, főleg, ha nem diagnosztizálják időben és nem kezdődik meg a kezelés. Amennyiben csak néha ingadozik a vérnyomásunk, úgy természetes módszereket is kipróbálhatunk. Ha azonban egyre többször tapasztalunk meg vérnyomás-emelkedést, úgy mindenképpen szükség is lesz kivizsgálásra és a terápia elkezdésére, amit a természetes gyógymódok alkalmazásával is ki lehet egészíteni. Mutatjuk is, melyek ezek!

A hüvelyesek közül a bab és a lencse emelkedik ki, ugyanis mindkettőnek szerepe van a vérnyomás szabályozásában. Ez annak köszönhető, hogy mindkét hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, magnéziumot és mindkettő bővelkedik rostokban is. A rostoknak megint csak nagy szerepe van a vérnyomás szabályozásában.

A bogyós gyümölcsöknek számos egészségügyi előnye létezik. Potenciálisan csökkentik a szívbetegség kockázati tényezőit, mint amilyen a magas vérnyomás is. A bogyós gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek az antocián nevet viselik. Az antociánok segítenek megnövelni a nitrogén-monoxid szintjét a vérben, ami csökkenti az olyan molekulák termelődését, amelyek szűkítik az ereket. Az antociánok emellett az erek pihentetésében is aktívan részt vesznek, így sikeresen és eredményesen tudják csökkenteni a magas vérnyomást is.

A teljes kiőrlésű gabonák is nagyon hasznosak a szív egészségének megőrzése szempontjából. Az egyik legegészségesebb gabona nem más, mint az amaránt. Az amaránt nemcsak rostokban bővelkedik, hanem magnéziumban is, aminek nagy szerepe van az erek ellazításában és így a vérnyomás csökkentésében.

A sárgarépát nagyon sokan kedvelik és most az is bebizonyosodott, hogy nagyon jót tesz a szív egészségének. A sárgarépa nagy mennyiségben tartalmaz fenolos vegyületeket. Ilyen a klorogén, a koffeinsav és a kumarin, amelyeknek nagy szerepük van a gyulladás csökkentésében, az erek ellazításában és így a vérnyomás csökkentésében is.

A paradicsom is nagyon egészséges és nagyon sok értékes vegyületet tartalmaz. Nagy mennyiségben van benne likopin és kálium is, amelyeknek kiemelkedő a vérnyomáscsökkentő hatásuk. A paradicsommal kapcsolatban kutatásokat is végeztek. Kiderült, hogy nemcsak a magas vérnyomás csökkentésében van kiemelt szerepe, hanem más szívbetegségek kockázatainak csökkentésében is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A stresszcsökkentő kertészkedés
  2022-08-24 20:43:56, szerda
 
  Bizonyára sokan megtapasztalták már az életük során, milyen nagyszerű érzés kertészkedni. Nos, ez a szabadidő-tevékenység nemcsak mentálisan tölt fel, nemcsak a fizikai egészséget biztosítja, hanem a stressz-szintet is jelentősen le tudja csökkenteni.

Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akiket előzőleg valamilyen stressznek tettek ki, majd a csoportot két részre osztották. Az egyik csoport tagjainak olvasnia kellett, míg a másik csoport tagjai lehetőséget kaptak, hogy kint legyenek a szabadban és kertészkedjenek. Volt, aki zöldségeket palántázott, mások virágokat gyomláltak, megint mások gyógynövényeket szüreteltek. A vizsgálat befejeztével megállapították a kutatást vezetők, hogy ugyan mindkét csoport tagjainak csökkent a stressz-szintje, de a leglátványosabban azoknak, akiknek a kertészkedés volt a feladatuk. A kutatás tehát bebizonyította, hogyha idegesek, feszültek és stresszesek vagyunk, a leghatékonyabb módja a stressz oldásának nem más, mint a kinti tevékenység végzése, egész pontosan a kertészkedés.

A kertészkedésnek más pozitív hatása is ismeretes. A napfényben végzett munka, pontosabban a napfény pozitívan hat a fizikai egészségre, illetve a hangulat szabályozásában is kiemelkedő a szerepe.

A kertészkedés olyan fizikai munkákkal jár együtt, mint az ásás, a gereblyézés, az ültetés, a metszés vagy a gyomlálás, amelyek alaposan átmozgatják az izmainkat, ily módon a fizikai egészségre hatnak rendkívül pozitívan. Emellett ezeknek a mozdulatoknak a stressz oldásában is meghatározó a szerepük.

A természet ezernyi csodát biztosít számunkra. Amikor kint tartózkodunk a kertben, rengeteg csodával találkozhatunk. Kisebb-nagyobb élőlényekkel, szépséges növényekkel, amelyeknek látványa már önmagában is aktívan hozzájárul a feszültség csökkentéséhez, a szorongás oldásához.

A kertészkedés egyfajta meditatív tevékenységnek is tekinthető, hiszen lehetőséget biztosít az elmélyülésre, a magunkba fordulásra. Általa sokkal jobban megismerhetjük önmagunkat, időnk van az elmélyedésre, a gondolkodásra és ezek már önmagukban is nagyszerű stresszoldónak számítanak. A kertészkedéssel kapcsolatban tehát elmondható, hogy nagyon pozitívan hat ránk, a fizikai és mentális egészségünkre és önmagunk jobb megismerésére. Ha pedig nem egyedül, hanem a barátainkkal kertészkedünk, akkor még a szociális kapcsolatainkat is megerősíthetjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.