Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az álkapocsfájdalom okai
  2022-08-27 23:39:52, szombat
 
  Az állkapocs fájdalmát sok minden okozhatja

Amíg nem fáj bizonyos testrészünk, nem is igazán foglalkozunk vele és azzal sem, milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy az adott testrészünk vagy szervünk ne legyen beteg. Ilyen ,,testrész" az állkapocs is, ami szintén fájhat és a fájdalom mögött komoly, súlyos betegségek is meghúzódhatnak.

Az állkapocs fájdalma sok minden miatt bekövetkezhet. Egészen banális oka is lehet, ha fájdalmat érzünk ebben a testrészünkben, de komoly egészségügyi problémák is meghúzódhatnak mögötte.

Az állkapocsfájdalom mögött meghúzódó egyik leggyakoribb gond nem más, mint a rossz fog vagy fogak. A szuvas fog, a fertőzött fog vagy ínybetegség nemcsak a fogakban, az ínyben, hanem az állkapocsban is komoly fájdalmat okozhat. Amíg nem jutunk el a fogorvoshoz, mindenképpen fokozottan ügyeljünk a megfelelő szájhigiéniára, mivel a nem megfelelő szájápolás csak tovább fokozza a fájdalmat.

Napjainkban nagyon sokan stresszelnek, idegeskednek. A stressz, a nagyfokú szorongás azonban nagyon veszélyes. Aki stresszes életet él, többek között az állkapocs és a fogak fájdalmát is megtapasztalhatja, mivel az érintettek gyakran szorosan összezárt szájjal élnek. Nagyon lényeges a stresszes életmódon változtatni, mert nemcsak az állkapocs fájdalmát okozhatja, hanem súlyos betegségeket is generálhat és oka lehet többek között a szívroham és a stroke kialakulásának. A stressz oldásában nagyon hatékony lehet a mélylégzés-technika és a meditáció is.

A testünket nagyon sok ízület alkotja, az ízületi gyulladás pedig komoly fájdalommal jár. Nemcsak a lábak ízületei lehetnek érintettek, hanem az állkapocs ízületei is. Ízületi gyulladást az vált ki, hogy az ízületek elhasználódnak és voltaképpen a csontok védelem és kenőanyag nélkül maradnak, egymáson ,,csiszolódnak" és ez bizony komoly fájdalmakat generálhat.

Vannak olyan fejfájástípusok, amelyek szintén okai lehetnek az állkapocs fájdalmának. A klaszterfejfájás is ilyen, amelynek olyan tünetei lehetnek még például, mint bőrpír, könnyezés, arcfájdalom és állkapocsfájdalom.

A migrénre is jellemző az állkapocsfájdalom, de emellett más tüneteket is megtapasztalhat a beteg, például hányingert, hányást, hang- és fényérzékenységet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A magas vérnyomás ellen
  2022-08-27 23:36:18, szombat
 
  Teával és fokhagymával a magas vérnyomás ellen

Magas vérnyomás ellen természetes módszerek is léteznek. A magas vérnyomás veszélyes. A kezeletlen magas vérnyomás hosszú távon károsítja az ereket és oka lehet a szívinfarktus és a stroke kialakulásának. Ha valaki azt tapasztalja, hogy hosszabb idő óta van ilyen gondja, mindenképpen menjen el egy kardiológiai kivizsgálásra és semmiképpen se otthon kúrálja magát. A cikk azoknak szól, akik nem vérnyomásbetegek, hanem egy-egy élethelyzet vagy stresszes nap után emelkedik meg a vérnyomásuk, azaz csak ritkán küzdenek ilyen problémával és ezeken a napokon szeretnék a vérnyomásukat stabilizálni.

Azok, akik gyógyszert szednek magas vérnyomásra, használhatják ezeket a táplálékokat, gyógynövényeket, de csakis abban az esetben, ha a kezelőorvosuk támogatja a kiegészítő terápiát. Magas vérnyomásra szedett gyógyszert ugyanis nem lehet csak úgy találomra elhagyni, mert súlyos egészségügyi következményei lehetnek.

Milyen gyógynövények segíthetnek egy-egy stresszesebb, kimerítő nap után?

Az egyik remek gyógynövény nem más, mint a fokhagyma. Ez a gyógynövény kiváló módja a vérnyomás szabályozásának, hiszen serkenti a nitrogénoxid-termelést a szervezetben. Értágító hatása is van, ezzel is segíti a vérkeringést, és ennek következtében kevesebb terhelés éri a szívet.

A fokhagyma tehát a szív- és érrendszer egészségét is segít fenntartani, mivel antioxidáns hatásokkal bír, így nagyon hasznos táplálék az erek számára.

Az áfonya is egy kiváló antioxidáns-forrás, amely eredményesen küzd a betegségek ellen. Csökkenti a rákos betegségek kialakulásának az esélyét, lassítja az öregedési folyamatokat. Rendszeres, napi szintű fogyasztásával csökkenti a magas vérnyomást is. Az áfonyából napi italokat is készíthetünk víz és citrom hozzáadásával - az egészet leturmixoljuk és ily módon fogyasztjuk -, és ezekkel csak tovább fokozhatjuk a csodálatos gyógyhatásait.

A hibiszkusztea nagyon eredményesen segíti a fogyást, de a magas vérnyomás csökkentésében is a segítségünkre lehet. A gyógynövény antociánokban, flavonoidokban gazdag, amelyek nagyon eredményesnek bizonyulnak a magas vérnyomás csökkentésében.

A mezei zsurló is nagyon hatékony a magas vérnyomás csökkentésében, mivel nagyszerű vízhajtó hatással rendelkezik. A felesleges víz stresszt okoz a szervezetnek, különösen a szívnek, amitől csak még jobban megnövekszik a vérnyomás. A mezei zsurlót tea formájában fogyasszuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes hashajtók
  2022-08-27 23:33:00, szombat
 
  Természetes hashajtók - kivi, szilva, narancs és avokádó

Előfordul, hogy nem kell rendszeresen a mosdóba mennünk, azaz székrekedésünk van. Ez egy olyan egészségügyi probléma, ami nagyon megkeserítheti a napjainkat, hiszen a székrekedés sok kellemetlen tünettel jár együtt. Hashajtót nem érdemes szedni, mivel egy idő után olyannyira hozzászokik a szervezet, hogy egyre többet és gyakrabban kell használnunk belőle, másrészt mégiscsak gyógyszer, amire nincs szüksége a szervezetnek, hiszen ez mégsem olyan betegség, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. Miért szednénk gyógyszert, ha a természet is felkínál olyan gyümölcsöket és táplálékokat, amelyek szintén rendelkeznek hashajtó hatással és még egészségesek is?

Az egyik legjobb gyümölcs, amellyel fokozhatjuk az egészségünket és megtámogathatjuk az emésztésünket nem más, mint a papaya. A gyümölcs nemcsak rostokban, hanem vízben is gazdag, ami nagyon jót tesz az emésztésnek és székrekedés esetén is nagyon hatásos. A papaya ezen kívül magnéziumban, káliumban és C-vitaminban is gazdag.

A narancs is nagy mennyiségben tartalmaz vizet, ily módon segít hidratálni a beleket és jót tesz az emésztésnek is. A narancs csak akkor hasznos a székrekedés kezelésében, ha gyümölcsként és nem gyümölcsléként fogyasztjuk. Azaz a nem 100 %-os, bolti, cukrot tartalmazó narancslé nem szolgálja az egészséget és még csak hashajtásra sem jó.

A szilva nyersen, frissen és aszalt formában is nagyon hasznos a székrekedés kezelésére, hiszen szintén gazdag forrása a rostoknak. A rostok mellett hasznos tápanyagokat is biztosít a szervezet számára, mint például B-vitaminokat, foszfort és káliumot.

Az avokádó is sok rostot tartalmaz, éppen ezért az egyik legkiválóbb gyümölcs, ha természetes hashajtóról van szó. Ezen kívül az egészséges zsíroknak is gazdag forrása, amelyek segítik a székletet a bélrendszeren áthaladni, azaz megkönnyítik annak mozgását, haladását. Magas rosttartalmának köszönhetően nemcsak a bélrendszer, hanem a szív- és érrendszer egészségét is védi.

A kivi szintén hozzájárul a bélrendszer egészségéhez, illetve a fogyást is megtámogatja. Gazdag rostokban, C-vitaminban, amely antioxidánsként is segít a bélrendszer egészségének fenntartásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4031
  • e Hét: 12813
  • e Hónap: 44299
  • e Év: 249000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.