Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Augusztus 5
  2022-08-04 19:51:46, csütörtök
 
  "Népem romlását úgy gyógyítják, hogy könnyelműen mondogatják: Békesség, békesség! - de nincs békesség!" Jer 6,14


Azoknak, akikkel ma foglalkozunk, azért van békességük, mivel életüket állandóan betölti az érzéki vágy és léhaság.

Alig hagyod el az egyik szórakozóhelyet, ismét másikba igyekszel. Érzed, hogy soha nem vagy boldog, ha nem tartózkodsz vidám társaságban, ahol a frivol szórakozás túlharsogja lelkiismereted hangját. Az Istentől elhagyott Saul királyhoz hasonlóan a te lelked is nyugtalan. Ezért olyan zenét keresel, ami lecsendesítse a benned tomboló vihart, és elcsitítsa egy időre lelkiismereted figyelmeztetéseit is.

De miközben az ilyen ragyogó kompozíciók hangjai egyre feljebb emelnek, kérlek, ne felejtsd el, hogy bűneid lefelé visznek a pokolba!

Aztán, ha nem elégít ki a zene, akkor egyre több alkoholt kívánsz majd, mígnem a lelked megdermed, és olyan érzéketlenné válsz, mint a kő.

Nem csoda hát, ha "békességed" van. Hiszen mindenkinek "békessége" van, ha már kőkeménnyé vált a szíve. Milyen nagy zivatar kell, hogy érzékelni tudja? Milyen viharok indítják meg egy gránitszikla alapjait? Elpusztítod a lelkiismeretedet, és még csodálkozol azon, hogy semmit sem érzékelsz?!

És ha cserben hagy a zene és az alkohol, úgy meglehet, a táncot keresed. Heródiás lánya is a táncban tetszett meg Heródesnek, és ezért Keresztelő János lefejezésével kellett fizetnie.

Mibe kerülnek neked érzéki vágyaid? Örök kínszenvedés egy óráig tartó boldogságért! Istentől való örök elszakadás néhány bűnös napért! Kérlek, legyél bölcs: állj meg, és csendesedj el! Hallgass a lelkiismereted szavára! Ne táncolj őrülten a szakadék peremén, hanem nyisd ki a szemed és gondolkozz!

Bárcsak feltartóztatna Isten Lelke könnyelműségedben és nem adna nyugalmat, amíg meg nem ízlelted azt az igaz, maradandó örömöt és békességet, amit egyedül Isten adhat neked!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Augusztus 4
  2022-08-04 19:45:54, csütörtök
 
  "Népem romlását úgy gyógyítják, hogy könnyelműen mondogatják: Békesség, békesség! - de nincs békesség!" Jer 6,14


Félelmetes bűn terhelődik azokra a prédikátorokra, akik hamis békességbe ringatják a lelkeket. Nem tudok elképzelni olyan gonosztevőt, akit nagyobb vérbűn terhelne annál, mint aki hallgatóit átadja zsákmányul a pokolbeli oroszlánnak, miközben hízeleg nekik.

Az az orvos, aki folyamatosan mérget adagol egy rákos betegnek, félannyira sem olyan kegyetlen szörnyeteg, mint Isten állítólagos szolgája, aki vigasztalást ígér gyülekezetének ahelyett, hogy azt kiáltaná feléjük: "Jaj a gondtalanoknak a Sionon!" (Ám 6,1)

Az a kormányos, aki azt állítja, hogy a hajót egy bizonyos kikötőbe kormányozza, de közben azzal foglalkozik, hogy lyukat fúrjon a hajón, hogy elsüllyessze, nem nagyobb áruló, mint az, aki azért ragadja meg egy gyülekezet kormányrúdját, hogy azt tönkre tegye, ahelyett, hogy Krisztushoz vezetné a tagjait, felhígítva az igazságot és elaltatva az emberek lelkiismeretét édes, hízelkedő szókkal. Inkább megbocsáthatunk egy gyilkosnak, aki barátságot színlelve kezet nyújt, és aztán átdöfi a szívünket, mintsem annak, aki sima szavakkal jön hozzánk s Isten követének álcázva magát, valójában azonban Isten elleni lázadást vet el a szívünkbe és megnyugtat, még ha Istennel szemben állunk is.

Igen hitvány indíték vezette e hamis prófétákat. Szelíden prédikáltak, mivel a nép ezt úgy szerette, s mivel így hírnévre tettek szert körükben, és hitvány beszédük célra vezetett.

Krisztus keresztjének ilyen árulói nem csupán magukat döntik pusztulásba, hanem másokat is magukkal ragadnak a pokolba vezető úton.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 238 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4472
  • e Hét: 13184
  • e Hónap: 25059
  • e Év: 212861
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.