Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Augusztus 9
  2022-08-08 20:26:20, hétfő
 
  "Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem." Zsolt 23,4


Ezt az összehasonlíthatatlanul nagyszerű igeverset számtalan halálos ágy mellett énekelték már, és ez az édes vigasz sokszor megvilágosította a halál árnyéka sötét völgyét.

Minden szónak mélységesen gazdag jelentése van önmagában is.

"És ha járok is," - ez azt jelenti, hogy a hívő egyáltalán nem kapkodva és nyugtalanul halad, ha a halálhoz közelít, hanem teljesen nyugodtan folytatja vándorlását Isten áldó kezének vezetése alatt. A "járok" kifejezés - egy olyan lélek szabályos lépteit jelenti, aki ismeri az utat és tudja, hová vezet. Isten haldokló gyermeke nem izgatott, nem rohan, nem vesz erőt rajta a kétségbeesés. De nem is áll tétován, mint aki nem akarna tovább menni. Nem tanácstalan, nincs megszégyenülve, ezért egyszerűen folytatja eddigi járását.

Csak áthaladunk a sötét völgyön; nem maradunk benne. Átmegyünk a halál sötét órájában és belépünk hirtelen a halhatatlanság világos fényébe. Nem halunk meg, hanem aludni térünk, hogy a dicsőségben felébredjünk. Nem a halál a cél, az csak átmenetel, ami ehhez a célhoz vezet.

A halált a völgyön való átmenetellel szemlélteti a zsoltáros. A hegyen kitörhet a vihar, a völgy azonban a csend helye. Ilyenek gyakran a keresztyén utolsó napjai és órái: egész életében a legbékésebbek.

Ezt nem is "a halál völgyének", hanem "a halál árnyéka völgyének" nevezik. Éspedig azért, mert a halált lényege szerint Jézus legyőzte és csupán az árnyéka maradt még meg.

Azt mondta egyszer valaki: ahol árnyék van, ott fénynek is kell lennie. Így van ez itt is. Senki sem fél egy árnyéktól, hisz ez senki elől sem zárhatja el egy pillanatra sem az utat. Egy kutya árnyéka nem tud megharapni; egy kard árnyéka nem tud megölni; a halál árnyéka sem tud elpusztítani. Ezért ne féljünk tőle!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Augusztus 8
  2022-08-08 20:23:07, hétfő
 
  "Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: "'Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.'" Mk 10,14


A tanítványok megakadályozták a gyermekeket abban, hogy Jézushoz jöjjenek, mivel nem ismerték a gyermekek jelentőségét. Egy lélek értéke nem a személy életkorától függ.

"Óh, ez csak gyermek!" - "A gyermekek idegesítők!" - "A gyermekek mindig útban vannak!" Gyakran lehet hallani ilyeneket. Isten legyen irgalmas azokhoz, akik megvetik a gyermekeket.

Talán megharagusztok rám, ha azt mondom, hogy értékesebb egy fiatal megmentése, mint egy felnőtt emberé. Isten végtelen irgalmából történik, ha azok is üdvösséget nyernek, akik már betöltötték hetvenedik életévüket; de ezek már nem sok jót tehetnek hátralévő idejükben. Ötven- vagy hatvanéves korban már majdnem használhatatlanok vagyunk; és ha életünket eddig a Sátánnal töltöttük, mi marad akkor Istennek?

De a fiúkból és lányokból még lehet valami. Ha most átadják életüket Krisztusnak, még tartalmas, hosszú és boldog életet folytathatnak, miközben teljes szívükkel szolgálnak Istennek. Ki tudhatja, milyen kitüntetést kap Istentől valamelyikük? Talán pogány országokat áld meg általuk. Vagy egy egész ország népe világosságra jut rajtuk keresztül.

Egyik híres tanítónak az volt a szokása, hogy kalapot emelt fiataljai előtt, mivel arra gondolt, valamelyikük még miniszterelnök is lehet. Így kell nekünk is tisztelettel tekintenünk a megtért gyermekekre; mivel nem tudjuk, milyen nagy fényt áraszt majd világosságuk az emberek között.

Óh, testvéreim, becsüljük a gyermekeket valódi értékük szerint! Akkor nem akadályozzuk őket, hanem azon buzgólkodunk, hogy nyomban Jézushoz jussanak.

Adja Isten, hogy otthonosan érezzük magunkat a gyermekek között: foglalkozzunk félelmeikkel és reménységükkel, legyünk részesei bimbózó hitüknek és kibontakozó szeretetüknek.

C. H. Spurgeon

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 238 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2285
  • e Hét: 10997
  • e Hónap: 22872
  • e Év: 210674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.