Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Szeptember 12
  2022-09-12 07:44:04, hétfő
 
  "Mi közöm, hozzád Jézus, a magasságos Isten Fia?" Lk 8,28


Az emberek általában azt gondolják, ha befogadják az evangéliumot, nem lesznek többé boldogok, fel kell adniuk minden örömöt s élvezetet, és szomorú életre lesznek ítélve. Vajon így vannak-e ezek?

Ha becsületes ember védelmez egy ügyet, nem teszi azt mérlegelés nélkül, sőt, minden oldalát kész vallani az igazságnak.

Az ige olykor úgy hat a bűnös szívében, mint a só a nyílt sebben, vagy mint vessző az ellenszegülő hátán. Ezért elismerem, hogy az evangélium, - ha megérinti az emberek lelkiismeretét, ám ők továbbra is kitartanak bűneikben - igen kellemetlen, rettenetesen siralmas helyzetbe hozza őket.

Ismertem olyan embereket, akik az iszákosság bűnében éltek és emellett mégis, amint már megszokták, rendszeresen eljártak istentiszteleteinkre. Valószínűleg a gyülekezet impozáns nagysága vagy a prédikátor sajátos jellege tetszett nekik, és ezért visszajártak. Bizonyos hatással volt rájuk az ige, és egy ideig bírták, de idővel felismerték: "Ez így nem mehet tovább. Az igehirdető túlságosan is kiélezte az ige kését. Vagy fel kell adnom bűneimet, vagy el kell távoznom innen." És amikor már a prédikáció által egészen nyomorultnak érezték magukat, teljesen feladták, hogy továbbra is hallgassák az evangéliumot. Egyikük fogcsikorgatva és lábával dühösen dobbantva távozott el tőlünk, azzal az elhatározással, hogy soha többé nem jön vissza ide. De éppen ő volt egyike azoknak, akik hamarosan visszatértek.

Néha nagyon örülök, ha ilyen hatás mutatkozik. Reménységgel vagyok azok iránt, akiknek lelkiismeretük még eléggé él ahhoz, hogy nyugtalanítsa őket az igazság. Ezek bár hanyag igehallgatók, de nem feledékenyek.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Szeptember 11
  2022-09-12 07:41:47, hétfő
 
  "Amikor meglátta Jézust, felkiáltott, leborult eléje." Lk 8,28


Valóban azt hiszed, s azért szomorkodsz, hogy ha Jézus lesz a szíved lakója, úgy fel kell adnod örömeidet? Hadd kérdezzem meg, milyen örömökre gondolsz? Arra az örömre, hogy láthatod gyermekeidet felnőtté válni? A jó cselekvés örömére? Arra az örömre, mely abból fakad, hogy teljesíted kötelességedet Isten színe előtt? A jó lelkiismeret örömére? Annak örömére, hogy tudhatod: felebarátaid előtt is, és Isten előtt is becsületesen megállhatsz? Nos, Jézus Krisztus egyetlenegy ilyen örömödet sem fogja elvenni. Az örökkévalóság iránt érzett jó reménység örömére gondolsz? Vagy arra az örömre, hogy van egy jó barátod, akivel megoszthatod minden aggodalmadat? Egyet sem vesz el az Úr Jézus ezek közül. Egyetlen igazi örömet sem ismerek, amit valóban igaznak neveznek, amit fel kellene adnia valakinek, ha keresztyén lesz.

Ó igen, tudom már, hogy mire gondolsz. Arra, hogy nem ragaszkodhatsz tovább a bűneidhez? Nos, most már értelek. Miért nem mondtad ezt így először? Nevezd bűnnek a bűneidet, ne mond azokat örömöknek! Tanuld meg, hogy a bűnös örömök, amik igen hamar véget érnek, csak az ördög csalétkei, amikkel saját horgán viszi romlásba az embereket.

Semmilyen igazi élvezetet nem fogsz elveszíteni, csak azt, ami hiábavaló és káros a lelkednek, ami önmagában nem kielégítő és méltatlan természetedhez. "Ó", mondod, "hát akkor fel kell adnom a szabadságomat?" - A szabadságodat? Milyen tekintetben? A szabadságodat arra, hogy becsületes és őszinte életet folytass? A szabadságodat, hogy szeresd felebarátodat? A szabadságodat, megvizsgálni, megítélni, megismerni önmagadat?

Nos, tudom, mire gondolsz: a vétkezésre való szabadságra, arra a szabadságra, hogy tönkre tedd magadat. Legyen hála Istennek, hogy ezt a szabadságot elveszi tőled, mert sohasem volt jogod arra, hogy ilyen veszélyes, pusztító eszköz legyen a birtokodban. Értsd meg tehát, hogy megtérésed nem a szabadságod elvesztését jelenti, hanem azt, hogy minden ördögi kötelékedtől megszabadít az Úr!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3933
  • e Hét: 10179
  • e Hónap: 39491
  • e Év: 227293
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.