Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Csökkenti a testsúlyt - körte
  2022-09-12 23:09:50, hétfő
 
 



Csökkenti a testsúlyt és még a cukorbetegség ellen is véd a körte

A körtét sokan szeretik, hiszen nagyon kellemes ízvilággal rendelkezik. Ráadásul nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Érdemes azoknak is rendszeresen fogyasztani, aki szeretnének lefogyni, illetve akik szeretnék kivédeni a 2-es típusú cukorbetegség kockázati tényezőit, ugyanis a körte rendszeres fogyasztása segít az ideális súly elérésében és a cukorbetegség kockázatainak csökkentésében is.

A körte nagyszerű forrása az oldható és az oldhatatlan rostoknak. Ez azért lényeges, mert mindkét rosttípus aktívan hozzájárul az egészséges mikrobiom kialakulásához, illetve megteremti a bélflóra egyensúlyát, nem beszélve arról, hogy a rostokban bővelkedő táplálkozásnak milyen fontos szerepe van a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás megelőzésében.

Nagyon sok gyümölcsben, így a körtében is megtalálhatók az olyan értékes növényi vegyületek, mint a flavonoidok. A kutatások azt mutatják, hogy minél több flavonoidban gazdag táplálékot fogyasztunk, annál kisebb lesz az esély a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására. Ily módon a körte kétféleképpen is védelmezhet bennünket ezzel a krónikus betegséggel szemben.

A körte kevés kalóriát tartalmaz, ellenben nagyon sok rost és víz található benne, amely tulajdonságok aktívan hozzájárulnak a fogyáshoz. Hiszen ez a gyümölcs könnyen eltelít, így kevésbé érezzük magunkat éhesnek és így kevés táplálékot veszünk magunkhoz, ami elősegíti, hogy elérjük az ideális testsúlyunkat.

A körte nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek nemcsak a szív egészségét védik, hanem a vérnyomást is csökkentik, és a koleszterinszint javulását is elérhetjük rendszeres bevitelükkel. A körte gyakori fogyasztása jelentősen javítja a vér zsírszintjét is, ami nagyon fontos a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál hamarabb elérhetjük az ideális testsúlyunkat, ami aktívan segíti, hogy a szív- és érrendszerünk egészséges maradjon és ne kelljen az olyan betegségek kialakulásától tartanunk, mint a stroke vagy a szívinfarktus.

A körte nagy mennyiségben tartalmaz olyan aktív vegyületeket, mint az antociánok és a fahéjsav, amelyeknek kiemelkedőek a rákellenes hatásaik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az öt legfontosabb tápanyag nőknek
  2022-09-12 23:05:47, hétfő
 
  Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk, sok tápanyagra, azaz vitaminokra és ásványi anyagokra is szüksége van a szervezetünknek. Ezeket a tápanyagokat táplálékok és kiegészítők útján is magunkhoz vehetjük. Léteznek olyan vitaminok és ásványi anyagok, amelyekre a nőknek nagyobb szükségük van, mint a férfiaknak.

Az egyik ilyen vitamin nem más, mint a folsav, azaz a B9-vitamin, amely segítséget nyújt az új sejtek számára a vérsejtek készítésében. A terhesség alatt is kötelező fogyasztani, mivel segít megelőzni a különböző fejlődési rendellenességeket.

Milyen táplálékokkal vihetjük be a szervezetünkbe ezt a vitamint?
Például sötétzöld leveles zöldségekkel, narancslével, diófélékkel, babbal vagy teljes kiőrlésű gabonával.

A B12-vitaminnak főleg abban van nagy szerepe, hogy segíti az agyban és az idegrendszerben lévő neuronok megfelelő működését.

Kiknek lehet erre a vitaminra nagy szükségük?
Az áldott állapotban lévő nőknek, a vegetáriánusoknak és azoknak a nőknek, akik betöltötték az 50. életévüket. Ennek a vitaminnak gazdag forrásai a sovány tej és tejtermékek, a máj, a halak, a kagyló, a tojás, a kék sajt.

A D-vitamin is egy elengedhetetlen vitamin a nők számára. A kalciummal együttműködve segíti, hogy a csontok erősek maradjanak, ezáltal a csontritkulás megelőzésében is a támogatja a hölgyeket. A D-vitamin jelentősen csökkenti a sejtekben kialakult gyulladást és az immunrendszert is védi, hiszen segíti a kórokozók elleni küzdelemben, ami komoly fertőzések és betegségek okozója is lehet.

Nagyon sokféle esetben lehet szükség D-vitaminra, például azoknak, akik nem jutnak elegendő napfényhez, a posztmenopauza szakaszába lépő nőknek, a túlsúllyal küzdőknek. A D-vitamin fontos lehet a gyulladásos betegségben szenvedő nőknek, például azoknak, akik krónikus pajzsmirigygyulladásban szenvednek. D-vitamint nagyobb mennyiségben a halak, a gabonák és a narancslé tartalmazza.

Kalciumra is nagy szükségük lehet a nőknek. Ez az ásványi anyag segít fenntartani az erős csontokat és megelőzni a csontritkulást. Kalciumot nagy mennyiségben a tej, a tejtermékek, a gabonafélék, a tofu és a sötétzöld leveles zöldségek tartalmaznak.

A nőknek vasra is szükségük van, hiszen közreműködik az egészséges vérsejtek építésében és a szervezetben az oxigén szállításában, illetve bizonyos hormonok működését is megtámogatja. A vas gazdag forrásai a tenger gyümölcsei, a spenót, a gabonafélék.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A szív egészségének fenntartása diófélékkel
  2022-09-12 23:02:58, hétfő
 
 



A diót és a dióféléket nagyon sokan kedvelik, mert jóízűek és két étkezés között is fogyaszthatjuk ezeket anélkül, hogy hizlalnának. Nem beszélve arról, hogy magas rosttartalommal rendelkeznek, ami miatt könnyen eltelítenek, így a következő étkezésnél kevésbé leszünk majd éhesek.

A dió gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak és a tápanyagoknak. Ezért nemcsak finom és ízletes, hanem rendkívül egészséges is. Egyszerre csak kisebb adagokat fogyasszunk belőle, mivel a kalóriatartalma nem éppen alacsony.

Sokan kerülnek be egy bizonyos rizikócsoportba, ha szívinfarktusról van szó. A kockázati tényezők közé sorolhatjuk a stresszt, az elhízást, a dohányzást, az inaktív életmódot. Egy tanulmány arról számolt be, hogy jelentősen lecsökkenthetjük a kockázatokat, ha egészségesen táplálkozunk és rendszeresen fogyasztunk diót és dióféléket.

A kutatások szerint a diónak megannyi egészségügyi előnye létezik. Szerepe van az LDL-koleszterin-szint és a trigliceridszint csökkentésében, ami azért jó hír, mivel ha ezek a lipidek plakkok formájában lerakódnak az artériákban, akkor nagyobb az esélye nemcsak a szívinfarktus, hanem a stroke kialakulásának is.

A dió és a diófélék emellett az artériák és az erek egészségét is elősegítik. Nem beszélve arról, hogy szerepük van abban, hogy a szervezetben csökkenjen a gyulladás, ami ismételten csak oka lehet a szívbetegségek kialakulásának.

Amikor vérrög keletkezik a szervezetben, akkor kialakulhat embólia, szívinfarktus és stroke is, ami halálhoz is vezethet. A dió és a diófélék jelentősen lecsökkentik a vérrög kialakulásának kockázatait.

A dió tele van egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokkal, amelyek együttesen nagyon eredményesen tudják csökkenteni a rossz koleszterin szintjét.

A diófélék gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak is, amelyeknek nagy szerepük van a szívritmuszavarok megelőzésében és ily módon a szívinfarktus ellen is védelmet élvezhetünk általuk.

A dió E-vitaminban is gazdag, amely szintén csökkenteni tudja az artériákban a plakkok kialakulását, ami pedig köztudottan okozhat mellkasi fájdalmat, szívrohamot és szívkoszorúér-betegséget is.

A dió bővelkedik növényi szterolokban, amelyek szintén aktívan részt vesznek a koleszterin csökkentésében. Ezen felül L-argininben is gazdag, amely szintén megakadályozhatja a vérrögök kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 243 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 536
  • e Hét: 5777
  • e Hónap: 25639
  • e Év: 201514
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.