Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A mandarinról
  2022-09-14 22:46:37, szerda
 
  A mandarin egy citrusféle. Több cukrot tartalmaz, mint a citrom vagy a narancs, ennek ellenére is nagyon egészséges.

Egy közepes méretű mandarin mindössze 47 kalóriát tartalmaz. Már egyetlen mandarin fedezni tudja a napi C-vitamin 11 százalékát. A C-vitamin egy kitűnő antioxidáns, amely a szabad gyökök okozta oxidatív stressz kivédésében játszik kitüntetett szerepet.

A C-vitamin a kollagéntermelést is elősegíti. Ezen kívül szinefrint is tartalmaz, amely pozitívan hat a hörgők működésére. Rostban is gazdag ez az aprócska gyümölcs. Pozitív hatásait a benne lévő flavonoidoknak és más antioxidánsnak is köszönheti.

A mandarin növeli az immunitást. Eredményesen küzd a káros hatású szabad gyökökkel szemben. Javítja a bőr egészségét és a hajat is megerősíti.

Ez az aprócska déligyümölcs eredményesen harcol az allergiás megbetegedésekkel szemben. Elősegíti a fogyást, hiszen tele van rostokkal, könnyen eltelít, így kevésbé érezzük magunkat éhesnek és még az étvágyat is elnyomja.

A mandarin megtámogatja az emésztőrendszer működését, miközben a koleszterinszintet is szabályozni tudja.

A mandarin csökkenti a magas vérnyomást. Szabályozza az inzulintermelést, így nyújt védelmet a cukorbetegség kialakulása ellen.

A mandarinból illóolajat is készítenek, amely szintén nagyon hasznos az emberi szervezet számára. A mandarin-illóolaj által védelmet élvezhetünk a vírusos, a bakteriális és a gombás fertőzésekkel szemben. A görcs problémát jelenhet, akár az emésztőrendszerben, akár az agyban, akár a tüdőben, pontosabban a hörgőkben keletkezik. A mandarin-illóolaj belélegzése azonban ezeken a görcsökön is sikeresen tud enyhíteni.

A mandarin illóolaja javítani tudja a vér- és a nyirokkeringést, különösen a bőrben, amely így könnyen tud regenerálódni. Az illóolaj a véráramlást is javítani tudja, így enyhülést hozhat reuma és ízületi gyulladás esetén.

Mivel a mandarin-illóolaj tisztítja a vért, így elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Ez megakadályozza a betegségek kialakulását. Krónikus betegséget többek között az is okozhat, ha túl sok toxikus anyag gyűlik fel a szervezetben.

Főétkezéseket követően fogyasztva nagyon hatásos, mivel elősegíti az emésztést, így aki valamilyen emésztési zavarban szenved, feltétlenül próbálja ki a mandarinolajat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fenyőkéreg-kivonat egészségügyi előnyei
  2022-09-14 22:43:25, szerda
 
  A fenyőkéreg gyógyászati felhasználása a kelet-ázsiai és az észak-amerikai hagyományokban gyökerezik, és sok évszázadra nyúlik vissza. A fenyőkéregben oligomer proantocianidin vegyületek vannak, amelyek antioxidáns aktivitással rendelkeznek és ezek a hatások pozitívan hatnak az emberi egészségre.

A fenyőkéreg nagy mennyiségben tartalmaz C- és E-vitamint, melyek javítják a tüdőfunkciókat asztmás betegeknél, csökkentik a dohányosoknál a vérlemezke-aggregációt, tágítják az ereket szívbetegségben szenvedő betegeknél, de kiemelkedő az immunmoduláló hatásuk is például lupuszban szenvedő betegeknél. Mindemellett a kognitív funkciók javításában is eredményesek.

A fenyőkéreg antiallergén, rákellenes, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Emellett nagyon sok egészségügyi előnye is létezik.

A fenyőkéreg enyhíti az oxidatív stresszt azáltal, hogy növeli a szabad gyököket semlegesítő antioxidáns enzimek termelődését. Gyulladáscsökkentőként a fenyőkéreg-kivonat mérsékli a véráramban a gyulladásos anyagok mennyiségét, javítja az antioxidánsok, mint például az E- és a C-vitamin felszívódását. Antioxidáns hatása csökkenti a napégés okozta bőrkárokat és a bőröregedési folyamatokat is lassítja.

Elősegíti a sebgyógyulást a keringés javításával és a gyulladás csillapításával. Támogatja az immunrendszert, valamint az antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns aktivitás kombinációjával segít a fertőzés elleni küzdelemben és az autoimmun válaszok megelőzésében.

A fenyőkéreg antibakteriális hatással is rendelkezik. Csökkenti a szívbetegségek kockázatát azáltal, hogy hozzájárul az LDL-koleszterin-szint stabilizálásához és növeli a jó, a HDL-koleszterin értékeit.

Ezenkívül csökkenti a vérnyomást és javítja a rossz keringést. A fenyőkéreg-kivonat segít a szervezetnek a nitrogén-monoxid előállításában, ami javítja a vérkeringést és ellazítja az ereket. Ezek a hatások pedig eredményesen csökkentik a magas vérnyomást.

A fenyőkéreg a tüdő egészségét is javítja, így használhatjuk krónikus tüdőbetegség kezelésében is. Az antioxidáns aktivitása segít megelőzni a szürkehályog kialakulását és védi a szemet a Nap káros hatásaitól. De csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát is azáltal, hogy megvédi az agyat a béta-amiloid plakkoktól, gyulladáscsökkentő hatása pedig jótékonyan hat az asztmások számára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az articsókalevél-kivonat egészségügyi előnyei
  2022-09-14 22:41:05, szerda
 
 



Az articsókát sokan tekintik zöldségnek, míg mások kifejezetten a gyógynövények kategóriájába sorolják. Mindegy is, hogy szerintünk melyik csoportba tartozik ez a növény, a legfontosabb, hogy tudjuk, milyen sok pozitív hatással is rendelkezik. Az articsóka őshazája a mediterrán térségben található és már évszázadok óta alkalmazzák pozitív egészségügyi hatásai miatt. Ilyen hatás például a vércukorszint csökkentése, az emésztés javítása, az emésztés és a szív egészségének fenntartása.

Az articsóka nagyon sok tápanyagot, azaz vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, K-vitamint, tiamint, riboflavint, niacint, B6-vitamint, folsavat, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, kalciumot és cinket. Az articsóka ezeken a tápanyagokon kívül bővelkedik rostokban és antioxidáns vegyületekben.

Az articsókalevél egyik pozitív hatása, hogy csökkenti a magas koleszterinszintet. A gyógynövény nagyon hatásos savas reflux és májbetegségek kezelésére is. Az articsókalevél-kivonatot használhatjuk magas vérnyomás csökkentésére, másnaposságra, vérszegénységre, ízületi gyulladásra, vízvisszatartás ellen, májproblémákra és veseproblémákra.

Kutatások igazolják, hogy az articsókalevél-kivonat emésztési zavarok kezelésére is alkalmazható, illetve nagyon hatékony lehet a koleszterinszint csökkentésére is. Az articsóka olyan antioxidánsokat, például flavonoidokat tartalmaz, amelyek sok más zöldségben és gyümölcsben megtalálhatók, és amelyek szerepet játszanak az LDL-koleszterin oxidációjának csökkentésében, ami egyébként érelmeszesedéshez vezet.

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk az articsókalevél-kivonatot, úgy az LDL-koleszterin-szintünk akár 30 százalékkal, míg a trigliceridszintünk akár 20 százalékkal is csökkenhet. Mindemellett a jó, azaz a HDL-koleszterin-szint pedig növekedést mutat.

Az articsókának nagy szerepe van a magas vérnyomás csökkentésében is. Ez a gyógynövény ugyanis egy olyan enzimet aktivál, amelynek nagy szerepe van az erek tágításában.

Az articsókalevél-kivonat a májat is védi a károsodástól és elősegíti az új májszövetek fejlődését és növekedését, továbbá ez a gyógynövény az alkoholmentes zsírmájbetegség tüneteit is csökkenti.

Az articsókalevél-kivonat az emésztőrendszer egészségét is segít fenntartani, mégpedig úgy, hogy megnöveli a jó bélbaktériumok számát és az emésztési zavarokat is hatékonyan enyhíti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 243 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 574
  • e Hét: 4152
  • e Hónap: 24014
  • e Év: 199889
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.