Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Szeptember 18
  2022-09-17 20:51:29, szombat
 
  "Akkor a tanítványok külön odamentek Jézushoz, és megkérdezték: 'Mi miért nem tudtuk kiűzni?'" Mt 17,19


Mi miért nem tudtuk kiűzni? Mondd meg, Mester, hogy ezek az esetek miért haladják meg az erőnket? Azt mondta az Úr, hogy a tanítványoknak nem volt elég hitük. Senki sem várhatja, hogy eszköz lesz egy bűnös megtérítésében, ha nem hiszi határozottan, hogy ez a bűnös megtérhet. Ha azzal a hittel prédikálok, hogy hallgatóim közül egyesek üdvösségre jutnak, akkor az megtörténik. Ha ezt nem hiszem, Isten mégis megáldhatja igéjét, de nem nagy mértékben, és bizonyos, hogy ő engem hitetlenségemért nem fog elismerésben részesíteni.

Whitefield idejében voltak olyanok, akik folyton más és más prédikátorokat hallgattak. De kinek a prédikálására tértek meg? Whitefieldére, aki igen mély hitű ember volt és kegyességben mindnyájukat felülmúlta. Úgy prédikált nekik, mint aki hittel várta, hogy a süketek meghallják az evangélium dallamát és a halottak életre támadnak a nagy üdvözítő nevében elhangzó, határozott felszólításra.

Rowland Hill napjaiban megtért néhány teljesen lezüllött, semmirekellő ember, akik folyton nyugtalanították London lakosait. Miért? Hogyan történt ez? Mivel Rowland Hill úgy hirdette az evangéliumot ezeknek a nagyon bűnösöknek, hogy közben hitt abban, hogy megtérnek.

Művelt kortársai azt mondták: Csak a csőcselék özönlik Rowland Hill hallgatására. - "És mi van ebben rossz?", mondta Hill, "Isten hozta csőcselék! Pontosan ők azok, akikre várok. Én hiszem, hogy ha ezek az emberek meghallják az evangéliumot, üdvözülhetnek."

A többiekből hiányzott a hit; mert ha olyan hite van valakinek, mint a mustármag, de hűséges, akkor az a hit erős. Hillnek hatalmas hite volt, és így Isten eszköze volt a nagyon nagy bűnösök megtérésénél. Ha egy nagyon bűnös, Sátántól megszállott ember közöttünk nem tér meg, meg vagyok győződve arról, hogy ez a mi kishitűségünk miatt van így. Ha Isten hatalmat adott neked, hogy elhiggyed: egy bizonyos lélek megtér, akkor az meg fog térni, ne legyen tehát efelől semmi kétséged!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Szeptember 17
  2022-09-17 20:48:30, szombat
 
  "Történt Józsué halála után, hogy Izráel fiai megkérdezték az URat: Melyikünk vonuljon fel elsőnek a kánaániak ellen, hogy harcoljon ellenük?" Bír 1,1


Gyakran úgy értelmezzük Kánaánt, mint a menny szimbólumát, az Izráelen áthaladó Jordánt pedig, mint a halál jelképét. Ez költői és tanulságos. De ha alaposabban vizsgáljuk a hasonlatot, még többet is láthatunk.

Ha valóban igaz, hogy az Újtestamentum magyarázza az Ótestamentumot, akkor látnunk kell még valami mást is azon a tejjel és mézzel folyó földön. "Mi, akik hiszünk, bemegyünk abba a nyugalomba." (Zsid 4,3) Azaz, akik hisznek Jézusban, már átmentek a Jordánon és bejutottak az ígéret földjére. Krisztus uralma alatt élnek, az ő királysága határain belül és minden az övék, amit Isten megígért nekik.

Ez a kép az érett hívőt ábrázolja, aki átjutott élete első pusztai szakaszán, és most elérkezett arra a szintre, hogy valóban örvendezik lelki kiváltságának, és Krisztussal együtt lélekben a mennyei helyeken tudhatja magát.

Ez a kiváltságos állapot azonban e földön egyáltalán nem jelent számára zavartalan nyugalmat. Ellenkezőleg: állandó háborút folytat "a gonoszság lelkei ellen, amelyek a magasságban vannak." (Ef 6,12) A kánaánitákat ki kell űzni, vagyis: természetes hajlamainkat és romlottságunkat, bűnös szokásainkat és kedvteléseinket, lelkünk rosszra való vonzalmát és ösztönét. Amit Józsué nem tudott megtenni, azt Urunk Jézusunk tökéletesen végrehajtotta.

Izráel feladata az volt, hogy ítélje meg azokat a népeket, akik azt a földet birtokolták, azaz űzze ki és semmisítse meg őket tökéletesen. Józsué, a hős vezér már nem élt. Ki vállalhatta el akkor a nép vezetését? A kánaániták hatalma annak idején megtört, de amikor Józsué meghalt, az ősi népek újra erőre kaptak.

Így megtapasztaljuk mi is gyakran, hogy bűneink, amikről már azt hittük, halottak, hirtelen újra nekibátorodnak és megpróbálják érvényesíteni uralmukat.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2423
  • e Hét: 15997
  • e Hónap: 27872
  • e Év: 215674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.