Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Scott története
  2022-09-18 22:10:53, vasárnap
 
  Scott története

"A Prédikátornak, Dávid fiának, Jeruzsálem királyának beszédei: Igen nagy hiábavalóság - mondja a Prédikátor -, igen nagy hiábavalóság! Minden hiábavalóság!" (Prédikátor 1,1-2)

Scott mindössze huszonhat éves volt, amikor meghalt. Bár keresztyén családban nőtt fel, tizenéves korában és húszas évei elején a lázadás és a lelki keresés időszakát élte át. Élete akkor változott meg, amikor az orvosok agydaganatot fedeztek fel nála. A műtét rövid időre gyógyulást hozott, de aztán a rák visszatért.

Ahogy teltek a hónapok, hite egyre erősödött, miközben fizikai állapota egyre romlott. Úgy kezdte keresni az Urat, mint még soha korábban. Isten Igéje édes lett számára. Bátor lett a tanúságtételben, különösen sok barátja előtt. Kérte Istent, hogy használja őt mások elérésére, hogy bármeddig is éljen, az embereket Krisztushoz irányíthassa.

Isten meghallgatta a kérést. Néhány hónappal később azonban Scott meghalt.

A temetésen a kisebbik nővére arról beszélt, hogy mennyire szerette őt, hogy fiatal lányként mennyire szeretett volna olyan lenni, mint ő, és hogy néha milyen bosszantó tudott lenni. Aztán jött a rák. És olyan mélyreható különbséget látott, ami mindent megváltoztatott. A bátyja, mondta, rájött, miről szól az élet. Aztán ezt mondta: "Az élet semmi Isten nélkül." Scott megmutatta neki, hogy nem számít, meddig élsz, mennyi pénzed van, vagy akár az, hogy milyen jól alakul a karriered. A hite a végén egyetlen egyszerű üzenetet mondott: Az élet semmi Isten nélkül.

Amikor néhány perccel később felálltam, hogy elmondjam az üzenetet, nem kellett sokat mondanom. Egyszerűen csak megismételtem még egyszer, amit mondott: Az élet semmi Isten nélkül.

Ezután ezt az egyszerű alkalmazást tettem. Ha nyolcvan évig élsz, de nem fedezed fel ezt az igazságot, akkor elszalasztottad a saját létezésed okát. Ha egymillió dollárt keresel - tízmillió dollárt -, ha több száz barátod van, és kortársaid dicsérik, ha mindezzel rendelkezel, de nem jössz rá erre az alapvető igazságra, akkor még mindig a lelki óvodában vagy.

Az élet semmi Isten nélkül. Minden más csak részletkérdés. A karriered, az oktatásod, a diplomáid, a pénzed, a hírneved, az eredményeid, a hosszú távú céljaid, az álmaid, a vagyonod, a barátságaid - ezek mind csak részletek. Ha nem jössz rá, hogy Isten a világegyetem központi igazsága, akkor a napjaidat a részletekben elmerülve, világos cél nélkül sodródva fogod tölteni. Ez a végső "hiábavalóság", amely értelmetlenné teszi az életet. Felfedezted már, hogy miről szól az élet? Az élet Isten nélkül semmi. Minden más csak részlet.

Istenem, mutasd meg nekem, miről szól az élet, hogy ne pazaroljam az éveimet olyan dolgokra, amelyek nem igazán számítanak. Ámen.

Ray Pritchard

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Szeptember 20
  2022-09-18 21:22:51, vasárnap
 
  "De ha valaki háza minden kincsét kínálná is a szeretetért, csak megvetnék érte." Énekek 8,7b


Néhányan igen olcsón jutottak a keresztyénség szeretetéhez, és ezért nagyon gyorsan túl is adtak rajta. Sokan beleegyeznek, hogy együtt imádják Istent más testvérekkel és hallgassák az evangéliumot, mindaddig, amíg szegények. Mihelyt azonban valami gazdagsághoz jutnak, hamar kiderül, hogy a világ az ő igazi gyülekezetük.

Gyakran megkérdeznek ilyen emberek: "Ha valaki keresztyén, de nem vesz részt egy elvilágiasodott közösségben, akkor hol legyen tulajdonképpen? Nos, mindig azt válaszoltam nekik: "Hol legyünk? Nos ott, ahol Krisztus akarja: a táboron kívül, hogy hordozzuk az ő szégyenét."

Azonban az elkülönülésnek ezt a helyét a táboron kívül nem mindig fogadják szívesen hitvalló keresztyének sem. Nagyon fájdalmas látni, milyen sokan büszkén fordulnak el a tiszta evangéliumtól és Jézus hűséges gyülekezetétől, és még ha eleinte kissé nyugtalanok is, idővel megszabadulnak minden aggályuktól és növekszik világi meggyőződésük.

Nos, engem nem szomorít el, hogy jólét van és ezáltal az Úr megrostál minket. Minden földművesnek van szórólapátja; ha megáll a szérűjén, azt mondja: "Jóllehet sok jó mag van itt, mégis tudom, hogy sok pelyva is van alatta." És örömmel használja szórólapátját s megtisztítja búzáját.

Ha a szájhős hitvallók elmennek, mehetnek. "Közülünk indultak el, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, megmaradtak volna közöttünk. De nyilvánvalóvá kellett lennie, hogy nem mind közülünk valók." (1Jn 2,19) Sokan vannak, akik elpártolnak Isten népétől és elhagyják az Urat, mivel bizonyos táborokban hitetlenként több anyagi hasznot húzhatnak. S mivel nekik a világi nyereség a legfontosabb, eladják az Úr Jézus Krisztust.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Szeptember 19
  2022-09-18 21:21:51, vasárnap
 
  "Ez a fajta pedig nem távozik el, csak imádságra és böjtölésre." Mt 17,19


Azt hiszem, azt akarta mondani ezzel az Úr, hogy ilyen esetekben nem elég az ige szokás szerinti hirdetése és a naponkénti imádkozás. Ehhez rendkívüli hitet kell kapni Istentől, és szükség van rendhagyó imádkozásra és sok esetben böjtölésre is.

Mire való a böjtölés? Úgy tűnik, ez nehéz kérdés. Láthatóan az imádságban való kitartással van kapcsolatban, amit Urunk sokszor gyakorolt és ajánlotta tanítványainak is. Nem egyfajta vallásos teljesítmény ez, ami önmagában is elismerésre méltó, hanem olyan gyakorlat, ami az imádsággal van szoros kapcsolatban. Úgy gondolom, igen sok áldást veszítettünk el a keresztyén gyülekezetben, mivel abbahagytuk a böjtölést.

Egy régi puritánus értekezés címe: "A böjtölés táplálja a lelket". A szerző ebben megosztja tapasztalatait. Böjtölésekor sokkal buzgóbban imádkozott, mint máskor.

Vannak csenevész emberek, akiknek alig van valamicske hús a csontjukon, akik igen jól érzik így magukat, miközben mások elhájasodott testalkattal restek lettek és tunyaság vett erőt rajtuk. Ezek inkább a földön elterülő lomha kövekhez hasonlítanak, mint a magasban szárnyaló madarakhoz. Gondolom, az ilyeneknek nagyon is ajánlhatjuk Krisztus szavait.

Az ok, amiért néhány ember sohasem jutott még Krisztushoz - emberileg szólva - mivel nincsenek olyanok, aki alkalmasok lennének segíteni nekik, mert "ez a fajta nem távozik el, csak imádságra és böjtölésre."

Bárcsak elhinnétek az Úr szavát és böjtölnétek néhányan egy-egy ilyen nagy bűnösért és meglátnátok, vajon megtér-e vagy sem. Felszólítalak titeket, hogy a Mester előírásának megfelelően merjétek ezt megpróbálni, hogy lássátok: hitetek gyakorlásával böjtölés és imádság következményeként nem űzi-e ki Isten a leggonoszabb Sátánt is, aki valaha is elfoglalhatta egy ember szívét!?

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 533
  • e Hét: 23177
  • e Hónap: 52489
  • e Év: 240291
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.