Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Talán nehéz...
  2022-09-02 07:56:39, péntek
 
  Talán nehéz...

Talán nehéz a lét magánya,
Ha téged senki meg nem ért
Sivár közöny-börtönbe zárva
Hévvel égni: mindenkiért.

Talán nehéz szeretni akkor,
Amikor ez a szeretet
Ínségre hajló alkonyatkor
Felezni kéri kenyered.

Talán nehéz lesz szeretettel
Segíteni ellenségeden,
Ha öndacától mart sebekkel
Találod őt az útfélen.

Talán nehéz szeretve járni
Leselgő ordasok között
És szelíden nem visszavágni
Aki téged arcul ütött.

Talán nehéz, de lásd: a Mester
Jóságos arca néz reád
Míly megbocsátó szeretettel
Hordta a töviskoronát.

És... Engem is nehéz szeretni
Sok bűnöm rúttá tesz nagyon.
De vérét ontó szeretettel
Ölel keblére Jézusom.

Bácsi Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Spurgeon - Szeptember 3
  2022-09-02 07:18:05, péntek
 
  "Amikor azután beszállt a hajóba, kérlelte őt az előbb még megszállott ember, hogy mellette maradhasson. / Ő azonban nem engedte meg neki ezt." Mk 5,18-19


Ha nemrég jutottál hitre, úgy elvárom, hogy szívből kívánj mindig felhőtlen közösségben lenni Jézussal. De el akarom mondani neked, hogy ez a kívánság valószínűleg miként fog megvalósulni. Nyilván úgy érzed magad, mint Péter, aki három hajlékot kívánt építeni a szent hegyen és ott akarta tölteni napjait. De ez nem volt lehetséges, és ezt te sem teheted meg. Vissza kell menned otthonodba, talán alkoholista férjedhez vagy veszekedő feleségedhez, istentelen édesapádhoz vagy barátságtalan édesanyádhoz. Úgy hiszem, kibeszélhetetlenül boldog vagy, ha egyedül lehetsz, és olvashatod a Bibliádat, meditálhatsz és imádkozhatsz, és nyilván azt mondod: "Uram, bárcsak mindig ezt tehetném." Nos, erre szükséged van, de nem ez a cél. Neked ott kell lenned az üzlethelyiségedben, fel kell venned hétköznapi öltözékedet, és ne tartsd magadat kevésbé boldognak azért, mert meg kell mutatnod hitedet a mindennapi életben.

Igen gyakran hallok ilyeneket: "Arra gondolok, milyen jó lenne mindig Jézussal lenni! De engem annyira lekötnek a hétköznapi tennivalók, az elintézendő dolgok. Ó, bárcsak átadhatnám magamat egészen az Úr szolgálatára." És ezt úgy érted, az lenne ideális, ha teljes erőbedobással hirdethetnéd az evangéliumot.

Nos, ezzel kapcsolatban nincs semmi ellenvetésem. Ha erre hív el az Úr, legyél engedelmes és hálás, hogy hűségesnek ítélt és szolgálatába állított. De ha úgy véled, hogy az evangélium hirdetése által közelebb vagy az Úr Jézushoz, tévedsz. Igen gyakran túlterhelt leszel az Úr szolgálatában, és könnyen lehetséges, hogy elveszíted a Mestert épp az ő szolgálatában. Sok kegyelemre és erőre van szükségünk, hogy ne győzzön le bennünket ez az alattomos kísértés szolgálatunk folyamán. De Krisztussal járhatsz a hétköznapi munka közben is, akkor is például, ha írószereket adsz el; Krisztussal járhatsz dokkmunkásként is. Krisztussal járhatsz, még ha kéményseprő vagy is. Nem habozom azt állítani, hogy Isten kegyelme által mindenféle tevékenységben együtt járhatsz Krisztussal, ha őszintén szereted őt.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Szeptember 2
  2022-09-02 07:14:52, péntek
 
  "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből!" Mk 12,30


Isten megparancsolta, hogy teljes szívből teljesítsd parancsolatait, és ha ezt nem tudod megtenni, akkor kárhozatra ítél.

"Ó", kiáltja valaki, "akkor kicsoda üdvözülhet?" Nos, éppen erre a pontra szeretnélek eljuttatni benneteket.

Ki üdvözülhet a törvény által? Senki sem ezen a világon. Érzed-e már, hogy bűnös, elveszett és elkárhozott ember vagy? Kész vagy-e feladni minden önbizalmadat és egyedül arra rá bízni magad, aki Isten rendeléséből váltságul meghalt a bűnösökért a kereszten? Ha erre igennel válaszolsz, akkor Krisztus érted teljesítette a törvényt. És a törvény nem kárhoztathatja azt az embert, akit Krisztus felmentett.

És ha a törvény így támadna ellened: "Kárhoztatlak, mert nem tartottad meg a parancsolatokat!", bizony mondom, nem árthat neked, még egy hajszál sem görbülhet meg a fejeden. Mert jóllehet te nem teljesítetted a törvényt, de Krisztus ezt megtette érted. És Krisztus igazsága a tied. Ebben higgy teljes szívvel, és arra hivatkozz, hogy Krisztus kifizette a váltságdíjat érted; és te szabad vagy, mivel Krisztus eleget tett a törvénynek!

Miután megtudtad, hogy az Úr Jézus, Üdvözítőd, betöltötte a törvényt, borulj térdre és valld meg neki: "Uram, köszönöm neked e nagy szabadítást, hogy nem ítélhet el engem már a törvény, mert hiszek benned. Ezért Uram, segíts nekem hálás életet élni, hogy erőddel cselekedhessem akaratodat! Adj nekem Uram új szívet, mert a régi képtelen Téged szeretni. Adj új életet, mert a régi szentségtelen. Szenteld meg gondolataimat, Te gondolkozzál bennem, s adj lelkemnek új erőt Szentlelked által, hogy mostantól örökre megújult szívvel szerethesselek."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1114
  • e Hét: 5620
  • e Hónap: 67289
  • e Év: 186381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.