Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szépségpraktikák és gyors megoldások teafilterrel
  2022-09-20 18:51:22, kedd
 
  A teázás egy élmény, egy rituálé is lehet az emberek számára, hiszen nagyon jólesik egy munkanap után elkészíteni egy csésze teát és azt nyugodt körülmények között elfogyasztani. A teafiltert semmiképpen se dobjuk ki, mivel a szépségápolásban vehetjük nagy hasznát. Mutatjuk is, hogy mi mindenre használhatunk egy teafiltert, hogy szebben és egészségesebben nézzünk ki.

Gyakran ébredhetünk úgy fel, hogy kicsit megrettenünk, amikor a tükörbe nézünk, merthogy hatalmas táskák jelennek meg a szemünk alatt. Ma már léteznek koffeintartalmú szérumok is, amelyek kifejezetten arra szolgálnak, hogy a szem alatti duzzanatot pillanatok alatt eltüntessék. Mivel a teák többsége is tartalmaz koffeint, így egy-egy teafilter is a segítségünkre lehet. Csak annyi a dolgunk, hogy néhány percre a fagyasztóba helyezzük és aztán a szemünk alatti duzzanatra tesszük.

A teafilter különféle bőrbetegségek gyógyulását is segítheti. Ilyen például a viszkető, fájdalmas kiütés. A feketetea-filter például eredményesen enyhíti a gyulladást és megnyugtatja a bőrt. Kisebb sérüléseket is kezelhetünk teafilter segítségével. Ha megkarcoltuk vagy lehorzsoltuk a térdünket, a könyökünket és körülötte a bőr begyulladt és megduzzadt, akkor egy teafilter segíthet a duzzanat csökkentésében és a bőrpír enyhítésében. Mindenképpen lehűlt állapotban helyezzük a seb környékére, de semmiképpen sem a sebre.

Ha megcsípett bennünket egy szúnyog, az több ok miatt is kellemetlen lehet, hiszen ég, csíp, viszket és akár óriásira is megduzzadhat. Ilyenkor is nagyon hasznos lehet, ha a szúnyogcsípésre helyezünk egy teafiltert.

A fogfájás nagyon kellemetlen, akármi is okozza a problémát. Nem mindig kapunk azonnal időpontot a fogorvosunktól, ám a fájdalom sok esetben elviselhetetlen és valahogy ki is kell bírnunk, míg nem kerülünk a fogorvosi székbe. Az egyik legjobb megoldás, ha gyorsan készítünk egy borsmentateát. Kortyolgassuk el, a filtert pedig helyezzük az ínyünkre. Ez csökkenti a gyulladást és így a fájdalom is enyhül.

A mitesszeres orr nem túl szép látvány. Egy nagyon gyengéd peelinget készíthetünk, ha veszünk egy elhasznált zöldtea-filtert. Vegyük ki a tartóból, a szövetből az elázott tealeveleket, ezt keverjük el egy kis vízzel és ezzel gyengéden dörzsöljük az orrunkat. Ha néhány alkalommal megismételjük ezt a procedúrát, hamarosan el is búcsúzhatunk a mitesszerektől.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hidratáló hajmaszk készítése házilag
  2022-09-20 18:47:58, kedd
 
  Teljesen mindegy, hogy használok-e hőkezelő eszközöket vagy sem, a hajam, különösen a hajvégek hajlamosak nagyon kiszáradni. Egyszer 4 hónapig nem használtam se hajvasalót, se pedig hajszárítót, mégsem volt különbség. Most hetente egyszer-kétszer használom őket, és a hajam még mindig nagyon jól van.

Próbáljátok ki ti is ezt a hidratáló hajmaszkot, és a száraz, sérült hajatok a puhább és fényesebb lesz, ami valaha.

bolti készítményekkel szemben ez:
- Mélyen kondicionál,
- Könnyen összedobható
- Nagyon sokáig eláll a hűtőben,
- Csak 3 percet vesz igénybe a használata.

ÖSSZETEVŐK:
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 csepp levendula illóolaj (ez teljesen opcionális, de segít a hidratálásban és csodálatos illata van).

HOGYAN KÉSZÍTSD EL?
- Kombináljuk az illóolajokat egy kis tálban.
- Zúzzuk össze, amíg össze nem keverednek.
- Vigyed fel a hajad közepétől a hajvégekig,. Én például szeretem kefével átfésülni és bevonni vele minden hajszálam.
- A hajmaszkot este érdemes felvinni, és reggel kimosni.

HOGYAN HASZNÁLD EZT A HIDRATÁLÓ HAJMASZKOT?
Az egészséges haj megőrzése érdekében hetente csak kétszer mosok hajat. Ha többször mosod, az sem baj. A hajmosás előtti esték előtt használd a ezt hajmaszkot. Minden egyes alkalommal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A bélrendszer egészségének fenntartása egyszerűen
  2022-09-20 18:34:05, kedd
 
  Manapság nagyon sokan küzdenek bélrendszeri és emésztési panaszokkal, legyen az akár hasi görcsök, puffadás, hasfájás, székrekedés vagy hasmenés. Néhány egyszerű gyógymód is létezik az egészséges emésztés megőrzésére, illetve arra, hogy a bélrendszerünk sokáig egészséges maradjon. A cikkben néhány egyszerű, természetes gyógymódról írunk.

Az egyik legfontosabb lépés az egészséges bélrendszer megőrzéséért, ha helyesen táplálkozunk, hiszen a feldolgozott és tartósítószerekkel teli ételek a rossz bélbaktériumoknak kedveznek.

A bio zöldségek és gyümölcsök, az organikus táplálékokon és a jó körülmények között tartott, hormonokkal nem kezelt állati eredetű termékek, illetve zöldségek, gyümölcsök, olajok és a teljes kiőrlésű gabonák mind-mind hozzájárulnak az egészséges emésztőrendszerhez. Ha hasonló alapanyagokból készítjük el az ételeinket, akkor a bélflóránk egyensúlya is megfelelő lesz.

A bélrendszer akkor maradhat egészséges, ha megfelelően tápláljuk és kellően hidratáljuk. A legjobb folyadék a szerveztünk számára a tiszta víz. A bél sejtjeinek nemcsak vízre, hanem elektrolitokra is szükségük van, hiszen ezek elősegítik a bél megfelelő mozgását, de megelőzik a fáradtság kialakulását, a kiszáradást, és még a székrekedés megelőzésében is segítségünkre lehetnek.

A bélflóra egyensúlyát úgyis fenntarthatjuk, ha rendszeresen fogyasztunk probiotikumokat és prebiotikumokat. A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, amelyek nagyon hasznosak az emésztőrendszer számára. Olyan jó baktériumokról van szó, melyek elősegítik a bélrendszerben a jó és rossz baktériumok arányának egyensúlyát, és ezzel hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez.

Az egészséges bélrendszernek olyan prebiotikumokra is szüksége van, mint például az inulin vagy a cikória, de a csicsóka vagy a pitypang is prebiotikus hatással rendelkezik.

A megfelelő emésztéshez szükség van arra is, hogy elegendő rostban gazdag táplálékot fogyasszunk, ezek leginkább zöldségek, gyümölcsök, gabonák, diófélék, illetve magvak. A székrekedést csak úgy szüntethetjük meg, ha elegendő rostban gazdag táplálékot és folyadékot fogyasztunk, illetve aktív életet élünk.

A halolajnak is kulcsszerepe van a jól működő emésztőrendszer fenntartásában, hiszen jó hatással van a vastagbélre és a mikrobiomra. Kutatások igazolják, hogy a halolaj a szív egészséges működését is támogatja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A rossz lehelet ellen természetesen
  2022-09-20 18:31:45, kedd
 
  A rossz lehelet hatékony és finom ellenszerei: illóolajok, citromlé, petrezselyem, gyömbér

A rossz lehelet nagyon kellemetlen. Sok esetben aki ezzel a problémával küzd, nem is tudja, hogy kellemetlen a lehelete. Vagy szólnak neki, vagy nem. Általában nem, hiszen sokan tartják ezt egy kényes gondnak, amiről nem illik, amiről nem szeretünk beszélni. Ha közel áll hozzánk az illető, mégis meg kell tennünk, mert minél hamarabb orvosolja a problémát, annál kevesebb alkalommal kell kényes szituációkba keverednie. Természetes módszerekkel is megszüntethetjük a kellemetlen lehelet problémáját, mutatjuk is hogyan.

A rendszeres folyadékbevitel megakadályozza a szájszárazságot és ezzel meg is szűnhet a kellemetlen lehelet problémája. A rostokban gazdag ételek fogyasztása megakadályozza a halitózis kialakulását. A rosttartalmú ételek ugyanis megakadályozzák a gyomorproblémák kialakulását és ezzel együtt a rossz szájszag is eltűnhet. Rostdús táplálékok: édesburgonya, banán, cékla, sárgarépa, zöld leveles zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek.

A joghurt probiotikumként működik, amely helyreállítja a bélflóra egyensúlyi állapotát, és így a rossz leheletet okozó gyomorproblémák is megszűnhetnek. A megfelelő légzés is megszüntetheti a halitózis problémáját. Hogyan lélegezzünk helyesen? Belégzés orron keresztül, kilégzés szájon keresztül.

A zöld tea természetes antioxidánsként működik. Mivel gyulladáscsökkentő hatása is van, így megszüntetheti a halitózist, amennyiben azt ínygyulladás okozza. Amennyiben az almát már kora reggel, fogmosás előtt elfogyasztjuk, úgy fogmosás nélkül is kellemessé válhat a leheletünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy az almafogyasztás helyettesíti a fogmosást.

A meleg sós vízzel történő szájöblögetés is hatásos lehet, mivel antimikrobiális szerként működik. A fahéj szintén hasznos lehet kellemetlen szájszag ellen. Keverjünk el negyed kávéskanálnyi fahéjat egy pohárnyi vízben és ezzel öblögessünk.

Az Aloe vera gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, enyhíti az emésztési zavarokat, gombaellenes és antibakteriális hatású, éppen ezért természetes szájvízként is működhet.

A stressz nemcsak a test illatát változtatja meg, hanem szájszárazságot és ezzel együtt szájszagot is okozhat. A stressz az immunrendszer és a mikrobiom működését is csökkenti, ami szintén kellemetlen leheletet okozhat.

Milyen illóolajokat vethetünk be a rossz szájszag ellen? Hatásos lehet a kókuszolaj, a borsmenta-illóolaj, a szegfűszeg- és az eukaliptusz-illóolaj. A szódabikarbóna és a citromlé keverékéből készíthetünk pasztát, amit ínyvérzés esetén alkalmazhatunk az ínyünkön, ami megszüntetheti a kellemetlen szájszagot.

Természetes szájvizet is készíthetünk petrezselyem, víz, szódabikarbóna és gyömbér hozzáadásával. Préseljük ki egy csokor petrezselyem levét (turmixoljuk le, majd facsarjuk ki a levét), adjunk hozzá gyömbérlevet (reszeljünk le gyömbért és a levét csepegtessünk a szájvíz alapjául szolgáló vízbe). Majd adjunk hozzá szódabikarbónát és ízlés szerint néhány cseppet a fent említett illóolajokból.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A prosztata és a gyógynövények
  2022-09-20 18:28:30, kedd
 
  A prosztata egészségének fenntartása tápanyagokkal és gyógynövényekkel

Lehet, hogy a férfiak sokkal kevesebbet foglalkoznak önmagukkal és az egészségükkel? A kutatások és a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy igen, ez így van. A férfiak főként akkor nem szeretnek orvoshoz járni, ha prosztataproblémákkal küzdenek. Hiába vannak problémáik és gondjaik a mosdóban, nem igazán szeretik ezeket a dolgokat elmondani az orvosnak és sokan még a vizsgálatoktól is tartanak. Pedig 40 éves kor fölött legalább évente egy alkalommal a férfiaknak is el kellene menniük olyan vizsgálatokra, mint ahogyan a nők is eljárnak nőgyógyászati és mammográfiai szűrésekre. A szűrés életet is menthet, hiszen az időben felfedezett betegségek azonnali kezelése akár még a daganatos megbetegedések megelőzésében is segít.

Nemcsak a szűrővizsgálatok lennének fontosak, hanem az egészséges életmód és a tápanyagok, illetve azoknak a gyógynövényeknek a fogyasztása, amelyek a reproduktív egészséget hivatottak fenntartani.

A férfiak egy bizonyos életkort követően gyakran szenvednek a megnagyobbodott prosztata miatt, illetve sok férfinak okoz problémát a mosdóban a vizeletürítés, vagy létrejöhet vizelési inger, de mégsem sikerül a mosdóban teljesíteni, illetve a gyakori éjszakai vizelés is sok férfi esetében jelent gondot. Ezeken az egészségügyi problémákon segíthet egy remek gyógynövény, amely a fűrészpálma nevet viseli.

Két tea is a férfiak segítségére lehet a prosztata problémáinak orvoslásában. Az egyik a zöld tea, a másik pedig a hibiszkusztea. Mindkét tea gazdag forrása az antioxidánsoknak, illetve mindkettő hatékonyan csökkenti a gyulladást is. Mind a zöld tea, mind a hibiszkusztea segíthet a prosztatarák megelőzésében, illetve az agresszív prosztatarák növekedésének lassításában is. A zöld tea mindezeken kívül polifenolokat is tartalmaz, amelyek szintén aktívan hozzájárulnak a prosztata egészségéhez.

A csalán gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antimikrobiális hatásokkal rendelkezik, éppen ezért nagyon hasznos lehet a prosztata, a húgyhólyag és a húgyutak egészségének fenntartásában. A csalánnak a rákellenes hatása is ismeretes.

Kutatások igazolják, hogy kapcsolat van az alacsony D-vitamin-szint és a prosztatarák kialakulása között. A cink egy olyan alapvető ásványi anyag, amely a prosztata szöveteiben is jelen van. A cink nemcsak a ráksejtek kialakulása ellen nyújthat védelmet, hanem a rákos folyamatok lassításában is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kúpvirág
  2022-09-20 13:11:40, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kelyheskaktusz virága
  2022-09-20 13:10:12, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Ciklámenek
  2022-09-20 13:08:45, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Keserűlevélke virága
  2022-09-20 12:58:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Rózsaszín korallvirág
  2022-09-20 12:54:27, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 243 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1091
  • e Hét: 4669
  • e Hónap: 24531
  • e Év: 200406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.