Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Szivárványok, ha látod őket
  2022-09-21 20:40:14, szerda
 
  Szivárványok, ha látod őket

,,Ami volt, ugyanaz lesz majd, és ami történt, ugyanaz fog történni, mert nincs semmi új a nap alatt. Ha van is olyan dolog, amiről azt mondják, hogy új, az is megvolt már régen, megvolt már jóval előttünk." (Prédikátor 1,9-10)

A Prédikátor könyvének írásmagyarázói megjegyzik, hogy a könyvnek ez a korai része az "élet körforgásáról" szól. Derek Kidner rámutat, hogy az élet olyan, mint egy hosszú utazás, amely nem vezet sehová. Felkelünk, elmegyünk dolgozni, hazajövünk, vacsorázunk, tévézünk, és lefekszünk aludni. Holnap felkelünk és megismételjük a rutint. Ez az élet története "a nap alatt".
Salamon megfigyelése történetesen helyes. Talán az élet 99%-a hétköznapi. Andy Rooney, a mogorva zsémbes szavaival élve, "Az élet nagy részében semmi csodálatos nem történik." Majd azt mondja, a mindennapi életről szóló egyik kommentárjában, hogy ha nem találod meg a boldogságot olyan dolgokban, mint hogy leülsz kávézni a feleségeddel, vagy leülsz ebédelni a családoddal és a barátaiddal, akkor valószínűleg nem leszel túl boldog. Ha csak ülsz és álmodozol arról, hogy megnyered a nagy szerződést vagy azon tűnődsz, hogy a Yankees mikor fog téged kinevezni kezdőjátékosnak, akkor a napjaid nagy részét azzal fogod tölteni, hogy vársz valamire ami nem fog megtörténni.
Közben holnap felkel a nap, és te nem fogod látni. Egy barátod köszönni fog, és nem fog számítani, a gyerekeid kuncogni fognak, de te nem fogsz mosolyogni, a rózsák virágozni fognak, fehér hó borítja majd az udvart, a férjed felajánlja majd, hogy megmasszírozza a hátad, a kórus énekelni fogja a te a kedvenc énekedet - és mert ez hétköznapi, vagy mert már láttad korábban, vagy mert hallottad már, vagy csináltad már, és mert a jövőről álmodsz, teljesen lemaradsz róla.
Íme egy régi történet a "Peanuts" című képregényből. Lucy lent van térdre ereszkedve, és figyelmesen néz valamit a földön, amikor Charlie Brown arra jár. Azt mondja: "Figyeltem ezeket a bogarakat, Charlie Brown. Látod, ez a bogár itt mindjárt elmegy otthonról. Ő már elbúcsúzott az összes barátjától. Egyszer csak jön ez a bogár kislány és megpróbálja rábeszélni, hogy ne menjen el." Charlie Brown nézi csodálkozva és értetlenül néz fel. Lucy megállapítja: "Ha jó bogárfigyelő akarsz lenni, sok képzelőerőre van szükséged."
Lucynak természetesen igaza van. Azt látod, amit látni akarsz. Van, aki úgy nézi az életet, hogy csak bogarakat lát. Mások egy szerelmi történetet.
Igaz, hogy "nincs új a nap alatt". De ez nem jelenti azt, hogy az életet nem érdemes élni. A világ tele van szivárványokkal azok számára, akiknek van szemük, hogy lássák őket.

Atyám, azért imádkozom, hogy lássam a szivárványokat körülöttem. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Szeptember 22
  2022-09-21 07:15:46, szerda
 
  "Akkor ezt mondta a fáraó: Én elbocsátalak benneteket, hogy a pusztában áldozzatok Isteneteknek, az ÚRnak. Csak nagyon messze ne menjetek!" 2Móz 8,24


Azt mondja a Sátán: "Igen, látom, a lelkiismereted azt mondja, hogy ki kell menned a világból és szakítanod kell bűneiddel, de ne menekülj túl messzire, hogy szükség esetén visszatérhess. Mindenekelőtt, ne tedd meg nyilvánosan ezt a lépést. Ne csatlakozz semmiféle gyülekezethez. Tedd azt, amit a patkányok a burkolat mögött: Sose gyere elő táplálékot szerezni, csak majd akkor, ha este lesz. Nem kell feltétlenül színt vallanod s kijelentened: "Keresztyén vagyok!"

Barátom, őrizkedj a Sátán eme cselétől! Ha egy keresztyén katona a laktanyában ezt mondja: "Nem akarok letérdelni, amikor imádkozom, hisz különben hozzám vágják a csizmám; jobb lesz magamnak megtartanom a keresztyénségemet", - biztosan helytelenül cselekszik.

De ha Istenbe vetett bizalommal bátran így szól: "Meg akarom mutatni a zászlómat. Keresztyén vagyok, s ezt megvallom, bármi történjék is!" Ezáltal még jobban megszilárdul az Úrban. A Sátán azonban úgy szeretne rászedni benneteket, hogy lassacskán bukjatok el. Álljatok ellene! Vegyétek fel kereszteteket és kövessétek az Úr Jézust!

Mózes tudta, hogy Isten népének végérvényesen el kell távoznia Egyiptomból, úgy, hogy a mély Vörös-tenger volt köztük és Egyiptom között. Tudta, hogy soha többé nem térhetnek vissza. Ezért ragaszkodott ahhoz, hogy minél messzebb kerüljenek ettől a területtől.

Így szeretnélek Isten nevében én is ösztönözni benneteket: aki úgy látja, hogy a Sátán ilyen megalkuvásra akarja rávenni, adja át magát teljesen Istennek. Milyen nagy áldás, ha azt mondhatja valaki: "Minden kompromisszumot visszautasítottam. Kérem Istent, válasszon el engem örökre a világtól, ahogy Pál esetében is történt, aki azt mondta: "Megfeszíttetett számomra a világ, és én is a világ számára." (Gal 6,14)

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Szeptember 21
  2022-09-21 07:13:15, szerda
 
  "Ekkor hívatta a fáraó Mózest és Áront, és ezt mondta: Menjetek, áldozzatok Isteneteknek itt az országban!" 2Móz 8,21


A Sátán a fáraóhoz hasonlóan, nem tudta megakadályozni Istent abban, hogy megváltsa népét a Bárány vére által. De mindent megpróbál, hogy Isten népét a saját uralma alatt tartsa. "Igen", mondja a Sátán, "világos, hogy keresztyénné kell lenned. Nem tudod ezt a körülményt hosszabb ideig elviselni, mert nyugtalan vagy bűneidben. Megértem, keresztyénné kell lenned; de maradj ott, ahol vagy - a világban. Áldozz Istenednek ebben az országban!" Ezzel azt sugallja: Élj a bűnben és így legyél hívő. Bízd magad Jézusra, de egyébként tedd meg mindazt, amit bűnös szíved kíván. Ó, Isten színe előtt kérlek titeket: Ne engedjétek magatokat megtéveszteni ilyen alattomos hazugságokkal, mert lehetetlen, hogy nyugalmat és békességet találjatok mindaddig, amíg bűnben éltek.

Kedves olvasóm, Jézus azért jött el, hogy megváltson a bűnünktől és nem a bűnünkben. Azt mondják, hajdan Markus Antonius egy igába fogott két oroszlánt, és velük járta Róma utcáit. Nos, ha megtette is ezt, sohasem foghatta volna egy igába a bűn oroszlánját és a Júda törzséből való oroszlánt. Mert ezek halálosan gyűlölik egymást. Senki sem szolgálhat két úrnak. A Sátán is úr akar lenni, és Krisztus is urad szeretne lenni. Semmiféle kompromisszum nem lehet közöttük. Ezek után a Sátán, kissé visszahúzódva ezt a megjegyzést teszi: "De természetesen ezzel nem azt gondolom, hogy nem kell feladnod legdurvább bűneidet. Ám azt tanácsolom, szeresd a világot, élvezd világi örömeidet, érezd jól magad a világi emberek körében és legyél mégis keresztyén."

Nem! Ez nem lehetséges! Isten igéje nyilván kijelenti: "A világgal való barátság ellenségeskedés az Istennel." (Jak 4,4) Mit gondolnál valakiről, aki megvágja magát késsel, csak azért, hogy meglássa, milyen mélyen vághat önmagába anélkül, hogy halálosan megsértené magát? Kérlek hát titeket: Ne menjetek bele ilyen veszélyes kísérletekbe! Határozottan utasítsátok vissza a Sátán minden közvetítési javaslatát, és ne is álmodjatok arról, hogy megmaradhat bennetek az Atya szeretete, miközben szeretitek a világot!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 8012
  • e Hónap: 37324
  • e Év: 225126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.