Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Imádság
  2022-09-22 20:16:11, csütörtök
 
  Mindenki veszít csatákat, aki a bűnös énje ellen küzd és imádkozik, de a háborút - Isten kegyelméből - meg fogja nyerni. Minden ilyen katona, aki imában és a gyakorlatban is harcba száll, győzni fog dicsőséges Kapitánya, Ura és Megváltója, Jézus Krisztus parancsnoksága alatt.

Beeke
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2022-09-22 20:12:46, csütörtök
 
  Tudod-e mit jelent "magad ellen" imádkozni, vagyis a régi természeted kívánságai ellen? Táplálod vagy igyekszel kiéheztetni a megkörnyékező bűnöket? Tudod-e mit jelent imában és a való életben is küzdeni a megkörnyékező bűnök ellen? Némely magukat keresztyénnek valló személyek magabiztosan és győzedelmesen állítják, hogy minden bűnt legyőznek, de ez puszta önhittség. Ha egy katona azzal dicsekszik, hogy mindig győzelmet arat, az arról árulkodik, hogy nem vívott még túl sok csatát. Olykor a legmegalázóbb vereségekből vonhatók le a leghasznosabb tanulságok. Meg kell tanulnunk nem a magunk erejében és elhatározásaiban bízni a megkörnyékező bűnök ellen vívott harcban. Jézus Krisztusra van szükségünk. Imádkoznunk kell a régi természetünk ellen, vagyis az új természetnek segítségért kell kiáltania a régivel szemben.

Beeke
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Spurgeon - Szeptember 23
  2022-09-22 20:00:56, csütörtök
 
  "Nem úgy lesz! Csak ti, férfiak, menjetek és szolgáljatok az ÚRnak, hiszen ti is ezt kívántátok!" 2Móz 10,11


A Sátán nem enged. Ma is így szól: látom hova akarsz eljutni. Mindenáron arra törekszel, hogy keresztyén legyél. De ne terheld meg a feleségedet azzal, hogy a házadba viszed Krisztust."

Hát nem volt-e rafinált a fáraó ötlete, hogy tudniillik minden férfi elmehet, de az asszonyok és gyermekek, mint rabszolgák, az ő tulajdonai maradjanak. Válaszoljunk neki így: "De én és az én házam népe az URat szolgáljuk!" (Józs 24,15) Ezt mondta egykor Józsué, és most mindnyájunknak ugyanezt kell határozottan mondanunk. Imádkozzunk azért, hogy egész házunk népét megnyerjük az Urnak.

"A gyermekeket azonban hagyjátok itt!" A fáraó igen jól tudta, hogy hamarosan visszatérnek hozzájuk, ha így mennek el. Melyik férfi menne közülünk a pusztába úgy, hogy közben rabszolgaságban hagyná feleségét és gyermekeit? Hát nem gyötörne minket a kiáltozásuk? Nem óhajtanánk ismét látni őket? Szomorú szívvel kell mondanom, hogy sok hitvalló keresztyén van, akik azt a benyomást keltik, mintha teljesen az Úr mellett döntöttek volna, azonban gyermekeiket átengedik a fáraónak, a Sátánnak. Van olyan keresztyén, aki feláldozza gyermekét e világ Molokjának. Beleborzadunk, amikor azt olvassuk, hogy a pogányok feláldozták gyermekeiket a bálványisteneknek.

De ma is, sok keresztyén hozza olyan helyzetbe gyermekeit, olyan környezetnek és hatásoknak teszik ki őket, hogy azok minden valószínűség szerint elpusztulnak. Ne legyen ez így nálatok, hanem mondjátok: "Házam népét Isten segítségével úgy akarom vezetni, hogy semmi kísértést ne gördítsek gyermekeim útjába. Ha édesanyjuk könnyei és édesapjuk figyelmeztetése ellen mégis el akarnak menni, döntésükért nem szeretnék én magam felelős lenni." Ha ezek a megjegyzések valakit igen közelről érintenek, és azt mondja: "Úgy vélem, ön nagyon személyes hangot üt meg", akkor pontosan elértem amire törekedtem.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megfakult fényképek
  2022-09-22 19:40:45, csütörtök
 
  Megfakult fényképek

,,Nem emlékszünk az elmúltakra, de ami ezután következik, arra sem fognak emlékezni, akik majd azután lesznek." (Prédikátor 1,11)(Magyar Újfordítás)

,,Nem emlékeznek a régi emberekre, és akik utánuk lesznek, azokra sem fognak emlékezni, az őutánuk következők." (Angol fordítás)

A Prédikátor 1:11-ben van jó és rossz hír is. A jó hír azok számára van, akik amiatt aggódnak, hogy mások mit gondolnak róluk. A végén senki sem fog rád gondolni. A rossz hír azoknak szól, akik valamiféle időbeli (mulandó) halhatatlanságot keresnek. A végén senki sem fog rád gondolni. Ha kételkedsz a szavaimban, nézz meg bármelyik temetőt. Nézd meg, hány nevet ismersz fel. Néhány évvel ezelőtt két órát töltöttem egy temetőben a helyi történelmi társaságunk által szponzorált temetői sétán. A legtöbb ember, gondolom, kissé lehangolónak találná a temetőbejárás gondolatát, de én lenyűgözőnek találtam. A temetők történeteket mesélnek azoknak, akiket érdekel, akik meghallgatják.
Billy Sunday evangélistát ebben a temetőben temették el. 1900 között és 1930 között városról városra utazott, és több száz embernek prédikált, hatalmas sátrakban és épületekben, és arra hívta a meg nem térteket, hogy ,,vágjanak neki az útnak". Ő volt a Billy Graham előtti Billy Graham. Sírjára márványba vésve a 2 Timóteus 4:7-ből származó szavak olvashatók: "Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam".
Az út mentén láttuk a sírjaikat a terület sok alapítójának. Itt van eltemetve egy polgárháborús tábornok, valamint Ernest Hemingway szülei.
Egy ponton az idegenvezetőnk megmutatott nekünk egy sírkövet, amelyen két név is szerepelt. "Dr. ____ általában meghallgat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tényeink helyesek" - mondta. Azt hittem, ezt átvitt értelemben értette, mintha a jó doktor úr, valahogy a túlvilágról hallgatózik. De nem, úgy értette, szó szerint értette. A doktor úr és a felesége még mindig élnek és jól vannak. Már felállították a saját sírkövüket a temetőben, és azt tervezik, hogy elfoglalják, az alatta lévő földet valamikor a jövőben.
Legtöbbet a Haymarket mártírjainak sírkövénél időztünk. Az Illinois-i Egyetem professzora mesélte el nekünk a megrázó történetet az 1886-os Haymarket téri gyűlésről, az első dinamitbombáról Amerika történelmében, az ezt követő korrupt perről, hat ember felakasztásáról és az 500 000 emberről, akik az utcákon sorakoztak, hogy végignézzék a gyászmenetet.
Sok minden jár az ember fejében, amikor meglátogatja a temetőt a szürkületben. A dolgok békések, nyugodtak, csendesek. Sétálgatva a sírok között, nem tudsz nem elgondolkodni azon, hogy milyen rövid ez az élet, milyen gyorsan telnek az évek. A professzor megjegyezte, hogy Emma Goldman és a "Lázadó lány" Flynn gyűlölték egymást a való életben (mindketten gyűlölték Billy Sunday-t), mert az egyikük kommunista volt, a másik pedig nem. Milyen ironikus, jegyezte meg, hogy most tizenöt méterre pihennek egymástól.
Úgy tűnhet, hogy a temetőbejárás cáfolja az álláspontomat, de nem így van. Csak egy maroknyi ember jött el, hogy meglátogasson néhány sírt több ezer sírból. Minden egyes nappal egy kicsit többet felejtünk. Ha azt akarod, hogy emlékezzenek rád, ha már nem leszel, kövesd azt, aki örökké él.

Századok Ura, emlékezz meg rólam. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Imádság
  2022-09-22 07:20:59, csütörtök
 
  Mindannyiunknak felelnünk kell erre a lényeges kérdésre: foglalkozunk-e imáinkban a minket megkörnyékező bűnnel, vagy kerüljük a témát? És a gyakorlatban próbáljuk-e távol tartani magunktól az adott bűnt vagy inkább dédelgetjük? A kettő ugyanis általában együtt jár. Tegyük fel például, hogy egy illető számára az alkohol jelenti a megkörnyékező bűnt. Minél többet imádkozik ellene, annál jobban kell igyekeznie az olyan társaságot és helyeket, ahol a legnagyobb valószínűséggel kísértésbe eshet. Ha a gazdagság utáni sóvárgás környékez meg; minél komolyabban imádkozol e bűn ellen, annál inkább törekedned kell rá, hogy megelégedj azzal, amit Istentől kaptál, és kerüld azok társaságát, valamint azokat a helyeket, akik vagy amelyek a hatására felébredhetnek benned az efféle vágyak. Ha a szexuális kívánság gondolata környékez meg; minél inkább imádkozol e bűn ellen, annál inkább kerülnöd kell minden olyan társaságot, helyet és médiát is, ami ilyen gondolatokat ébreszt benned. Együtt kell járnia a kettőnek: az elmondott imáidnak és a cselekedeteidnek.

Beeke
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2022-09-22 07:15:34, csütörtök
 
  Imádkozol-e a bűneid ellen? Tartasz-e a bűntől? Éberen óvakodsz tőle, vagy inkább flörtölsz vele? Mindannyiunk életében vannak bűnök, amelyek rendre megkörnyékeznek bennünket. Olyan bűnök, amelyek kölönös erővel képesek megragadni a szívünket - amelyekhez hajlamosak vonzódni, vagy amelyekbe természetünkből adódóan könnyen beleeshetünk. Ezek a bűnök gyorsan, intenzíven és gyakorta támadnak ránk, azaz folyamatosan megkörnyékeznek bennünket. Az egyik embert mások tulajdonának (például az autójának vagy pénzének) megkívánása környékezi meg, a másikat a munkahelyi sikerek feletti büszkeség vagy éppen a külsejéből fakadó hiúság. Az eredmények és a képességek is táptalajul szolgálhatnak a megkörnyékező bűnök számára, de a szórakozással (például a profi sporttal), az erőszakkal vagy szexualitással kapcsolatos bűnök is nagy erővel képesek kísérteni. A megkörnyékező bűnök összességében a test kívánságát, a szemek kívánságát és az élet kérkedését testesítik meg.

Beeke
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 766
  • e Hét: 5272
  • e Hónap: 66941
  • e Év: 186033
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.