Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Gyógytea receptek a füvesembertől minden bajra
  2022-09-25 23:43:44, vasárnap
 
  Lehűltek a nappalok, hamar sötétedik, az ember szeret már korán visszahúzódni, beköszöntött a tél. Amellett, hogy kutya hideg van, azért sok szépet és jót is hord magában ez az évszak.

Ilyenkor szívesen ülünk le egy pohár teával és beszélgetünk szeretteinkkel, barátainkkal. A tea nemcsak a meghitt, meleg pillanatok kialakításának lehet jó kelléke, de sok tea a népi gyógyászat szerint képes súlyos egészségi állapotokból is kihúzni bennünket.

Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Ő Szabó Gyuri bácsi. Gyermekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket. Tudása alapjait nagymamájától, a mindentudó javasasszonytól tanulta. Gyuri bácsi mára több mint 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést. Tőle ,,loptunk" néhány jó tanácsot olvasóinknak.

Teák különböző bajokra
Depresszió, pánikbetegség
Az orbáncfű teája klinikailag igazoltan jó a depresszió kezelésére, kiválóan erősíti az immunrendszert. Este lefekvés előtt javasolunk egy csésze teát, hat hétig lehet inni.

Ez a gyógytea lassítja a szívgyógyszerek felszívódását és használata csökkentheti a fogamzásgátlók hatékonyságát. Sikeresen használható depressziós állapotokban.

Az orbáncfű hangulatjavító hatása lassan érvényesül, 6 hétig lehet inni napi fogyasztásnál. A nyugtalanság és a szorongás együttes előfordulása ellen is jó szer az orbáncfű. Napközben pedig egy-két csésze citromfű teát ajánlunk, ez is nyugtató hatású. A citromfű tea csökkenti a feszültséget, természetes módon oldja a kellemetlen érzéseket, a fejfájást és a nyugtalanságot. A citromfű nyugtat, erősíti az idegeket, az orbáncfű gyógyítja a depressziót.

A levendula elsősorban illóolajként, párologtatva vagy fürdővízbe csepegtetve fejti ki lazító, nyugtató hatását. Oldja a bennünk összegyűlt feszültségeket és görcsöket. Kellemes illata hozzásegíthet a relaxációhoz. Este vagy napközben javaslunk levendulás fürdőt.

Emésztési problémák
Gyuri bácsi a borsmenta teát ajánlja, ezt is napi egy csészével. Lehet korlátlan mennyiségben inni, nem kell szünetet tartani. Az emésztést segíti.

Megfázás
Ilyenkor érdemes több oldalról támogatni a szervezetet. Az immunrendszer erősítésére ajánljuk a C-vitaminban gazdag csipkebogyót (áztatni kell!), a fertőtlenítő mentaféléket, például a fürtös mentát. A fájó torokra érdemes szurokfüvet inni (ha gyulladt a torok, akkor nem forrón!).

Ezek mellett érdemes forró lábfürdőt venni és eközben meginni egy finom meleg bodzateát. Gőzölni is lehet bodzával vagy hagymával, hogy az orr és az arcüregek kitisztuljanak és persze fontos eleget pihenni.

Vérnyomás

Magas vérnyomás
Ha 160/80 fölé nem megy a vérnyomás, akkor napi egy csésze galagonya teát ajánlunk reggel éhgyomorra. Ha e felett van az érték, akkor pedig a Gyuri bácsi által összeállított A vérnyomás barátja teakeveréket, szintén napi egy csészével. Szünetet nem kell tartani egyik teával sem, az adagot lehet csökkenteni, ha a vérnyomás a kívánt értékre beállt. A gyógyszert szedni kell ugyanúgy, orvossal egyeztetni, mikor javulnak az értékek, hogy a gyógyszer mennyiségén csökkenteni lehessen. A galagonya a szívre és a vérkeringésre is jó, értisztító gyógynövény.

Ingadozó vérnyomás
A fagyöngy ingadozó vérnyomásra ajánlott, heti 2-3 csészével kell belőle inni. Nagyon jól tisztítja a mirigyrendszert is.

Alacsony vérnyomás
Egyedüli gyógynövény a kerti izsóp, mely emeli a vérnyomást. Naponta egy csészével igyunk éhgyomorra.

Stressz és alvászavar
Gyuri bácsi a citromfű teát ajánlja. Ez egy jóízű tea, nyugtató és stresszoldó hatású. Korlátlan ideig lehet inni. Az esti órákban kell inni minden nap egy bögre citromfű teát. Ne túl közel a lefekvéshez, mert akkor éjszaka többször fel fog kelleni kelni. Mellette este javasolunk 6 héten át egy csésze orbáncfű teát. 6 hét után pedig ugyanennyi szünetet kell tartani, közben a citromfüvet lehet inni.

Gyulladás
A gyógynövények közül nagyon sok rendelkezik gyulladáscsökkentő tulajdonsággal. Tapasztalatok szerint a leghatásosabb a következő növények egyenlő arányú keveréke: cickafarkfű, diólevél, kamillavirág. Ebből mindenféle gyulladásra ihatsz napi 1-3 csészével étkezések előtt vagy között. Forrázással készítsd, 2,5 dl forró vízzel és egy csapott evőkanál teafűvel. 15 perces áztatás után szűrd, langyosan idd. Csak addig, amíg a gyulladás el nem múlik. Ha 4-5 nap után nincs változás, fordulj orvoshoz!

Fontos tudnivaló!

Nem szabad a teakészítéshez fém eszközöket használni, mert egyes gyógynövények hatását a fém semlegesíti. Az nem gond, ha a teavizet fém edényben vagy vízforralóban melegítjük, hanem az a lényeg, hogy amivel a gyógynövény közvetlenül érintkezik, azaz a szűrő, kanál stb. ne legyen fémből.

Ne ízesítsük a gyógyteákat! Ha élvezeti cikként fogyasztjuk a teát, akkor cukort ne, csak mézet használjunk hozzá. A mézet csak langyos teába rakjuk, mert hő hatására a méz veszít jótékony hatásaiból.

A teákat mindig frissen kell készíteni! A jó tea elengedhetetlen kelléke a tiszta egészséges ivóvíz. Ne feledkezz meg erről sem. Ebben pedig mi tudunk segíteni vízszűrőinkkel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
Tibeti bölcsességek
  2022-09-25 23:32:50, vasárnap
 
  A cikkben olyan mély mondanivalójú tibeti tanításokat osztunk meg veled, mely által megnyílik a lelked, az elméd, és felkészít az életre!

1. Ha nem tudod, hol tartasz, bármely út jó lesz számodra.
2. Ha egy feladatot nem tudunk megoldani ügyességgel, akkor a szeretet és a gondoskodás oldja ezután meg.
3. A legnagyobb tudás, egyszerű életet élni kiváló formában.
4. Amikor egy madár iszik, felfele néz.
5. Azoktól tanulhatunk rengeteget, akik a legtöbb fájdalmat okozták számunkra.
6. Ha elmesélem neked az álmom, elképzelhető, hogy te elfeleded. Ha követem és teszek az álmomért, elképzelhető, hogy észben tartod. De ha téged is bevonlak az álmom megvalósításába, akkor az a te álmoddá is válhat.
7. Vigyázz, mert a személyiséged a sorsoddá válhat.
8. Legtöbb halál a világok váltakozását jelenti.
9. Gyógyítsd azt a betegséget, amelyik még nem hatalmasodott el.

10. A türelem másik vége a Mennyország.
11. Add fel a büszkeséged a családon belül, de tartsd meg más törzsekkel szemben.
12. A negatív, ha hatalomra kerül, kegyetlen lehet az egész világgal.
13. Távolról a nehézségek hegyeknek tűnhetnek.
14. Ha egy bölcs szót ismersz, olyan mintha ezer más szó birtokosa lennél.
15. Jobb, ha felszántasz egy ár termékeny földet, mintha egy házat építenél rá.
16. A pusztító érzelmek kárt okozhatnak, úgy a magam, mint a többiek számára.
17. Ha tudnám, hogy holnap meghalok, akkor is tanulhatnék még valamit ma este.
18. A jóság csendben suttog, míg a negatív ordít.
19. Az őszinte szavak könnyebbé teszik a hallgatásukat.

20. Egy királyt tisztelj meg az ő uradalmán, a bölcs embert pedig tiszteld, bárhol is vagy.
21. Ha nincs alak, nincs árnyéka sem.
22. Nincs annál süketebb ember, mint az, aki soha nem hallgat a tanácsra.
23. Soha ne bízd egy éhes emberre, hogy őrizze a rizsedet.
24. Egy barátságos és jó ember is ellenségé válhat, ha gyűlölettel és erőszakkal közelítjük meg.
25. A szavak, csupán vízbuborékok, míg a tettek aranyló vízcseppek.
26. Akinek van, az szeretne adni másoknak is, akinek azonban nincs, az csupán a lopásra gondol.
27. Minden utazás visszatérés a lényeghez.
28. A gyógyszer, mely gyógyít, nem egyfolytában édes, az aggodalmat rejtő szavak pedig nem egyfolytában kellemesek.
29. Ha meghalunk, mi magunkat örülünk, míg a többiek sírnak.

30. A múlt sok ezer megvalósítása, nem lehet célja a mának.
31. Mikor vizet iszunk, gondoljunk a forrásra.
32. Ami itt van, mindenhol van, míg, ami nincs, az sehol sincs.
33. A lázadó gondolatok olyanok, mint egy rablókkal teli elhagyatott ház.
34. Ha béke honol egy tartományban, akkor egy szerzetes is irányíthatja azt.
35. A képzelő erő gyógyítja a szívben lakozó káoszt.
36. Fogyassz a tartalékaid függvényében és haladj a te lépésed hossza szerint.
37. A hazugság olyan, mint egy magas háztetőről való leugrás.
38. A zord szívek meleg szavakkal találkozhatnak.
39. Az igazságnak nincsen barátja.
40. Aki ura az elmének, az ura a világmindenségnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Tibet  
Ellenségünk a zsír?
  2022-09-25 23:08:48, vasárnap
 
  Mindenki hallott már a zsíros ételek és a szívbetegségek közötti kapcsolatról. Eddig azok a megállapítások voltak érvényben, hogy a magas zsírtartalmú táplálékok okoznak galibát. Napjainkban viszont olyan tanulmányok is születnek, hogy a túlzottan alacsony zsírtartalmú étrend sem éppen egészséges, hiszen jelentősen lecsökkenti a várható élettartamot.

Ezt a megállapítást arra a feltételezésre alapozták, hogy azok az emberek, akik alacsony zsírtartalmú ételeket fogyasztanak, a zsírt általában magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztásával helyettesítik, kompenzálják, ami pedig szintén nagy veszélyeket hordoz magában. A szénhidrátokban ugyanis alig találhatók hasznos tápanyagok, ellenben a zsírok sokkal több, a szervezet számára hasznos és értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak.

Lássuk is, mely zsírok jótékonyak számunkra! A természetben is előforduló zsírok, mint például a gyümölcsökben, a zöldségekben, a diófélékben és a magvakban találhatóak nagyon is jót tesznek nekünk.

A mérleg másik serpenyőjében vannak a transzzsírok és a telített zsírok, amelyek mértékkel fogyasztva nem okoznak egészségügyi károkat, de azért mindenképpen a telítetlen zsírokban gazdag táplálékok legyenek túlsúlyban az étrendünkben.

Voltaképpen a transzzsírokkal kell nagyon vigyázni, ezek az igazi ellenségeink. A feldolgozott és a kész élelmiszerek nagyban tartalmazzák, így ezekkel csak nagyon óvatosan. Ezek az ételek ugyanis valóban növelhetik a koleszterinszintet és elősegítik a vérrögképződés kialakulásának a kockázatait.

Több kutatást is végeztek a telített zsírral kapcsolatban és nem találtak összefüggést a telített zsír és a szívbetegségek kialakulása között.

A zsírfogyasztás még előnyös is lehet. Ha kiváló minőségű zsírokat fogyasztunk, az a sejtekre is jó hatással van, mivel a sejtfalak így jobban képesek metabolizálni az inzulint, ami pedig jobban szabályozza a vércukorszintet. A megfelelő zsírok növelik a zsírégetést, csökkentik az éhséget és csökkentik a zsírraktározást.

Az agyunknak DHA-ra van szüksége - ami egy hosszú láncú omega-3 zsírsav -, hogy beindítsa a sejtek közötti kommunikációt. A jó minőségű zsírok boldogságot okoznak, javítják a tanulási képességeket és fokozzák a memóriát is. Az omega-3 zsírsavak hiányát összefüggésbe hozták a szorongás, a depresszió, a bipoláris zavar és a skizofrénia kialakulásával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A hidratáló hatású argánolaj
  2022-09-25 22:54:48, vasárnap
 
  A bőrünket minden életkorban védeni és óvni szükséges. Idősebb korban még nagyobb szükségünk van arra, hogy odafigyeljünk a bőrünk igényeire és mindent megtegyünk annak érdekében, hogy minél jobban megóvjuk a légszennyezettségtől, a káros környezeti hatásoktól, mint amilyen az UV-sugárzás is. Ha lehet azt mondani, hogy a természet ajándéka egy olaj, akkor az argánolajat hívhatjuk így is. Talán nem véletlen, hogy Marokkó aranyának nevezik sokan.

Az argánolaj nagyon hatékony bőrápoló szer is lehet, hiszen nagyon hamar rendbe tudja tenni a bőr védőrétegét, illetve funkcióit. Egyes tanulmányok arra mutatnak rá, hogy az argánolaj, még a sejttermelést is beindíthatja a bőrben, ezáltal a bőr sokkal üdébb, fiatalosabb és egészségesebb lesz.

Azok, akik zsíros bőrrel rendelkeznek, mindenképpen próbálják ki az argánolajat, mert kutatások is igazolják, hogy csökkenti a faggyútermelést és akne ellen is nagyon hatékony.

Az argánolaj pozitív hatásai a tápanyagtartalmának köszönhetők, hiszen bőségesen tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat. Nagy mennyiségben megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin, az E-vitamin. A vitaminokon kívül tartalmaz még linolsavat, olajsavat, sztearint és linolént is. Antioxidánsokban is bővelkedik, illetve világszerte ismeretes a hidratáló és ápoló hatása.

Az argánolaj bőrpuhító tulajdonságokkal is rendelkezik. Terhes nők is előszeretettel használják, mivel segít halványítani, illetve megszüntetni a striákat. Mivel fokozza a bőr rugalmasságát, így minimalizálja a striák megjelenését.

A sarok ápolása rendkívül fontos. Előfordul, hogy a sarkunk kirepedezik, ezen a részen ugyanis könnyen kiszáradhat a bőrünk. Mi maguk is készíthetünk egy remek sarokápoló krémet, mégpedig argánolaj, méhviasz, sheavaj és illóolajok felhasználásával. Ezek keverékéből remek bőrhidratáló és bőrtápláló krémet kaphatunk.

Az argánolaj önmagában arcszérumként is működhet, hiszen remekül hidratálja az arc bőrét. Reggel és este tisztítsa meg az arcbőrt, majd vigyen fel rá pár csepp argánolajat. Hagyja beszívódni, ne mossa le.

Arcmaszkot is készíthetünk argánolajból. Keverjen el 2 evőkanál joghurtot, egy evőkanál mézet, pár csepp citromlevet és pár csepp argánolajat. Vigye fel a megtisztított arcbőrére, hagyja az arcán 10 percig, majd alaposan mossa le ezt a természetes maszkot.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A mentális egészség fenntartása
  2022-09-25 22:51:14, vasárnap
 
  Nem pusztán a fizikai egészség a fontos, hanem az is, hogy lelkileg is egészségesek maradjunk. Mi ronthat a lelki egészségen, a lelkiállapotunkon? A nem megfelelő étkezés, a mozgáshiány, a stressz. A mentális állapotunkra más tényezők is befolyással vannak, például a magas vércukorszint, a magas vérnyomás, a hormonok nem megfelelő működése is rányomja a bélyeget a lelki egészségünkre. Mutatunk is néhány tippet, amelyek segíthetnek a jobb lelki egészség elérésében!

Az egészséges tápanyagok tele vannak értékes tápanyagokkal, amelyek nagyon hasznosak a jó közérzet eléréséhez.

Milyen táplálékokat együnk, hogy ne csak fizikailag, hanem lelkileg is egészségesek maradjunk? Bogyós gyümölcsöket, leveles zöldségeket, színes zöldségeket, dióféléket, magvakat, hüvelyeseket, omega-3 zsírsavakban bővelkedő táplálékokat.

A test méregtelenítése nemcsak a fizikai egészségnek jó, hanem a lelki egészség hasznára is válik. Néha álljunk meg egy kicsit és tartsunk úgynevezett tisztítókúrákat, amikor kiiktatjuk a cukrot, a koffeint, a szénhidrátokat az étrendünkből. Ezeken a napokon fogyasszunk sok zöldséglevet, vizet, de az is jó, ha néha kifejezetten böjtnapokat tartunk.

Az illóolajok is segíthetnek a lélek megtisztításában. Aromaterápiás hatásuk kiemelkedő. Ilyen illóolaj például a rozmaring, a borsmenta vagy a citromfű. A rozmaring-illóolaj stimuláló hatással rendelkezik és pozitívan hat a hangulatra. A borsmenta illóolaja növeli az éberséget és javítja a memóriát, míg a citromfű illóolaja pozitívan hat a hangulatra.

Az alvás szintén kiemelkedő szerepet játszik a mentális egészség fenntartásában. A meditáció is hozzájárul a lelki tisztaság eléréséhez, hiszen ilyenkor kizárjuk a rossz dolgokat magunkból és csakis a jó, a pozitív dolgokra, élményekre, eseményekre koncentrálunk.

Léteznek olyan gyógynövények, amelyek szintén elősegítik, hogy mentálisan is egészségesek maradjunk. A ginszengre bátran számíthatunk, hiszen nemcsak a stressz csökkentésében lehet a segítségünkre, hanem a gondolkodást is javítja. Fogyasszuk tea formájában.

A Gingko biloba is nagyon hasznos lehet, mivel támogatja az agyi egészséget és egészséges keringést biztosít, amely szintén pozitív hatással van a lelki egészségre is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A rostokban gazdag alma egészségre gyakorolt hatása
  2022-09-25 22:48:36, vasárnap
 
 



Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs az emberek körében, nagyon sokan kedvelik. A finom és ropogós alma fitonutriensekben és antioxidánsokban bővelkedik, így aktívan hozzájárul az optimális egészség fenntartásához.

Az alma már csak azért is olyan egészséges és azért is járulhat hozzá aktívan a fogyásunkhoz, mivel nincs benne zsír és nagyon kevés kalóriát tartalmaz. A gyümölcs ezen kívül nagyon gazdag élelmi rostokban is, ami csökkenti az LDL-koleszterin felszívódását a bélben.

Az alma rostjai védelmet jelentenek a vastagbél nyálkahártyája számára a toxikus anyagokkal szemben, amelyeknek nagy szerepük van a vastagbéldaganat kialakulásában.

Az alma antioxidáns flavonoidokban is gazdag. Ilyen antioxidáns például a kvercetin, amely közreműködik a káros hatású szabad gyökök elleni küzdelemben.

A gyümölcs C-vitamint és béta-karotint is nagy mennyiségben tartalmaz. A C-vitamin egy erős természetes antioxidáns. Segítséget nyújt a szervezetünk számára a fertőző anyagokkal szembeni rezisztencia kialakulásában, illetve kisöpri testünkből a gyulladást keltő és káros hatású szabad gyököket.

Az alma igen gazdag B-vitaminokban is, mint például a piridoxin, a tiamin és a riboflavin. Ezek a vitaminok sok testi funkcióban vesznek aktívan részt, az anyagcserét is sikeresen támogatják meg.

Az almában sok ásványi anyag is megtalálható. Többek között káliumban, foszforban és kalciumban bővelkedik. A kalcium és a foszfor a csontanyagcserében vesz részt, a káliumnak pedig a vérnyomás szabályozásban van aktív szerepe.

Az alma nagy mennyiségben tartalmaz oldható rostokat, amelyek aktívan hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez. Ez azért nagyon lényeges, mert így nem halmozódik fel a koleszterin az artériák falán, ami pedig az érelmeszesedés legfőbb okozója. Az oldható rostok ily módon is csökkentik mind a magas vérnyomást, mind pedig a szívbetegségek kialakulásának a kockázatait.

Az alma rostjai nagyon jót tesznek az emésztésnek is, mivel lassítják az emésztést és ez aktívan segíti a vércukorszint-szabályozást is. A rostok elősegítik a székrekedés megakadályozását is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fejfájáscsillapítók
  2022-09-25 22:42:26, vasárnap
 
  Gyors fejfájás-csillapítók - koenzim-Q10, koffein, gyömbér

A frontok, a stressz, egyes ételek és italok mind-mind kiválthatják a fej fájdalmát. Mit tehetünk? Nem vehetünk be minden egyes alkalommal fejfájás-csillapítót, sőt egyáltalán nem is kellene magunkat ehhez a gyógyszerhez hozzászoktatni, hiszen vannak remek természetes módszerek is, amelyek ugyanolyan hatékonyak, mint egyes fejfájás-csillapítók, sőt sok esetben sokkal hatékonyabbak is. Mutatjuk is, melyek ezek!

Amennyiben hidratáltak vagyunk, úgy a fejfájásnak sincs sok esélye kialakulni. Az elfogyasztott víz helyreállítja az elektrolitok egyensúlyát a szervezetben, ugyanis sok esetben éppen az elektrolitok egyensúlyának felborulása okozza a panaszokat.

Ha nagyon fáj a fejünk, ne a gyógyszeres szekrényben keresgéljünk, hanem menjünk ki a konyhába és igyunk egy csésze gyömbérteát. A gyömbért ősidők óta használják a fejfájás csillapítására.

Hogy miért olyan hatékony?
A benne található gyulladáscsökkentő vegyületeknek köszönhetően, amelyek gátolják az úgynevezett prosztaglandinok szintézisét, ami nemcsak egy egyszerű fejfájást, hanem migrénes fejfájást is okozhat. A migrénes fejfájás hányingert és hányást is kiválthat, viszont a gyömbér mind a hányás, mind a hányinger csillapításában a segítségünkre lehet.

Ha a krónikus migrénes fejfájás rendszeresen gyötör bennünket, akkor a meditáció is a segítségünkre lehet. A jóga és a meditáció enyhíti a migrén tüneteit és csökkenti a fejfájást még akkor is, ha azt stressz okozza.

A koffeinnek kiemelkedő szerepe lehet a klaszterfejfájás csökkentésében. A kávéban vagy a teában lévő koffein ugyanis csökkenti a nyomást az agyban, illetve érszűkítő hatással is rendelkezik, ami szintén enyhítheti a fejfájás kellemetlen, sok esetben elviselhetetlen tüneteit.

Egyes vitaminok és ásványi anyagok is sokat segíthetnek a fejfájás enyhítésében. A B12-vitamin pihenteti az ereket, a koenzim-Q10 rendszeres fogyasztása pedig akkor lehet nagyon hasznos, ha visszatérő fejfájással küzdünk.

Mivel az alváshiány is okozhat fejfájást, így törekedjünk arra, hogy naponta legalább 7-8 órát aludjunk. Az alvás hiánya nemcsak fejfájást, hanem mentális és fizikai betegségeket is előidézhet. Mindenképpen törekedjünk arra, hogy sötét szobában aludjunk és a hálószobában már ne tévézzünk, ne használjunk számítógépet és mobiltelefont.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 243 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2850
  • e Hét: 12964
  • e Hónap: 26713
  • e Év: 231414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.