Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Szeptember 28
  2022-09-27 20:57:07, kedd
 
  "Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét." Mt 25,18


Indítson komoly önvizsgálatra annak megfontolása, amit ez a haszontalan szolga elkövetett és amit elmulasztott.

Elásta urának pénzét. Biztosan olyan helyre fektette a tőkét, ahol senki sem találhatta meg és nem is lophatta el. S ezzel véget is ért a szolgálata.

Nem volt tolvaj és nem élt vissza a rábízott pénzzel. Nem folytatott könnyelmű életet, mint az elveszett fiú, aki eltékozolta a javait. Ó nem, sokkal jobb ember volt! Takarékoskodott és semmiféle veszélynek nem tette ki magát. A talentum még úgy volt, ahogy megkapta, csak becsomagolta egy kendőbe és elrejtette a földbe. Egy fillért sem költött el szórakozásokra, nem fordította azokat tobzódásra, és ezért nem is vádolhatta ura a pénz elherdálásával. A szolga azt hitte magáról, hogy hűséges.

Ó, nem azt nevezi az Úr hűségnek, ha ott maradunk, ahol vagyunk. Ha csak megőrzöd amid van, anélkül, hogy többet szereznél hozzá, akkor a földbe rejted a talentumot és hagyod, hogy semmi hasznot ne hozzon. Nem elég megtorpanva ellenállni a rossznak, haladnod kell előre!

Ezt a szolgát ura gonosz és rest szolgának nevezte. Nem feltételez ez az elnevezés gonosz tetteket? Nem feltétlenül, de világos ebből, hogy nem helyesen cselekedni is gonosz dolog. Nem Jézusért élni, azt jelenti, - gonosznak lenni. Haszon nélkül lenni a világban, nem szerezni megbecsülést az Úr nevének, restnek lenni azt jelenti: gonosznak lenni.

Nyilvánvalóan sok gonosz ember van a világon, akik nem akarják, hogy így nevezzék őket. Egy tanulót megkérdezett a tanára, hogy mit csinált. Ő azt hitte, teljesen igaza van, amikor így válaszolt: "Semmit sem csináltam." A tanár azt mondta: "Éppen ezért szólítottalak meg: A feladatodat kellett volna teljesítened." Nem lesz mentség számodra, ha így válaszolsz az utolsó napon: "Semmit sem csináltam." Aki nem tesz semmit, az gonosz és rest szolga.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Szeptember 27
  2022-09-27 20:54:09, kedd
 
  "Legyen bátor az ország egész népe - így szól az ÚR -, és dolgozzatok, mert én veletek vagyok! - így szól a Seregek URa." Hag 2,4


A bátortalanság fokozatosan egyre inkább elrabolja az erőnket. Abból következtetek erre, mivel a próféta háromszor is mondja Zerubbábelnak: "Légy erős!" Mindnyájan gyengék lettek, bátortalanságukban leengedték a karjukat, térdük erőtlen lett és megbotlottak. A hit felövez erővel, a hitetlenség ellenben erőtlenné és fáradttá tesz. Higgy, és hited valósággá válik!

Egy bátortalan sereget szent háborúba vezetni nem könnyű vállalkozás. Amint nehéz volt egykor Xerxesnek is perzsa csapatait harcra kényszeríteni a görögök ellen. Mivel a hatalmas király katonái féltek a harctól, korbáccsal kényszerítették őket a harcmezőre. Nem csoda hát, hogy vereséget szenvedtek! Semmire sem jut az a gyülekezet, amelyet állandó nógatással kell figyelmeztetni és buzdítani a szolgálatra. A görögöket nem kellett fenyegetni és ütlegelni. Elkötelezetten vonultak fel az ellenség ellen, bátran, mint egy oroszlán, bármilyen nagy nehézségekkel járt is ez a feladat.

Olyan férfiakra van szükségünk, akik hisznek alapelveikben, akik hisznek a kegyelemről szóló tanításban, és akik hisznek Istenben, mint aki Atya, Fiú, Szentlélek. Hiányoljuk azokat, akik buzgón harcolnak a hitért, különösen napjainkban, amikor még szószékről is nyilvánosan csúfolják az igaz kegyességet, kigúnyolják azt még felavatott prédikátorok is.

Olyan férfiakra van szükségünk, akik szeretik az igazságot: akiknek ez olyan drága, mint az életük. Olyan férfiakra, akiknek a szívébe a régi tanítást a Szentlélek írja fel lángbetűkkel. Nincs szükségünk olyanokra, akik üres szívvel szajkózzák azt, amit megtanultak. Olyan férfiakra van szükségünk, akik azt mondják, amit tudnak és megtapasztaltak.

Bárcsak olyan népe lenne a Seregek Urának, amely neki szolgál, amely erős az Úrban és az ő hatalmas erejében!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7111
  • e Hét: 18822
  • e Hónap: 48134
  • e Év: 235936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.