Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Figyelem-betegséget is okozhatnak
  2022-09-03 23:17:48, szombat
 
  Limabab, rebarbara levél, zöld burgonya, amazon mandula, penészes rozskenyér - ha nem figyel oda, mindegyik lehet akár az utolsó étke is. Íme a legártatlanabbnak tűnő, "nem is gondoltam volna, hogy..." étkek tizes listája

1. A cseresznye magjának kettéharapásával kéksav (hidrogén-cianid) szabadul fel, ami nagy mennyiségben halálos lehet.

2. A rebarbara levelétől óvakodjon, semmiképp se egye meg, mert magas az oxálsav-koncentrációja, és ez mérgező. A rebarbatának csak a szára ehető, ám ezt is, mielőtt feldolgozná, mossa meg, mivel a növény héja szintén tartalmaz oxálsavat.

3. A csillaggyümölcsöt különösen a vesebántalmakban szenvedők kerüljék, mert a gyümölcs oxálsav tartalma olyan magas, hogy már kis mennyiség is súlyos károkat okozhat.

4. Az éretlen vagy az öreg, illetve kicsírázott krumpligumókban akár 0,06 százalékos is lehet a szolanin tartalom, ami helyileg izgathatja a nyálkahártyát, de sokkal súlyosabb következménye van annak, ha felszívódik. Ez esetben az anyag a központi idegrendszert megtámadva agyödémát, kómát és görcsöket okoz.

5. A manióka, bár felénk nem túl elterjedt növény, ha mégis felhasználnánk, a főzés előtt mindig alaposan be kell áztatni, és meg kell főzni. A legtöbb maniókafajtában ugyanis különböző mennyiségű cianidot képező cukorszármazék fordul elő.

6. A brazil dió, vagy más néven amazon mandula a világon a legsugárzóbb termés. Magas rádiumtartalma miatt sokat semmi esetre sem érdemes befalni belőle.

7. A vörös vesebabot megfőzve kiváló ételek készíthetők, nyersen fogyasztvan intenzív borzasztó hányingert és hányást idéz elő.

8. Ez a limababra is igaz, ráadásul ez nagyobb arányban tartalmaz cianidot, ezért legalább 10 percig főzni kell, hogy fogyasztásra alkalmassá váljon.

9. A szerecsendiótól kis mennyiségben jobb hangulatot okoz, de már akár két evőkanálnyi mennyiségtől is lehet hallucinálni, nagyobb adagban pedig akár halált is okozhat.

10. A penészes rozskenyér az LSD-hez hasonló formájú vegyületeket tartalmaz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Mit árul el az arcunk ?
  2022-09-03 22:13:32, szombat
 
 


Mit árul el az arcunk?

Már ősidők óta tanulmányozzák az arc és a betegségek közötti összefüggést. Az arc részei egyenként egy-egy testrésznek felelnek meg. Ha tükörbe nézünk, egyből szembetűnhet néhány olyan apró jel, ami bizonyos betegségek kialakulásának esélyére vagy azok kezdetleges meglétére utal.

Az önvizsgálat során egyesével megvizsgálhatjuk az arcunkon található szerveinket, amelyek akár betegségeinkről is árulkodhatnak. Nagyon fontos azonban megjegyeznünk, hogy, legyen szó bármilyen tünetről, azzal legelőször minden esetben a háziorvosunkhoz forduljunk.

Ajak
Átlagosnál fakóbb színe a vérkeringéssel kapcsolatos problémára utalhat. A vérkeringés helyes működését elősegítik az olyan gyümölcsök, mint az alma vagy a fekete áfonya, továbbá a fahéj, a gyömbér, a csípős ételek, a meleg tea. Ha ajkunk berepedezik vagy kipirosodik, emésztési probléma állhat fenn: ilyenkor figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű víz- és zöldségfogyasztásra. Ha lehet, kerüljük a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű kenyeret fogyasszunk.

Nyelv
Vérszegénység esetén gyakori jel, hogy a nyelvünk felülete piros lesz. Étrendünkbe ebben az esetben vigyünk be több olyan ételt, ami B-vitaminban és vasban gazdag. Ilyen ételek például a máj, a hal, a spenót, a mákos ételek, valamint a tejtermékek és a legtöbb zöldféle. Ha fehér középen a nyelvünk, akkor valószínűleg nyombélfekélyünk van. Ilyenkor fogyasszunk palástfűből vagy kamillából készült teát, illetve a borágófűolaj és az Aloe vera is segítséget nyújthat.

Szem
Ha szemünk körül barna karikák vannak, a máj működésének zavara állhat a háttérben. A máj működését elősegíti a parlagfűtea, az articsóka, a dió, a gyömbér, a kurkuma. A sötét szemzug nőknél jelentkező tünet, ami menstruációs problémát jelez.

Fül
Ha az arcbőrtől eltérően fakóbb színű, akkor különböző keringési problémákról lehet szó. Ebben az esetben megfelelő mennyiségben jutassunk be a szervezetbe olyan ételeket, így pl. zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek tartalmaznak vasat és C-vitamint. A csillogó bőr a fülünkön a szervezetben fellépő ásványianyag-hiányt jelzi: ilyenkor fogyasszunk bőven olajos magvakat, zöldségeket, gyümölcsöket és fehér húsokat.

Orr
Az orrunkon lévő piros erezet magas vérnyomásra utalhat. Ebben az esetben olyan ételeket fogyasszunk, amelyeknek magas a kalcium- és magnéziumtartalma, mint például a különféle tejtermékek, olajos magvak, vagy a zöldségek közül a brokkoli, zöldbab, szárazbab és a fodros kel. Abban az esetben, amikor az orrcsúcsunk nem csak a hideg levegőről belépve piros, hanem alaphelyzetben is ez jellemző, lehetséges, hogy a tünetet gyomorhurut okozza. A lestyánból készült tea erősíti a gyomrot, a köménymag pedig kiváló fűszer a gyomorproblémák megelőzésére is: minden étkezés előtt fogyasszunk belőle néhány szemet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Kellemetlenkedők a lakásban, szekrényben, kertben,kutyaólban
  2022-09-03 20:17:40, szombat
 
  A molyok ellen a ruháinkat nem csak a levendula, hanem a megszárított ürömlevél is megvédi. Ugyancsak elriasztja a molyokat a gyűszűvirág, fahéj, feketebors és ibolyagyökér porának egyenlő arányú keveréke. Hatékony módszer, ha a ruhák közé szárított narancshéj darabokat teszünk, ezt szintén nem kedvelik e rovarok, és még illatosít is.

Ha már találtunk a lakásban molylepkét, akkor alaposan tisztítsuk ki a szekrényt, fiókot. Porszívózzuk át, majd ronggyal alaposan töröljük ki a sarkokat is, így megszabadulhatunk a petéktől is. Ha a ruhán találjuk a jeleket, akkor mossuk ki, majd lógassuk a napra vagy tegyük kis időre a fagyasztóba. Mindkettő megöli a lárvákat és petéket.

A hangyák vonulási útvonalába tegyünk fokhagymát, ezerjófüvet, vagy borókát, esetleg levendulát. A hangyák nem szeretik ezeknek a növényeknek a jellegzetes illatát. A boly bejáratát lezárhatjuk parafinolajba mártott vattacsomóval is. Jól bevált ellenszerük az útvonulatukba beszórt sütőpor. A fáraóhangyák elűzésére pedig nagyon hatékonyan használható a kávé, minden állapotában, mert nem kedvelik az illatát.

A zsizsik nem fertőzi meg a lisztet, a rizst és a hüvelyes növényeket, ha azok tárolóedényébe egy babérlevelet teszünk. Másik módszer, ha alkalmanként egy-egy hétre a mélyhűtőbe helyezzük ezeket a terményeket.

A bolhákkal megfertőződött háziállatokat kezelni kell, már csak saját érdekünkben is. Ehhez egy éjszakára diófalevelet áztassunk vízbe, majd másnap mossuk át vele az állat bundáját. Ha megszáradt, alaposan keféljük ki.

Amennyiben egérragasztó-készítménnyel bekenjük a fák törzsének alsó néhány centiméterét, úgy a fára mászó hangyák abba beleragadnak. Mivel a hangyák a levéltetveket "gondozzák", ezzel a módszerrel a tetvek száma gyéríthető.
A balkon és cserepes növények aljába egy-két gerezd fokhagymát rakjunk; férgek, kártevők elűzésére nagyon hatásos.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A reishi gyógygomba és zöld tea szinergikus ereje
  2022-09-03 19:42:08, szombat
 
  Mind a reishi gyógygomba, mind pedig a zöld tea kivonat előkelő helyet foglal el a kínai tradicionális orvoslás repertoárjában, egészség javító és bizonyos betegségek természetes gyógyítójaként.

Korábbi vizsgálatok már megerősítették mindkét alternatív készítmény immunrendszer erősítő és anti-tumor tulajdonságait.

Egy kínai kutatás szerint ráadásul a reishi és a zöld tea együttes alkalmazása szinergikus hatást eredményez bizonyos daganatok növekedésének csökkentésében.

Szarkómás egerek kezelésében is kedvező eredményt mutatott a reishi és zöld tea kivonat együttes alkalmazása.

Egy kísérlet során a szarkómás egerek egy csoportja alacsony, közepes, illetve nagy dózisú reishi kivonatot, a másik csoport tagjai kis, közepes és nagy mennyiségű reishi és zöld tea kivonatot kaptak, míg a kontrollcsoport tagjai semmilyen készítményt nem kaptak.

28 nappal később az összes egér elpusztult, azonban a reishi + zöld tea kivonatot szedő állatok később hullottak el, mint azok, amelyek csak reishi kivonatot kaptak.

Egy másik kísérlet során a reishi és zöld tea kombináció rák megelőző tulajdonságát vizsgálták.

Egészséges egerek egy csoportjának adtak reishi, illetve reishi + zöld tea kombinációt. A kontroll csoport nem kapott egyik készítményből sem. 14 napos kezelés után az egyedekbe szarkóma sejteket injekcióztak, a kezelést pedig tovább folytatták. A 28. napon a szarkóma tumorokat eltávolították és megmérték a súlyukat. A daganatok mérete 45%-kos csökkenést mutatott a kontrollcsoport tagjaihoz képest, és ilyen kedvező eredmény a csak reishi kivonatot szedő egereknél sem volt tapasztalható. Ez a kísérlet tehát szintén megerősítette a reishi és zöld tea szinergikus hatását.

A tanulmány készítői szerint a reishi - zöld tea kombinációnak fontos szerepe lehet bizonyos rákos daganatok megelőzésében és gyógyításában egyaránt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A szív egészségéért
  2022-09-03 19:39:07, szombat
 
  Áfonya, brokkoli, fokhagyma a szív egészségéért

Ha nem vigyázunk a szív- és érrendszer egészségére, akkor sokféle betegség leselkedhet ránk, mint például a stroke, az érelmeszesedés, az alacsony vérnyomás, a magas vérnyomás és a koszorúér-betegségek. Az egészséges szív kulcsa a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás. Léteznek olyan táplálékok, amelyek jelentősen csökkenteni tudják a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait. Mutatjuk is, melyek ezek.

A sárgarépa nem csupán a szem egészségének tesz jót, hanem a szív- és érrendszeri egészségnek is. A sárgarépának rendkívül magas a bétakarotin-tartalma, ami megakadályozza az artériák eltömődését és az LDL-koleszterin felhalmozódását a vérben. A sárgarépa antioxidánsokban is gazdag és magas a rosttartalma, ami megakadályozza az elhízást.

A zöldbab polifenolokban gazdag, amelyek antioxidáns hatással rendelkeznek és megakadályozzák a szervezetben a gyulladás kialakulását. Keményítőt is tartalmaz, ami szintén javítja a szív egészségét, mégpedig úgy, hogy csökkenti az LDL-koleszterin-szintet és a trigliceridszintet a vérben. Mindeközben a zöldbab megakadályozza az artériákban és a vénákban a véralvadást.

A brokkoli is csökkenti a triglicerid- és az LDL-koleszterin-szintet a vérben. Magas karotinoidtartalma antioxidánsként működik, ami csökkenti a szívroham kialakulásának kockázatait. Magas rosttartalma, ásványianyag- és vitamintartalma pedig nélkülözhetetlen a szív egészségének fenntartásához.

A fokhagymának a magas vérnyomás csökkentésében van kiemelkedő szerepe. Mindemellett csökkenti a rossz koleszterinszintet, ezzel csökkenti a szívroham és a szívbetegségek kialakulásának az esélyét.

A görögdinnye nagy mennyiségben tartalmaz likopint, amely részt vesz a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében, illetve megakadályozza az LDL oxidációját az erekben. A görögdinnyében található likopin csökkenti az artériák falának vastagságát és feszességét. Egy citrullin nevű aminosavat is tartalmaz, amely növeli a nitrogén-oxid szintjét, ez pedig segít a vér áramlásának növelésében.

Az áfonya magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik. Ezek az antioxidánsok jelentősen lecsökkentik a szívbetegségek kockázatait. Segítenek a koleszterinszint csökkentésében és ezzel kisebb az esélye, hogy az artériákban elzáródás alakuljon ki. Az áfonya nagy mennyiségben tartalmaz antociánokat és flavonoidokat, amelyek csökkentik a vérnyomást, így biztosítva a szív zavartalan működését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Kókuszliszt és a vércukor
  2022-09-03 19:22:31, szombat
 
  A magas rosttartalmú kókuszliszt hatással van a vércukorszintre.

Sokan nem fogyaszthatnak olyan lisztet és olyan lisztből készült termékeket, amelyek glutént tartalmaznak. Szerencsére napjainkban nagyon sokféle liszt van forgalomban, így mindenképpen találunk majd olyan alternatívát, olyan lisztet, amely a segítségünkre lehet a gluténérzékenység problémáját megoldani. A kókuszliszt is egy gluténmentes liszt, azonban ne csak azért fogyasszuk, mert ilyen jellemzővel bír, hanem azért is, mert sok-sok egészségügyi előnye ismeretes. Lássuk is, melyek ezek!

A természetes gyógymódok kelléktárából nem hiányozhat a kókuszliszt. A kókuszliszt a szárított kókuszhúsból készül.

A tiszta kókuszliszt egy gluténmentes termék, és nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, márpedig a rostos táplálékok rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a bélrák kialakulásának kockázatait. Az étrendben növelt rostok segíthetik a jobb emésztést és ezzel megelőzhetővé válik a székrekedés problémája is.

A kókuszlisztnek alacsony a glikémiás indexe, tehát nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet. Nem mellesleg a rosttartalma is magas, ami azt jelenti, hogy lassítja a véráramban a cukor felszabadítását.

A kókuszliszt nemcsak rostban gazdag, hanem telítetlen zsírsavakban is, valamint vasat is biztosít a szervezet számára. A kókuszliszt rendszeres fogyasztása hozzájárul a fogyáshoz, a baktériumok és vírusok elleni küzdelemhez, illetve az agy és a szív egészségének fenntartásához. Akkor is számíthatunk erre a kiegészítőre, ha hasfájással küzdünk.

A kókuszliszt magas rosttartalma az egészséges emésztést is megtámogatja. Oldhatatlan rostokat tartalmaz nagy mennyiségben, ami megakadályozza a székrekedés kialakulását. A kókuszliszt csökkenti a bélgyulladás kockázatait és a bélbetegségekhez kapcsolódó tüneteket, például csökkenti az IBS (irritábilisbél-szindróma) és az IBD (bélgyulladás) kialakulásának esélyeit.

A kókuszliszt a szív egészségére is előnyös lehet, ugyanis nagy mennyiségű rosttartalma csökkenti az LDL-koleszterin-szintet és a trigliceridszintet, valamint a vér összkoleszterinszintjét is. Ezen kívül csökkenti a plakk felhalmozódását az artériákban, ami azért jó hír, mert a fokozott plakk-képződés az oka a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A méhpempő gyógyhatásairól
  2022-09-03 16:56:08, szombat
 
  1. Pánik, Szorongás: 2-3 hetes szedés után, a pánik rohamok megszűntek sokaknál.

2. Hajhullás: többen jelezték, hogy megállt a hajhullás és megerősödtek a hajszálak.

3. SM tünetek: jelentősen csökkenhet a fájdalom-rohamok időtartama és gyakorisága.

4. Inzulin rezisztencia: csökken a mértéke, csökken az éhség érzet.

5. Vérkép javulás: még olyan súlyos problémáknál is, mint a leukémia.

6. Bőrtisztulás: láthatóan távoznak a méreganyagok a bőrön keresztül.

7. Csont fájdalmak: csökkennek, vagy akár teljesen meg is szűnhetnek a csontgyengeségből, csontritkulásból származó fájdalmak.

8. Hashimoto: kevesebb és enyhébb tünetek pár hetes szedés után.

9. Alvás javulás: nyugodtabb alvásról, kevesebb stresszről és idegességről számoltak be sokan.

10. Kitartás: a fizikai tevékenységet, a lépcsőzést sokkal tovább bírják, később jelentkezik a fáradtság.

11. Reumathoid arthritis: jobb közérzet, kevesebb fájdalom egyeseknél látható regenerálódás.

12. Jobb közérzet: minden második visszajelző, jobb közérzetről, jobb hangulatról számol be.

2010 óta, az alábbi problémákkal kapcsolatban kaptunk számos pozitív visszajelzést a méhpempőről:

Hölgyeknél fokozza a termékenységet
Férfiaknál, növeli a tesztoszteron szintet és a sperma számot
Jelentősen mérsékeli a változókori tüneteket
Javít a Koleszterin értékeken és az erek állapotán
Immunerősítő: komoly támogatást ad a vírusokkal szembeni védekezéshez
Javít az inzulin működésén, Csökkenti a vércukrot
Javít az agysejtek közötti kommunikáción, Memória + Koncentráció fokozó
Hátfájás, Ízületi gyulladás, Porckopás esetén nagyon jó eredményeket produkál
Fáradékonyság ellen hatékony: Pajzsmirigy alulműködés esetén is
Hozhat pozitív változásokat, autoimmun betegségek esetén is
Segít kiegyensúlyozni a hormonokat
Forrás : Mannavita hírlevele
Egyéb jó infprmációk : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Éles látást segítő szemvitaminok
  2022-09-03 15:36:55, szombat
 
  A teljes élethez a jó látás is hozzátartozik. Az egészség szerves részét képezi a jól működő szem. A szemünk megbetegedhet és az öregedési folyamatok is hatással vannak rá, így semmiképpen se vegyük félvállról ennek a szervünknek az állapotát, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy minél tovább egészséges maradjon. Nagyon sok olyan táplálék áll a rendelkezésünkre, amelyek hasznos tápanyagokban bővelkednek, ezek mind elősegíthetik a szem egészségének megőrzését és fenntartását.

A szemünknek vitaminokra, antioxidánsokra és ásványi anyagokra is szüksége van, hogy jól funkcionáljon. Ezek a tápanyagok a következők: A-, C-, E- és K-vitamin, valamint omega-3 zsírsavak, béta-karotin, cink, lutein és zeaxantin.

Ha tehetjük, fogyasszunk annyi halat, amennyit csak tudunk, hiszen omega-3 zsírsavakban bővelkednek, amelyek nagyon hasznosak a szem egészségének megóvásában. Az omega-3 zsírsavak a retina egészségét biztosítják, illetve az öregkori makula degenerációval szemben is megóvhatnak bennünket. Emellett a halolaj a száraz szem problémájára is kiváló segítség lehet.

A tojás kiváló forrása a luteinnek és zeaxantinban is bővelkedik, de nagy mennyiségben megtalálható még benne a cink, az A- és az E-vitamin is. A két antioxidánsnak, a luteinnek és a zeaxantinnek köszönhetően kisebb az esélye az olyan szembetegségek kialakulásának, mint a makula degeneráció vagy a szürkehályog.

A zöld leveles zöldségek bőségesen tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat - leginkább a zeaxantint és a luteint. Ezek az antioxidánsok kiemelkedő szerepet játszanak a szem normális vérkeringésének fenntartásában.

A hüvelyesek bioflavonoidokban és cinkben is bővelkednek. Ezek is védelmet jelenthetnek a retina számára és megakadályozhatják a szürkehályog és a makula degeneráció kialakulását.

Az egyik legtöbb úgynevezett szemvitamint a sárgarépa tartalmazza, hiszen bővelkedik A-vitaminban és béta-karotinban. Az A-vitamin biztosítja a megfelelő színlátást és azt, hogy minden fényviszony mellett jól lássunk. A béta-karotin pedig a szembetegségektől és a szemfertőzésektől óvhat meg bennünket, de a szürkehályog és a glaukóma megelőzésében is kitüntetett szerepet játszik.

A narancs nagyon sok C-vitamint tartalmaz. Ez egy olyan antioxidáns vitamin, amely csökkenti a szürkehályog és a makula degeneráció kockázatát. Az áfonya fontos gyümölcs, hiszen antioxidáns-bombának számít, nagyon vitaminban és antociánban gazdag, amelyek szintén extra védelmet nyújtanak a szemnek, egy esetleges látóideg-sérülésnél pedig, illetve glaukóma esetén javíthatják a látásunkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
A magas vérnyomás megregulázása
  2022-09-03 15:34:37, szombat
 
  A magas vérnyomás megregulázása egészséges táplálkozással

A magas vérnyomás egy nagyon komoly odafigyelést igénylő egészségügyi probléma, hiszen rengeteg betegséget okozhat. Sajnos minden életkorban kialakulhat, mégis elsősorban az idősebb embereknél fordul elő. Azaz ahogy öregszünk, úgy a magas vérnyomás kialakulásának esélye is fokozatosan növekszik.

A magas vérnyomás kialakulhat stressz következtében, de a kockázati tényezők között szerepel az elhízás, az egészségtelen ételek és szokások, de a dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás is oka lehet a kialakulásának.

Ha a vérnyomás hosszú időn keresztül magas és nem kezelik, ez okozhat szívinfarktust, stroke-ot, szívkoszorúér-betegséget, vesekárosodást, de még a látás is veszélybe kerül, illetve más szövődmények is kialakulhatnak.

Világszerte évente több ember halálát okozza a kezeletlen magas vérnyomás, ezért ha Ön is azt tapasztalja, hogy vérnyomása nincs a normál tartományban, úgy érdemes mihamarabb egy alapos kivizsgálást kérnie.

A magas vérnyomás természetes kezelései közé tartozik az életmódváltás és az étrendi változások. Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásba beletartozik a napi 2-3 alkalommal elfogyasztott gyümölcs és zöldség. Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyek kifejezetten nagyon jót tesznek, ha valaki magas vérnyomástól szenved. Például a bogyós gyümölcsök magas flavonoidtartalommal rendelkeznek, illetve tele vannak káliummal és antociánokkal, amelyek jó hatással vannak az artéria falára, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A retek leve vérnyomáscsökkentő hatással bír, hiszen a benne található etil-acetát szabályozni tudja a vérnyomást.

A céklában nitrát és kálium található, amely szintrén kontrollálni tudja a magas vérnyomást. Sok kutatás számolt be arról, hogy már egy pohár céklalé elfogyasztása 24 órán belül csökkenteni tudja a vérnyomást.

A fokhagyma is jót tesz az artérákkal, illetve segít csökkenteni mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást.

A teljes kiőrlésű gabonák tele vannak rosttal, amelyeknek nagy szerepük van az érfalakra rakódott koleszterin lebontásában. Ez a magas vérnyomás csökkentésében is segíthet.

Az indiai egrest gyakran használják szívrendellenességek gyógyítására. Az amláról bebizonyosodott, hogy csökkenteni tudja a rossz koleszterin szintjét a vérben. A benne lévő C-vitamin az erek tágításában vesz részt, így csökkenti a vérnyomást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Magas vérnyomás csökkentése
  2022-09-03 15:32:21, szombat
 
  Magas vérnyomás csökkentése egészséges táplálékokkal és módszerekkel

A magas vérnyomás nem játék, nagyon is komolyan kell venni, hiszen számtalan betegség előidézője lehet, de még a halálozási kockázatokat is megnöveli.

Mit tehetünk, ha magas a vérnyomásunk, de még nem kell gyógyszert szedni? A rendszeres séta, vagyis a rendszeres mozgás sokat segíthet a probléma orvoslásában. Kutatások szerint a reggeli 30 perces séta lehet olyan hatékony, mint a magas vérnyomásra szedett gyógyszerek. Ha valaki sokat ül a munkája miatt, akkor óránként járkáljon 5-10 percet, mert már ez is sokat segíthet a magas vérnyomás mérséklésében.

A kálium is segíthet a vérnyomás csökkentésében. Az avokádó nagy mennyiségben tartalmazza ezt az ásványi anyagot, így érdemes azt beilleszteni a mindennapi étrendbe. Káliumban gazdag táplálékok: banán, édesburgonya, spenót, sárgadinnye. Tehát nagyon fontos, hogy káliumban gazdag ételeket fogyasszon, viszont a nátriumbevitelt csökkenteni szükséges.

Az elhízás is megnöveli a kockázatokat, vagyis akár drasztikusan is megemelheti a vérnyomást, így érdemes a súlyfelelegtől minél hamarabb megszabadulni. Sok kutatás számolt be arról, hogy a cukor és a finomított szénhidrátok korlátozása segíthet a fogyásban.

De nemcsak az alacsony szénhidráttartalmú, hanem az alacsony zsírtartalmú étrend is elősegíti a fogyást, és ezzel együtt a vérnyomás csökkenését.

Fogyasszon minél kevesebb feldolgozott élelmiszert, például egyen kevesebb pizzát, chipset, konzervételeket, hiszen ezek nagyon károsan hatnak az emberi egészségre. Az alacsony zsírtartalmú ételeket, pontosabban készételeket se egye, mivel ezekben hiába kevesebb a zsír, az átlagosnál jóval több cukrot és sót tartalmaznak.

A dohányzás azonnal megemeli a vérnyomást és a pulzusszámot, így jobb ezzel a káros szenvedéllyel mihamarabb felhagyni. A cigarettában található vegyi anyagok jelentősen megnövelik a vérnyomást, károsítják az erek falait, gyulladást okoznak és szűkítik az artériákat.

A stressz is drasztikusan megemelheti a vérnyomást. Nagyon sok módszer létezik a stressz csökkentésére, például a mély lélegzetvétel, a zenehallgatás vagy az olvasás.

És természetesen egyes gyógynövények is a segítségünkre lehetnek a vérnyomás csökkentésében: macskakarom, zellerlé, galagonya, gyömbér.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 243 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2846
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 43114
  • e Év: 247815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.