Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Köszvény okozta fájdalom enyhítése
  2022-09-05 22:38:30, hétfő
 
  Köszvény okozta fájdalom enyhítése - máriatövis, pitypang, csalán, kurkuma

A köszvény nemcsak nagyon kellemetlen, de rendkívül fájdalmas is. Mivel a húgysav magas szintje az oka e betegség kialakulásának, éppen ezért nagyon lényeges, hogy valamilyen módon csökkentsük a magas húgysavszintet, hogy ezzel is enyhítsük a köszvény fájdalmas és kellemetlen tüneteit. A gyulladást is csökkenteni szükséges, hiszen a magas húgysavszint és a gyulladás magas szintje az oka a fájdalomnak. Léteznek olyan táplálékok, gyógynövények és kiegészítők, amelyek nagyon hasznosak lehetnek, ha ebben a betegségben szenvedünk. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az ájurvédikus orvoslás már évszázadok óta eredményesen alkalmazza a zellert és a zellermagot a köszvény tüneteinek csillapítására. A zellermagkivonat nemcsak a magas húgysavszint csökkentésében lehet a segítségünkre, hanem az oxidatív stressz mérséklésében is, amelynek magas szintje szintén oka lehet a gyulladás kialakulásának.

A kurkuma nagy mennyiségben tartalmaz értékes polifenol vegyületeket. Ezek a polifenolok antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. A kurkumát belekeverhetjük vízbe vagy turmixitalokba is. A nagyobb hatékonyság elérése érdekében adjunk hozzá egy csipet fekete borsot is. A fekete bors elősegíti a kurkuminoidok hatékonyabb felszívódását.

A csalán szintén nagyon hatékony lehet a köszvény kezelésében, amit tea és kiegészítők formájában is fogyaszthatunk. A csalán csökkenti a gyulladást okozó citokinek termelődését, és ily módon a köszvénytől is sikeresen megszabadíthat bennünket.

A köszvény nem mindig csak a lábujjakat érinti, előfordul, hogy az egész testünkben érezzük a fájdalmat. A legjobb megoldás ilyenkor, ha veszünk egy kellemes forró fürdőt. A fürdővízhez adhatunk Epsom-sót, amely szintén nagyon hatékony a gyulladás és a fájdalom csökkentésében.

A pitypangból készült gyógytea is nagy hasznunkra lehet abban az esetben, ha köszvénytől szenvedünk, ugyanis ez a gyógynövény is nagyon hatékonyan csökkenti a húgysavszintet. Ezzel a teával a vesék és a máj működését is megtámogathatjuk, és mivel nem tartalmaz koffeint, így lefekvés előtt is megihatunk egy-egy csésze pitypangteát, amely hamarosan elhozza a várva várt gyógyulást is.

A máriatövis remek májtisztító hatással rendelkezik, a húgysavszint csökkentésében a benne lévő szilimarin nevű vegyület vesz aktívan részt. Tabletta és tea formájában is fogyasztható.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A krumplilé bőrre jótékony hatásairól
  2022-09-05 22:28:18, hétfő
 
  A krumplilé bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatásai

1. Bőr:
Vigyen fel hideg krumplilevet a bőrére, hogy eltüntesse a szépséghibákat.• A hideg lével kezelhető a napégés, mivel a lé nyugtatja és hűti a bőrt.

Használja napi rendszerességgel a krumplilevet az arcán, így megakadályozhatja a ráncok kialakulását, a bőr pedig egészséges, ragyogó és puha marad.
Áztasson vattakorongot krumplilébe és tegye a korongot a szemére, így eltüntetheti a szem alatti sötét karikákat.
Áztasson egy vattakorongot krumplilébe, és dörzsölje át vele az arcát, hogy felfrissítse az arcbőrt és a fáradt szemeket.
Használjon krumplilevet, hogy csökkentje az arc duzzanatát és hogy természetes módon fakítsa a bőrt.
Keverjen össze krumpli- és citromlevet, hogy kivilágosítsa a bőrét.
Keverjen össze krumplilevet iszappal és citromlével, hogy a bőre gyönyörű legyen.
Keverjen össze krumplilevet és túrót. Ez az arcpakolás öregedésgátló és hidratáló hatású, valamint elhalványítja a ráncokat.
Keverjen össze uborkát és krumplilevet, majd vigye fel az arcára a keveréket, hogy kivilágosítsa a bőrét és csökkentse a szemek puffadtságát.
Keverjen össze krumplilevet és olívaolajat, hogy eltüntesse a szarkalábakat, ráncokat és a szem alatti sötét karikákat.

A krumpliból krumplilé készíthető, ami A-, B- és C-vitamint, foszfort, kalciumot, vasat, káliumot, rostot és proteint tartalmaz. A krumplilé fogyasztható más levekkel, mézzel vagy citrommal is.

2. Hepatitisz:
A krumplilé olyan, mint egy olcsó méregtelenítő szer, amely segít a máj és az epe kitisztításában. Japánban a krumplilevet a hepatitisz kezelésére használják.

3. Csökkenti a gyulladást:
A krumplilé kiváló gyulladásgátló hatással bír, kifejezetten az ízületgyulladás, ízületi fájdalom és hátfájás esetében. Manapság az egyik legsikeresebb biológiai kezelés a nyers lé terápia, amellyel a reumás és ízületi gyulladásos betegeket kezelik. A hagyományos gyógyászatban évek óta használják. A legjobb hatás elérése érdekében a krumplilevet fogyassza reggel, üres gyomorra.

4. Rák:
A buddhista szerzetes, Tomizawa mester friss és nyers krumplilevet használ a rák kezelésére. Fogyasszon el napi 1-2 pohár krumplilevet, amivel így kezelhető a gyomorfekély, vesebetegség, szívbaj, cukorbetegség, magas vérnyomás, rák, májproblémák, lumbágó és a fájó vállak.

5. Veseproblémák:
A krumplilével kezelhető a hasnyálmirigy-gyulladás és a vesebetegség. Ezen kívül jó hatással van a cukorbetegségre és a magas vérnyomásra. A krumplilé megakadályozza a kalcium kövek kialakulását a húgyutakban is.

6. Száraz bőr:
A száraz bőrre olykor nincs hatással a testápoló vagy a krém. A bőr kezeléséhez fogyasszon el napi egy pohár krumplilevet. Ezzel megvédheti a bőrét a szervezetében található méreganyagoktól.

7. Isiász:
A krumplilével kiválóan kezelhető az isiász, mivel a lé segít abban, hogy a szervezet erős és egészséges legyen.

8. koleszterin:
A krumplilével csökkenthető a koleszterin és javítható az egészség.

9. Haj:
Készítsen krumplileves hajpakolást, hogy a haja gyorsabban nőhessen vegyszerek használata nélkül.
Préselje ki a krumpliból a levet.
Keverje össze egy tojásfehérjével és egy kis mézzel.
Vigye fel a hajára.
Hagyja fent 2 órán át.
Egy enyhébb samponnal mossa le.

10. Köszvény:
A krumplilé természetéből adódóan lúgos hatású, ezért nyugtatja a húgyutakat, javítja az emésztést és csökkenti a túlzott savasságot. A köszvény a túl zsíros vagy babos ételektől alakulhat ki. Minden nap fogyasszon el egy pohár krumplilevet, így kezelheti a köszvényt és a gyomorfekélyt is.

11. Szív- és érrendszeri problémák:
A krumplilé meggátolja a szív- és érrendszeri problémák, valamint a rák kialakulását. Kezelhető vele a szívroham, az érelzáródás, a tumorok és a rák.

12. Ekcéma:
Minél több krumplit vagy krumplilevet fogyaszt, annál jobban megakadályozhatja, hogy ekcéma alakuljon ki. A krumplilé csökkenti az ekcéma és a pattanások kialakulását, így a bőr gyönyörű marad.

13. Fogyás:
A krumplilé hozzájárul a fogyáshoz is. Igyon meg napi egy csésze krumplilevet reggel, reggeli előtt, és 2-3 órával lefekvés előtt. A krumplilevet más levekkel vagy mézzel is összekeverheti.

A krumplilé mellékhatásai:
Mindig használjon érett, hibátlan újkrumplit.
Ízesítse a levet répalével vagy olyan gyógynövényekkel, mint zsálya vagy csalán.
A krumplilé néhány esetben hasmenést okozhat.
Ne igyon krumplilevet, ha gyomorproblémái vannak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A mézes fürdő jótékony hatásai
  2022-09-05 22:21:18, hétfő
 
  1. Hidratálja a bőrt:
A mézes fürdő akkor a legideálisabb, ha hidratálni szeretné a bőrét. Emiatt a száraz bőrűek számára a legjobb hatású. de más bőrtípusúak is kipróbálhatják. A mézes fürdő úgy hidratálja a bőrt, hogy közben nem teszi a bőrt olajosabbá.

2. Antioxidáns hatású:
A bőrre hatással van a napsütés, az időjárás, a hideg levegő, és sok más faktor is a nap folyamán. A levegőben lévő szabadgyökök negatív hatással vannak a bőrre, ezért fontos, hogy olyan anyagokat használjon, amivel helyreállíthatja az okozott károkat. A méz antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédik a bőrt az oxidatív károktól.

3. Gyógyítja a sebeket:
A méz természetes antimikrobiális hatású, ezért a mézes fürdővel felgyorsítható a sebek gyógyulása. A rendszeres mézes fürdővel pedig enyhíthetőek a fájó kisebb vágások és horzsolások.

4. Felveszi a harcot a bőrfertőzésekkel:
A méz bizonyítottan antibakteriális hatású, ezért számos baktérium és kórokozó nem éli túl a mézzel való találkozást. Mivel a méznek magas a savas pH értéke, elpusztítja a baktériumokat. Ezáltal jó hatással van a mézes fürdő azokra, akiknek bőrfertőzése van, mivel segít megszabadulni ezektől a fertőzésektől. A méz olyan enzimet tartalmaz, amely hidrogén-peroxidot termel, ez az anyag pedig köztudottan fertőtlenítő hatású.

5. Megszünteti a pattanásokat:
A pattanások nem csak az arcon alakulhatnak ki, de más testrészeken is, például a nyakon és a mellkason. Vigyen fel mézet az érintett területre, ami így felszívja a felesleges olajat a bőrről, ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy a pattanások gyorsabban eltűnjenek. A méz használatával meg lehet szabadulni az elhalt hámsejtektől is, így új hámsejtek jöhetnek létre, ez a folyamat pedig segít a pattanások eltávolításában.

6. Felveszi a harcot a bőröregedéssel:
Manapság mindenki fiatalabbnak és ragyogóbbnak akar tűnni. A bio-élelmiszerek fogyasztása és az öregedésgátló bőrápoló krémek használata segíthet, viszont a mézes fürdő is jó hatással lehet ilyen szempontból a szervezetre. A méz, mivel természetes gyógyító és hidratáló hatású, segít az új hámsejtek létrehozásában és felveszi a harcot a bőröregedéssel. A mézes fürdővel tehát ragyogóbb lesz a bőre.

7. Bőrradírként is használható:
A mézet bőrradírozó pakolások elkészítéséhez is felhasználhatja, amelyeket fürdés előtt vagy alatt használ. Míg az olyan bőrradír hozzávalók, mint a zabkása vagy a dió eltávolítják az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, a méz hidratálja a bőrt.

8. Tisztítja a bőrt:
Citromlével vagy vízzel keverve a méz bőrtisztító hatású. Magába szívja a bőrön található szennyeződéseket, mivel ragadós anyag, és letisztítja a bőr felszínét. A méz által a bőr nem csak megtisztul, de nem is szárad ki. Még a száraz bőrűek is használhatják és megtapasztalhatják a méz pozitív hatásait, ami a szappan használatával nem lehetséges.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az autoimmun betegségekről
  2022-09-05 22:17:36, hétfő
 
  Korunk népbetegsége - autoimmun betegségek

El lehet mondani, hogy napjainkban sokan és egyre többen küzdenek valamilyen autoimmun betegséggel és sok embernek egyszerre több autoimmun betegsége is van.

Ahhoz, hogy megértsük az autoimmun betegségeket, tudnunk kell, mi is az az immunrendszer. Az immunrendszer feladata az, hogy megvédje a szervezetünket a különféle kórokozóktól. Az autoimmun betegség sokkal gyakoribb a nők, mint a férfiak esetében. Akkor alakul ki, amikor az immunrendszer nem tudja felismerni a saját sejtjeit és szöveteit, ezért önmagát kezdi el támadni. Ez pedig autoimmun betegséget és a betegség okozta károkat eredményezi az emberi szervezetben. Napjainkban több mint 80 autoimmun betegség létezik.

Az autoimmun betegségek örökölhetők és bizonyos környezeti és egyéb tényezők is szerepet játszanak kialakulásukban. Például a napfény, vegyi anyagok, vírusos és bakteriális fertőzések.

Egyes autoimmun betegségek nagyon eltérőek lehetnek. Egy részüknél egészen enyhék a tünetek, míg másoknál súlyos szimptómák is kialakulhatnak. Amikor a tünetek lecsendesednek, elmúlnak, akkor egy remissziós állapot alakul ki.

Az autoimmun betegségek kezelésére léteznek gyógyszerek, de alternatív és egyéb terápiák is sokat segíthetnek a tünetek enyhítésében és ez még akkor is egy nagyon jó hír, ha tudjuk, hogy ezeket az autoimmun betegségeket nem lehet gyógyítani. Egyes feltételezések szerint az akupunktúra és a hipnózis is nagyon sokat segíthet a tünetek enyhítésében.

Sokan megrettennek, amikor megkapják ezt a diagnózist, pedig ezzel a betegséggel is együtt lehet élni. Életmódváltással és egyéb módszerekkel nagyszerűen lehet a tüneteket csökkenteni, meg lehet tanulni a betegség kezelését és együtt is lehet vele élni.

Mit takar az életmódváltás? Először is nagyon lényeges, hogy egészségesen táplálkozzunk. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú tejtermékeket és sovány fehérjéket.

Nagyon lényeges a rendszeres fizikai aktivitás, és az elegendő pihenés is nélkülözhetetlen. A pihenés lehetővé teszi a test szöveteinek és ízületeinek javítását, illetve az alvás segíti a testet és a lelket is egészségesen tartani. A stressz és a szorongás is kiválthatja és fokozhatja a tüneteket, éppen ezért nagyon fontos ezeket a stresszorokat csökkenteni, amit megtehetünk meditációval és különféle relaxációs technikákkal is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Influenza és megfázás esetén is hatékony a bodza
  2022-09-05 22:13:36, hétfő
 
 



A bodzát évszázadok óta használják gyógyászati célokra, hiszen nagyon eredményesen küzd meg a különböző fertőzésekkel és nagyon hatékony az immunitás fokozásában is.

A bodzát megfázás és influenza esetén is használhatjuk akár tea formájában is, mert jelentősen fel tudja gyorsítani a gyógyulási folyamatokat.

A bodzának emellett sok más pozitív hatása is ismeretes. Használhatjuk abban az esetben, ha krónikusfáradtság-szindrómában szenvedünk, és a tüneteinket szeretnénk enyhíteni. Nagyon hatékony még a székrekedés és a fejfájás kezelésében is.

A felső légúti fertőzéseket el is kerülhetjük, amennyiben rendszeresen fogyasztunk bodzát, illetve a növény alkalmas még a fogfájás megszüntetésére és a magas koleszterinszint csökkentésére is.

A bodza gazdag forrása az olyan tápanyagoknak, mint rostok, szénhidrát, zsír és fehérje, de megtalálható még benne a kalcium, a vas, a magnézium, a C-vitamin, a kálium és az A-vitamin is.

A bodza nagyon tápláló, mégpedig a fent említett tápanyagoknak köszönhetően. A gyógynövény antioxidánsokban is rendkívül gazdag, ilyenek például a fenolos savak, a flavonoidok és az antociánok. Az antioxidánsok nagy szerepet játszanak a krónikus betegségek, például a cukorbetegség, a szívbetegségek és a rákos betegségek megelőzésében.

A bodza a szív egészségét is védi, mégpedig azzal, hogy csökkenti a magas koleszterinszintet, de a húgysavszint és a vércukorszint csökkentésében is verhetetlennek bizonyult a vizsgálatok során.

Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy a bodza nagyszerű rákellenes hatásokkal rendelkezik. Emellett eredményesen harcol a káros baktériumokkal szemben, például meggátolja a Helicobacter pylori baktérium növekedését és hörghurut esetén javítani tudja a tüneteket is.

A bodza az immunrendszert is megtámogatja, nagy mennyiségben tartalmaz ugyanis polifenolokat, amelyek immunvédelmet biztosítanak, mégpedig a fehérvérsejtek számának növelésével.

A kutatások során az antidepresszáns tulajdonságát is bebizonyították. A gyógynövénnyel kapcsolatban ugyanis kiderült, hogy javítja a hangulatot és fokozza a teljesítményt is.

A bodza sokat segíthet az ízületi fájdalom tüneteinek csillapításában is, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz antociánokat, amelyek erős gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek, illetve csökkentik az oxidatív stresszt a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A székrekedés ellenségei
  2022-09-05 22:08:59, hétfő
 
  A székrekedés ellenségei - rost, víz, omega-3, gyógyteák

Az egészséges emésztőrendszernek kulcsszerepe van az egészségünk megőrzésében. A székrekedés nemcsak kellemetlen, hanem sokféle egészségi gondot okozhat. Székrekedésről akkor beszélünk, ha hetente csak háromszor vagy ennél kevesebbszer kell a mosdóba mennünk. Székrekedés akkor fordul elő, ha a vastagbél annyira ,,kiszárad", hogy a széklet útját nem segíti semmiféle kenőanyag. Ez megnehezíti a széklet mozgását, így nem csoda, ha nem is érzünk késztetést arra, hogy meglátogassuk a mosdót.

Székrekedés akkor alakul ki, ha nem iszunk elegendő folyadékot, ha nem eszünk rostban gazdag táplálékot, mint például a gyümölcsök és a zöldségek, illetve akkor is kialakulhat, ha túl sok feldolgozott élelmiszert fogyasztunk.

A székrekedés gondja könnyedén és egyszerű módszerekkel orvosolható, akár otthon is fellehető kiegészítőkkel. Mivel a székrekedés összefügg a vastagbél kiszáradásával, így megfelelően hidratáltnak kell maradnunk. A legjobb, ha vizet iszunk, ugyanis a szervezetünknek elsősorban vízre van szüksége.

Kétféle rost létezik, az egyik az oldható rost, a másik az oldhatatlan rost. Mindkettő nagyon fontos a normális bélmozgás fenntartásához. Az oldható rostok a toxinokhoz és a koleszterinhez kötődnek, így azok ki tudnak ürülni a szervezetből. Az oldható rostok játszanak központi szerepet a székrekedés megelőzésében. Az oldhatatlan rostok pedig elősegítik, hogy a széklet minél hamarabb távozzon a vastagbélből.

Ha székrekedéssel küzdünk, mindenképpen egészítsük ki az étrendünket omega-3 zsírsavvakkal. Ezek mintegy kenőanyagként működnek a belek számára. Az omega-3 zsírsavak egyik legjobb forrása a halolaj, de a lenmagolaj és a kenderolaj is nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat.

A stressz nagy szerepet játszik a székrekedés kialakulásában. Amennyiben nem stresszelünk, úgy nem is lesznek emésztési gondjaink, és még testileg és szellemileg is sokkal jobban fogjuk magunkat érezni.

Akik gyakran szenvednek székrekedéstől, minden étkezés előtt fogyasszanak el egy csésze borsmentateát. Amennyiben a rossz emésztés okozza a székrekedést, úgy a gyömbér is sokat segíthet. A gyömbér megnyugtatja az emésztőrendszert és az emésztést is fokozza. A pitypangtea a májat stimulálja az epetermelésre és még a székrekedés gondját is segíthet megoldani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A gyulladáscsökkentő koriander
  2022-09-05 22:05:14, hétfő
 
 



A koriander egy jellegzetes indiai gyógynövény, amely különleges aromával és ízvilággal rendelkezik. Rengeteg egészségügyi előnye van amellett, hogy nagyon kellemes ízt kölcsönöz az ételeknek.

A koriander egy nagyszerű gyulladáscsökkentő gyógynövény. Nagyon előnyös lehet abban az esetben, ha reumától vagy ízületi gyulladástól szenvedünk. A koriander többek között terpéneket és linolsavat is tartalmaz. Ezek a vegyületek reumaellenes hatásokkal rendelkeznek, amelyek csökkentik az ízületek és a környező szövetek duzzanatát. Enyhe vízhajtóként is működik, így enyhíti a vese működési zavarának, illetve a vérszegénységnek a tüneteit, mivel segít eltávolítani a felesleges vizet a szervezetből.

A rossz koleszterin, azaz az LDL-koleszterin felhalmozódhat az artériák falán, így okozva szívbetegséget, stroke-ot és szívrohamot. A koriander azonban olyan kémiai vegyületeket tartalmaz, mint a palmitinsav, az olajsav, a linolsav, a sztearinsav és az aszkorbinsav vagy más néven C-vitamin, amelyek megakadályozzák az LDL-koleszterin felhalmozódását az artériákban. A koriander étrendbe beépítése megnövelheti a HDL-koleszterin-szintet is, amely javítja a szív- és érrendszeri egészséget.

A koriander olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek jó hatással vannak az emésztésre, például biztosítja a máj megfelelő működését, a belek egészségét és a hasmenés megelőzésében is aktív szerepet játszik. A koriander antibakteriális tulajdonsággal bír, illetve hűtő és nyugtató hatást gyakorol az emésztőrendszerre. A gyógynövény csillapítja a hányingert, megakadályozza a fokozott gázképződést és a puffadást, enyhíti az emésztési zavarokat és a gyomorégést, illetve csillapítja a gyomor görcseit is.

A káliumban gazdag étrend segít a magas vérnyomás szabályozásában, mivel a kálium csökkenti a nátrium káros hatásait a szervezetben. A magas vérnyomás veszélyes, hiszen szívelégtelenséghez, a szívizom idő előtti megvastagodásához vezethet. A koriander azonban ellazítja az erek szöveteit és az artériákat is rugalmasan tartja, illetve elősegíti, hogy a szervezetben jobb legyen a vér áramlása. Ezen kívül támogatja az agy és a szív- és érrendszer közötti idegi jelátvitelt is.

A koriandernek kiemelkedő az antimikrobiális hatása. Rendszeres fogyasztásával elpusztítja a szervezetben elszaporodó E-coli baktériumot is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gyömbér vércukorszint-stabilizáló hatása
  2022-09-05 21:30:50, hétfő
 
 



A gyömbérrel kapcsolatban is nagyon sok kutatást végeztek. Azt már tudjuk, hogy mennyire hatékony émelygésre, hányingerre és más emésztési panaszokra. Melegítő hatása is kiemelkedő, így ha sokat fagyoskodunk télen még a benti melegben is, akkor csak főzzünk egy nagy adag gyömbérteát és kortyolgassuk el, hogy ne fázzunk még az otthonunk melegében sem. A gyömbérről most más információk is napvilágot láttak, mégpedig hogy nagyon hatékony lehet a magas vérnyomás csökkentésében és a vércukorszint-stabilizáló hatása is kiemelkedő. Lássuk, hogyan és miként segít a vércukorszint szabályozásában ez a csípős ízű gyógynövény!

A gyömbér egy természetes antioxidáns és gyulladáscsökkentő gyógynövény, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Többek között használhatjuk hányás, hányinger és gyomorrontás enyhítésére, illetve a menstruációs fájdalommal is hatékonyan bánik el ez a remek gyógynövény. Ajánlják még terhes nőknek reggeli rosszullét enyhítésére, illetve az ízületi gyulladásban szenvedő betegek tüneteinek kezelésére.

A gyömbérrel kapcsolatban nagyon sok kutatást végeztek. Bebizonyosodott, hogy eredményesen csökkenti az éhgyomri szérumglükózszintet a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél. Még olyan sok vizsgálatot nem végeztek a gyömbér és a vércukorszint-csökkentéssel, -csökkenéssel kapcsolatban, mégis ajánlott a cukorbeteg személyeknek a diétájukba, az étrendjükbe illeszteni ezt a csodálatos gyógynövényt.

A laboratóriumi és a klinikai vizsgálatok is azt mutatják az eddigi eredmények alapján, hogy a gyömbér gátolja azoknak az enzimeknek a termelődését, amelyek befolyásolják a szénhidrátok metabolizálását és az inzulinérzékenységet.

A kutatók még egy remek hírt közöltek a gyömbérrel kapcsolatos vizsgálatokkal összefüggésben. Mégpedig azt, hogy ennek a gyógynövénynek a lipidcsökkentő hatása is kiemelkedő. Ez azért remek hír, mert a cukorbetegség egyik szövődménye, hogy megemeli a vérzsírszinteket. Növeli az LDL-koleszterin-szintet és a trigliceridszintet, ezzel is növelve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatait.

Ha valakinek gyógyszerekkel kezelik a cukorbetegségét, minden kiegészítő - így a gyömbér - alkalmazása előtt mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával, mielőtt elkezdené azt az étrendjébe építeni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
10 tanács az önbizalom növeléshez
  2022-09-05 21:24:24, hétfő
 
  1. Tárjuk fel a gyerekkori mintákat!
Mi történt gyerekkorunkban, aminek közel lehet mai énképünkhöz? Milyen volt a szüleinkhez való viszonyunk? Történt-e konkrét esemény, ami törést okozott? Térképezzük fel a múltat ahhoz, hogy tudjuk, hol kell változtatni.

2. A sikertelen próbálkozásokat töröljük fejünkből, csak a sikeres alkalmakra emlékezzünk!
Tegyünk úgy, mint az a humorista, aki kimegy a színpadra 100 viccel, és csak azt a néhányat tartja meg belőlük következő alkalomra, amelyen a közönség hahotázott. Legközelebb ezekhez tesz hozzá további vicceket, a sikerteleneket pedig örökre maga mögött hagyja. Érted, hogy hogyan működik az egész? Tanulunk, elbukunk, tanulunk, sikeresek leszünk! De nem kell csüggedni, ha nem megy minden elsőre, inkább próbáld meg újra, de akár másképpen!

3. "Tanuljunk ki" a rossz szokásainkból!
Félelmünk csak a kudarcokból és a visszautasításokból kialakult negatív szokás, de ezt le lehet vetkőzni. Ez fantasztikus hír, hiszen ahogy felvettük, úgy el is tudjuk hagyni. Korlátainkat legtöbbször szüleink ültetik belénk még gyerekkorunkban, amikor azt mondják, hogy neked ez nem fog sikerülni, ehhez túl sokat kell tanulni, ehhez túl sok pénz kell stb. Fogadd meg ezt a tanácsot: Ha ugyanazt csináljuk, mint ők, csak ellenkező előjellel, jó úton járunk.

4. Ne elemezgessük és kritizáljuk folyton magunkat!
A legtöbb ember hajlamos arra, hogy folyton mérlegre tegyék magát: mit csináltak jól és mit rosszul. Azonban az önelemzésre évente csak egyszer szánjunk időt. Aztán tűzzünk ki célokat és haladjunk azok irányába. Ilyen egyszerű.

5. Ne a múltbeli szerepeinknek akarjunk megfelelni!
A berögzült szokások miatt hajlamosak vagyunk mindig ugyanúgy reagálni, ha ismert, régi szituációkba kerülünk. Vessük le régi szokásainkat, és vegyük fel helyettük újakat, amelyek illenek új énképünkhöz.

6. Éljünk a mában! Nem számít, mi történt tegnap.
Az csak felkészülés, próbálkozás volt a mai sikereinkhez. Foglalkozzunk azzal, amiben éppen vagyunk, és ami még vár ránk. Végezzük el feladatainkat ennek megfelelően.

7. Változtassuk meg nézőpontunkat!
Ezzel az egyszerű módszerrel a problémák nagy része elmúlik. Miért? Mert ha nem látjuk a problémát, akkor nem is az.

8. Ne foglalkozzunk mások véleményével, csak tegyük a dolgunkat!
Honnan tudná egy másik ember, hogy mit kellene másképp csinálnunk? Ezt egyértelműen mi magunk döntjük el. Éppen ezért okosan válasszuk meg tanácsadóinkat, és csak annak a véleményét hallgassuk meg, aki építő hatással van ránk.

9. Nyugodtan hibázzunk!
A hiba ugyanis a célunk elérésének teljesen természetes velejárója. Bárki bármit mond, csak menjünk tovább. Ne hallgassunk azokra, akik szerint az életnek állóvízhez kellene hasonlítania.

10. Amiben ma rosszak vagyunk, az csupán egy lehetőség a tanulásra.
Ha valami nem sikerül, fogjuk fel úgy, hogy végre kiderült, miben kell fejlődnöd! Vedd személyes küldetésednek, hogy ezen a területen egy általad meghatározott időn belül fejlődni fogsz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A menopauza tüneteinek javítása macával
  2022-09-05 21:16:04, hétfő
 
  A menopauza nagyon sok nő életét teszi ideiglenesen tönkre. Ha nem is szó szerint, de nagyon sok kellemetlenséget hozhat magával a menopauza szakasza. Azt szokták mondani, hogy akinek a menstruációja is zavartalan volt, azaz nem voltak komoly és nagyon kellemetlen tünetei, annak a menopauzától sem kell tartania, ugyanis nem lesznek hőhullámai, nem szenved majd álmatlanságban és hangulatingadozásoktól.

Jó, de mi a helyzet akkor, ha valaki éppen most sok-sok kellemetlen tünetét éli át, és tapasztalja meg a menopauzának? Az egyik legjobb gyógynövény ezeknek a tüneteknek enyhítésére nem más, mint a maca. A maca ráadásul nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.

A macapor egy kiváló rostforrás. A férfiak és a nők számára is hasznos lehet a fogyasztása, amennyiben a cél a termékenység fokozása, illetve a nemi vágy növelése.

A maca pozitív tulajdonságai nem merülnek ki ennyiben, hiszen ezernyi más hatását is megtapasztalhatjuk. A maca a klimaxos tünetek enyhítésében is a segítségünkre lehet. Ilyen tünet a hőhullám, a rossz alvás és az éjszakai izzadás.

A menopauza szakaszában sok nő tapasztal meg indokolatlan vérnyomás-emelkedést, és sokan küzdenek a depresszió tüneteivel is. A maca a vérnyomás szabályozásában és a hangulatingadozások kiküszöbölésében is a segítségünkre lehet, illetve csökkenti a szorongásos tüneteket és még a szexuális diszfunkció problémáján is segíthet.

A menopauza egy olyan szakasz a nők életében, amikor az anyagcsere lelassul és ez bizony hízással is együtt járhat. A macára ekkor is számíthatunk. Nem egy fogyókúrás csodaszer, hanem a teljesítmény fokozásában lehet a segítségünkre.

A maca antioxidánsokban is bővelkedik, és mint ilyen, nagyon hatásos az agyműködés egészségének fenntartására is. A maca fokozza a memóriát, illetve nagyban hozzájárul a koncentráció fokozásában is.

Azok, akik pajzsmirigybetegségben szenvednek, csak óvatosan fogyasszák a keresztesvirágú zöldségeket és a macát is, ugyanis a maca olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek hatással vannak ennek a szervnek a működésére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 243 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6390
  • e Hét: 15172
  • e Hónap: 46658
  • e Év: 251359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.