Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
Hormonális egyensúly megteremtése
  2022-01-31 22:39:32, hétfő
 
  Hormonális egyensúly megteremtése gyógynövényekkel :
majoránna,
fürtös poloskavész,
fekete köménymag

A hormonok olyan kémiai hírvivők, amelyek segítenek a sejteknek a szervezeten belüli kommunikáció fenntartásában. Szabályozzák a növekedést, a szaporodást, a testhőmérsékletet, az anyagcserét és a hangulatot. Hormonális egyensúlyhiány is kialakulhat, ami viszont sok galibát okozhat, hiszen hozzájárulhat akár a meddőség, az oxidatív stressz, az endokrin rendellenességek kialakulásához is. Egyes gyógynövényeket azonban használhatunk a hormonszint egyensúlyának fenntartására.

Az egyik ilyen remek hormon-kiegyensúlyozó gyógynövény a fekete köménymag, amely rendkívül gazdag antioxidánsokban. Ezek a magok védő és terápiás hatással bírnak policisztás ovárium szindróma (PCOS) esetén. De segítenek szabályozni az inzulin, a tesztoszteron, a luteinizáló hormon és a pajzsmirigyhormonok szintjét is. A gyógynövény ösztrogén aktivitást is mutat, azaz hasonlóan működik, mint az ösztrogén hormon a szervezetben. A fekete köménymagból készült kivonat egy jó alternatíva lehet a hormonpótló terápiának menopauza idején, amikor is a szervezet jellemzően kevesebb ösztrogént termel.

Az ashwagandha, vagy más néven indiai ginszeng, egy olyan adaptogén gyógynövény, amely mérsékli a stressz szintjét a szervezetben. Egy tanulmány arról számolt be, hogy a gyógynövény két hónapos folyamatos alkalmazása nagyon sok pozitív hatást hozott a vizsgálati alanyok életében, mivel csökkentette a stresszt, jobb alvást biztosított és normalizálta a szervezetben a kortizol, az inzluin, illetve a pajzsmirigyhormonok szintjét.

A fürtös poloskavész ösztrogénszerű hatással rendelkezik, támogatja a női reproduktív rendszer egészségét és csökkenti a menopauza kellemetlen tüneteit. Egy fitoösztrogénről van szó, amely a női ösztrogénreceptorokhoz kötődik, így kompenzálja, segíti a nőknek átvészelni a sok esetben nem is olyan kellemes menopauza időszakát.

A majoránnát mindenki ismeri. A gyógynövény biaoktaív vegyületekben gazdag, például nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és fenolos savakat, melyek a gyógyászati tulajdonságait adják ennek a gyógynövénynek. A majoránna is hatással van a kortizol, az ösztrogén és az inzulin szintjére, emellett a hormonális egyensúly javításában is a segítségünkre lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hogyan lehetnénk boldogabbak?
  2022-01-31 22:31:10, hétfő
 
  Hogyan lehetnénk boldogabbak? - interjú Dr Nagy Henriett klinikai szakszpichológussal

Mindenki boldog szeretne lenni, de legtöbbünk egész életében csak keresi, és csak pillanatokra éli meg. Vajon mi lehet az oka a boldogtalanságunknak? A bennünket körülvevő világ lehetetleníti el, hogy elégedetten és örömmel, boldogan éljünk vagy magunkban hordozzuk ennek a gátjait? Cikkünkben Dr Nagy Henriett, klinikai szakszpichológust, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának oktatóját faggattuk erről, aki két könyvet is írt a témában.

Mi magyarok legendásan pesszimisták vagyunk. Nemzetközi felmérésekből is az derül ki, hogy az életszínvonalunkhoz képest indokolatlanul boldogtalanok vagyunk. Ezt szakemberként hogyan látja, mivel indokolható mindez?

Nemcsak a magyarokra jellemző, hogy nehezebben tudunk örülni a hétköznapi örömöknek, hiszen ez egy általános emberi tulajdonság. Ez azért van így, mert a negatív érzések erőteljesebbek, elhúzódóbbak, és jellemzően intenzívebben éljük át őket. De ez nem véletlenül van így, ennek oka van! A negatív érzések, mint például a félelmek segítenek abban, hogy óvatosabbak legyünk, hiszen így nagyobb eséllyel menekülünk meg egy veszélyhelyzetben. A szomorúság, az átélt veszteségek, a lelki fájdalmak megtanítanak bennünket arra, hogy befelé forduljunk és jobban megismerjük magunkat. A düh vagy a harag segítségével pedig jobban ki tudunk állni magunkért, megküzdeni az igazunkért, az érdekeinkért.

A probléma akkor van a negatív érzésekkel, ha ezek tartóssá válnak és ha elhúzódóan velünk maradnak.

Ezek szerint az a kulcs, hogy mit kezdünk a negatív érzéseinkkel.

Igen, és fontos, hogy meg lehet tanulni a negatív eseményekre is jól reagálni, feldolgozni és helyesen értékelni, értelmezni a történéseket. És ezzel párhuzamosan a kedvező dolgokat, a jót még jobban, még mélyebben és intenzívebben átélni. Mindkét folyamat sokat segíthet a stresszkezelésben, a szorongás oldásában, ami nagyon sok haszonnal járhat az életünkben.

A negatív érzéseink egyfajta sötétebb világlátást adhatnak nekünk, ami miatt lehangoltság, elégedetlenség hathatja át a lelkünket. Ez mennyire befolyásolhatja a sikereink megélését?

Valóban, az ünneprontó gondolkodásmódunk miatt gyorsabban elillannak a pozitív érzéseink, a boldog pillanatok. Ilyen lehet például, ha azt gondoljuk amikor kapunk valamit, ,,én ezt nem érdemlem meg", vagy ,,még nagyobb fizetésemelést is adhattak volna, többet érdemeltem volna", vagy ha valamilyen siker ér bennünket, ,,jobban is sikerülhetett volna", stb. Ezekkel és a hasonló gondolatainkkal megfékezzük a boldogságérzésünket, az elégedettség, az öröm, a sikerek átélését. Ezen tovább ronthat, ha aggódunk vagy félünk valamitől, hiszen ezek szinte felülírják a pozitív érzéseinket.

De a magyar kulturális örökségben is jelen van, hogy lefojtjuk a boldogságunkat, mintha veszélyt hordozna magában és nem merjük megélni.

Még a közmondásaink között is számos ezt fogalmazza meg.

Igen, több közmondásunk arra tanít bennünket, hogy óvatosan örüljünk, mert a túl nagy boldogságnak negatív következménye lehet. Például: ,,Jön még kutyára dér", vagy ,,Meg lesz ennek a böjtje", stb. De a fel nem dolgozott veszteségeknek, traumáknak is van egy olyan hozadéka, hogy nem tudjuk megfelelően átérezni, megélni a sikereinket, a boldogságot. Emögött leginkább a traumák nyomán kialakult alacsony önértékelés áll, ami miatt úgy érezheti valaki, hogy nem méltó a jóra, a boldogságra.

Hasonlóképpen a családi minták is befolyásolhatják a boldogság, az öröm megélésének képességét. Azokban a családokban ugyanis, ahol a problémák, a nehézségek, a korábbi rossz tapasztalatok, a félelmek vannak előtérben és általánosságban negatív a világlátás, ott nagyon zavaró, ha valaki optimista és mer boldog lenni.

Ez olyan, mintha félnénk a sikertől, a boldogságtól. Mi állhat emögött?

Az a hiedelem, félelem áll mögötte, hogy a nagy boldogság után nehézségek, problémák jöhetnek, ezért inkább nem is meri megélni az ember a sikert, a boldogságot, még csak nem is mer másoknak róla beszélni. Úgy vélik az ilyen emberek, ha a pozitív dolgok, események felett ilyen módon kontrollt gyakorolnak, akkor az esetleges negatív események, csapások felett is tudnak majd uralkodni, talán meg is előzhetik. Ez természetesen nem így működik.

Ez egy igazi csapdának tűnik, ami azért is szomorú, mert közben mindenki a boldogság megszerzésére törekszik.

Ahhoz, hogy boldogabbak lehessünk, fontos, hogy tetten érjük magunkban ezeket a boldogságtól való félelmeinket, hiedelmeinket. A Lehetnénk-e boldogabbak című könyvemben részletesen írtam arról, milyen hiedelmeink vannak mélyen bennünk, amelyekről legtöbbször nem is tudunk. Fontos, hogy megismerjük a bennünk zajló belső folyamatokat, a negatív gondolatainkat, érzelmeinket és ezekkel szemben tudatosan reagáljunk. Tudatosságra és tanulásra van szükségünk ahhoz, hogy boldogabbak legyünk!

Melyek lehetnek ezek a hiedelmek?

Leginkább az, hogy a boldogsághoz tökéletes körülményekre van szükség vagy ahhoz, hogy az álmaink megvalósuljanak, mások arra vágynak, hogy mindenki szeresse és elfogadja őket. A tapasztalat azonban azt mutatja, ha ilyen külső körülményekhez kötjük a boldogságunkat, csalódások fognak érni bennünket, mert lehetséges, hogy nem teljesülnek be. Ezek valójában tévutak.

Mitől függ igazából, hogy boldogok vagyunk? Belső vagy külső adottságokon múlik?

Kutatásokból kiderült, hogy az életkörülményeink csak 10-15%-ban befolyásolják valójában, hogy boldogok vagyunk-e vagy sem. Ebből is látszik, mennyire túlértékeljük a körülményeink szerepét. Számítanak természetesen, de nem meghatározóak.

Jóval nagyobb súllyal esik latba a genetika, hiszen 50%-ban ez határozza meg, hogy boldogok vagyunk-e.

A genetikánktól függ, hogy boldogok leszünk-e?

Ez alatt leginkább az érzelmi stabilitást értjük. Egy érzelmileg instabil alkatú ember többet szorong, aggódik, nagyobb a hajlama a depresszióra és a szorongásra. De azt is megfigyelték, hogy az extrovertált embereknek magasabb a boldogságszintjük, szemben az introvertáltakkal.

Szintén komoly befolyással bír a gyerekkor, hogy milyen szociális és családi körülmények között nő fel valaki. Ez meghatározhatja, hogy milyen lesz az illető önértékelése, mennyire lesz képes megbízni az emberekben, mennyire látja jónak a világot, az embereket, és általában véve optimista vagy pesszimista emberré válik-e.

A családi hátterünk egy adottság, de a kutatások azt mutatják, hogy 40%-ban mi magunk irányíthatjuk a boldogságunkat azzal, hogy tudatosan élünk, hogy mire fókuszálunk, hogy mit tartunk fontosnak az életben és milyen döntéseket hozunk.

Mit tehetünk azért, hogy kihasználjuk ezt a 40%-ot?

A könyvemben arról is részletesen írok, hogy mennyire fontos a tudatosság a pozitivitásunk fejlesztése, az önértékelésünk javítása a boldogsággal kapcsolatos félelmeink, hiedelmeink leszámolása szempontjából. A második, Boldogságnapló című könyvemben nagyon sok hasznos tanácsot és gyakorlatot mutatok be, melyek segíthetnek ebben a munkában. A korábbi kutatásokkal alátámasztott módszerek alapján összeállított útmutatások segíthetnek megtanulni a múltbeli pozitív események megélését, a jelentudatosság fokozását, az örömre és a jó dolgokra való fókuszálást, az optimista jövőlátást, hogy az életkörülményeinktől függetlenül több lehessen bennünk a pozitív érzés és ezeket merjük is megélni.

Ön klinikai szakszpichológusként is dolgozva, milyen tapasztalatokat szerzett arról, hogy mennyire tudunk változni felnőttkorban?

Sok pozitív példát láthattam arról, hogyan lehet valós változásokat elérni, hogyan erősödik a pozitív életszemlélet és válunk képessé egyre jobban arra, hogy boldogabbakká váljunk. De azt meg kell jegyezni, hogy ez a folyamat tudatosságot és sok gyakorlást igényel.

Az elmúlt közel 2 évben a covidjárvány nem könnyítette meg a boldogságra vágyók életét, sőt a naponta érkező hírek, a bennünket és a rokonainkat, ismerőseinket érintő megbetegedések, az esetleges anyagi bizonytalanság csak erősítheti a negatív életérzést. A hosszú ideje elhúzódó stressz, szorongás, kilátástalanság bizony rányomja a bélyegét a hangulatunkra. Milyen tanácsokat tudna adni, ami segíthet, ami felemelhet lelkileg?

Az, hogy nehéz, szélsőséges helyzetekben jól reagálunk-e vagy nem, attól is függ, hogy van-e mellettünk olyan ember, akire számíthatunk. Ki tudjuk-e beszélni a félelmeinket, a szorongásainkat olyan embernek, aki meghallgat bennünket és empátiával viszonyul hozzánk. Ha ez megvan és rendszeresen kibeszélhetjük a feszültségeinket, akkor meg tudjuk őrizni, illetve helyre tudjuk állítani a lelki egészségünket. Az aggódásainkat, a félelmeinket, illetve a bennünket ért negatív eseményeket ki kell beszélnünk magunkból, nem szabad elfojtani, bent tartani.

A hírek naponta negatív információkkal ostromolnak bennünket. Tájékozódni szükséges, de le is nyomhatnak bennünket. Mi a megoldást ebben a helyzetben?

A tájékozódás valóban szükséges, és a hírekből sajnos nagyon sok negatív információ is származik, viszont ezzel kapcsolatban is tudatosságra van szükség. Érdemes pozitívumokkal ellensúlyozni ezt a növekvő negatív közeget, ami körülvesz bennünket a járvány éveiben.

A pozitív pszichológia úgy tartja, hogy háromszor több pozitív érzésre van szükségünk egy negatívval szemben. Az, hogy a járványt hogyan éljük túl, ez meghatározó lehet. Ezért keressünk tudatosan apró örömöket, válasszunk hobbit magunknak, ami örömöt adhat, de egy finom étel, egy jó film vagy zene, egy jó beszélgetés mind nagyon sokat segíthet. Legyünk tudatosak ebben. Az apró, hétköznapi örömök pozitív élményeinek gyakorisága ellensúlyozhatja, semlegesítheti a járvány keltette félelmeket, szorongást, negatív jövőképet, a létbizonytalanság által felerősödő stresszt. Ebben sokat segíthet még, ha fizikailag aktívak maradunk és egészségesen táplálkozunk.

Köszönjük a beszélgetést!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Győzze le a kemoterápia legrosszabb mellékhatásait
  2022-01-31 22:24:16, hétfő
 
  Győzze le a kemoterápia legrosszabb mellékhatásait gyógygombákkal

Sajnos manapság a rákkal való megbetegedés esélye igen magas, főleg a nyugati világban - 3 emberből 1 esetében várható, hogy valamelyik ismert rákbetegségben szenvedni fog élete során. A környzet szennyezés, a tej- és hústermékek magas hormonszintje, a transzzsírok és cukor mennyisége az ételekben és a kozmetikumokban a vegyi anyagok folymatosan és könyörtelenül emelik a rákos megbetegedések előfordulását, de végül is, ez teljesen érthető is.

Sajnos sok ember szenved a kemoterápiától a kezelés során, és ez komolyan gyengíti az immunrendszert lévén valamennyi valójában sejtméregként definiálható. Szerencsére a természet ellensúlyozza a legrosszabb megpróbáltatásokat is. Az egyik kevésbé ismert módja a rák és kemoterápia negatív hatásaival szemben a gyógygombák használata.

Az egészséges étrend gazdag az alacsony feldolgozottságú és valódi tápanyagtartalmú ételekben, amik remek módjai megvédeni magunkat a rákkal szemben.

A gyógygombák az ehető gombák azon csoportja vagy azon gombák kivonata, amik különböző hihetetlenül hatásos összetevőket tartalmaznak, ezzel is tudományosan bizonyítva, hogy
1.) megelőznek bizonyos rákfajtákat,
2.) csökkentik a rákos tüneteket,
3.) jelentősen erősítik az immunrendszert,
4.) csökkentik a különböző rákkezelések negatív hatásait, beleértve a kemoterápiát is.

Hógomba (Tremella Fuciformis)
A kobalt 60 egy sugárterápia típus, amit már 60 éve használnak. Ez az egyik legprecízebb rádióterápia és a legelterjedtebb módszer az agydaganatok kezelésére. A hasznossága ellenére, mint hagyományos kezelési módszer, a kobalt 60 kemoterápia csökkenti a myeloid granulocita (egy fontos típusa a fehér vérsejtnek, ami a kemoterápia során sérül) szintjét a természetes szint 20%-ára. Azonban a hógomba napi fogyasztása képes megemelni a myeloid granulocita szintet a normál mennyiség 60%-ára.

Poliszacharid K (PSK)
A PSK egy poliszacharid, amit a lepketaplógombából nyernek ki - a legkutatottabb gyógygombából, ami Japánban rákos kezelést segítő összetevőként van levédve és tudományosan is bizonyított a rákellenes hatása mind laboratóriumi körülmények között, mind pedig az emberi testben. A Texasi Egyetem Rákközpontjának kutatói szerint a PSK egy ígéretes jelölt a kemoterápiás kezelésben. A tapasztalati vizsgálatok azt mutatják, hogy a kemoterápia alatt a lepketapló kivonatot használók immunválasza jobb. Japánban még a TB is támogatja!

Shiitake - Lentinan
A legtöbb ember ismeri a shiitake gombát (Lentinus Edodes), de kevésbé figyelnek oda a rákellenes tulajdonságaira.

A rák egyik velejárója, de különösen a kemoterápiáé, az immunrendszer nagymértékű megterhelődése.

A shiitakeban található poliszacharid összetevők jelentősen javítják az immunfunkciókat, segítve a kemoterápiát kapó betegek immunrendszerének erősítését. A tiszta kivonatukat ezeknek a poliszacharidoknak (ún. lentinan) a tumorellenes kezelésekben Japánban már 30 éve használják.

Más gyógygombák is jelentősen fejlesztik az immunfunkciókat, mint pl. a Reishi (Ganoderma Lucidum), ABM (Agaricus Blazei Murril), Chaga (Inonotus Obliquus) és Antrodia Camphorata.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hatékony megoldások a téli pikkelysömörre
  2022-01-30 22:30:48, vasárnap
 
  Télen sokan küzdenek bőrszárazsággal. Akiknek semmilyen bőrproblémájuk sincs, könnyen átvészelik a téli hónapokat egy-egy remek testápolóval, azonban azok, akik pikkelysömörben szenvednek, igencsak nagy kínokat élhetnek át és kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak meg, hiszen a télen jellemző bőrszárazság jelentősen fokozza a pikkelysömör tüneteit. Éppen ezért fontos, hogy mindig ügyeljünk a hidratációra. Ha nem iszunk eleget, akkor a bőrünk jelentősen sérülhet, kiszárad, amit a téli hideg levegő vagy a szoba száraz levegője csak tovább fokozhat.

Nagyon hasznos lehet a lakásban a párásító használata, mert ennek segítségével kevésbé lesz száraz a szoba levegője és ezzel a bőrünk állapota is sokat javulhat, azaz kevésbé lesz majd száraz.

A pikkelysömör kialakulásában a nem megfelelő ruházat is szerepet játszik. A legjobb választás nem más, mint a pamut ruházat, de az is kulcsfontosságú, hogy rétegesen öltözködjünk, így ha melegünk van, akkor le tudunk venni egy-egy réteget magunkról. Fontos, hogy ne izzadjunk bele a ruhánkba, hiszen ez tovább súlyosbíthatja a pikkelysömör tüneteit.

A pikkelysömörben szenvedő személyek gyakran panaszkodnak arra, hogy a stresszes időszakban - mint amilyen a téli karácsonyi időszak -, a betegségük újra fellángol. De nemcsak a stressz, hanem a zsíros, fűszeres ételek és az alkohol is fokozza a pikkelysömör tüneteit. Ellenben a meditáció és a relaxáció nagyon hasznos lehet a betegség tüneteinek csillapításában. A tüneteket fokozhatja még a motiválatlanság, az ingerlékenység és az energiahiány is.

Sok esetben a tisztítószerek, a kemény víz, a mosogatószerek és az illatos kozmetikai termékek miatt erősödnek fel a pikkelysömör tünetei. A legjobb megoldás, ha természetes alapanyagú, ökotermékekre váltunk, amelyek nem hatnak károsan sem az emberi egészségre, sem pedig a környezetre.

A testi és a lelki egészség fenntartása is lehetővé teszi, hogy tünetmentesek maradjunk. A mozgás csökkenti a stresszt és ez mérsékelheti, sőt akár meg is szüntetheti a pikkelysömör tüneteit.

A pikkelysömörös bőrt nem éppen jó dolog sokáig a forró vízben áztatni, ezért a gyors fürdés és a zuhanyozás sokkal előnyösebb lehet azok számára, akik ebben a betegségben szenvednek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A masszázsterápia pozitív hatásai
  2022-01-30 22:26:32, vasárnap
 
  A masszázsterápia pozitív hatásai : fokozza a véráramlást, csökkenti a fájdalmat

Bizonyára sokan megtapasztalták már, hogy egy-egy masszázst követően sokkal jobban érezték magukat - nemcsak testileg, hanem lelkileg is. Ha még fájt is itt-ott, a hangulata sokkal jobb lett. A masszázsnak ilyen remek hangulatszabályozó hatása is van.

A rendszeres masszázs még komoly betegségek esetén is nagyon hasznos lehet, hiszen jelentősen enyhíti a tüneteket. Ilyen betegség lehet a fibromyalgia, a rákos betegségek, az ízületi gyulladás, a szorongás, a depresszió, a fej- és a hátfájás.

A migrén izomfeszültséget generál a fejben és a nyakban, aminek hatására alakulhat ki az erős fejfájás, a masszázsterápia azonban segít az izomfeszültségen, hiszen ellazítja az izmokat, ennek köszönhetően pedig a fejfájás enyhül, majd el is múlhat.

Nem véletlen, hogy a wellness szállodákban van masszázsszolgáltatás, hiszen nagyon jó hatással van a mentális egészségre és a hangulat alakulására. Egyes hormonok megemelhetik a stressz szintjét, ami viszont idegessé és feszültté is tehet bennünket, a masszázs viszont mintegy harminc százalékkal csökkentheti a kortizol mennyiségét, ellenben megemeli a dopamin- és a szerotoninszintet. Ez a két hormon is szerepet játszik a jó hangulat megteremtésében és a szabályozásában.

A masszázs az idegrendszerre is pozitív hatást gyakorol. Ha sikerül megnyugtatni, csökken a pulzusszám és a vérnyomás, és ezzel máris enyhülnek a stressz okozta betegségek rizikófaktorai.

A masszázzsal kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy a rákos betegségben szenvedők számára is nagyon sok haszonnal jár. Csökkentheti ugyanis a fájdalmukat és minimalizálhatja a kezeléssel összefüggő szorongásszintet. A rendszeres masszázs elősegítheti a relaxációt és hangulatfokozóként is szolgálhat, valamint javul a vér áramlása az agy azon területein, amely a fájdalmat és a stresszt szabályozza.

Láthatjuk, hogy a masszázsnak megannyi előnye van. Ha stresszesek és feszültek vagyunk, mindenképpen próbáljuk ki a masszázs nyújtotta pozitív hatásokat, hiszen ennek segítségével a stressz szintje is csökkenhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A legjobb és legrosszabb a májunknak
  2022-01-29 22:10:30, szombat
 
 



Képtáramban nagyobb a kép : Link
 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
A szervezet méregtelenítése
  2022-01-29 22:07:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
Gyógynövények szerveinknek
  2022-01-29 22:06:18, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
Lúgosító leveles kel
  2022-01-29 22:04:55, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
A vitaminok fontossága
  2022-01-29 22:02:48, szombat
 
 



Képtáramban nagyobb a kép : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 1043
  • e Hónap: 14034
  • e Év: 189909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.