Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 373 
Gyulladáscsökkentő italok
  2022-10-31 18:43:13, hétfő
 
  Gyulladáscsökkentő italok zellerrel és kurkumával

A krónikus gyulladás nemcsak veszélyes, hanem az életkor előrehaladtával egyre inkább növekszik a kialakulásának esélye. Természetesen fiatalabb korban is éppúgy kialakulhat, hiszen gyulladást sok minden kelthet a szervezetben, például a tartós stressz, az inaktív életmód és a gyulladást keltő ételek.

Ahhoz, hogy csökkentsük a szervezetünkben kialakuló gyulladást, nagyon lényeges lépés, hogy változtassunk az életmódunkon, például fogyasszunk gyulladáscsökkentő ételeket, mozogjunk, tanuljunk meg stresszlevezető technikákat, aludjunk eleget, ne dohányozzunk, és csak mértékkel fogyasszunk alkoholt.

A gyulladáscsökkentő táplálékok gazdag forrásai az antioxidánsoknak is, ami azért lényeges, mivel az antioxidánsok már önmagukban is nagyon sokat tehetnek a gyulladás minimalizálásáért, hiszen csökkentik az oxidatív stresszt, ami szintén gyulladást aktivál a szervezetben. A gyulladáscsökkentő étrend részét képezik a gyümölcsök, a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák, a diófélék, a magvak, a halak, az egészséges olajok és nagyon sokféle gyógynövény.

Mivel rengetegféle táplálék lehet a segítségünkre a gyulladás csökkentésében, így nagyon változatosan is étkezhetünk. A bogyós gyümölcsök közül nagyon jó gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik a fekete áfonya, a zöld leveles zöldségek közül pedig a spenót vagy a kelkáposzta. Gyulladást csökkenthetünk még olyan gyümölcsökkel, mint a cseresznye, az avokádó vagy az ananász, illetve a diófélék és egyes gyógynövények is a segítségünkre lehetnek. Milyen gyógynövények lehetnek a támaszaink ebben a helyzetben? Például a kurkuma, a gyömbér, a rozmaring és a fahéj.

A gyulladáscsökkentő étrendünkből semmiképpen se felejtsük ki az egészséges olajokat (halolaj, olívaolaj, omega-3 zsírok) és a halakat (lazac, szardínia, tonhal) sem.

Gyulladáscsökkentő italokat mi magunk is készíthetünk. Az egyikhez nincs szükség másra, csak vízre, zellerre és citromlére. Turmixoljon le egy nagyobb zellert - a zellerlevelek is bele kerülhetnek - vízzel és friss citrommal.

A másik ital kurkumából készül, illetve citromléből, fahéjból és mézből és természetesen vízből. Adjon a vízhez tetszőleges mennyiséget minden hozzávalóból és kortyolgassa el a nap folyamán. Ezek az összetevők antioxidáns, lúgosító és nagyszerű gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyertyák az ablakban gif
  2022-10-31 18:26:13, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Vesekő ellen természetesen
  2022-10-31 18:17:37, hétfő
 
  Természetes megoldások vesekő ellen - citromlé, olívaolaj, bazsalikom, gránátalma

A vesének kiemelkedő szerepe van a testünk megfelelő működésében: közreműködik a méregtelenítési folyamatban, hiszen segíti a toxinok szervezetből történő kiürítését. A vese hajlamos a vesekőképződésre, amikor ásványok rakódnak le benne. A vesekövek azonban nemcsak fájdalmat okoznak, hanem blokkolják a vizelet megfelelő áramlását is. A vesekő legjobb gyógymódjai következnek.

Az egyik leghatékonyabb módszer vesekő ellen nem más, mint a citromlé és az olívaolaj kombinációja. Az olívaolaj és a citromlé is tele van értékes tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek aktívan hozzájárulnak a vese egészségéhez. Az egyik legfontosabb tápanyag a citromlében lévő C-vitamin, az olívaolaj pedig egészséges zsírsavakban gazdag.

Hogyan készítsük el a keveréket?
Fél csésze olívaolajat keverjünk egy citrom frissen facsart levével. Töltsünk meg egy poharat 2 dl vízzel és adjunk hozzá egy teáskanálnyi keveréket. Naponta 1-2 alkalommal fogyasszuk.

A gránátalma is nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat és olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek enyhítik a vesekő kellemetlen tüneteit. A friss gránátalmalevet fogyaszthatjuk a tünetek kezelésére. Hígítsuk vízzel, vagy adagoljuk turmixitalokhoz.

A bazsalikomtea rendszeres fogyasztása a jó veseműködést segíti elő. A bazsalikom fenntartja a szervezetben a folyadék, a húgysavszint és az ásványi anyagok egyensúlyát, illetve segít a vesekövek eltávolításában is. Hogyan fogyasszuk? Ihatjuk tea formájában, de más módon is a segítségünkre lehet. Vágjunk nagyon apróra bazsalikomleveleket és ezt keverjük el mézzel. Naponta 2-3 kanálnyit is elfogyaszthatunk ebből a keverékből.

A zsurló is rendkívül népszerű a vesekőtől szenvedők körében. Nagyon hatékony, ugyanis nemcsak a felesleges vizet, hanem a felesleges húgysavat is segít eltávolítani a szervezetből. A magas húgysavszint megnöveli a vesekő kialakulásának kockázatait. A zsurlót pozitív hatásainak kiaknázása érdekében teaként és kapszula formájában is fogyaszthatjuk.

Az almaecet tele van hasznos savakkal és ásványi anyagokkal, amelyek szerepet játszanak a vesekő eltávolításában. Rendszeres fogyasztása segít megelőzni a vesekő kialakulását. Ha reggelente iszunk vízben feloldott almacetet, azzal nemcsak ezt a gondot előzhetjük meg, hanem sokkal szebb lesz a bőrünk és sokkal jobb immunrendszeri egészségnek örvendhetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Erős csontok könnyedén, még idősebb korban is
  2022-10-31 18:12:14, hétfő
 
  A csontváznak számos alapvető funkciója van. A csontok rögzítési pontokat biztosítanak az izmok számára. Lehetővé teszik a mozgást, védő struktúrát képeznek a szervek és idegek körül. Ezen kívül kiemelkedő szerepük van az ásványi és pH-egyensúly megteremtésében és nagyon fontos tény az is, hogy a csontvelőben termelődnek a vörösvértestek és a fehérvérsejtek, utóbbiakat szoktuk immunsejteknek is nevezni.

A csontjaink nagyon dinamikusak, hiszen az életünk folyamán sokféle változáson mennek keresztül.

A csontsejtek felelősek a csontok kialakulásáért. Ahogy öregszünk, úgy a csontképződés folyamata is nagy átalakuláson megy keresztül és fokozatosan egyre kevesebb csonttömeggel rendelkezünk. Ez a folyamat a kalcium, a foszfor, a bór és más ásványi anyagok elvesztését eredményezi, ami könnyebbé, kevésbé sűrűvé és porózussá, törékennyé teszi csontjainkat. A csonttömeg fokozott csökkenése csontritkuláshoz vezethet. Ez a degeneratív csontbetegség fokozott törékenységet és törésveszélyt eredményez.

A csontritkulás a nőket veszélyezteti jobban, főleg a menopauza szakaszában, amikor megszűnik az ösztrogén védő hatása. A csontritkulást tápanyaghiány is okozhatja, például a D-vitamin, a kalcium és a magnézium hiánya. A gyakori csonttörésekért felelőssé tehető a mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás is, de egyes egészségügyi állapotok, betegségek is fokozzák a csontritkulás kialakulását, például a hormonális egyensúlytalanság, a gyomorbetegségek, a lisztérzékenység és a pajzsmirigy-túlműködés. Egyes gyógyszerek és a mozgásszegény életmód is oka lehet a csontritkulás kialakulásának.

Mit tehetünk?
Optimalizáljuk a D-vitamin-szintet és az omega-3 zsírsav szintjét. A D-vitamin elengedhetetlenül fontos a kalcium felszívódásához és a csontképződésben is aktívan részt vesz. A halolaj pedig támogatja a csontok egészségét és csökkenti a csontritkulás kialakulásának a kockázatait.

A kalcium önmagában fogyasztva magnéziumhiányt okozhat. Kalciumforrások: szezámmag, mandula, brokkoli, tofu. Az egészséges csontképződéshez nemcsak kalcium és magnézium szükséges, hanem mangán, cink, réz, szilícium-oxid és B-vitaminok. Sok B-vitamint tartalmaznak a hüvelyesek és a zöld leveles zöldségek.

A magas savtartalmú ételek sok kalciumot és más ásványi anyagot vonnak ki a csontokból, ezért ezeknek a bevitelét csökkentsük.

Melyek ezek az italok és táplálékok?
Például a kávé, az alkohol, a feldolgozott élelmiszerek, a cukor, a fehér kenyér.

A csontsűrűség optimalizálása például testmozgással, súlyok emelgetésével is megtörténhet. Ezzel egészséges csontokat érhetünk el és még az izomerőt is fejlesztjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Előzzük meg a szívrohamot
  2022-10-31 17:42:36, hétfő
 
  Előzzük meg a szívrohamot több répa, édesburgonya és paradicsom fogyasztásával!



A répában, édesburgonyában és a paradicsomban található likopin és a béta-karotin hiánya nagyban növeli a szívroham általi halálozás kockázatát, derül ki egy finn kutatásból, melynek eredményeit a European Journal of Public Health publikálta.

A kutatásban 1031, 45-65 éves férfi vett részt. A kutatók a résztvevők likopin, alfa- és béta-karotin, retinol és alfa-tokoferol szintjét vizsgálták és követték nyomon több évig. Az átlagosan 11,5 évnyi eltelt idő alatt az 1031 résztvevő közül 194-nek volt szívrohama, mégpedig azoknak, akiknek alacsonyabb volt a likopin- és béta-karotin koncentrációja a szervezetükben.

A paradicsom az egyik legjobb likopinforrás, ráadásul főzve vagy sütve likopintartalma megnő.

Annak érdekében, hogy elegendő mennyiséghez jussunk az efféle tápanyagokból, együnk több paradicsomot, répát és édesburgonyát!

A paradicsom az egyik legjobb likopinforrás. Meglepő módon azonban a főtt, vagy párolt paradicsom nagyobb mennyiségben tartalmaz likopint, mint a nyers paradicsom. Ez annak köszönhető, hogy a paradicsom elkészítése során a benne található likopin aktivizálódni tud, különösen, ha jó zsiradékkal együtt készítjük el, például olívaolajjal. Ekkor a likopin bioaktivitása megsokszorozódik!

A répa nagy arányban tartalmaz alfa- és béta-karotint. Több kutatás bebizonyította már, hogy a répafogyasztás jelentős pozitív hatással van a szív- és érrendszerre és segít megelőzni a szívrohamot.

A répa viszont a legjobb nyersen fogyasztva. Szeletelve, aprítva adhatjuk salátákhoz, vagy akár pürésíthetjük, turmixolhatjuk is: almával és más gyümölcsökkel együtt finom turmixolt ital készíthető belőle.

Az édesburgonya az egyike azoknak a zöldségeknek, melyek bővelkednek tápanyagokban, mégis meglehetősen keveset fogyasztunk belőle. Mindez annak ellenére történik, hogy a gumós zöldség beszerzése relatíve nem is drága, ára általában a sárgarépáéhoz hasonló.

Az édesburgonya elkészítésekor először mindig hámozzuk meg, majd szeleteljük fel, ezután pedig olívaolaj hozzáadásával pároljuk, vagy süssük meg, hiszen a paradicsomhoz hasonlóan ekkor hasznosul a lehető legjobban a benne található béta-karotin. Főtt édesburgonyából pedig készíthetünk pürét egy kis vajjal és citromlével, mely a klasszikus burgonyapüré ideális alternatívája lehet.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Mivel és hogyan küzdjük le a szájszárazságot?
  2022-10-31 16:57:09, hétfő
 
  A szájüregünkben nyálmirigyek találhatók. Szájszárazság többek között akkor alakul ki, amikor a nyálmirigyek nem termelnek elegendő nyálat, de más okok is vezethetnek szájszárazsághoz. Általában a sokat idegeskedő és stresszelő emberek betegségéről, egészségügyi problémájáról van szó, merthogy a száj kiszáradása sok más gondot is vonhat maga után.

A szájszárazság sok-sok tünettel jár együtt. Ilyenkor nemcsak a szájüreg szárad ki, hanem a torok is, ami kiválhatja a torok fájdalmát és rekedtséget is okozhat. A szájszárazság együtt járhat rossz lehelettel is, illetve aki ezzel küzd, megtapasztalhatja, hogy még az ízérzékelése is jelentősen megváltozik.

A szájszárazság következtében az ajkak is szárazzá válnak, illetve kisebb sebek keletkeznek a szájzugban, továbbá a szájszárazság okozhat nyelési és rágási gondokat is.

Mi okozhat szájszárazságot?
Egyes gyógyszereknek is lehet ez a mellékhatása, de a mentális gondokkal küzdő, sokat szorongó, idegeskedő emberek gyakori problémája is szájszárazság.

Akkor is kialakulhat ez a panasz, ha a nyálmirigyeket támadja meg valamilyen betegség, de a cukorbetegség és a Sjögren-szindróma egyik tünete is lehet a száj kiszáradása. Ez utóbbi egy autoimmun betegség.

Nyálra, megfelelő nyáltermelésre mindenkinek szüksége van, hiszen csökkenti a szájüregben élő baktériumok számát, amelyek elszaporodva okozhatnak fogszuvasodást és ínygyulladást is.

A nyál a rágásban és a nyelésben is a segítségünkre van, illetve emésztőenzimek is találhatók benne, amelyek pedig a megfelelő és egészséges emésztést tudják biztosítani.

A szájszárazság hátterében komoly betegség is állhat. Amennyiben a vizsgálatok nem mutattak ki semmi rendelleneset, akkor nincs más dolgunk, mint az életvitelünkön változtatni egy keveset. Rágózzunk, mert ez serkenti a nyáltermelést. Igyunk rendszeresen vizet, csökkentsük a kávé és az alkoholfogyasztást, mivel ezek is csökkentik a szájban a nyál mennyiségét.

Ha száraz a lakásunk levegője, mindenképpen használjunk párásítót. Ha dohányzunk, hagyjuk abba, illetve tanuljunk meg az orrunkon keresztül lélegezni, mivel a szájon át történő légzés is oka lehet a szájszárazságnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Brokkoli: Tápanyag tények és egészségügyi előnyök
  2022-10-31 16:51:22, hétfő
 
 



A brokkoli (Brassica oleracea) egy a keresztesvirágúak családjába tartozó, a káposztával, a kelkáposztával, a karfiollal és a kelbimbóval rokonságban álló zöldségféle. Ezek a zöldségek jótékony egészségügyi hatásaikról ismertek. A brokkoli sok tápanyagot tartalmaz, többek között rostot, C-, és K-vitamint, vasat és káliumot. Emellett több fehérjével is büszkélkedhet, mint a legtöbb más zöldség. Ez a zöld színű zöldség nyersen és főzve is fogyasztható, de a legújabb kutatások szerint az enyhe párolás biztosítja a legtöbb egészségügyi előnyt. Ebből a cikkből megtudhat mindent, amit csak a brokkoliról tudni érdemes.

Tápanyag tények:
A nyers brokkoli közel 90%-ban vizet, 7%-ban szénhidrátot és 3%-ban fehérjét tartalmaz, de zsírt szinte egyáltalán nem.

A brokkoli nagyon alacsony kalóriatartalmú, 91 g mindössze 31 kalóriát tartalmaz.

A 91 g nyers brokkoli tápanyag adatai a következők:
Kalória: 31
Víz: 89%
Fehérje: 2,5 g
Szénhidrát: 6 g
Cukor: 1,5 g
Rost: 2,4 g
Zsír: 0,4 g

Szénhidrátok
A brokkoli szénhidráttartalma főként rostokból és cukorból áll. Cukrokból fruktózt, glükózt és szacharózt, kis mennyiségben pedig laktózt és maltózt is tartalmaz. Szénhidráttartalmának összértéke azonban nagyon alacsony, mindössze 3,5 g emészthető szénhidrátot tartalmaz 91 g brokkoli.

Rostok
A rostok fontos részét képezik az egészséges táplálkozásnak. Elősegíthetik a bélrendszer egészségét, segítséget nyújthatnak a különböző betegségek megelőzésében, valamint a fogyást is elősegíthetik. 91 g nyers brokkoli 2,3 g rostot biztosít, ami a napi érték körülbelül 5-10%-a.

Fehérjék
A fehérjék a szervezet építőkövei, amelyek a növekedéshez és a szervezet támogatásához egyaránt szükségesek. A brokkoli a legtöbb zöldséggel összehasonlítva viszonylag sok fehérjét tartalmaz, amely száraz tömegének 29%-át teszi ki. Magas víztartalma miatt azonban 91 g brokkoli mindössze 3 g fehérjét biztosít.

Vitaminok és ásványi anyagok
A brokkoli számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között:
C-vitamint. Egy antioxidánst, amely vitamin fontos az immunrendszer működéséhez és a bőr egészségéhez. 45 g nyers brokkoli a napi érték közel 70%-át biztosítja.
K1-vitamint. A brokkoli nagy mennyiségű K1-vitamint tartalmaz, amely fontos a véralvadáshoz és elősegítheti a csontok egészségét.
Folsavat (B9-vitamint). Ez különösen fontos a terhes nők számára, mivel a folsav szükséges a normális szövetnövekedéshez és sejtműködéshez.
Káliumot. Egy alapvető ásványianyagot, amely jótékonyan hat a vérnyomás szabályozására és a szívbetegségek megelőzésére.
Mangánt. Ez a nyomelem nagy mennyiségben megtalálható a teljes kiőrlésű gabonafélékben, a hüvelyesekben, a gyümölcsökben és a zöldségekben.
Vasat. Alapvető ásványianyagként, a vasnak számos fontos feladata van a szervezetben, például az oxigén szállítása a vörösvértestekben.

A brokkoli kisebb mennyiségben számos más vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Valójában szinte minden szükséges tápanyagból biztosít egy kicsit.

Egyéb növényi vegyületek
A brokkoli gazdag számos antioxidánsban és növényi vegyületben, amelyek hozzájárulnak az egészségre gyakorolt előnyeihez. Ezek közé tartozik:

Szulforafán. A brokkoliban található egyik legnagyobb mennyiségben előforduló és széles körben vizsgált növényi vegyület, a szulforafán védelmet nyújthat a rák különböző típusai ellen.
Indol-3-karbinol. Egy egyedülálló vegyület, amely a keresztesvirágú zöldségekben található, segíthet a rák elleni küzdelemben.
Karotinoidok. A brokkoli luteint, zeaxantint és béta-karotint tartalmaz, amelyek mind fokozottan hozzájárulhatnak a szem egészségéhez.
Kempferol. Ez a számos egészségügyi előnnyel rendelkező antioxidáns, amely védelmet nyújthat a szívbetegségek, a rák, a gyulladás és allergiák ellen.
Kvercetin. Ennek az antioxidánsnak számos előnye van, többek között csökkenti a magasvérnyomást.

A brokkoli egészségügyi előnyei
A keresztesvirágú zöldségek, mint a brokkoli, kéntartalmú vegyületeket tartalmaznak és ezek felelősek a gyakran csípős ízükért. Ezek a bioaktív vegyületek számos egészségügyi előnnyel járhatnak.

Rákmegelőzés
A rákot az abnormális sejtek gyors növekedése jellemzi, és gyakran kapcsolódik az oxidatív stresszhez. A brokkoli tele van olyan vegyületekkel, amelyek feltehetően védelmet nyújtanak a rák ellen.

Több tanulmány szerint a keresztesvirágú zöldségek fogyasztása, köztük a brokkolié számos rákos megbetegedés, ideértve a tüdő-, vastagbél-, mell-, prosztata-, hasnyálmirigy- és gyomorrák kockázatának csökkenéséhez köthető.

A növényi vegyületek egy egyedülálló családja, az izotiocianátok különböztetik meg a keresztesvirágú zöldségeket más zöldségektől. A tanulmányok szerint az izotiocianátok hatással vannak a májenzimekre, csökkentik az oxidatív stresszt, mérséklik a gyulladást, stimulálják az immunrendszert, és küzdenek a rák kialakulása és növekedése ellen.

A brokkoliban található fő izotiocianát, a szulforafán az oxidatív stressz csökkentésével molekuláris szinten hat a rák kialakulása ellen. A szulforafán 20-szor vagy akár 100-szor nagyobb mennyiségben is előfordulhat a fiatal brokkolicsírákban, mint a kifejlett zöldség fej részében.

Bár brokkoli étrendkiegészítők is kaphatók, ezek nem biztos, hogy azonos mennyiségű izotiocianátot tartalmaznak, és így nem biztos, hogy ugyanolyan egészségügyi előnyökkel rendelkeznek, mint amihez egy egész fej friss brokkoli elfogyasztása esetén hozzájutnánk.

Alacsonyabb koleszterinszint
A koleszterinnek számos fontos funkciója van a szervezetben. Például kulcsszerepet játszik az epesavak képződésében, amelyek segítenek a zsír emésztésében. Az epesavak a májban képződnek, az epehólyagban tárolódnak, és az emésztőrendszerbe ürülnek, amikor zsírt fogyasztunk. Ezt követően az epesavak felszívódnak a véráramba, és újra felhasználásra kerülnek.

A brokkoliban lévő anyagok kötődnek az epesavakhoz a bélben, növelve azok kiválasztását és megakadályozva az újbóli felhasználásukat. Ez a koleszterinből új epesavak egyesülését eredményezi, csökkentve ezzel a szervezetben a szintjüket. Ez a hatás összefüggésbe hozható a szívbetegségek és a rák kockázatának csökkenésével. Egy tanulmány szerint a párolt brokkoli különösen hasznos a koleszterinszint csökkentésében.

A szemek egészsége
A látásromlás az öregedés gyakori következménye. A brokkoliban található két fő karotinoid, a lutein és a zeaxantin összefüggésbe hozható az időskori szembetegségek csökkent kockázatával.

Az A-vitamin hiánya farkasvakságot okozhat, amely az A-vitamin szintjének javításával visszafordítható. A brokkoli béta-karotint tartalmaz, amelyet a szervezetünk A-vitaminná alakít át. Ez a zöldség így javíthatja a látást azoknál, akiknek alacsony az A-vitamin-bevitele.

Lehetséges hátrányok
A brokkoli általában a szervezetünk által jól tolerálható és ritka, hogy valaki allergiás lenne rá. Néhány szempontot azonban érdemes megemlíteni.

Pajzsmirigyproblémák
A brokkoli golyvaképzőnek számít, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségben károsíthatja a pajzsmirigyet az arra érzékeny egyéneknél.

Amennyiben ezt a zöldséget magas hőfokon főzzük, csökkenthetjük ezt a hatását.

Vérhígítók
Azok, akik vérhígítót szednek jobban teszik, ha konzultálnak egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt növelnék a brokkolifogyasztásukat, mivel a brokkoli magas K1-vitamin-tartalma kölcsönhatásba léphet ezen készítményekkel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Magyarországon.....
  2022-10-31 14:46:53, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Kereszténység
  2022-10-31 14:44:50, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Nem kérek a halloweenből én sem !
  2022-10-31 14:44:10, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 373 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 373 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 1501
  • e Hónap: 14492
  • e Év: 190367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.