Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
sortűz
  2022-10-28 06:35:08, péntek
 
  Kedden Jászberény - kórházi kontrollra vittem a sógornőmet. Aztán idehaza próbálok a kerttel kezdeni valamit. És gyógyítom magamat. Tegnap szedték ki az ínyemből a varratokat, ma megint fogászat.
Volt néhány órám is, 26-án mindkét osztályban elmondtam, hogy mi történt a városban 1956. október 26-án. Hogy miért gyásznap ez a nap.
Pista beszédébe is belesegítettem, szerintem nem vallottunk szégyent.
Én tegnap reggel mentem ki a gyásztérre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljegyzés... - Napló
  2022-10-22 20:08:56, szombat
 
  A megjelent könyvemet nézegetem. Mennyire más így olvasni, mint a neten! Van illata a könyvnek, van tapintása.
Szakály Sanyiék vannak nálunk, tegnap kiruccantunk Parndorfba, ahol egy melltartóbolt előtt üldögéltünk vagy fél órát. Ahogy vénülök, egyre jobban megadom magamat az ilyen dolgoknak.
Aztán este a hegyesi Flamingóban "kosztoltunk". És ma Pozsony belvárosa. Gyönyörű, még így szemerkélő esőben is. Megnéztük a koronázó templomot. Szinte süt a múlt eltörlésének vágya mindenütt, angol és szlovák feliratok. Magyar sehol, egy magyar emlékekkel teli városban. Ez az igaz sötét és brutális nacionalizmus. Pedig a tények tények maradnak, s az időben sem semmisülnek meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Javulok
  2022-10-17 19:46:18, hétfő
 
  Még nem hibátlan a mosolyom, de már sokkal jobban vagyok. Az evés a legnagyobb gond, ezt főzéssel pótolom. Holnap Marciék jönnek, a kertet csomagoljuk be lassan. Nem tudom mi legyen a rengeteg szőlővel, almával.
Pénteken Szakály Sanyiék jönnek, elmegyünk Parndorfba, szombaton Jenő Pozsonyba kalauzol bennünket. Örülök nekik, elterelik a gondokról a figyelmet.
A Naplót kezdem "szellőztetni", szerintem nagyon jó, hogy megjelent. Mint amikor kinyitok egy ablakot, hogy tiszta levegő áramoljon be.
Pistának adok belőle, hisz ő szerepel benne legtöbbször. Egészen jó, emberi oldalát láttatom benne, s ebben az a szép, hogy nem utólag, hanem a vérzivataros időkben készülte ezen jegyzetek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szünet
  2022-10-16 10:54:02, vasárnap
 
  Most gyógyulok. Kemény volt a fogászat, de már a daganatok is javulnak, s kezdem a varrást érezni. Szerencsére az éjjel elmegy. De szedem a gyógyszert. Még keveset fogytam, de nem baj, nem a fogyásért van. (Sem a szépségért.) Közben megjelent a Napló, nagyon vaskos, szép könyv lett. Pihengetek.
Tegnap volt itt Csabus, jó volt vele egy kicsit dolgozni, főként beszélgetni. Egészen mások ezek a gyerekek, mint mi voltunk. Nem rosszabbak, mások. A világ is más körülöttük, erre nyugodtan lehet mondani, hogy rosszabb. Örülök, hogy ragaszkodik hozzánk, segítjük is amennyire tudjuk.
Most várom lányomékat vissza Zsombolyáról, esküvőn voltak Tibiék familiájánál.
Zsombolya Temesvárhoz van közel. Szerbiához csatolták a darabolós gyilkosok, aztán a két tolvaj területet cserélt. Én is elcserélném Párizst Kabulra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ettől a naptól féltem
  2022-10-13 18:44:13, csütörtök
 
  Ma tanítottam, majd a biztosítótársaságokkal viaskodtam, elrontották Mama kötelezőjét, de gördülékeny ügyintézést nem tapasztaltam. Folytatás következik. Aztán tanítás, majd eljött a pillanat: fogászat. Háromnegyed órán át műtötték az alsó állkapcsomat, leoperálták a 27 éves fogsort, húztak, varrtak, kaptam vagy hat oltást. Most szenvedek. Igaz, közben is jajgattam, belül.
Két - három napra nem terveztem nagy munkát. Szedegetem be a fájdalomcsillapítót és az antibiotikumot. Aztán úgy három hét múlva vissza.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Másnap
  2022-10-12 18:46:45, szerda
 
  Szombaton egész nap séta Baján. Szép belváros. De csak az. Templomok, szobrok, amit Éva betervezett. Aztán ebéd egy jó kis szabad helyen. Délután a Gemenci erdő, kisvasút. Majd vacsora. Másnap Kalocsa, ahol érsek úr vendégeként megcsodálhattuk a könyvtárat, az ásatásokat.
Sanyiékkal jó kirándulni, valóban egy húron pendülünk.
Aztán visszazökkentünk a mindennapi ügyek közé. Tegnap Pesten voltam, minisztérium, fodrászat stb.
Ma tanítás. Holnap fogászat. Szörnyű lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baja és Kalocsa
  2022-10-10 09:46:25, hétfő
 
  Csak lassan. Pénteken délelőtt beültünk a kocsiba, és elmentünk Szakály Sanyiékhoz. ott átszálltunk ebéd után, s Bajára tepert Sanyi, ahol este előadása volt a városi könyvtárban. Nagyon jó volt, bár meg volt fázva. A könyvtár gyönyörű, a zsinagóga épületét
foglalta el, s szépen lakta be. Csak álmélkodtunk.
Aztán vacsora, és a Duna Hotel. .... Folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem erre a fogyókúrára gondoltam
  2022-10-07 08:11:12, péntek
 
  Tegnap fogászaton voltam, két éve a felső fogsor teljes renoválása volt soron, most az alsót nézettem át. Nem fájt semmi, de gondoltam, az akkori sokkot kiheverve, egy újabb szenvedést el bírnék viselni. Panorámaröngen, és konzultáció. Jövő csütörtöktől egy darabig az evés felfüggesztve, a régi fogsort leoperálják, húznak, csontfeltöltés, varrás, és lassú gyógyulás, mielőtt az újabb beavatkozás jön. Szép leszek, alul két hétig nem lesz fogam. Legfeljebb nem nézek a tükörbe. Azt mondták, eleinte beszélni sem lesz jó. Szép kis magyartanítás lesz. Hogy nem eszek egy darabig hagymás rostélyost, az biztos.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viharos hétfő
  2022-10-04 06:36:26, kedd
 
  Volt napsütés, szél, eső. Csabussal kicsit dolgoztunk volna kint is, de csak egy rönk kivágására futotta. A barackfa szinte soha nem termett, így majd újat ültetek helyette.
Hortobágyit kért a gyermek, megcsináltunk. Sokat beszélgettünk, hiszen szeretem tudni, hogy hogyan gondolkodik. Főként a jövőről. Mennyire más világ ez, mint a miénk volt anno.
Este Jenő és Erzsike jött Szencről. Hoztak írásokat a szél-járásba,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viharos hétfő
  2022-10-04 06:36:09, kedd
 
  Volt napsütés, szél, eső. Csabussal kicsit dolgoztunk volna kint is, de csak egy rönk kivágására futotta. A barackfa szinte soha nem termett, , így majd újat ültetek helyette.
Hortobágyit kért a gyermek, megcsináltunk. Sokat beszélgettünk, hiszen szeretem tudni, hogy hogyan gondolkodik. Főként a jövőről. Mennyire más világ ez, mint a mién volt anno.
Este Jenő és Erzsike jött Szencről. Hoztak írásokat a szél-járásba,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 148 db bejegyzés
Összes: 3564 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1004
  • e Hét: 2605
  • e Hónap: 12568
  • e Év: 57541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.