Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A Biblia középpontja...
  2022-10-01 22:53:48, szombat
 
  A Biblia középpontja, lényege maga Krisztus

Az Ószövetség beszámol egy nép életéről.

Az Újszövetség beszámol EGY EMBER életéről.

Isten azért alapította ezt a népet, és viselt gondot róluk, hogy ezt az embert be tudja hozni a világba.

Isten emberré lett azért, hogy az emberiségnek egy konkrét, kézzelfogható és valós elképzelést tudjon adni arról, hogy amikor Istenre gondolunk, milyen személyt is kell elképzelnünk. Isten olyan, mint Jézus. Jézus nem más, mint emberi formában megtestesülő Isten.

Jézusnak itt, a földön történő megjelenése az emberi történelem központi eseménye. Ezt az Ószövetség készítette elő, és az Újszövetség írja le, hogyan, és miként történt.

Emberként Jézus a legkülönösebben legszebb életet élte. Ő volt a legkedvesebb, leggyengédebb, legfinomabb lelkű, a legtürelmesebb, a leginkább együtt érző ember, aki csak valaha is élt a földön. Szerette az embereket. Gyűlölte látni, amikor az emberek bajokban sínylődtek. Szeretett megbocsátani. Szeretett segíteni. Lenyűgöző csodákat vitt végbe, csak hogy meg tudja etetni az éhezőket. Miközben az emberek szenvedéseit enyhítette, sokszor még arról is elfelejtkezett, hogy élelmet vegyen magához. Megviselt, fájdalomtól sújtott, és fájó szívű emberek sokasága jött Hozzá, és talált Nála gyógyulást és megkönnyebbülést. Egyedül Jézusról mondják azt, hogy ha az Ő kedvességének és szeretetének minden tettét megírnák, maga a világ sem tudná befogadni a könyveket, olyan sok lenne. Ilyen ember volt Jézus. Ilyen személy Isten.

Azután Jézus meghalt - méghozzá a kereszten -, hogy elvegye a világ bűneit, s hogy így az emberek Megváltója és Szabadítója lehessen.

Majd feltámadt a halálból - igen, Ő most is él: Jézus nem csupán egy történelmi figura, hanem egy Élő Személy, és ez az emberi történelem legfontosabb ténye, és korunkban is a legfontosabb életerő-forrás.

Az egész Biblia Jézus Krisztusnak e gyönyörű története köré épül, és az Ő azon csodálatos ígérete köré szövődik, hogy Ő örök életet ad mindazoknak, akik Őt elfogadják. Az egész Biblia azért íródott, hogy az emberek elhiggyék, megértsék, megismerjék, szeressék és kövessék - KRISZTUST.

Krisztus a Biblia és az emberi történelem középpontja és lényege - és Ő a mi életünk középpontja és lényege is. A mi örökkévaló sorsunk az Ő kezében van. Mindannyiunk sorsát az fogja majd eldönteni, hogy Őt elfogadjuk vagy elutasítjuk - ettől függ majd az, hogy örökkévaló dicsőségben vagy örök pusztulásban lesz-e majd részünk; hogy a Menny vagy a Pokol jut-e majd nekünk osztályrészül.

A legfontosabb döntés, amelyet a szívünkben meg kell hoznunk az, hogy egyszer s mindenkorra eldöntjük, hogyan állunk Krisztushoz. Minden más ugyanis ettől függ.

Csodálatos, dicsőséges dolog kereszténynek lenni, ez az emberiség legnagyobb kiváltsága. A legértelmesebb, és a legnagyobb megelégedettséget nyújtó élet az, ha úgy élünk, hogy Krisztust Megváltónkként, Urunkként és Mesterünkként fogadjuk el, és hogy őszintén és odaszántan követjük az Ő életútját, amelyet tanított. S ez lesz majd számunkra valóban a békesség; a nyugalom az összevissza csapongó értelmünknek; a megelégedettség a szívünknek; s a megbocsátás, boldogság, remény, élet; élet itt és most; bőséges élet - EGY OLYAN ÉLET, AMELY SOHA VÉGET NEM ÉR.

Hogyan lehet valaki annyira vak és eltompult, hogy e keresztény reménység nélkül megy át ezen az életen, és néz szembe a halállal? Krisztuson kívül mi más van, mi más lehet még, ami az életet e világon és az elkövetkezőn jóvá, megélni érdemessé tudja tenni? Mindannyiunknak meg kell halnunk, miért próbáljuk hát ezt nevetve elhessegetni magunktól? Krisztus személye olyan, hogy minden ember kitárt karokkal tudja Őt elfogadni, és élete legnagyobb kiváltságának tudja majd tartani, hogy viselheti a keresztény nevet.

Ha a dolgok mélyére tekintünk, láthatjuk, hogy az életben, a tudatunkban, a belső motívumaink legmélyén a legkedvesebb, leggyönyörűbb dolog az, hogy Krisztusért élhetünk. S bár az erőfeszítéseink sokszor annyira törékenyek, esendőek, mégis: végigküzdjük a mindennapjainkat, abban a reményben, hogy a dolgok végső lezárásánál lesz majd valamink, amit szerény, hálatelt szívvel, imádattal tudunk az Ő lábaihoz letenni, ajándékképpen.

H. Halley
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Bátorítás - egy kihalófélben lévő képesség?
  2022-10-01 22:49:28, szombat
 
  Bátorítás - egy kihalófélben lévő képesség?

MIKOR BÁTORÍTOTTÁL UTOLJÁRA VALAKIT?

Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy nagyon kevés keresztény szán extra időt és energiát arra, hogy másokat bátorítson. De miért van ez így? Azért van-e talán, mert másoktól várjuk ezt, és nem ismerjük fel, hogy mi magunk is megtehetnénk az első lépést, és elkezdhetnénk bátorítani másokat? Kérdezd meg magadtól: ,,Mikor bátorítottál utoljára valakit hangosan, szavakkal kifejezve?" (És mikor volt, hogy téged bátorított valaki ily módon?) Minden bizonnyal ez nem elég sokszor történik meg. Mekkora változásokat tud az hozni, amikor valaki odaáll melléd, és azt mondja, hogy hisz benned, az elhívásodban, és hogy Istennek nagyon tetszik, amit teszel! A szádban, a szavaidban igenis van erő, amikor pozitív, bátorító szavakat mondasz valakinek!

Én már több mint 50 éve vagyok keresztény szolgálatban. Ez idő alatt nagyon sok olyan férfit és nőt láttam, akik nekiindultak, és az életükön lévő nagy isteni elhívással hatalmas dolgokat kezdtek el megtenni Jézusért. De egy idő után ,,eltűntek", és többé már nem hallottam róluk. S hogy mi történt velük? Elérte őket az elcsüggedés, a megfáradás, és emiatt elkezdtek az életükön lévő isteni elhívásban kételkedni. S az elbátortalanodásnak ebben az időszakában olyan döntéseket hoztak, amelyek ,,megrabolták" őket az Istentől kapott elhívásuktól. Bárcsak lettek volna akkor ott olyanok, akik fel tudták volna ismerni, mi is történik, és oda tudtak volna állni melléjük bátorító szavakkal! Akkor Istennek ezek az elhívott emberei ,,nem estek volna az útszélre", azaz vissza az átlagos, de igazi beteljesedést nyújtani nem tudó életmódba. S ezt pedig azért mondom, mert nincs annál csodálatosabb, mint tudni Isten elhívását és akaratát - és abban járni.

Bárcsak mindannyian tudatosan, jobban odafigyelnénk arra, hogy mennyire fontos a bátorítás szolgálata! Igen, mások szeretetteljes módon való erősítése egy igen fontos, alapvető szolgálat - sokkal fontosabb, mint ahogy azt mi gondolnánk! Ahogy a világ folyamatosan, kitartóan elutasítja a feltámadt Krisztus Jézust, és csak süllyed egyre jobban lefelé a maga útján, a keresztényeknek mindenhol egyre több bátorításra van szükségük, hogy ,,erősen meg tudjanak állni a hitben", és hogy ne kerüljenek felesleges kerülőutakra a világ, a test (testi természet) és a gonosz előidézte kívánságok miatt (1Ján. 2:15-17). Muszáj, hogy felismerd: egy háborúban vagyunk, és körülöttünk dúl a csata! Ezt pedig azt jelenti, hogy a bátorítás szolgálata, mások támogatása talán most a legfontosabb. S szükséges, hogy ez hangosan, hallható módon történjen - sokkal többre van itt szükség, mint csupán csendben elmondott imákra! Kell, hogy te és én felismerjük azt, hogy milyen helyzetekben is vannak bizonyos emberek, és hogy oda tudjunk melléjük állni, bátorító, erősítő szavakkal. Hidd el: igenis meg tudjuk ezt tenni!

Hadd bátorítsalak most arra, hogy keress lehetőséget - több lehetőséget - arra, hogy ezekben a napokban másokat szavakkal erősíts. Nagyon nagy szükség van a tőled jövő bátorításokra is! Lehet, hogy ez valakinek élet-halál kérdés lesz! S meg fogsz rajta lepődni, hogy a bátorításod szavai milyen hatásokat fognak kiváltani másokban. Ne tartsd vissza hát, mert, ahogy másokat bátorítasz, te magad is fel fogsz bátorodni! Most még nem tudjuk, de lehet, hogy a bátorító szavainkon keresztül az emberek olyan isteni érintést fognak majd kapni, amely az egész további keresztény életüket fogja megváltoztatni, és örökre! Ne tartsd hát magadban ezeket!

Rodney Francis
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Spurgeon - Október 2
  2022-10-01 22:40:54, szombat
 
  "Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." 1Jn 4,19


Egyik kedves testvérem mondta el nekem nem régen a következő történetet a híres Robert Hall prédikátorról, aki kiváló beszédkészségével magával ragadta az embereket. Ez a hatalmas igehirdető éppen olyan egyszerű volt, mint amilyen nagy, és sohasem volt boldogabb, mint amikor szegény hívőkkel beszélhetett a keresztyén életben nyert tapasztalatairól.

Folyton lóháton utazott, és egyik napon a heves hóesés miatt egy kis faluban kellett maradnia. A "Fekete hattyúhoz" fogadó gazdája arra kérte a prédikátort, térjen be hozzá, és biztosította, hogy nagy örömöt szerez neki azzal, ha vendégfogadójában szállásolhatja el. Hall őszinte keresztyénnek ismerte, és elfogadta a meghívását. Miután megpihent kissé a tűznél, azt mondta neki a fogadós: "Ha nincs ellenére, ide hívom néhány szomszédomat, s megkérjük, tartson egy prédikációt a söntésben, mindnyájan örömmel meghallgatjuk." A gazdák aztán összegyűltek a fogadóban, és olyan csodálatos prédikációt hallottak, amit bizonyára soha nem felejtettek el.

Azonban, miután mindnyájan elmentek, súlyos depresszió támadta meg Hallt, és azt mondta a fogadósnak: "Nagyon levertnek érzem magam és kételyeim vannak kegyelmi állapotomat illetően is. Mondja meg, mit tart hiteles bizonyítéknak arra vonatkozóan, hogy valaki Isten gyermeke? - "Nos", válaszolta a fogadós, "ha valaki szereti Istent, az bizonyosan Isten gyermeke." - "Ha ezt mondja", mondta a hatalmas igehirdető", akkor minden rendben van velem.

Aztán elkezdett beszélni neki Ura szeretetéről és kegyelméről, dicsérte nagyságát és jóságát, majd ezt mondta a fogadósnak: "Köszönöm önnek, köszönöm barátom! Ha az Isten iránti szeretet az istengyermekiség jele, akkor tudom, hogy ez megvan bennem, mivel én senki mást nem tudok úgy szeretni, mint Istent.

Nos, ami ezt a nagy embert felvidámította, talán újra segíthet nektek is. Ha szeretitek Istent, ez biztos jele, hogy ő kegyelmébe fogadott és szeret titeket.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2958
  • e Hét: 11670
  • e Hónap: 23545
  • e Év: 211347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.