Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A leggyakoribb pszichikus képességek teljes listája
  2022-10-13 23:30:53, csütörtök
 
  A pszichikai képességek közül a legtöbb összefügg egymással.
Például az automatikus írás beleillik a tisztánlátásba; ez egy módja az átjövő üzenetek fogadásának és közlésének.

Még a médiumképesség is magában foglalja a tisztánlátást és a tisztánhallást. Az átfedések elég gyakoriak, amikor a pszichikai képességeket kezdjük vizsgálni...

A pszichikai képességek 8 típusa

Telepátia
Gondoltál már valaha egy barátodra vagy szerettedre, és aztán BING! üzenetet vagy hívást kapsz az illetőtől?
A telepatikus képességed figyelmeztetett arra, hogy a barátod fel akar hívni téged.
A telepátia gyakori az embereknél.

Az anyák (különösen) és az apák ösztönösen tudják, mikor van szükségük a gyermekeiknek rájuk; a barátok pontosan a megfelelő pillanatban kapnak késztetést arra, hogy elérjék őket.
Az emberek még fizikai érzéseket és érzelmeket is képesek telepatikus úton küldeni vagy fogadni.
A telepátia összekapcsolható a tisztánlátással és a tisztánlátással - a cikk későbbi részében mindkét témáról beszélni fogunk.

Egyesek még telepatikus álmokat is átélnek, amelyekben alvás közben interakcióba lépnek és információkat kapnak barátaiktól és szeretteiktől.
Amikor felébrednek, vagy hallanak az adott személytől aznap, vagy megtudják, hogy amiről álmodtak, az a valóságban is megtörtént.

Tisztánlátás
Ha tisztánlátó vagy, akkor egyszerűen tudsz dolgokat anélkül, hogy bármilyen okod lenne rá. Az információ csak úgy beugrik a fejedbe, amikor szükséged van rá.

Ezek az információk gyakran konkrét részleteket is tartalmaznak.
Lehet, hogy üzeneteket kapsz azokról az emberekről, akikkel kapcsolatba kerülsz, vagy akár olyan dolgokat is tudsz azokról, akikről nem akarsz tudni.
A tisztánlátás különböző módokon is megnyilvánul.
Például kaphatsz részleteket emberekről és eseményekről, ha egy hozzájuk tartozó tárgyat tartasz a kezedben (más néven pszichometria).

Automatikus írás
Néha elbambulsz írás közben, és a naplódban meglepően pontos üzeneteket találsz?
Lehet, hogy a szellemvezetőid vagy az őseid üzeneteit csatornázod, amikor írsz.

Az automatikus írás olyan, mintha a szellemeket csatornáznád az írásodon keresztül.
Vannak, akik szándékosan kapcsolódnak a Felsőbb Tudatosságukhoz, mielőtt leülnének írni.
Mások csak úgy átváltanak a tudatos írásról az automatikus írásra, anélkül, hogy észrevennék.
Tipp: Ha szeretnéd erősíteni ezt a látnoki képességet, állítsd magad elé azt a szándékot, hogy írás közben kapcsolatba lépsz a szellemvezetőiddel.

Akár egy imát vagy éneket is kitalálhatsz, hogy elindulj.
Vedd elő a naplódat, állíts be egy időzítőt 10-15 percre, és kezdj el írni, ami csak eszedbe jut. Próbáld meg nem irányítani, hogy mi jön feléd.

Csak engedd meg magadnak, hogy írj.
Feltétlenül írj dátumot az automatikus írási munkamenet lapjaira, hogy visszanézhess, és feljegyezhesd az írásodban bekövetkezett "találatokat".

Medialitás vagy csatornázás
Az automatikus íráshoz hasonlóan a médiumok által felvett üzenetek is érkezhetnek különböző entitásoktól, szellemvezetőktől, angyaloktól. A médiumok még az elhunyt barátoktól és szeretteiktől származó üzeneteket is átadhatják.

A médiumoknak éles határokat kell felállítaniuk a szellemvilággal; ellenkező esetben a szellemek a nap és az éjszaka minden szakában megpróbálhatnak kapcsolatba lépni velük.
Ha ezt tapasztalod, egyszerűen tudasd a szellemekkel, akik kapcsolatba akarnak lépni veled, hogy csak délelőtt 10 és este 6 óra között fogadod az üzeneteket.

Legyél határozott a szabályok tekintetében, és győződj meg róla, hogy véded az energiád és az otthonod. Megkérheted az őrangyalodat, hogy legyen “kidobó", hogy a szellemek ne tartsanak ébren egész éjjel, vagy ne legyenek főnökösödők az üzenetek megosztásával kapcsolatban.

Tisztánhallás
A medialitás és a csatornázás tisztánhallásként is megnyilvánulhat.
Azok az emberek, akik üzeneteket kapnak más létezési síkokról, gyakran “hallják" a kapott üzeneteket.
Sokszor teljes hanghallucinációkat kapnak, vagy olyan ultrafinom hangokat hallanak, amelyeket mások egyszerűen nem tudnak tisztán érzékelni.

Sok parapszichológus hiperérzékeny eszközöket használ, hogy hangokat és hanginformációkat rögzítsen az általuk vizsgált helyszíneken.
A tisztánhalló emberek speciális felszerelés nélkül is képesek ténylegesen hallani vagy megérteni az üzeneteket.

A képesség egy másik kifejezésmódja az, hogy tényleges beszélgetésrészleteket hallasz - a tévében vagy a való életben - vagy meghallasz egy dalt, amely egy olyan kérdést válaszol meg, amin éppen gondolkodsz.
Ez a látnoki képesség valószínűleg sokkal gyakoribb, mint azt az emberek gondolnák.

Távolba látás
A távolbalátás a tisztánlátással áll kapcsolatban. Amikor valaki használja a távlati látás képességét, olyan képeket és környezetet láthat, mintha valóban az adott helyszínen lenne, hiába tartózkodik több ezer kilométerre tőle.
Ezt a látnoki képességet a kormányok világszerte intenzíven tanulmányozzák.

A kísérleti adatok meglátásától kezdve a diplomaták utáni kémkedésen át a katonai tervek megtekintéséig sok mindenre használható.
Képzeljük el, mi történhetne, ha az a személy, aki ráhangolódik egy távoli látásmódra, tisztán halló is lenne, és képes lenne a beszélgetések részleteit is "felvenni"!
Ha ilyen képességgel rendelkezel semmiképp se nyomozz más emberek után csak úgy, vagy ne használd arra, hogy az exeidet vagy riválisaidat ellenőrizd vele.

Prekogníció
Vannak esetek, amikor az emberek egyszerűen tudják, hogy valami történni fog, mielőtt az megtörténne. Ezt nevezik prekogníciónak.
Egyesek a prekogníciót a jósláshoz vagy a jövőbe való belátás képességéhez sorolják, és ahhoz, hogy meglássák, mi fog történni.

Ez a képesség látomásokban, álmokban, vagy akár egy kristálygömbbe, tealevelekbe vagy az égen lévő felhőkbe nézve is megnyilvánul.
Bár egyesek úgy vélik, hogy nem lehet a jövőbe látni, sok ember pontos információkat kap a jövőben bekövetkező dolgokról.
Ezt még mindig tesztelik a tudósok világszerte.

Tisztánérzés
A tisztánérzés is egy gyakori pszichikai képesség. Amikor meg tudod érezni mások érzelmeit, vagy érzed egy szoba energiáját, az a tisztánérzés működés közben.
Egyesek képesek nagyon érzelmileg terhelt terek vagy interakciók energiáját felvenni - még jóval azután is, hogy a helyzet "megoldódott".

Például néhány embert elborítanak az érzelmek, miután olyan helyeken járt, mint a koncentrációs táborok vagy a vágóhidak.
Még ha ezeket a tereket már nem is használják ugyanúgy, gyakran maradványenergia marad utánuk.

Az is gyakori, hogy az emberek érzik, hogy mások mit éreznek érzelmileg, pusztán az interakcióikat figyelve.
Ha például szemtanúja vagy annak, hogy egy régi baráti pár összefut egymással, miután már régóta nem látták egymást, akkor lehet, hogy képes vagy ténylegesen érezni az örömöt és az izgalmat, amit sugároznak, pusztán azáltal, hogy figyeled őket.

Végszó
Rengeteg más pszichikai képesség is létezik. Sok közülük meghökkentő, például valaki képes kivetíteni magát különböző helyszínekre, manifesztálni és irányítani olyan elemeket, mint a tűz, és még pszichikai sebészetet is végezhet.

Ebben a cikkben most a pszichikus képességek leggyakoribb típusait ismertettük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jelek, hogy mély lelki kapcsolatban vagy valakivel
  2022-10-13 23:24:17, csütörtök
 
 



A mély lélekkapcsolat azt jelenti, hogy te és az a személy, akivel osztozol rajta, ugyanabból a lélekcsaládból származtok, és ebben az inkarnációban előre meghatározott céllal találkozol vele.
Ez a cél mindig a spirituális növekedéssel kapcsolatos, mivel azok az emberek, akikkel közös lélekkapcsolatot tartasz fenn, mindig fontos szerepet fognak játszani az életedben.

Taníthatnak neked valami fontosat, például a szeretetre, a megbocsátásra és más mély spirituális leckékre, vagy néha egyszerűen csak a helyes irányba lökhetnek, amikor eltévedtél.
Mivel ezek a kapcsolatok döntő szerepet játszanak a spirituális fejlődésedben, leírom a 10 legfontosabb mély lélekkapcsolati jelet, hogy segítsek neked felismerni ezeket a kapcsolatokat, hogy időben észre vedd őket, így egy lehetőséget sem fogsz elszalasztani...

A mély lélekkapcsolat 10 jele:

1. Azonnal vonzódsz az illetőhöz
Az egyik mély lélekkapcsolati jel az, hogy amikor először találkozol az illetővel, azonnal úgy vonzódsz hozzá, mint egy mágneshez.
Akár érzelmileg és fizikailag vonzódsz hozzájuk, akár csak erős késztetést érzel arra, hogy a barátjuk legyél, az a személy, aki iránt mély lelki kapcsolódást érzel, mindig ilyen hatással lesz rád.

Lehet, hogy erős késztetést érzel arra, hogy beszélgess velük, hogy megismerd őket, vagy azt az érzést, hogy tetszik az energiájuk, még mielőtt megismernéd őket.

2. Deja-vu élményed van
Amikor találkozol valakivel, akivel közös a lélekkapcsolatod, deja-vu élményt fogsz tapasztalni, ami azt a megmagyarázhatatlan érzést jelenti, hogy már láttad őt korábban.
Lehet, hogy ennek először semmi értelme, mert még csak most találkoztál velük, de az intuíciód azt fogja mondani, hogy nem ez az első alkalom, amikor találkoztok.

Minden ismerősnek fog tűnni és tűnni rajtuk, az arcvonásaiktól kezdve a gesztusaikig, a viselkedésükig és a hangjukig.
Ez azért van, mert valószínűleg már találkoztál velük egy előző életedben, és bár akkoriban talán másképp néztek ki, vagy akár más volt a nemük, a lényegük ugyanaz, és te a valódi energiájukat érzékeled.

3. Úgy érzed, hogy mindent tudsz róluk
Még ha csak most találkoztál is az illetővel, úgy fogod érezni, mintha mindig is ismerted volna.
Nem feltétlenül fogsz tévedni, hiszen valóban ugyanabból a lélekcsaládból származol, és valószínűleg már sok inkarnációban találkoztatok.

Intuitív módon tudni fogod, hogy mit szeretnek, milyen emberként, vagy akár meg is fogod érezni, hogy mit készülnek tenni vagy mondani - mert már nagyon jól ismered őket.

4. Telepatikus kapcsolatotok van
Ha találkozol valakivel, akivel mélyen, lelki szinten kapcsolódsz, ösztönösen tudni és érezni fogod, hogy mit gondol vagy érez bizonyos helyzetekben.
Ez a telepátia még akkor is megtörténik, amikor nincsenek a közeledben.

Miközben a napi teendőiddel foglalkozol, spontán gondolhatsz rájuk, és egyszerűen telepatikus kisugárzást kapsz tőlük, tudva, hogy vannak és mit csinálnak.
Azt is megérezheted, ha éppen hívni fognak, sms-t küldenek neked, vagy ha összefutsz velük.
Ez azért van, mert az energetikai kapcsolat köztetek olyan erős, hogy kilométerekről is érezni tudjátok egymást.

5. A kapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet
Ha mély lélekkapcsolatban állsz egy emberrel, a kapcsolat már az elejétől a kölcsönös tiszteleten fog alapulni, mert mivel ugyanannak a lélekcsaládnak a tagjai vagytok, nehéz lesz számotokra, hogy tiszteletlenek legyetek vagy megbántsátok egymást.

Ha valakit bántasz a lélekcsaládodból, az olyan érzés, mintha magadat bántanád, és valójában néha sokkal fájdalmasabb lehet, mintha magadat bántanád.
Ezek a kapcsolatok erőfeszítés nélkül a szereteten és a tiszteleten alapulnak, a legmélyebb szinten.

6. A velük való találkozás a sors akarata volt
Akkor tudod, hogy egy ember olyasvalaki, akivel mély lélekkapcsolatot élsz meg, ha úgy tűnik, hogy a sors “megrendezte", ahogyan találkoztatok.

Nem kell, hogy valami szokatlan legyen, de ha megnézed, hogyan találkoztatok, láthatod, hogy az univerzumnak rengeteg eseményt kellett összehangolnia, hogy ti ketten találkozzatok, mert ennek tényleg így kellett történnie.

Talán szinkronicitások történtek, vagy néhány esemény a semmiből jött, és a körülmények egyik napról a másikra megváltoztak.
Bármi is legyen az, a lélektársaddal való találkozásod a csillagokba volt írva.

7. Érzelmileg biztonságban érzed magad körülöttük
Bármi történjen is, tudod, hogy ez a személy mindig fedez téged, és bármit megbeszélhetsz vele, mert elfogadást és megértést kapsz.
Nem félsz megosztani vele a legmélyebb félelmeidet és titkaidat, vagy elmondani neki a múltban elkövetett hibáidat.

Bármit is mondasz nekik, mindig melegséggel, támogatással és feltétel nélküli elfogadással fogadnak.
Nem csoda, hogy csodásan érzed magad a közelükben!

8. Hasonló élettörténetek vannak
Amikor megosztod az élettörténetedet a lélekkapcsolati partnereddel, rájössz, mennyi közös van bennetek.
Lehet, hogy már egy bizonyos korban találkoztatok, de amikor elkezdtek mesélni egymásnak a gyerekkorotokról és a kamaszkorotokról, rájöttök, hogy az élet nagyon hasonló élményeken keresztülvezetett benneteket.

9. Egymás támaszai vagytok
Bármi történjen is, tudod, hogy ez a személy melletted lesz, amikor a dolgok nehezebbre fordulnak, nem számít, mi történik.
Ugyanígy tudod, hogy bármi történjen is az ő életében, te mindent megtennél, hogy segíts neki.

Röviden szólva, hegyeket mozdítanátok meg egymásért, és az egymás iránti barátság, szeretet és tisztelet minden akadályon túllép.
+ 1. Könnyen megbocsátotok egymásnak

Egy lélekkapcsolatban is időnként lesznek súrlódások vagy félreértések.
De ellentétben más kapcsolatokkal, egy lélekkapcsolatban a megbocsátás elkerülhetetlen, mivel az egymás iránti szeretet nagyobb, mint bármilyen negatív energia, amit egy esetleges vita hozhat.

Egy lélekkapcsolatban megvan ez a belső tudat, hogy a másik személy hosszú időre veled van szánva.
Továbbá, mivel a lelketek szorosan összefonódik, megértitek az okát annak, hogy miért tesz bármit is, így lehetetlen hosszú ideig haragudni .
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
15 mély rumi idézet, ami reményt ad az életben
  2022-10-13 23:14:19, csütörtök
 
  15 mély Rumi idézet az életről

1. Tegnap okos voltam, ezért meg akartam változtatni a világot. Ma bölcs vagyok, ezért megváltoztatom magam.
2. Ez a te utad, és csakis a tiéd. Mások járhatják veled, de senki sem járhatja helyetted.
3. Bárhol is vagy, és bármit is teszel, légy szeretetben.
4. A szíved mindig ismeri a jó utat. Nem kell mást tenned, csak fuss abba az irányba.
5. Ha csak kúszni tudsz, kezdj el kúszni.

6. Amikor a lelkedből teszel dolgokat, érzed, hogy egy olyan folyó mozog benned, amely csordultig van örömmel.
7. Gyújtsd meg a motivációdat. Keresd azokat, akik lángra lobbantják a tüzedet.
8. Válaszolj minden hívásra, ami "lelkessé" teszi a lelkedet.
9. Lelkedben van egy életerő, keresd ezt az életet. Van egy drágakő a tested hegyében, keresd azt az aknát. Ha ezt keresed, ne kívülről nézz, nézz magadba, és keresd azt.
10. Miért maradsz a börtönben, amikor az ajtó oly szélesre tárul?

11. Ne törődj azokkal, amelyek félelmet és szomorúságot keltenek benned, ezek csak visszaminősítenek téged minden rossz felé.
12. Abban a pillanatban, amikor elfogadod a neked adott gondokat, az összes ajtó kinyílik.
13. Minden, ami tegnap volt, a tegnappal együtt eltűnt. Ma új dolgokat kell mondani.
14. Mindig van benned élet, keresd ezt az életet, keresd a titkos ékszert a tested hegyében.
15. Úgy döntök, hogy csendben szeretlek téged...Mert a csendben nem találok elutasítást.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
7 jel hogy karmikus adósságod van
  2022-10-13 23:10:54, csütörtök
 
  A karmikus adósság a viselkedésed vagy a megoldatlan ügyeid összességének hatása és következménye. Ezek a problémák áthozhatók akár egy korábbi, akár a jelenlegi életedből.

A karmikus adósság magasabb rendű célja, hogy tanuljunk és fejlődjünk azáltal, hogy együttérzőbb, szeretet teljesebb lényekké válunk az egység egyre mélyebb megtapasztalásával.
Ez egy univerzális törvény, amely biztosítja, hogy cselekedeteink hatását teljes mértékben megtapasztaljuk és tanuljunk belőle.

7 jel hogy megoldatlan karmikus adósságod van:

1. jel: Nehezen tudsz jelen lenni
Az egyik első jele annak, hogy karmikus adósságod van, az lehet, hogy kihívást jelent számodra, hogy teljes mértékben jelen legyél az életben. Küzdelmes lehet, hogy minden pillanatot jelenléttel élj meg.

Ez általános jelnek tűnhet, de azért köthető a karmikus adóssághoz, mert az adósság a múltból származik.
Ennek a múltbeli tapasztalatnak az energiájához vagy kötve mindaddig, amíg az adósságodat nem rendezed, a leckét meg nem tanulod.

2. jel: Energetikailag vagy fizikailag nehéznek érzed magad
A karmikus adósság energetikai lenyomata elraktározódhat az éteri testedben, ami hatással lehet a fizikai testedre.
Az adott karmikus leckédnek konkrétan fizikai kellemetlenséghez vagy küzdelemhez is köze lehet.

Ilyen módon a tartozás súlyként éreztetheti magát a szellemed vagy a fizikai tested számára. Ez lehet egy megmagyarázhatatlan érzés, de lehet az is, hogy teljességgel tudatában vagy annak a tapasztalatnak, ami nyomaszt téged.

3. jel: Visszatérő, nem kívánatos helyzeteket tapasztalsz
Amíg nem érezted át teljesen a karmikus adósságod hatását és nem integráltad a leckét, addig rengeteg kellemetlen helyzetet fogsz tapasztalni.
Ezek a helyzetek azért játszódnak le, hogy a tapasztalatokon keresztül fejlődhess.

Lehet, hogy addig ismételten, újra és újra átmész a leckén, amíg meg nem tapasztalod a múltban okozott káros cselekedeteddel egyenértékű kellemetlenséget, és meg nem érted a leckét, amit meg kell tanulnod.
Még az is lehetséges, hogy addig fogod végigjárni a helyzetet, amíg nem keresed és elfogadod a megbocsátást.

4. jel: Olyan helyzeteket élsz át, amelyek hasonló fájdalmas érzelmeket váltanak ki belőled
Ez a jel hasonló a fentihez, de sokkalta több köze van a karmikus adósság érzelmi aspektusához.
Az adósságodhoz kötődő érzelmek megtapasztalása egyfajta tanítás számodra a hibáid hatásáról.
A fájdalmas érzelmeken keresztül elmélyítjük együttérzésünket és empátiánkat, ami megakadályozza, hogy megismételjük a rosszat.
A negatív érzelmek megtapasztalása egy speciális módja annak, hogy visszafizessük a jelenlegi életünkben okozott károkat vagy az előző életekből származó megoldatlan karmát.

5. jel: Gyakran kényszerülsz önvizsgálatra
Amikor karmikus adósságot hordozol, olyan helyzetekkel és emberekkel találkozol, amelyek nem hagynak más választást, mint az önvizsgálatot.
Arra fognak késztetni, hogy vállalj felelősséget, nézz magadba, és fogadd el, hogy a múltbeli tetteid, gondolataid és szavaid hogyan vezettek a jelenlegi tapasztalataidhoz.
Ez mély önvizsgálatot fog jelenteni, egészen addig a pontig, ahol megérted, hogy mindennek, ami történik, oka van, függetlenül attól, hogy milyen kihívást jelent.

Az önvizsgálat lehetővé teszi számunkra, hogy elismerjük a többdimenziós és nem lineáris perspektívákat, amelyek segítenek megérteni, hogy még az olyan karmikus adósságok is, amelyek talán sok élettel ezelőttről származnak, felszínre törnek, hogy a legmagasabb jó érdekében rendeződjenek.

6. jel: Úgy tűnik, hogy az élet nem a te javadra alakul
A karma egy olyan univerzális törvény, amely végső soron segít nekünk a tudatosságunk kiterjesztésében.
Ez nem jelenti azt, hogy ez könnyű tapasztalat. Épp ellenkezőleg, néha úgy érezhetjük, hogy az élet mindig egy állandó küzdelem, bármennyire is próbálkozunk.
Az időnkénti túlterheltség érzése gyakori, mivel ezek azok az érzelmek, amelyeket érezned kell ahhoz, hogy rendezni tudd a karmikus adósságodat.
Mint minden mély gyógyulási és tanulási folyamat, ez is olyasmi, amihez türelemre van szükség.

7. jel: A megbocsátással küzdesz
Az egyik oka annak, hogy a karmikus adósság időben el tud húzódni, a megbocsátás hiánya. Ahhoz, hogy ezek az adósságok törlődjenek, a megbocsátás elengedhetetlen.
Ahhoz, hogy több fajta karmikus adósság is rendeződhessen, szükséges, hogy bocsánatot kérj a többi lénytől, akiknek ártottál, és bocsánatot kérj magadtól is.
A megbocsátás könnyebb, ha már valóban elfogadtad, magadba néztél és átalakultál.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Mit együnk, hogy az agyunk jól működjön?
  2022-10-13 22:53:48, csütörtök
 
  Amikor rászánjuk magunkat az egészséges életmódra, akkor a táplálkozásunkat is megreformáljuk. Az egészségesebb ételek ugyanis nemcsak a testünket alakítják át és segítenek megszabadulni a súlytöbblettől, hanem az agyunk működésére is hatással vannak.

Az agy a kommunikáció központja, ez a szervünk határozza meg, hogy mennyi ételt vegyünk magunkhoz. De mi van akkor, ha csak kevés ételt eszünk, de mégsem fogyunk, hanem inkább hízunk? Nos, az agyunk a kevesebb táplálékbevitelt úgy értelmezi, hogy egyfajta táplálékhiány alakult ki, így gyors üzemmódban elkezd zsírt raktározni. Lelassul a zsíranyagcsere és ahelyett, hogy olvadnának le rólunk a kilók, még súlygyarapodással is számolnunk kell. Amikor csak kevés ételt eszünk, akkor a testünk csak alkalmazkodik, így csak kevés kalóriát fog elégetni, ezért nem sikerül fogyni, hanem még gyarapodni is fognak a kilóink.

A testsúlyt voltaképpen két hormon szabályozza. Az egyik a ghrelin, amelyet éhséghormonnak is hívnak. Ez a hormon jelzi, ha éhesek vagyunk és ideje a táplálkozásnak. A másik hormon, a leptin, az úgynevezett ,,jóllakottság" hormon, amely jelzi a szervezetnek, ha eleget evett és ideje lenne abbahagyni a táplálkozást. Ezek a hormonok hatalmas szerepet játszanak az ideális testsúly fenntartásában.

Az agy egészségét jelentősen meghatározza az elfogyasztott táplálékok minősége. A vitaminok, az ásványi anyagok, az antioxidánsok táplálják az agyat, és még az oxidatív stressztől is védik azt. Azonban a nem jó minőségű ételek még negatívan is befolyásolhatják az agy működését.

A finomított cukor is nagyon károsan hat az agyra. Nemcsak az inzulinszintet befolyásolja, de gyulladást és oxidatív stresszt is okoz az agyban. A cukor olyan károsodott agyi funkcióhoz vezethet, mint depresszió vagy más hangulati zavar.

Mégis milyen táplálékok hatnak pozitívan az agy működésére?
A zöldségek, a gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonák, a halak, a tenger gyümölcsei, illetve a mérsékelt zsírtartalmú tej, tejtermékek és a húsételek.

A legjobb döntést akkor hozzuk, ha egész egyszerűen nem fogyasztunk cukrot és feldolgozott élelmiszereket, és előnyben részesítjük a probiotikumokat és az erjesztett táplálékokat, mert ha a bélrendszer jól működik, akkor az pozitívan hat az agyunk működésére is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A mák jótékony hatásai
  2022-10-13 22:50:18, csütörtök
 
  A muszlim és arab országok szabályozott mértékben drogokat és narkotikumokat használtak a VI. században. A mák számtalan európai országban nő, valamint Ausztráliában, Indiában és Törökországban is megtalálható. Azon kívül, hogy számos ételben hozzávalóként használják, a mák olyan olajat tartalmaz, amely tele van tápanyagokkal.

Az emberek gyakran fejezik ki az aggodalmukat amiatt, hogy a virágos növény, amelyből a mák származik, narkotikum hatású. Habár igaz, hogy a növény éretlen magjai olyan alkaloidákat tartalmaznak, mint a morfium, egy olyan fájdalomcsillapító, amely addiktív lehet, az érett magok, amelyeket az ételek elkészítéséhez használunk, csak kis nyomokban tartalmaznak ilyen anyagokat, és egyáltalán nem okoznak függőséget. Tartsa fejben viszont, hogy még ilyen kis mennyiségű alkaloid is mutathat fals pozitív tesztet egy drogtesztnél. Az alkaloidok maximum 2 napig maradnak a szervezetben, ezért ilyen esetben újabb és újabb teszteket kell csinálni.

Ha óvatosan megpirítja egy serpenyőben, akkor a mák ropogós lesz és teljesen elveszíti a diós ízét. A mákot több mint 3000 éve termesztik. A második században a nők termesztették ezt a virágos növényt a mákért, amit aztán a gyógyászatban használtak fel.
A mák egészségre gyakorolt jótékony hatása

1. A mák hatékonyan oltja a szomjat, csökkenti a lázat, a gyulladást, enyhíti a székrekedést és az alhas irritációját.

2. A mák az egyik fontos hozzávalója a hűsítő és nyugtató gyógyszereknek.

3. A mák olyan ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, mint a jód, mangán, cink, magnézium és réz.
4. A mák magjaiból kivont olaj hatékony a rákos daganatok kezelésében, mivel egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

5. A mákkal ízesíthető a kenyér, keksz, muffin, sütemény és más ételek is.

6. Az Ajurvédikus gyógyászatban a mákok néha megőrlik, majd tejjel elkeverve krémet készítenek belőle, amely bőrmegújító hidratálókrémként funkcionál.

7. A mák linolén savat tartalmaz, amellyel hatékonyan meggátolható a szív- és alhasi problémák kialakulása.

8. A mák egész nagy mennyiségű zsírsavat tartalmaz, amelyek a szervezet mentális állapotának fenntartásához szükségesek. Ezenkívül a mák gazdag omega-3 zsírsavakban.

9. A mákot narkotikumként is használják fájdalom esetén. Ezenkívül a légzési problémák, fertőző betegségek, hasmenés és alvászavar kezelésénél használják.

10. A mák viszonylag kevés mennyiségű alkaloidot tartalmaz, ezért számos idegprobléma kezelésénél használják.
A mák bőrre gyakorolt jótékony hatása

11. Ekcéma és gyulladás:

A mákkal hatékonyan kezelhető az ekcéma, mivel a máknak magas a linolén sav tartalma. A vízbe vagy tejbe áztatott mák citromlével összeturmixolva finom állagú krém lesz. Vigye fel ezt a krémet a bőrére, így kezelheti az égető érzést és a bőr viszketését. A keverék fájdalomcsillapító hatású is, mivel enyhíti a bőrgyulladás okozta fájdalmat.

12. Jó hidratáló:

A mákból készült krém jó hidratáló, mivel a bőr sima és puha lesz tőle.
Ehhez őrölje meg a mákot, és adjon hozzá egy kis tejet.
Ha száraz bőre van, hozzáadhat a keverékhez egy kis mézet is.
Készítsen belőle finom állagú krémet, majd vigye fel az arcára.
Hagyja fent 10 percig, majd mossa le.
Hetente egyszer ismételje, így bőre gyönyörű lesz.

13. Mákos bőrradír:

Az arcra való bőrradír elkészítéséhez keverjen össze 2 teáskanál mákot túróval.
Gyengéden, körkörös mozdulatokkal dörzsölje át vele a tiszta arcát és nyakát, 10 percig masszírozva a bőrét.
Ezután törölje le az arcát egy vattakoronggal, és mosson arcot.
Ezáltal a bőre tiszta és ragyogó lesz.

A mák hajra gyakorolt jótékony hatása

Az olyan hajproblémák, mint a korpásodás, hajhullás, elvékonyodó haj, töredezett hajvégek és a férfi kopaszodás gyakori probléma manapság. Ezeket a problémákat számtalan dolog okozhatja: nem csak a durva vegyszeres kezelések, de a szennyezésnek kitettség, a tápanyagok hiánya vagy egy elhúzódott betegség is. Jól ismert tény, hogy a megfelelő tápanyagok nem csak az egészséges szervezet számára fontosak, de az egészséges haj számára is. A mák nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, valamint olyan ásványi anyagokat, mint a kalcium, cink és magnézium, amelyek hozzájárulnak az egészséges haj fenntartásához.

14. Korpásodás:

A korpásodás olyan gyakori probléma, amelyet ha nem kezelnek, hajhulláshoz is vezethet.
Korpásodás esetén keverjen össze beáztatott mákot, sovány túrót és egy teáskanál fehérborsot, majd a keveréket vigye fel a fejbőrére.
Hagyja fent fél órán át, majd öblítse le.
Eme hajpakolás rendszeres használatával jelentősen visszaszorítható a korpásodás mértéke.

15. Serkenti a hajnövekedést:

A hajnövekedés serkentéséhez készítsen hajpakolást beáztatott mákból, friss kókusztejből és hagymából.
Vigye fel a fejbőrére, és hagyja fent körülbelül egy óráig.
Öblítse le egy enyhe samponnal.
Eme hajpakolás rendszeres használatával nagymértékben serkenthető a hajnövekedés.

A mák kiválasztása és tárolása:

Kiválasztás:
A mákból többféle típus is elérhető a boltokban, így a mák lehet egészen elefántcsont vagy bézs, halvány vagy sötétszürke, fekete vagy kékes színű, a kultúrnövény változatától függően. Az európai változat sötétszürke színű, az indiai elefántcsont, a török pedig dohánybarna színű. A mák kapható frissen van őrölten. Nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírokat, ezért könnyen oxidálódik és ráncossá válik. Mindig bizonyosodjon meg róla, hogy jó minőségű teljes szemű mákot vesz, méghozzá megbízható boltból, ami biztosítja, hogy az áruja friss.

A mákszemek legyenek apróak és fényesek.

Tárolás:
A mák legjobb tárolási módja, ha hűvös, száraz, sötét helyen tárolja egy légmentesen zárható tartóban. Így a mák akár 6 hónapig is friss marad, ha nincs kitéve nedvességnek.

Felhasználási tippek (Fogyasztás/elkészítés):
A mákot számos kultúrában használják, mivel gazdag, dióhoz hasonló ízt ad a recepteknek.
A felhasználás előtt a mákot a megfelelő módon tisztítsa meg, és távolítsa el a magok közül a köveket vagy egyéb szennyeződéseket.
A mákot áztassa meleg vízbe vagy tejbe 2 órára.
Ezután szűrje le, és hagyja megszáradni.
A beáztatott magok felhasználhatóak magukban vagy őrölten más fűszerekkel a szósz vagy a curry besűrítéséhez.

A mák íztelen, viszont felmelegítve dióhoz hasonló, fűszeres-édes íze van. Pirítva vagy sütve a mák egy édes illatú, míg teljes sütéskor speciális aromaolajak szabadulnak fel benne, így a mák ropogósabb lesz. Alább található néhány mákos recept.

1. A pirított mákkal gyakran ízesítik a kenyeret és a zsömlét, a szószokat, töltelékeket, valamint zöldségekhez és salátaöntetekhez adják.

A mák megpirításához szórja a mákot egy kis serpenyőbe, és közepes tűzön melegítse fel, folyamatosan kavargatva 2-3 percig, amíg illatozni nem kezd.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A harag megbetegít
  2022-10-13 22:45:01, csütörtök
 
  A megbocsátás még a házasságban is fontos, mert a harag megbetegít

A házasságban nagyon fontos a tisztelet, egymás megbecsülése és megértése. Még akkor is lehetnek kisebb-nagyobb viták egy-egy kapcsolatban, ha amúgy a harmónia van túlsúlyban. Hiszen napi problémák mindenütt vannak, nézeteltérések is lehetnek minden házasságban, csak az nem mindegy, hogy egy-egy vita hevében mit mondunk a másiknak, mit vágunk a fejéhez.

Ha megbántottuk a párunkat, tudnunk kell bocsánatot kérni, és az is jó dolog, ha mi is meg tudunk bocsátani. Hogyan tegyük? Mit kell tennünk ahhoz, hogy megbocsássunk, hogy elmúljon a köztünk kialakult feszültség? A cikkben ezzel kapcsolatban adunk néhány ötletet.

Egy-egy vitát követően az első és legfontosabb lépés, hogy megnyugodjunk. A vita hevében ne mondjunk a párunknak semmit, amit később megbánnánk. Ha mégis megbántottuk őt, akkor vonuljunk egy időre félre és vegyünk mély lélegzetet. Relaxáljunk, meditáljunk, illetve mindegy, hogy mit teszünk, csak próbáljunk lehiggadni.

Lehet, hogy a vita hevében nem érzékelte, nem érezte, hogy a párjának igaza van, de azért alaposan gondolja át, hogy valóban ő tévedett-e vagy követett el valami hibát, ami miatt veszekedés alakult ki Önök között, amiért feszültség költözött a házba.

Néha ok nélkül olyasmit vágunk a másik fejéhez, ami nem igaz, vagy úgy, abban a formában, ahogy kimondtuk, nem állja meg a helyét. Sokszor csak mi vagyunk annyira sértettek, vagy annyira eltalálta a másik a gyenge pontunkat, hogy nehezünkre esik bevallani, hogy ezúttal vagy ismét a párunknak volt igaza. Néha be kell látnunk, hogy a másik jobban látja a dolgokat, vagy ha ő hibázott, tudnunk kell magunkban felidézni, hogy bizony legutóbb ő is megbocsátott, pedig nagyon megbántottuk.

A házasságban adunk és kapunk, soha ne érezzük azt, hogy mi csak áldozatok vagyunk. Egy egyenrangú kapcsolatban egész egyszerűen nem érezhetjük ezt. Próbáljunk a jó dolgokra, a pozitívumokra és ne a negatívumokra koncentrálni és így a megbocsátás is könnyebb lesz, hiszen lássuk be, mi sem vagyunk tökéletesek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A csírák egészségügyi előnyei
  2022-10-13 22:25:50, csütörtök
 
  Napjainkban nagyon divatos csírát fogyasztani. Jól is tesszük, ha rendszeresen beiktatjuk az étrendünkbe, mivel az egyik legegészségesebb táplálék a világon. Lássuk is, hogy az egyes csírák milyen tápanyagokban bővelkednek és miért is annyira egészségesek!

A babcsíra sok fehérjét tartalmaz, ellenben nagyon alacsony a kalória- és a szénhidráttartalma. Vasban, folsavban és C-vitaminban is bővelkedik.

A babcsíra gazdag forrása az antioxidánsoknak, amelyek védő hatást jelentenek a szervezet számára a káros hatású szabad gyökökkel szemben. A babcsíra ezen kívül melatoninban is bővelkedik, amely a kellemes alvást, éjszakai pihenést biztosítja számunkra. A tanulmányok szerint a melatonin sokféle krónikus betegségtől megóvhat bennünket, például a 2-es típusú cukorbetegséggel és szívbetegséggel szemben.

A lencse és a lencsecsíra gazdag forrásai a fenolos vegyületeknek, amelyek nemcsak antioxidáns, hanem antiallergén, gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásokkal is rendelkeznek.

A lencsecsíra rendszeres fogyasztása azoknak is javasolt, akik csökkenteni szeretnék az LDL-koleszterin-szintjüket, ami sokféle betegség megelőzésében lehet a segítségünkre. Ilyen például az elhízás és az abból fakadó kóros állapotok, például a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegségek.

A borsócsíra is sok folsavat tartalmaz, amelyet minden terhes nőnek ajánlatos fogyasztania, hiszen a folsav rendszeres szedésével megelőzhetők a magzati szív- és fejlődési rendellenességek kialakulása.

A csicseriborsó-csírák is kiváló forrásai a fehérjéknek, de vasban és C-vitaminban is rendkívül gazdagok. A csicseriborsóról tudni kell, hogy gazdag tárháza az izoflavonoknak, amelyek fitoösztrogén-szerű hatással rendelkeznek. A fitoösztrogén minden menopauza szakaszába lépő nő számára fontos és hasznos lehet, mivel ösztrogénszerű hatással rendelkezik, ami azért is lényeges, mert ebben az életszakaszban jelentősen lecsökken az ösztrogén szintje, amelynek pedig kiemelkedő a védő hatása. Ezen kívül a fitoösztrogének csökkentik azokat az egészségügyi hatásokat, amelyek a menopauza időszakában oly gyakoriak, például a magas koleszterinszinttel és még a csontritkulással szemben is védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen kerül csicseriborsó-csíra az asztalra.

Csak akkor csíráztassunk magvakat, ha minden fontos szabályt követünk, mivel a nem megfelelő csíráztatás jelentősen megnöveli a bakteriális fertőzés kialakulásának kockázatait!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Szinváltós kis kristály
  2022-10-13 22:23:48, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Nyári zápor gif
  2022-10-13 22:22:30, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 373 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 741
  • e Hét: 10855
  • e Hónap: 24604
  • e Év: 229305
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.