Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Krisztus bűnné lett
  2022-10-16 22:17:49, vasárnap
 
  A nagy különbség aközött, aki Ő valójában volt, és aközött, amivé tétetett, még jobban rávilágít arra a szenvedésre, amit Krisztus megtapasztalt. Félelmetes az, amikor a bűnös szembenéz a saját bűnével, és a bűntudat teljes súlya ránehezedik. Ettől azonban teljesen eltér az, amikor annak "aki bűnt nem ismert", olyan mocskosságot kellett elhordoznia, és bűnösök megszámlálhatatlan sokaságának ránehezedő bűntudatát éreznie, ami korábban teljesen idegen volt számára. Kimondhatatlan borzalom a bűnös számára, amikor Isten ítélőszéke előtt bűnösként bánnak vele, de egészen más az, amikor azzal bánnak így, aki "ártatlan, szeplőtelen, a bűnösöktől elválasztott". Az egy dolog, ha a bűnöst az az Isten ítéli el, akivel az elítéltnek nincs kapcsolata és semmiben nem kötődik Hozzá. Az azonban egészen más dolog, hogy Isten szeretett Fiát a saját Atyja ítéli el, és kárhoztatja. Az Atya, akivel a legmeghittebb közösségben volt egy örökkévalóságon át, és akit elmondhatatlanul és minden mértéken felül szeret.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus valóban a helyünkbe lépett
  2022-10-16 21:25:31, vasárnap
 
  Krisztus valóban a helyünkbe lépett, elhordozta a bűneinket, elviselte a büntetésünket és megtapasztalta Istennek azt a teljes haragját, amelyet a mi bűnünk megérdemelt.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus bűnné lett
  2022-10-16 21:22:52, vasárnap
 
  Krisztus bűnné lett, nem azért, mert a jelleme erkölcsileg degenerálódott, és emiatt gonosszá és igazságtalanná vált, hanem a tulajdonítás eredményeképpen, amely Őt helyettünk bűnössé tette Isten ítélőszéke előtt. A kereszten Krisztus nem vált bűnössé, hanem Isten a mi bűneinket neki tulajdonította. Őt tekintette bűnösnek a mi bűneinkért, és azzal az ítélettel sújtotta, amit mi érdemeltünk. Nem azért lett bűnné, mert romlottságunk részestársa lett, hanem mert elhordozta a bűnünket. Nem szabad elfelejtenünk, hogy miközben elhordozta a bűneinket, mégis Isten tiszta és szeplőtelen Báránya maradt, és áldozata jó illatként szállt fel az Atya elé.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Spurgeon - Október 17
  2022-10-16 20:29:16, vasárnap
 
  "Amikor Dániel megtudta, hogy alá van írva ez az irat, hazament... és ő napjában háromszor térden állva imádkozott, és magasztalta Istenét, ahogyan azelőtt is szokta." Dán 6,11


Dáriusz király elrendelte, hogy senkihez sem lehet imádkozni harminc napig. A törvény kibocsátása után többféle út kínálkozott Dániel számára. Mondhatta volna: "Ez nem vonatkozik rám; nekem magas társadalmi pozícióm van. Egy nagy ország felügyelője vagyok. Jóllehet kész vagyok szenvedni a hitemért, mégsem kockáztatom állásomat olyan könnyen, hiszen aranyat is csak drága áron lehet venni. Ezért aztán inkább abba hagyom az imádkozást."

Ilyen eljárással sok embernek elődje és társa lehetett volna. Hisz milyen sokan voltak és vannak, akik rosszul választanak, ha életük és az igazság, e világi dicsőség és Krisztus között kell dönteniük, és nyomorultul pusztulnak el!

Dániel azt is mondhatta volna: "Bölcsen kell eljárnom. Istent magától értetődően imádni kell, de nem feltétlenül ott kell imádkozzam, ahol lakom. Esténként visszavonulhatok és felkereshetek egy rejtett helyet. Vagy legalábbis nem szükség nyitott ablaknál imádkoznom; bezárt szobában is biztosan éppúgy tetszik majd Istennek."

Dániel azonban nem érvényesített ilyen indokokat. Bátor ember volt, és nem volt hajlandó bevonni a zászlóját ellensége láttán. Ha nem imádkozott volna pozíciójában tovább is úgy, mint korábban, ezzel megbotránkoztatta volna a gyengéket és gúny tárgyává vált volna az istenteleneknek. A babiloni birodalomban élő zsidókat mélyen lesújtotta volna, ha feladja alapelveit, az istentelenek meg azt mondták volna: "Addig szolgált Istenének, amíg jól ment a sora. De nézzétek csak, hogy fordítja zászlóját szél irányába, ha nyomorúság éri!" Ám Dániel nem rejtette el istenfélelmét, ahogy a testi bölcsesség ajánlotta. - Az a gondolat is eszébe juthatott volna, hogy bensőleg, titokban is lehet imádkozni. A kimondott szavak nélküli imádság is ugyanolyan érthető és kedves Istennek. Azonban Dániel lelkében érezte, hogy ezt sem tehetné meg tiszta lelkiismerettel, mert a király törvénye és rendelete sem csupán csak bensőleg, hanem nyilvánosan történt.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Október 16
  2022-10-16 20:26:58, vasárnap
 
  "Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat..." Mt 4,6


Azt látjuk itt, hogy a Sátán azon fáradozik, hogy a kételkedés magvát vesse el az Üdvözítő szívében. Ezt súgja a fülébe: "Ha Isten Fia vagy."

A hit a keresztyének erőssége. Aki nem kételkedik, az erősen áll, nem inog meg. Ellenben a hitetlenség gyengeségünk forrása. Mihelyt bizalmatlanokká válunk Istennel szemben, megcsúszik a lábunk.

A Sátán jól tudja: ha sikerül kételkedést ébresztenie bennünk mennyei Atyánk szeretete felől, illetve újjászületésünkkel kapcsolatban, - vajon Isten gyermekei vagyunk-e, akkor igen hamar hatalmába keríthet minket.

Vigyázzatok, ne legyetek hitetlenek! Akik helyeslik a hitetlenséget, a Sátán útját egyengetik. Továbbá látjuk, hogy miután a Sátán megkérdőjelezte az Üdvözítő istenfiúságát, nyomban felszólította: "Vesd le magad!"

Nyilvánvaló, hogy a legnagyobb ostobaság volt ez a tanács, ennél nagyobb esztelenség nem is létezhet. Aki ezt megteszi, jelét adja, mennyire nem ismeri a Sátán szándékait.

Az ember különös teremtmény. Vannak, akik félelemből óhajtják a halált, vagy mivel annyira szegények és tehetetlenek. Bár nehéz megmondani, milyen menedéket kínálhat az öngyilkosság a halál előtt, mégis sokan vannak, akik kipróbálták. Ha egy szírt szélén állsz és félsz, hogy leesel, mégis elfoghat az őrült késztetés, hogy vesd le magad.

Hadd mutassak nektek egy sajátos formát, amelyben bennünket is megkörnyékezhet ez a kísértés. Jézus valamely szolgájára olyan nagy tisztséget ruháztak, melyben már-már maguk alá gyűrik óriási feladatai és nehézségei. Mélyen átérzi felelősségét, és attól fél, nehogy tévedést kövessen el és megkárosítsa gyülekezetét, amely fölé áldásul rendeltetett. Akkor azt súgja az ellenség a fülébe: "Add fel az egészet! Hagyd el pozíciódat!"

Ha ilyen keresztyénnel kellene beszélnem, aki ilyen szörnyű tűzpróbán megy keresztül, akkor a Megváltóra irányítanám a figyelmét és kérném, hogy Jézust tartsa példaképének, aki erősen és határozottan szembeszegült az ellenséggel.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1301
  • e Hét: 7547
  • e Hónap: 36859
  • e Év: 224661
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.