Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Krisztus átokká lett
  2022-10-17 22:28:44, hétfő
 
  Ha nem fogjuk fel, mit jelent az embernek az, hogy isteni átok alatt van, azt sem fogjuk megérteni soha, mit jelentett Krisztusnak az, hogy "átokká lett értünk". És akkor soha nem ragadhatjuk meg annak a rettenetét és szépségét, amit megtett értünk azon a keresztfán! "Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ."

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten törvényének megszegése
  2022-10-17 22:23:56, hétfő
 
  Mennyei perspektívából nézve azok, akik Isten törvényét megszegik gonoszok és gyűlöletre méltóak. Ők a nyomorult sokaság, akikkel szemben igazságos az isteni bosszúállás, és jogos, hogy örök pusztulás az osztályrészük. Nem túlzás azt állítani, hogy ez lesz az utolsó dolog, amit az elátkozott bűnös hallani fog, amikor belép a pokol kapuján: az egész teremtett világ felállva tapsol Istennek azért, hogy a földet megszabadította tőle. Ilyen a gonoszsága azoknak, akik megszegik Isten törvényét, és ilyen a Szent megvetése a szentségtelen felé.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tetőtéri panoráma
  2022-10-17 20:09:55, hétfő
 
  Tetőtéri panoráma

,,Naggyá lettem, és felülmúltam mindazokat, akik elődeim voltak Jeruzsálemben. De megmaradt a bölcsességem is." (Prédikátor 2,9)

Íme a története, röviden elmesélve: Hatéves korában az édesanyja kidobta a születésnapi tortáját a verandáról. Tizenkét évesen már francia kürtön játszott, és tizenöt éves korára már hivatásszerűen játszott a kor legjobb jazz-zenészeivel. Végül ő lett az első fekete zenész, aki zeneszerzőként áttörte a hollywoodi bőrszínhatárt. A legismertebb talán A lila szín zeneszerzőjeként.

De ez nem ment könnyen. Quincy Jones háromszor nősült, túlélt két agyműtétet, és átélt egy teljes érzelmi összeomlást. Néhány évvel ezelőtt egy aneurizma miatt kellett megműteni, ami a halálával fenyegetett. Az orvosok azt mondták neki, hogy a gyógyulás esélye 100 az 1-hez. Csodával határos módon túlélte.

Kérdés: "Mit kezdett el másképp csinálni a műtétje után?"
Válasz: Mit kezdtem a műtét után? "Az első dolog, amit elkezdtem csinálni, az volt, hogy sokat ölelkeztem.
"Amikor az ember ötvenéves lesz, elkezd foglalkozni a visszaszámlálással, és ezt lehet pozitív vagy negatív módon kezelni. Én igyekszem pozitívan kezelni. . . . Megpróbálod ezt a kis életet nagyszerű ajándékká tenni." Aztán hozzátette ezeket a szavakat: "Ismered azt a régi közhelyet az életedről, hogy az életed elmúlik előtted? Nos, ez tényleg így van."

Mást nem tudok Quincy Jonesról, de az életfilozófiája számomra értelmes. Mit teszel, amikor az orvosok azt mondják, hogy gyakorlatilag nincs esélyed túlélni a műtétet, aztán kinyitod a szemed, és kiderül, hogy mégsem vagy halott? Te voltál az az 1 a 100-ból, aki túlélte.

Jól megnézed az életet, és aztán elkezdesz sokat ölelkezni. Számot vetsz az elmúló napokkal, és rájössz, hogy becsaptad a Kaszást, de csak átmenetileg. Hirtelen az élet új értelmet nyer. Olyannak látod, amilyen valójában, a legértékesebb ajándéknak, amit valaha is birtokolni fogsz, egy ajándéknak, amit egy napon vissza kell adnod az Adományozónak.

Ha okos vagy, akkor elkezdesz sokat ölelkezni, mert ha a lényegre térsz, a kapcsolatok, amelyeket a szeretteiddel ápolsz, többet számítanak, mint a díjak és a tömeg üvöltése. Az csak hab a tortán, a máz és a kirakat.

Az egyetlen tragédia az, hogy túl gyakran tragédia kell ahhoz, hogy felébredjünk és rájöjjünk, mi az igazán fontos az életben.

Uram Jézus, köszönöm, hogy az élet nehéz időszakait arra használod, hogy átrendezd a prioritásaimat. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Október 18
  2022-10-17 19:36:01, hétfő
 
  Október 18.


"Fogjátok meg a rókákat, a kölyökrókákat, mert pusztítják szőlőinket." Énekek 2,15


Fiatal barátaimhoz szeretnék szólni, akik nem régen lettek keresztyének, és rókák settenkednek körülöttük. Mi megpróbáljuk amennyire csak lehet, betömni a sövényben levő lyukakat, hogy kint tartsuk a rókákat; de ezek nagyon ravaszok, és olykor mégis behatolnak. Keleten sokkal kisebbek a rókák, mint nálunk, sőt úgy tűnik, ravaszabbak és mohóbbak is, mint amiket mi ismerünk, és sok kárt okoznak.

A lelki szőlőskertben sokféle róka van. Itt van mindenekelőtt a kritikus. Sok kárt tesz a szőlőben, különösen azoknál, akik finom szőlőt teremnek. Mindenben hibát talál, amit fiatal hívők végeznek. Néha csapdát is állít eléd és rászed, haragra ingerel, aztán visszafordul és vádlóan mondja: "Szóval, ez a te keresztyénséged?" Bárcsak megőrizne Isten ezektől a kegyetlen rókáktól!

Még ennél is rosszabb róka a hízelkedő. Nevetve és széles mosollyal közeledik feléd, és azzal kezdi, hogy dicséri keresztyénségedet és méltat, hogy milyen pompás ember vagy. Bár te hiányosnak látod saját hitéletedet, szerinte túlzásba is viszed a kegyességet. És ő nem szenvedheti azokat, akik túlságosan is igazak. Közli tehát: "Lehetnél kissé világiasabb és nincs szükség arra, hogy elszakadj istentelen barátaidtól."

Tudom mi a szándéka: Vissza akar vezetni az istentelenekhez. A Sátán hiányol és szeretne téged visszaszerezni, ezért küldi hízelgő urat, aki téged, ha lehetséges, vissza akar vonni rabszolgáinak a közösségébe.

Ha a lelki életnek akármilyen csekély, de igazi jelét fel lehet ismerni benned, legyél biztos abban, hogy a Sátán és rókái mögötted vannak. Tartsd tehát magad egészen az Úrhoz és ragaszkodj szorosan Isten népéhez. Ez a te legjobb társaságod.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4553
  • e Hét: 16264
  • e Hónap: 45576
  • e Év: 233378
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.