Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Október 24
  2022-10-23 19:20:03, vasárnap
 
  "Fogadd kedvesen számnak mondásait és szívem gondolatait, Uram." Zsolt 19,15


Egy közmondás szerint: "A gondolatok vámmentesek." De ez veszélyes tévedés. Senki nem jelenthet fel gondolataid miatt földi bíróságon, de hidd el: Az utolsó ítéleten számot kell adnod a gondolataidról is. A gonosz gondolatok taplók, és a Sátán kísértései olyan szikrák, amik ezekbe hullanak, hogy lángra lobbantsák azokat.

Ezek a gondolatok olyan fészket képeznek, amibe minden gonosz madár elhelyezi a tojásait. Amilyen bizonyos, hogy a tűz nemcsak a tűzifát, hanem a rőzsét is elégeti, olyan bizonyos, hogy Isten nemcsak a bűnös tetteket, hanem a bűnös gondolatokat is megítéli.

Ne képzeld azt, hogy gondolataidat nem ismeri Isten. Szeme belát a lélek legtitkosabb kamrácskájába is. Isten ugyanúgy látja az ember belső, mint külső dolgait. A menny előtt nincs titok.

Talán azt mondod: "Nem tehetek arról, hogy ilyen rossz gondolataim vannak." Meglehet, de a kérdés az: ellenük vagy-e, vagy sem? Nem tudod megakadályozni, hogy a tolvaj benézzen az ablakodon. De ha kinyitod neki az ablakot és bemászik, ugyanolyan hibás vagy, mint ő. Ha hiábavaló gondolataink támadnak, ne nyissunk ajtót nekik. Ha gonosz gondolatok jutnak eszünkbe, ne adjunk helyet azoknak.

Ha egy falatot sokáig forgat valaki a szájában, azért teszi, mert ízlik neki. És aki gonosz gondolatokkal foglalkozik a szívében, örömét leli bennük. És ennek gonosz tettek lesznek a következményei. Ha ragaszkodsz egy tisztátalan gondolathoz, az kulcs lesz a szíved belsejéhez, és ismét eszedbe fog jutni - akár akarod, akár nem. És nem is egyedül fog megjelenni, hanem hoz magával hét másik lelket, nálánál gonoszabbakat.

Ha bölcs vagy, vigyázva fogsz, őrködsz és szemmel tartod szíved gondolatait. A jó gondolatok mennyei vendégek, amiket örömmel fogadunk, megvendégelünk és nyomatékosan újra meghívjuk magunkhoz. Szent gondolatokból szent szavak és cselekedetek származnak, és ezek a megújult szív ismertetőjegyei.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Október 23
  2022-10-23 19:04:00, vasárnap
 
  "Dávid azonban ezt gondolta: Egy napon mégis el kell pusztulnom Saul kezétől." 1Sám 27,1


Helytelenül gondolta ezt Dávid a szívében. Semmi oka nem volt erre a félelemre. Az Úr egyetlenegy alkalommal sem hagyta el a szolgáját.

Dávid gyakran volt veszélyes helyzetekben, de sohasem hagyta el Isten ereje. Ha visszatekintett egész életére, attól kezdve, hogy apja juhait őrizte és meg kellett küzdenie az oroszlánnal és a medvével, egészen eddig a pillanatig, ahol éppen vérszomjas üldözője elől menekült, semmit sem találhatott, ami arra utalt volna, hogy Isten megváltoztatta a gondolkodását és hagyja, hogy felkentje ellensége kezébe essen.

Jól jegyezzétek meg: Ha kételkedünk Isten igéjében, akkor ok nélkül vagyunk bizalmatlanok iránta. Semmi okom nincs rá, hogy kételkedjem Uramban, és úgy gondolom, nektek sincs semmi okotok azt képzelni, hogy ő elvethet titeket.

Senkit sem ítélhetünk el megfelelő bizonyíték nélkül; és én provokálom a mennyet, földet és poklot, bizonyítsák be, ha tudják, hogy Isten igazságtalan. Legyünk becsületesen tisztességesek Isten és ember iránt. Ha Urunk még sohasem szegte meg egyetlenegy ígéretét sem, akkor távol legyen tőlünk, hogy kételkedjünk benne vagy hitetlenek legyünk iránta.

Annak idején a hit szavával ezt mondta Dávid: "Leterítette a te szolgád az oroszlánt is, a medvét is: így jár majd ez a körülmetéletlen filiszteus is, mint azok közül bármelyik." (1Sám 17,36) Ez jó érvelés volt. Nos, miért nem szól most is ugyanígy Dávid?

"Uram, te soha nem hagytál el minket. Sötét éjszaka borult ránk, de a szeretet csillaga megjelent és ragyogott a sötétség közepette. Már átmentünk sok megpróbáltatáson, és elmondhatjuk tapasztalatból is, hogy te, aki hat nyomorúságban velünk voltál, a hetedikben sem fogsz elhagyni minket."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.