Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Krisztus elszenvedte Isten haragját
  2022-10-28 21:29:56, péntek
 
  Az emberek időnként úgy vélik, és még prédikálnék is róla, hogy az Atya lenézett a mennyből, meglátta, hogy emberi kezek milyen szenvedést okoztak az Ő Fiának, és ezt a nyomorúságot számította be a bűneink fizetségéül. Ez eretnekség a javából. Krisztus eleget tett az isteni igazságszolgáltatásnak, de nem csak azzal, hogy kitartott az emberek okozta kínzások közepette, hanem azzal is, hogy Isten haragját elszenvedte. A bűn megfizetése többe került mint a kereszt, a szögek, a töviskoronák és lándzsák. A hívő megmenekült - nem egyszerűen azért, amit az emberek Krisztussal a kereszten tettek, hanem amiatt, amit Isten tett Vele: az ellenünk szóló haragja teljes erejével lesújtott rá. Az evangélium prédikálása során ritkán hangzik el egyértelműen ez az igazság.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus elszenvedte Isten haragját
  2022-10-28 21:24:02, péntek
 
  John Flavel, a népszerű puritán író, egyszer leírt egy képzeletbeli párbeszédet, amelyben az Atya és a Fiú a bukott emberiségről és arról beszélgetnek, hogy milyen nagy árat kell fizetni a megváltásunkért. Gyönyörűen ábrázolja a kereszten történt haláltusát, valamint az Atya és a Fiú szeretetét, amely arra indította őket, hogy ezt a megoldást válasszák. Flavel így ír:

"Az Atya feltehetően valami ilyesmit mondott, amikor megállapodást kötött Krisztussal a ti érdeketekben:
Atya: Fiam, itt van e nincstelen, nyomorult lelkek társasága, akik már teljesen tönkretették magukat, most pedig jogos ítéletemnek kitéve várakoznak. Az igazságszolgáltatás elégtételt követel, vagy úgy vesz elégtételt, hogy örök pusztulásban lesz részük. Mit lehet tenni e lelkek érdekében?
Krisztus pedig ekképpen válaszolt:
Fiú: Ó, Atyám, annyira nagy irántuk szeretetem és szánalmam - ahelyett, hogy mindörökre elvesszenek, inkább felelősséget vállalok értük, mint az ő Kezesük. Hozd elém, kérlek, az összes kifizetendő számlájukat, hadd lássam, mivel tartoznak neked! Uram, hozd mindet; utólag már ne legyen elszámolni valód velük; az én kezemből követeld meg minden tartozásukat. Inkább választom, hogy haragodat én szenvedjem el, semmint hogy ők: rajtam, Atyám, rajtam legyen minden adósságuk!
Atya: De Fiam, ha ezt vállalod értük, az utolsó fillérig meg kell fizetned adósságukat, és nem várod el annak enyhítését; ha őket megkímélem, téged kímélni nem tudlak!
Fiú: Kezet rá, Atyám, legyen hát így; reám vesd minden tartozásukat, én képes vagyok teljesíteni! És jóllehet ez vesztemet jelenti majd; minden gazdagságomból kifoszt, és kisemmiz minden kincsemből, mégis készen állok arra, hogy magamra vállaljam!

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus elszenvedte Isten haragját
  2022-10-28 21:10:41, péntek
 
  Nehogy azt gondoljuk, hogy Isten örömét lelte szeretett Fia szenvedésében, de az Ő halála által valósult meg Isten akarata. Semmilyen más megoldásban nem volt elég erő ahhoz, hogy elvegye a bűnt, megelégítse az isteni igazságszolgáltatást, és kiengesztelje Isten velünk szembeni haragját. Ha az isteni gabonamag nem hull a földbe és nem hal meg, egyedül maradt volna népe és a menyasszony nélkül. Nem a szenvedésben volt az öröm, hanem abban, amit mindez a szenvedés elvégzett: Isten egy addig ismeretlen módon dicsőült meg az emberek és az angyalok előtt. Övéi elől pedig elhárult az akadály, hogy közösségbe kerüljenek Istenükkel.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus elszenvedte Isten haragját
  2022-10-28 21:05:48, péntek
 
  Képzeljünk el két egymásra helyezett óriási malomkövet, és a kettő között egy szem gabonamagot, amelyre ez a masszív tömeg ránehezedik. Először is a mag héját a malomkövek a felismerhetetlenségig összezúzzák; kiforduló belső részeit a kövek porrá őrlik. Nincs remény helyreállásra, vagy a korábbi állapot rekonstruálására. Minden elveszett, helyrehozhatatlan. Ehhez hasonlóan, tetszett az Atyának, hogy összezúzza egyetlen Fiát és kimondhatatlan szenvedést okozzon neki. Ugyanígy, tetszett a Fiúnak, hogy ekkora szenvedésnek alávesse magát, mert Isten így megdicsőülhetett és népe megmenekülhetett.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Spurgeon - Október 29
  2022-10-28 18:39:52, péntek
 
  "Ha bölcsek lennének, felfognák, s megértenék, mi lesz a végük." 5Móz 32,29


Nem gondolunk szívesen a halálra. A szemfedőt, ravatalt és sírt állandóan száműzzük a tudatunkból. Ha képesek lennénk rá, mindig a földön maradnánk. De mivel ez nem lehetséges, ezért amennyire csak lehetséges, mindentől távol tartjuk magunkat, ami a halálra emlékeztethet. Nincsen olyan fontos téma, amire ugyanakkor olyan keveset gondolunk. Egy ismert kifejezés igen találóan fejezi ki gondolatunkat ezzel kapcsolatban: "Élni kell." De ha bölcsebbek lennénk, így szólnánk: "Meg kell halni."

A régi egyiptomiak bölcsebbek voltak, mint mi. Róluk olvassuk, hogy minden ünnepükön egy egészen szokatlan vendég is helyet foglalt a díszhelyen az asztalnál. Nem evett, nem ivott, nem beszélt, jól be volt takarva. Csontváz volt, amit figyelmeztetésül ültettek oda. Ünnepeiken sem akarták sohasem elfelejteni, hogy egyszer nekik is meg kell halniuk.

A halállal kapcsolatos komoly elmélkedésünk a lelkünk számára üdvös lehet. Ez lehűti a kapzsiság tüzét, a fösvénység lázát, amely mindig a gazdagság után áhítozik, az után kapaszkodik. Arra ösztönözne minket, hogy szeretetünket magasztosabb értékekre fordítsuk és nem a világ múlandó, látszólagos javaira.

Mindenesetre igen üdvösen megrettenthetne minket a halálra való gondolás a bűnös kísértések idején. Ha a sírásólámpa fényénél megfigyeljük a bűnöket, akkor világosabban átlátjuk és megismerjük a bűnös élvezetek léhaságát és ürességét.

Bárcsak egyre inkább ráirányítaná a Szentlélek gondolatainkat minden dolognak a végére. Bárcsak a sírhoz vezetne, hogy meglássuk ott minden földi reménység, minden világi pompa és időleges csillogás fanyar végét. Bizonyosan nyomban lemondanánk sok gonosz dologról, ha meggondolnánk, hogy egykor mindnyájunknak meg kell jelennünk Krisztus ítélőszéke előtt.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2906
  • e Hét: 14617
  • e Hónap: 43929
  • e Év: 231731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.