Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Tisztítsuk meg a szív koszorúereit ezzel a 3 természetes hoz
  2022-10-29 22:28:04, szombat
 
  Tisztítsuk meg a szív koszorúereit ezzel a 3 természetes hozzávalóval!

Az artériák a testünk legfőbb oxigénszállító hálózatát teszik ki, de rengeteg tápanyaggal, nyomelemmel, vitaminnal látják el a szívet, a létfontosságú szerveket, és például a külcsín szempontjából oly fontos bőrt is.

Az artériák egészsége elengedhetetlen a szervezet optimális működéséhez, de a mozgásszegény életmód, a zsíros, kalóriában gazdag ételek, a méreganyagok, a vegyszerek, komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, amelyek végül az egész keringési rendszert megbetegíthetik.

A következő 3 természetes alapanyag elhárítja az esetleges eltömődéseket, megszabadít a zsíros lerakódásoktól is.

Keverjük össze ezeket az alapanyagokat, és máris kézbe vehetjük az egészség forrását. A gyógyital védi a májat, óv a vírusok, baktériumok támadásaitól, antioxidáns tartalmának köszönhetően küzd a szabadgyökökkel, és erősíti az immunrendszert.

Hozzávalók:
8 citrom
4 liter tiszta víz
4-5 cm-es gyömbérdarab
8 cikk fokhagyma

Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a citromokat, majd vágjuk fel kockákra. A gyömbért és a fokhagymákat is hámozzuk meg, majd az egészet turmixoljuk össze. Ha ez kész, akkor öntsük fel 4 liter vízzel, és főzzük fel. Mikor forrni kezd, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. Töltsük át üvegekbe és tároljuk utána a hűtőbe.

Mindennap igyunk az egészséges nedűből. Étkezések előtt két órával kell egy fél pohárral meginni, üres gyomorra. Ennél hatásosabb természetes artériatisztító szer nem létezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A nyirokrendszer tisztítása
  2022-10-29 22:22:43, szombat
 
  Így tisztíthatod meg a nyirokrendszered 3 nap alatt, és szabadulhatsz meg számos betegségtől

A nyirokrendszernek nagyon fontos szerepe van a szervezetünk egészséges működésében. A nyirokfolyadék tápanyagokat, oxigént szállít a sejtekig, és megszabadítja a méreganyagoktól, kórokozóktól. Ezért nagyon fontos, hogy tiszta legyen a nyirokrendszerünk, és jól működjön.

Évente legalább 1-2 alkalommal méregteleníteni kell a nyirokrendszert, hogy megszabaduljunk a felhalmozódott méreganyagtól.

Ha túl sokat dohányzunk, túl sok alkoholt, vagy rengeteg húst-, és tejterméket fogyasztunk, nem iszunk elég vizet, ha felhalmozódnak a növényvédő szerek, és vegyszerek a szervezetünkben, de a vírus betegségek következtében is problémák adódhatnak a nyirokkeringéssel.
Tisztítási módszer:

1.A tisztítás 3 napig tart

2. Reggel és este meg kell inni 1-1 liter mezei zsurló teát! Ha lehetséges cukor nélkül fogyasszuk, de, ha mégsem tudnánk így meginni, akkor egy kevés mézet adhatunk hozzá.

3. Ne együnk semmit a nap folyamán, csupán az alábbi keveréket fogyasszuk el.
2 liter víz
1 liter grapefruit lé
150 ml citromlé
750 ml narancslé

Összességében több, mint 4 liter folyadékot juttatunk be naponta a szervezetünkbe, de ezenkívül korlátlan mennyiségben ihatunk tiszta, szénsavmentes vizet is.

A nagy mennyiségű folyadék átmossa az egész szervezetünk, melynek következtében kb. 12 liter felhalmozódott méreganyag fog kiürülni. A tisztítókúra után sokkal energikusabbnak, könnyebbnek, karcsúbbnak, és egészségesebbnek fogjuk érezni magunk.

Jó, ha egy hosszú hétvégére tudjuk beiktatni ezt a tisztítókúrát, ugyanis nagyon sokszor kell majd a vécére menjünk, és ez igen kényelmetlen lehet egy átlagos munkanapon. A tisztítókúra 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Ez a tea megtisztítja a nyálkahártyákat, a tüdőt és gyulladá
  2022-10-29 22:16:51, szombat
 
  Ez a tea megtisztítja a nyálkahártyákat, a tüdőt és gyulladást is csökkenti

A hideg időszakban egyszerűen lehetetlen elkerülni, hogy áldozatul essünk a vírusok, baktériumok támadásának. Ilyenkor alig ér minket napsütés, kevesebbet mozgunk, nem tartózkodunk annyit a friss levegőn és alapvetően gyengébb a szervezetünk

Könnyebben kijátsszák ilyenkor a kórokozók a védekező rendszerünket és azt vesszük észre, hogy egyik napról a másikra elkezd fájni a torkunk, folyni az orrunk és fájni a fejünk. Ilyenkor fontos, hogy azonnal cselekedjünk és természetes módszerek révén ügyesen kikúráljuk magunkat.

A következő tea segít kezelni a meghűléses betegségeket, csökkenteni a gyulladást, eltávolítani a megrekedt váladékot a légutakból.
Lássuk, hogy mire lesz szükséged:

1 maréknyi ökörfarkkóró virágzat
1 kisebb marék szárított mentalevél
2+2 dl víz
1 evőkanál méz

Így készítsd el
A felforralt vízzel öntsd le az ökörfarkkóró virágzatot. Ugyanezt tedd meg a mentalevelekkel is.

Hagyd ázni 15-20 percig, majd szűr le a forrázatokat és keverd össze őket.

Adj hozzá a mézet, ami opcionális, nem muszáj édesíteni.
Az ökörfarkkóró

Ezt az útszéli gyomként számon tartott gyógynövényt már az ókorban is alkalmazták számos egészségügyi probléma kezelésére. Mi magunk is gyűjthetünk belőle, de ha egyszerűbb végén akarjuk megfogni a dolgot, bioboltban is beszerezhetjük.
Mikor és mire használjuk?

köptetőszerként

láz esetén

köhögéscsillapításra

tüdőgyulladás kezelése esetén

influenza és nátha esetén

hasmenés, gyomorfájás esetén

húgyhólyag-, és vesegyulladás esetén

bőrbetegségek tüneteinek enyhítésére

szemölcsre, aranyérre

hajhullás ellen
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Elősegíti a fogyást, csökkenti a vércukorszintet
  2022-10-29 21:42:34, szombat
 
 


A fokhagymát csodaszernek is tekinthetjük. Már évszázadok óta alkalmazzák az emberek nemcsak a konyhában, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is. A fokhagyma antiszeptikus és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Előnyös és pozitív tulajdonságait többek között a benne található allicin nevű vegyületnek köszönheti.

A fokhagyma tápanyagokban, azaz ásványi anyagokban és vitaminokban is bővelkedik. Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, K-vitamint, cinket, foszfort, káliumot, magnéziumot, niacint, tiamint és folátot.

A nyers fokhagyma a téli időszakban csökkenti a torokfertőzés és a köhögés kialakulásának a kockázatait. Éhgyomorra fogyasztva fejti ki elsősorban áldásos hatásait, de persze így csak kevés embernek bírja a gyomra, így fogyasszuk napközben, ahogy eddig is tettük.

A fokhagymában található értékes vegyület, az allicin csökkenti az LDL-koleszterin oxidációját, ezzel pedig leviszi a koleszterinszintet és nagymértékben javítja a szív egészségét. A fokhagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatait és a vérnyomást is, ezzel ismét csak a szív egészségét védve.

A fokhagyma az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai miatt az agy egészségének is jót tesz. Hatékony az olyan neurodegeneratív betegségek ellen, mint az Alzheimer-kór és a demencia.

Ha gyakran küzdünk emésztési gondokkal, akkor mindenképpen illesszük be az étrendünkbe a nyers fokhagymát, mert így nagyon sokat fog javulni az emésztésünk. A nyers fokhagyma elpusztítja a rossz baktériumokat és prebiotikumként nagy szerepe van az egészséges bélflóra megteremtésében.

A nyers fokhagyma rendszeres fogyasztása a vércukorszintet is szabályozza. Ez mindenki számára hasznos, különösen azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek.

A fokhagyma védelmet jelent a szabad gyökökkel szemben, így megakadályozhatja a sejtek károsodását. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz cinket is, így fokozza az immunitást. C-vitaminban is bővelkedik, ez az antioxidáns pedig segít a fertőzések leküzdésében. Előnyös lehet szemfertőzés és fülfertőzés esetén is, mivel antimikrobiális hatással is rendelkezik.

A fokhagyma azoknak a géneknek az aktivitását is serkenti, amelyek a zsírsejtek tárolásáért felelősek. Növeli a termogenezist is, segít a zsírégetésben és emellett még az LDL-koleszterin-szintet is csökkenti.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Járjunk szűrővizsgálatokra, életet menthet!
  2022-10-29 21:31:29, szombat
 
  A méhnyakrákszűrést ma még mindig sokan elhanyagolják, pedig az időben felfedezett betegség akár száz százalékosan is gyógyítható. Nagyon sokan azonban tartanak a vizsgálattól és olyat is hallottam, hogy azért nem megy valaki szűrésre, mert tart az eredménytől. Egy mindössze tízperces vizsgálatról van szó, és ha nem jó eredményeket kapunk, akkor is van lehetőség a gyógyulásra, sőt azt lehet mondani, hogy csak akkor van, ha valaki minden évben elmegy ezekre a vizsgálatokra, és nem csak akkor megy el orvoshoz, amikor már tünetei is vannak.

Milyen tünetei vannak a betegségnek? A menstruáció sokkal elhúzódóbb és fájdalmasabb, mint egyébként az lenni szokott. Vérzés jelenik meg a közösülést követően. A menopauza után jelentkezik vérzés. Rendellenes hüvelyi folyás, ami kellemetlen szagú és gyakran vér is megjelenik benne. Fájdalom a szexuális együttlét alkalmával akkor is, ha vérzést egyébként nem tapasztal az illető.

A méhnyakrák legnagyobb kockázati tényezője a humán papillomavírus, azaz a HPV. Mintegy 90 százalékban ez a vírus tehető felelőssé a méhnyakrák kialakulásáért. Egyébként kockázati tényezői is vannak ennek a betegségnek, például ha valaki több alkalommal volt terhes, ha dohányzik, az orális fogamzásgátlók hosszútávú használata, sok szexuális partner.

A korai stádiumban felfedezett méhnyakrák jellemzően jól gyógyítható. Az első stádiumú méhnyakrák öt éves túlélési aránya meghaladja a kilencven százalékot. A kezelés magába foglalja a műtétet, a sugárkezelést, illetve a kemoterápiát is.

A méhnyakrák megelőzhető, mégpedig a rendszeres szűrővizsgálatok is sokat segítenek ebben, hiszen az orvos, a nőgyógyász már a rákmegelőző elváltozásokat is könnyedén észreveszi és azonosítja a vizsgálatok során, így maga a méhnyakrák ki sem alakul, ha a kezelés idejében elkezdődik.

Meddig kell szűrővizsgálatokra járni? Ha lehet ilyet mondani, ez egy élethosszig tartó kötelezettség. Egyes hozzáértők úgy vélik, hogy a nőknek csak 65 éves korukig kellene vizsgálatokra járnia, ezt követően csak azoknak kellene méhnyakrákszűrésen részt venni, akinek szerepelt ilyen vagy hasonló betegség a kórtörténetében. Más hozzáértők szerint ez nagyfokú felelőtlenség, mivel a méhnyakrák bármely életkorban kialakulhat, így akár 75-80 évesen is hasznos lehet a nőgyógyászati vizsgálat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Torokfájásra - natúr kezelések
  2022-10-29 21:28:02, szombat
 
  Sokan vannak, akik nem mennek orvoshoz minden aprósággal. Igaz, a mostani helyzetben nincs is olyan sok alkalmunk, hogy a háziorvossal kommunikáljunk, főleg ha torokfájásról van szó. Kipróbálhatunk erre a gondra olyan természetes módszereket, amelyek már 1-2 napon belül jelentős javulást hozhatnak az életünkbe. Ha mégsem, még mindig ott van a másik alternatíva, hogy megbeszéljük a továbbiakat az orvosunkkal.

A gargarizálás nagyon hasznos akkor, ha torokfájdalommal küzdünk. A sós vizes gargarizálás az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja a fájdalom megszüntetésének, enyhítésének. A meleg sós vizes gargarizálás az egyik legjobb módja a torokfájás enyhítésének. Egy pohár meleg vízhez adjunk fél teáskanál sót, alaposan keverjük el, majd gargarizáljunk ezzel a vizes oldattal.

A szódabikarbónás vizes elegy is nagyon hatásos lehet, illetve a citromleves és almaecetes víz is segíthet a torokfájás enyhítésében. A citromlé és az almaecet nemcsak a torok megnyugtatásában vesz aktívan részt, hanem a baktériumok számát is csökkenti a torokban. Keverjünk el egy pohár langyos vízben egy-egy teáskanál citromlevet és almaecetet és gargarizáljunk ezzel az eleggyel.

A méz is nagyon hasznos otthoni gyógymód lehet torokfájdalom esetén, ugyanis gyengéden vonja be a torkot. Ezen kívül antibakteriális hatásokkal is rendelkezik és az immunrendszer erősítésében is aktívan részt vesz. A nyers méz hatására megkezdődik a szervezetben az antioxidánsok termelődése, illetve a bakteriális fertőzésekkel szemben is eredményesen küzd meg. Ha citromlevet és almaecetet is adunk hozzá, akkor ezzel megnöveljük az egészségügyi előnyöket és a kedvező hatásokat. Keverjünk el egyenlő arányban mézet, citromlevet és almaecetet. Naponta fogyasszunk el ebből a keverékből 2-3 teáskanálnyit. A javulást hamarosan a saját bőrünkön tapasztaljuk meg majd.

Torokfájdalom esetén a gyömbérre is bátran számíthatunk, mivel antihisztamin és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. A gyömbérnek kiemelkedő a vírusellenes és az antibakteriális hatása. Reszeljünk le egy ujjnyi gyömbért, keverjük el mézzel és naponta 4-5 alkalommal fogyasszunk ebből a keverékből.

Torokfájás esetén igyunk kamillateát, mivel gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásokkal bír. A tea segít ellazítani a torok megfeszült izmait, segít a test pihentetésében és a gyorsabb gyógyulást is megtámogatja. Ráadásul tele van antioxidánsokkal, amelyek az immunrendszer megerősítésében vesznek aktívan részt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Vérnyomáscsökkentés otthoni módszerekkel
  2022-10-29 21:19:50, szombat
 
  A magas vérnyomás, pontosabban a kezeletlen magas vérnyomás azért is olyan veszélyes, mert megnöveli az agyvérzés, a szívinfarktus, a vesebetegség és a szívelégtelenség kockázatát. Számos ok miatt alakulhat ki, többek között a fizikai aktivitás hiánya, a rossz étrend, a túlsúly, az elhízás, az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, a vesebetegség, sőt bizonyos gyógyszerek, de akár a genetika is közrejátszhat.

A magas vérnyomást a kezdeti stádiumban életmódváltással, azaz egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással is nagyon jól kezelhető. Ez azonban csak azoknál válik be, akiknél kevés kockázati tényező szerepel az életükben, valamint hajlandóak az életmódváltásra, és otthon is akarják és tudják is monitorozni a vérnyomásukat.

A friss zöldségekben, gyümölcsökben és diófélékben gazdag étrend sok kalciumot, káliumot és magnéziumot biztosít az emberi szervezet számára, melyek hozzájárulnak az egészséges keringés kialakulásához és így a vérnyomás szabályozásához.

Számos zöldség, köztük a cékla nagy koncentrációban tartalmaz nitrátokat, melyek a szervezetben nitritté alakulnak, és nagyon hatékonyan tágítják az ereket. A szervetlen nitrátokban gazdag céklalé rendszeres fogyasztása jelentősen csökkentheti a szisztolés vérnyomást, de az endoteliális funkciót is javíthatja, ami magyarázatot ad a vérnyomás javulásának mechanizmusára.

A koenzim-Q10 az élethez szükséges antioxidáns tápanyag, többek között támogatja a sejtek energiatermelését. A koenzim-Q10 a magas vérnyomásban szenvedő betegeknél mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást is képes csökkenteni.

A galagonyát évszázadok óta használják gyógyászati célokra. Már a hagyományos kínai orvoslás is alkalmazta ezt a gyümölcsöt a szív egészséges működésének fenntartására és vérnyomás csökkentésére. Talán nem véletlenül, hiszen a galagonya tele van antioxidáns anyagokkal, melyek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A szőlőmagkivonat is számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, a vérnyomás csökkentése mellett kiemelkedik az immunerősítő hatása is.

A magnézium több, mint 400 biokémiai reakcióban vesz részt a testben és természetes kalciumcsatorna-blokkolóként viselkedik, növeli a szervezetben a nitrogén-oxid szintjét, javítja az endotel diszfunkciót, valamint tágítja az ereket. Mindezekkel támogatja a vérnyomás szabályozását, elősegíti a vér áramlását, kisebb terhet róva ezzel a szívre és az érrendszerre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Vérnyomáscsökkentés kelbimbóval
  2022-10-29 21:16:52, szombat
 
 



A kelbimbó is nyugodt szívvel beilleszthető a fogyókúrás étrendbe, mivel kevés kalóriát tartalmaz, ellenben rendkívül sok tápanyag megtalálható ebben az aprócska növényben. A kelbimbó gazdag forrása a vasnak, amelynek nagy a szerepe a vörösvértestek előállításában, illetve az oxigén szállításában. Tartalmaz még mangánt, amely sok kémiai reakcióban vesz részt a szervezetben, ilyen például az elfogyasztott ételek lebontása. Van még benne foszfor is, amely az erős csontozat és fogak fenntartásában vesz aktívan részt.

A-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaz, amely a bőrünk és szemünk egészségét biztosítja. A kelbimbó gazdag forrása még a B-vitaminoknak, amelyeknek szerepe van az egészséges haj, köröm, bőr és idegrendszer megőrzésében. A kelbimbó ezen kívül, kiváló K-vitamin-forrás is, amelyre szükségünk van a megfelelő véralvadáshoz, a sebek gyógyulásához és a csontjaink egészségének megőrzésében is szerepet játszik ez a vitamin. C-vitaminban is bővelkedik a kelbimbó, ami pedig az immunrendszer megfelelő működését segíti elő.

A kelbimbó kiváló forrása a vérnyomáscsökkentő tápanyagoknak, beleértve a rostot, a káliumot és a gyulladáscsökkentő antioxidánsokat is. A káliumnak a vérnyomás csökkentésében van nagy szerepe. Az antioxidánsok gyulladást csökkentenek, beleértve az erek gyulladását is. Ha az erek ,,nyugodtabbak", akkor a vérnyomás is csökken, és ezzel csökken az érelmeszesedés, a koszorúér-betegség, a szívroham és a stroke kockázata.

A kelbimbó közreműködik a koleszterinszint csökkentésében, ugyanis sok rostot tartalmaz. Márpedig a rostos étkezés nagyon hasznos, ha valaki magas koleszterinértékekkel rendelkezik, a magas koleszterinszint ugyanis aktívan hozzájárul a szívroham és a stroke kialakulásához.

A K-vitamin egy nélkülözhetetlen tápanyag a csontok egészségéhez. A kelbimbó gazdag forrása ennek a vitaminnak, amelyre a csontok felépítéséhez is szükségünk van. Kutatási eredmények igazolják, hogy minél magasabb a szervezetben a K-vitamin-szint, annál jobb a csontsűrűség. Ez a tény nagyon fontos a posztmenopauzába lépő nők esetében, akiknél jelentősen megnő a csontritkulás kialakulásának a kockázata.

A kelbimbó rendszeres fogyasztása előnyös lehet cukorbetegségben és inzulinrezisztenciában szenvedő betegek számára is, mivel a kelbimbó gazdag forrása az antioxidánsoknak és az ALA nevezetű omega-3 zsírsavnak, amelyek hozzájárulnak az inzulinérzékenységhez és a jobb glikémiás indexhez, illetve csökkentik az oxidatív stressz mértékét és a neuropátiához kapcsolódó tüneteket.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A magas vérnyomás és az agy egészsége
  2022-10-29 21:11:18, szombat
 
  A magas vérnyomás nemcsak a szív, hanem az agy egészségére is hatással lehet. Azonban mi magunk is sokat tehetünk a magas vérnyomás csökkentése érdekében és az optimális egészségünk fenntartásáért.

A magas vérnyomást méltán nevezik csendes gyilkosnak. Sok esetben nem is okoz semmiféle tünetet és panaszt, viszont drasztikusan megnövelheti a szívinfarktus és a stroke kialakulásának a kockázatait.

Testünk minden szerve a keringésre támaszkodik, éppen ezért nemcsak a szívet károsítja a magas vérnyomás, hanem az artériákra és a létfontosságú szervek - mint például az agy, a vesék és a szem - egészségére is negatívan hat.

A magas vérnyomás az agy kisebb ereire is károsító hatást gyakorol. Ez kihat a memóriára, ez pedig nagy szerepet játszik az Alzheimer-kór kialakulásában is.

A magas vérnyomás a hangulatra is hatással van. A stressz megnöveli a szervezetben az adrenalin- és a kortizolszintet, ami pedig emeli a vérnyomást. Ha valaki a hangulatát alkohollal, cigarettával vagy kávéval szeretné fokozni, akkor azzal is számolnia kell, hogy ezeknek az élvezeti cikkeknek is nagy szerepe van a vérnyomás emelkedésében.

Az elszigeteltség, a magány előidézője lehet a depresszió és a szorongás kialakulásának, amelyek szintén vérnyomásnövelő hatással bírnak, a magas vérnyomás pedig fokozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatait.

A magas vérnyomás kialakulásában több tényező is közrejátszik. Vannak olyan anyagok, italok, táplálékok, amelyek aktívan részt vesznek a vérnyomás emelkedésében. Ilyen például a koffein, egyes vényköteles gyógyszerek, a nemszteroid gyulladáscsökkentők.

Mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a vérnyomásunkat. Az egyik ilyen tényező, ha aktívan élünk, azaz rendszeresen sportolunk. Hetente legalább 150 percnyi mérsékelt intenzitású testmozgásra van szükségünk, hogy elkerüljük a magasvérnyomás-betegséget.

Az egészséges táplálkozásnak is nagy szerepe van a vérnyomás szabályozásában. Csökkentsük a finomított szénhidrát és az alkohol bevitelét és növeljük a zöldség- és gyümölcsfogyasztást.

Minél nagyobb testsúllyal rendelkezünk, annál nagyobb teher hárul a szívre, ami drasztikus módon emeli meg a vérnyomást is.

Tanulmányok és kutatások igazolják, hogy a relaxációs technikák, a meditáció elsajátítása nagymértékben csökkentik a magas vérnyomást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A nők legjobb barátja – cickafark
  2022-10-29 21:00:36, szombat
 
 


A magyar emberek egyik legkedveltebb gyógynövénye nem más, mint a cickafark. Akár menstruációs panaszaik, akár hormonális gondjaik, akár menopauzális tüneteik vannak a hölgyeknek, erre a növényre bátran számíthatnak. A cickafark egy ősi gyógynövény, amelyet nemcsak Európában ismernek, hanem a kínai és az indiai hagyományos orvoslás is rendszeresen alkalmazta és alkalmazza mind a mai napig.

A gyógynövény egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy csökkenti a vérzést. Ha valamilyen sérülést szenvedtünk és a vérzés nehezen akar elállni, akkor a cickafarkra bátran számíthatunk.

Egyik pozitív hatása, hogy oldja a görcsöket, ezért is olyan hatásos menstruációs görcsök esetén, de az emésztési zavar során fellépő hasi görcsök ellen is hatékony. A cickafark emellett a fájdalmat is eredményesen enyhíti és javítja a vér áramlását.

Ez a gyógynövény nemcsak akkor lehet a segítségünkre, ha megsérültünk és a vérzés csak nehezen áll el, hanem a sebgyógyulásban is, hiszen gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és antiszeptikus hatásokkal rendelkezik.

A cickafark - gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően - egyes bőrbetegségek gyógyításában is a segítségünkre lehet. Ilyen például az ekcéma, amely irritációt és viszketést okoz és egyik jellemzője a bőr gyulladása.

A gyógynövény szalicilsavat is tartalmaz, ezért olyan előnyös menstruáció idején a görcsoldó és a fájdalomcsillapító hatása.

Felső légúti panaszok estén is számíthatunk erre a növényre. Használhatjuk szénanátha és enyhe asztmatikus tünetek enyhítésére.

A cickafarkból tinktúrát is készítenek, amely a jobb orális egészséget tudja számunkra biztosítani.

Megfázás és influenza esetén is alkalmazhatjuk ezt a gyógynövényt. Gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és fájdalomcsillapító tulajdonságai miatt segít a gyorsabb felépülésben. Nyugtató hatással is rendelkezik, így a könnyebb és gyorsabb elalvást segíti, illetve nagyon hatékony a különféle kórokozók és mikroorganizmusok elleni küzdelemben.

Ha az emésztésünk nem jól működik, akkor is számíthatunk erre a gyógynövényre. Serkenti az emésztést, oldja a görcsöket, csillapítja a hasmenést, mindeközben fokozza a májban az epetermelést.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 373 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7885
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.