Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Az élő tükör
  2022-10-04 23:55:28, kedd
 
  Egyszer, messze földön, nagyon rég, egy királynak lánya született. Gyönyörű volt kicsinek is, s egyre szebb lett, ahogy felcseperedett. Mire eladósorba került, olyan szép lett, hogy nem volt hozzá hasonló az egész földkerekségen. Messze földre vitték a szépség hírét a galambok, s a hírt, hogy a Hercegnőnek vőlegényt keresnek.

Nem messze a vártól lakott egy csúf tündér. Irigy volt, gonosz és megkeseredett. Hallotta a szépség hírét és dühösen felkerekedett. Egész a várig ment, be is jutott, s ahogy meglátta a szépséges Hercegnőt, olyan dühös lett, hogy nyomban megátkozta:

- Szebb és szebb legyél napról napra, ki rád néz, a valóságot lássa! Egyedül Te, csak Te légy az, ki minden tükörben csúnyát lát, egy csúf ocsmány banyát!

Szegény Hercegnő nagyon megijedt, berohant a várba s egyből tükröt keresett. Belenézett, s mit látott! Egy szörnyű ocsmányságot! Egy rút, vén banyát, rettenetes szörnyű pofát.

Volt nagy sírás, nagy ijedelem, a király is megijedt, nem tudta mit tegyen. Aztán kiötlötték, hogy meghívják a jó tündért, hátha van segítség. Az igazság az volt, hogy az átok ellenére a Hercegnő szép maradt, de minden tükörben, melybe belenézett, egy szörnyű vénasszonyt látott. Hiába mondták neki sokan, hogy szép, gyönyörű, nincs Hozzá fogható, nem hitte el senkinek.

Magába roskadt, megkeseredett. Idővel megérkezett a jó tündér, de sajnos az átok olyan erős volt, hogy nem tudta feloldani, csak enyhíthetett rajta:

- Minden tükörben mely nem él, csak a rútat láthatod, de az élő tükör majd megmutatja az igazságot, az képes lesz feloldani a varázslatot! Így szólt, s ezzel távozott, azt mondta, többet nem szólhat, segített ahogy tudott, érjék be annyival, hogy enyhítette az átkot.

Telt múlt az idő, senki nem értette a varázslatot.
Az élő tükör, mi lehet az?

Senki nem tudta, ezért aztán segíteni sem tudtak szegény Hercegnőn. Kipróbáltak sokféle tükröt, messzi országokból hozattak különleges tükröket, furcsákat, nagyon drágákat, de a Hercegnő mindegyikben csak a csúfságot látta. Mások viszont napról napra szebbnek és szebbnek látták őt. Özönlött a kérők hada, de a Hercegnő mindet visszautasította, magába roskadt, megkeseredett.

A vártorony szobájából többet ki sem nézett. Őröket állíttatott a lépcsőkhöz, súlyos lakatokkal záratta le a szobát, senki-senki ne lássa csúfságát. A kérők lassan elmaradoztak, a Hercegnő jó ideje senkivel nem találkozott, magányában kesergett, búslakodott.

Élt egy távoli országban egy egyszerű legény, nagy volt a szíve, szerette a világot, minden mi élő, a barátja volt. Szelek szárnyán járt a hír a Hercegnőről, aki gyönyörű, és az átokról, ami miatt élve eltemetkezett. A legény is hallotta ezt. Nem bírta a szíve a szomorúságot, melyet olyan távolról hallott. Felkerekedett hát, és csak úgy gyalogosan elindult, hogy megnézze magának a Hercegnőt.

Sok vándorlás után, elérkezett a várhoz, ahol Hercegnőnk élt önnön rabságában. Megpróbált hozzá bejutni, de nem engedték, a Hercegnő parancsa szent volt, a szolgák még mindig azt lesték. A legény fejében egy terv fogant, jó hosszú kampós kötelet kerített, és várta az éjszakát.

Mikor sötét lett, a legény nagy bátran a vártorony alá ment, óriás lélegzetet vett és teljes erőből hajított egyet, a kampó megakadt a vártorony tetején, szédítő magasságban. Elkezdett mászni, egyre feljebb és feljebb haladt, húzta magát rendületlenül felfelé, kíváncsi volt a szépre, amely rejtőzik előle. Mászott csak mászott rendületlenül, tenyeréről a bőr már rég lejött, fájt nagyon, de ő ezzel nem törődött.

Mászott csak mászott, az irdatlan mélység felett többször megcsúszott, de nem érdekelte semmi. Ment csak előre, előre, már nem állíthatta meg senki. Nem voltak számára éles fegyverek, marcona őrök, villogó kések. Csak a kötél és a magasság, küzdött keményen, hajtotta a boldogság.

Végre feljutott, kifújta magát, és az ablakhoz lopakodott, belesett. S amit látott, attól kővé dermedt. A szépségnek ilyen természetes, egyszerű megjelenését nem szokta ő meg.

Óriás ágyban, puha, gyönyörű ruhában egy tündér aludt ott. Arca, mely régóta csak álmában mosolygott, szebb volt mindennél, mit a legény eddig láthatott. Gyönyörű haja, hófehér karja elbűvölte a bátor lovagot. Nesztelen a szobába lépett, és az ágyhoz osont.

Órákon át nézte a szépséget lélegzetvisszafojtva, nem tudott betelni a látvánnyal, melyet szeme látott.

S egyszer csak, ki tudja miért a Hercegnő felriadt, meglátta a fiút, s nagyot sikoltott, de a sikoly abban a pillanatban a torkára forrt, évek óta először egy szerető szempárban meglátta magát, s amit látott, több volt mint egy szép arc: a mosolygó szempárban csodát látott!

Hirtelen minden szépségét meglátta a legény szemében, egy szerető szempárban, mely maga volt az élő tükör. Látta a szépséget, amely addig rejtve volt, a varázs megtört, és a várba újból boldogság költözött.

____________

Tanulság:
Sem az üveg, sem a fém az, melyben az igazat láthatod. Csak az élő tükör képes megmutatni a valóságot.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Elgondolkodtató tanmese
  2022-10-04 23:49:45, kedd
 
  Ezt is megmentem:

Egy turista a tengerparton sétált napkeltekor. Ahogy ment, egy férfit pillantott meg a távolban. Közelebb érve hozzá, felismerte az egyik helyi lakost, aki szaporán lehajolt, fölvett valamit a földről, és bedobta azt a vízbe. Újra és újra lehajolt, felvett valamit és bedobta a tengerbe...

Amikor a a turista közelebb ért, azt látta, hogy a férfi minden lehajláskor kivesz egy tengeri csillagot a homokból, amit a víz kisodort a partra, majd visszadobja a tengerbe.

A turista igen csak meglepődött. Odament a helyi emberhez és szólt:

- Jó reggelt barátom. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit csinál?

- Ezeket a csillagokat dobálom vissza a vízbe. Tudja, túl alacsony volt a dagály, és a víz kimosta őket a partra. Ha nem dobom őket vissza, kiszáradnak itt, és az oxigénhiány miatt elpusztulnak.

- Értem - válaszolt a turista. De ezen a parton több ezer csillag van! Lehetetlen, hogy mindegyiket visszadobja. Egyszerűen, rengeteg van belőlük. Nem gondolja, hogy valószínűleg ugyanez történik több száz kilométeren keresztül ezen a parton? Nem látja, hogy nem tud segíteni mindegyiken?!

A helyi lakos csak elmosolyodott, lehajolt, fölemelt egy újabb csillagot, és amikor a tengerbe dobta, azt mondta:

- De ezen az egyen tudok segíteni!

____________

Tanulság:

Sokszor érezzük tehetetlennek magunkat, és töprengünk:

- Ki vagyok én? Mit tehetek? Azt gondoljuk, hogy minden lehetetlen, és reménytelen bármit tenni.

Sokszor úgy látszik, hogy az ember egyedül nem tud tenni semmit, ami a dolgokat jó irányba vinné. Minek igyekezni, minek dolgozni?! Kísértésben vagyunk, hogy mindent feladjunk és a világot hagyjuk magára, mert úgy tűnik, hogy semmi jót nem érdemel...

Úgy gondolod, hogy Te sem tudsz semmilyen változást elérni?

Már túl késő: Túl sok a rossz? A feladat túl nehéz?

Könnyű a felelősséget a szakemberekre, vagy a vezetőkre hárítani ahelyett, hogy a munka ránk eső részét megcsináljuk akkor is, ha szerintünk nehéz vagy komplikált.

A nehézségek és bonyodalmak nem oldhatnak fel minket a kötelességeink alól.

TE SZEBBÉ TEHETED EZT A VILÁGOT!

Pont úgy, ahogy az az ember a parton.

Te is épp ma léphetsz közbe és VÁLTOZTATHATSZ A HELYZETEN!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az apa a fiú és az órabér
  2022-10-04 23:47:03, kedd
 
 

A családfő a hosszú, nehéz nap után fáradtan és feszülten tért haza munkából. Késő volt már, és 7 éves kisfia az ajtóban állva várta őt. Köszöntötték egymást, majd a gyermek megszólalt:

- Apu, kérdezhetek valamit?
- Kérdezz csak - felelt az apa.
- Mennyi pénzt keresel egy óra alatt?
- Ez nem a te dolgod! Miért kérdezel ilyeneket? - mondta az apa ingerülten.
- Csak tudni szeretném. Kérlek, apu, mondd meg nekem, hogy mennyit keresel egy óra alatt - kérlelte a kisfiú.
- 20 dollárt, ha nagyon tudni akarod.
- Ó! - szólt a fiúcska, és búsan lehajtotta a fejét.

Aztán felnézett, és ezt kérdezte:
- Apu, kérhetek tőled kölcsön 10 dollárt?

Az apa elveszítette a türelmét.

- Na, ide figyelj, fiam, ha csak azért akartad tudni a keresetemet, hogy kölcsönkérj tőlem valami bugyuta játékra vagy más szamárságra, akkor most gyorsan elmész a szobába, és szépen elgondolkodsz az önzőségeden. Ezenkívül még csak 7 éves vagy, és a 7 éveseknek semmi szükségük nincs pénzre. Minden nap keményen dolgozom, hogy pénzt keressek neked és anyunak! Ma is hosszú és nehéz napom volt, szóval semmi időm nincs arra, hogy ilyen olyan kölcsönökről beszélgessek veled.

A kisfiú csöndben elment a szobájába, és becsukta maga mögött az ajtót. Az apa kb. 1 óra múlva lehiggadt, és elgondolkodott azon, hogy milyen gorombán beszélt a fiával. Talán mégis valóban jó oka volt 10 dollárt kérni, hiszen sosem tett ilyet korábban... Odament a gyerekszobához, és bekopogott.

- Bejöhetek?
- Igen, apu - felelte a kisfiú.
- Gondolkodtam, és úgy látom, hogy túl kemény voltam hozzád az imént - mondta az apa. Zűrös napom volt ma, és rajtad töltöttem ki a haragomat. Tessék, itt van a 10 dollár, amit kértél.

A gyerek felállt, és az örömtől sugárzó arccal ezt mondta:

- Ó, apu, köszönöm!

Ekkor a fiúcska odament az ágyához, benyúlt a párnája alá, elővett néhány összegyűrődött bankót, és elkezdte számolni. Az apa, látva, hogy a fiának már van pénze, ismét dühös lett.

- Miért kellett neked még pénz, ha már van? - morogta vörösödő fejjel.

A gyerek felnézett az apjára:

- Azért, mert eddig nem volt elég, de most már van - válaszolta.
- Nos, mire kell az neked? - kérdezte az apa.
- Tessék apu, 20 dollár. Megvehetem tőled 1 órádat?
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A herceg a bölcs és a galamb
  2022-10-04 23:44:36, kedd
 
  Élt egyszer egy bölcs ember, akit nagyon szerettek a hazájában az emberek. Az ország gonosz hercege azonban gyűlölte, mert bizony - szemben a bölccsel - nem tudhatta magáénak a népe szeretetét. Ezért aztán szüntelenül azon fáradozott, hogy lejárassa a mestert.

Végül is kidolgozott egy tervet:

- Holnap - mondta a herceg -, amikor az öreg a piactérre megy, hogy szóljon az emberekhez, én is ott leszek. Egy galambot fogok a kezemben tartani, és azt mondom: “No, tudós férfiú, mondd meg nekem, ez a madár, amit a kezemben tartok, élő vagy holt?" Ha azt mondja, holt, kinyitom majd a kezemet és hagyom a madarat elrepülni. Ha azt mondja, élő, akkor megfojtom a madarat a tenyeremben, és hagyom, hogy holtan essen a földre. Mindkét esetben bolonddá teszem a bölcs embert.

Eljött a másnap, és a herceg már ott állt a piactéren jóval a bölcs megérkezése előtt. Türelmesen várakozott és amikor a tudós megjelent és elkezdett beszélni, a herceg kivette a galambot a kalitkából és mindenki számára hallhatóan megszólalt:

- Bölcs ember! - kiabálta. Szeretnék feltenni neked egy kérdést. Ez a madár, amit a kezemben tartok, élő vagy holt?

A tömeg elcsendesedett és minden szem a mester felé fordult. A bölcs várt egy kicsit, majd először az emberekre, aztán pedig a hercegre nézett és azt mondta:

- Az, amit a kezedben tartasz, olyan, amilyenné te teszed!

___________

Amikor ezt a történetet olvasod, gondolj arra, hogy a kézben lévő madár a birtokunkban lévő lehetőségeket szimbolizálja.

Te mit kezdesz a kezedben lévő a lehetőségekkel?
Te milyenné teszed a lehetőségeidet?
“Meghalnak" a kezedben lévő lehetőségek vagy életben tartod őket?
Egyáltalán észreveszed a kínálkozó lehetőséget a kezedben?

Az életed olyan lesz, amilyenné a lehetőségeiddel azt teszed!
Tehát a kérdés az, hogy Milyenné teszed az életedet?
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A hercegnő a bölcs és a gyűrű
  2022-10-04 23:38:12, kedd
 
  Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset.

Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely:

A szomorú napokon vigasztalja,
A nehéz helyzetekben bátorítja,
A boldog időszakokban pedig óvatosságra inti.

A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt.

Csupán egyetlen szót vésett bele:

ELMÚLIK

___________

Tanulság:
Bármilyen helyzetben vagy éppen, az csak átmeneti. Bármikor megváltozhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jó tudni
  2022-10-04 23:29:00, kedd
 
  25 észbontó pszichológiai tény, amelyet eddig - lehet, hogy - nem tudtál az emberekről!

1. Minden barátság, amely 16 és 28 éves kor között született, nagyobb eséllyel lesz szilárd és hosszú távra szóló.

2. A nők általában jobban szeretik a mély, erős hangú férfiakat, mert magabiztosabbnak tűnnek.

3. Azok az emberek, akik a legjobb tanácsokat szokták adni, rendszerint a legtöbb problémával rendelkeznek.

4. Minél okosabb valaki, annál gyorsabban gondolkodik, emiatt a kézírása is hanyagabb.

5. Sokat elárul egy ember személyiségéről, ahogyan egy étterem személyzetével bánik.

6. Azok az emberek, akik hajlamosabbak a bűntudatra, jobban megértik mások gondolatait és érzéseit.

7. A férfiak nem humorosabbak a nőknél: csak többet viccelődnek, mert kevésbé érdekli őket, hogy mennyire tetszik a humoruk másoknak.

8. A félénk emberek kevesebbet mesélnek magukról, de ezt úgy teszik, hogy a többiek úgy érzik, hogy nagyon is jól ismerik őket.

9. A nők szervezetében kétszer annyi fájdalomérzékelő receptor van mint a férfiaknak, a fájdalomküszöbük mégis magasabb.

10. Ha magas frekvenciájú zenét hallgatsz, nyugodtabb, pihentebb és boldogabb leszel.

11. Ha éjszaka nem bírod leállítani a fejedben kavargó gondolatokat, írd le őket. Ez lenyugtatja az agyad és sokkal könnyebben tudsz elaludni.

12. A jó reggelt és jó éjt üzenetek olyan részeit aktiválják az agyadnak, amelyek a boldogságért felelnek.

13. Ha olyan dolgokat csinálsz, amelyektől félsz, boldogabb leszel.

14. Az átlagos időtartam, amíg egy nő képes egy titkot megtartani: 47 óra és 15 perc.

15. Azok az emberek, akik mindig mindenkinek a kedvében akarnak járni, végül a leginkább boldogtalanok lesznek.

16. Minél boldogabbak vagyunk, annál kevesebb alvásra van szükségünk.

17. Amikor két ember beszélget, és egyikük a lábfejét kissé elfordítja, vagy többször is távolodó mozdulatokat tesz vele, az egyértelmű jele a nézeteltérésnek és annak, hogy a partner távozni akar.

18. Ha egy szeretted kezét fogod, kevésbé fogod érezni a fájdalmat és kevesebbet aggódsz.

19. Az intelligens embereknek kevesebb barátjuk van. Minél okosabb valaki, annál jobban megválogatják a barátaikat.

20. Ha a legjobb barátoddal házasodsz össze, a válás valószínűsége 70 százalékkal csökken és ez a házasság valószínűleg egy örök életig tart.

21. Azok a nők, akiknek főleg fiú barátai vannak, általában jobb kedvűek.

22. Azok az emberek, akik legalább két nyelvet beszélnek, hajlamosak a személyiségük megváltoztatására, ha a másik nyelven szólalnak meg.

23. Ha hosszú távon egyedül vagy, ugyanolyan káros tud lenni, mintha 15 szál cigarettát szívnál el naponta.

24. Az utazás javít agyunk egészségén, ezen kívül a szívroham és depresszió esélyeit is csökkenti.

25. Az emberek vonzóbbnak tűnnek, ha olyan dolgokról beszélnek, amelyek igazán érdeklik őket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hasznos pszichológiai trükkök
  2022-10-04 23:26:02, kedd
 
  14 egyszerű pszichológiai trükk, amivel befolyásolni tudsz bárkit :

1. Amikor felteszel egy kérdést és közben bólintasz, egyfajta pozitivitást sugárzol a másik ember felé, aminek következtében valószínűleg te is pozitív választ kapsz. Ezt a trükköt leginkább a vendéglátósok használják, így a vendégek gyakran többet, vagy éppen drágább ételeket rendelnek.

2. Ha azt szeretnéd elérni, hogy valaki kényelmetlenül érezze magát beszélgetés közben, folyamatosan néz a homlokára.

3. Ha a beszélgetőtársad kikerüli a kérdésed, vagy valamit titkol előled, hagyj szüneteket beszélgetés közben, úgy, hogy közben mélyen a szemébe nézel. Hogy ne legyen nagyon kínos, ő folyamatos beszélni fog, hogy oldja a helyzetet.

4. Ha barátságot szeretnél kötni valakivel, akkor kezdésként kérdezz tőle valamit, mindegy, hogy valójában tudod-e rá a választ, vagy sem. Ez a módszer jobban összehozza az embereket.

5. Ha nem vagy elégedett valakinek az ajánlatával, és többet szeretnél kapni, akkor nézz rá kissé csalódott arccal. Nem is gondolnád, hogy ez az egyszerű gesztus mennyire hatásos lehet, hogy változtasson az ajánlatán.

6. Ha valaki nagyon erősen koncentrál a munkára, vagy egy beszélgetésre, akkor elérhető, hogy odaadja az éppen kezében található tárgyat úgy, hogy később nem is emlékszik rá.

7. Ha beszélgetés közben gyakran bólogatunk, akkor a beszélgetőpartner tudat alatt érzékenyebb lesz a mondandónkra.

8. Amikor nyilvánosan kell beszédet tartanod mások előtt, mindig vigyél magaddal egy palack vizet. Ha hirtelen elfelejted a mondandódat, csak igyál pár kortyot, és senki sem veszi észre, hogy valójában azért tartottál szünetet, mert kiment a fejedből a szöveg.

9. Ha folyamatosan azon parázol, hogy bezártad-e az ajtót, kihúztad-e a vasalót, stb. akkor minden alkalommal, amikor valami ilyen dolgot csinálsz, mondj ki közben hangosan egy abszurd kifejezést. Például mondd azt: "zöld nyúl" - és közben húzd ki a vasalót. Így tuti emlékezni fogsz rá később, amikor már elmentél otthonról.

10. Ha valaki idegesítően bámul rád, csak kezdd el nézni a cipőjét! Hidd el, ez teljesen összezavarja.

11. Ha egy barátod valami miatt nagyon aggódik, akkor egy idő után te is elkezdesz aggódni, függetlenül attól, hogy téged érint-e a dolog, vagy sem.

12. Ha valaki nyilvánosan megpróbál provokálni, vagy botrányba keverni, csak mondj neki valami kedveset. Ettől teljesen összezavarodik.

13. Ha rosszul aludtál, akkor határozottan mondd ki hangosan többször is, hogy “Jól aludtam!" Furcsán hangozhat, de ha igazán magabiztos vagy, akkor az agyad el fogja hinni, hogy tényleg jól aludtál, és kipihentebbnek fogod magad tőle érezni.

14. Az emberek azokra a dolgokra emlékeznek jobban, amik a nap elején és a végén történnek. Ami a két időpont között történik, az felejthetőbbé válik. Ezért az állásinterjúkat vagy korai időpontra, vagy nagyon későre kell tenni, hogy a munkáltató megjegyezzen, és ne vessz el a többi jelölt között.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A csodára váró ember története
  2022-10-04 22:49:18, kedd
 
  Él egy régi történet egy emberről, akinél hogy, hogy nem, de egy éjjel megjelent egy angyal, és csodálatos dolgokról mesélt neki, amelyek az életben várnak rá. Minden lehetőség adott lesz számára, hogy hatalmas vagyonra tegyen majd szert, a társadalom megbecsült tagja lehessen, és egy gyönyörű nőt vegyen feleségül.

Emberünk egész életében várta, hogy az ígért csodálatos dolgok valóra váljanak, de nem történt semmi és végül egyedül, és szegényen halt meg. Amikor a Mennyország kapujához ért, meglátta az angyalt, aki sok-sok évvel ezelőtt meglátogatta álmában, és felelősségre vonta:

-Te hatalmas vagyont ígértél nekem, társadalmi rangot és gyönyörű feleséget. Egész életemben vártam, de nem történt semmi.

- Én neked nem ígértem ezt - válaszolt az angyal. Én ezeknek a dolgoknak a lehetőségét ígértem neked, de te elmulasztottál élni ezekkel a lehetőségekkel.

Az ember megdöbbent.

- El sem tudom képzelni, miről beszélsz! - mondta.

- Emlékszel, egyszer volt egy ötleted, de te féltél, hogy nem sikerül, ezért nem tettél semmit? - kérdezte az angyal.

Az ember bólintott.

- Mivel te visszautasítottad a megvalósítást, az ötletet néhány év múlva egy másik embernek adták, aki nem ijedt meg a nehézségektől, és ha visszaemlékszel, akkor ez az ember az egyik leggazdagabb ember lett a környéken.

- És arra emlékszel-e - folytatta az angyal -, volt egy eset, amikor a várost óriási pusztítás érte, sok ház romba dőlt, sok ezer ember nem tudott szabadulni a romok alól. Neked lehetőséged lett volna segíteni a bajbajutottakon és a túlélőket kimenteni, de te féltél, hogy ha elmész otthonról, akkor betörnek hozzád és kirabolják a házadat, ezért nem mentél el segíteni a hívó szóra, hanem otthon maradtál.

Az ember szégyenkezve bólintott.

- Ez egy hatalmas lehetőség volt, hogy száz és száz ember életét megmentsd, a város összes életben maradt lakója tisztelt volna téged. - mondta az angyal.

- És emlékszel arra az asszonyra, arra a fekete hajú nőre, aki neked annyira tetszett? Nem hasonlított egyik nőre sem, akikkel korábban, vagy későbbi életedben találkoztál, de azt gondoltad, hogy sose menne férjhez egy olyan emberhez mint te, féltél, hogy elutasít, és elmentél mellette.

Az ember újra bólintott, de már sírt.

Igen barátom, - mondta az angyal - ő a feleséged lett volna, vele sok gyermeket neveltetek volna, vele igazán boldogságban éltél volna egész életedben...

___________

Tanulság:

Hasonló lehetőségek mindannyiunknak adódnak az életében, de gyakran, ehhez a történetbeli emberhez hasonlóan, mi is megengedjük, hogy a félelem felülkerekedjen rajtunk, és megzavarjon bennünket, hogy éljünk a lehetőségekkel.

Nem megyünk oda másokhoz, mert félünk az elutasítástól, mi nem beszélünk az érzéseinkről, mert félünk, hogy kinevetnek bennünket, és nem bízzuk rá magunkat más emberre, mert félünk a fájdalomtól, ha elveszítjük.

De még nincs veszve semmi. Még életben vagyunk. Elkezdhetjük kihasználni az előttünk álló lehetőségeket! Elkezdhetjük létrehozni lehetőségeket saját magunk számára!

Elkezdhetünk hinni magunkban!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Buddhista bölcsességek
  2022-10-04 22:42:13, kedd
 
  1. Ne érezd magad rosszul azért, mert vannak, akiknek csak akkor jutsz eszébe, mikor szükségük van rád. Érezd magad kiváltságosnak, hogy te vagy elméjükben a gyertya, amely akkor gyullad fel, mikor sötétben van elméjük.

2. Mindig lesz olyan ember az életedben, aki nem bánik veled jól. Köszönd meg neki, mert erősebbé tesz.

3. Ha valaki rosszul bánik veled, emlékezz:
Vele van valami baj, nem Veled. Egészséges emberek nem pusztítják el egymást.

4. Amikor fáj, figyelj. Az élet próbál neked valamit tanítani.

5. Három megoldás van minden problémára: elfogadni, változtatni, vagy elengedni. Ha nem tudod elfogadni, változtass. Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor engedd el.

6. Engedd, hogy az emberek megítéljenek. Engedd, hogy félreértsenek. Engedd, hogy pletykáljanak rólad. Az, amit rólad gondolnak, nem a te problémád. Véleményük nem fogja a számláidat kifizetni. Tehát maradj kedves, szeress kitartóan és légy szabad egyéniség, bármit is mondanak vagy tesznek, soha ne kételkedj értékességedben és az igazság szépségében. Ragyogj tovább és hagyd a gyűlölködőket gyűlölködni.

7. Mindegy mennyire tanultnak, tehetségesnek, menőnek, vagy gazdagnak hiszed magad, az, ahogyan másokkal bánsz, végeredményben mindent elmond rólad. A becsületesség minden.

8. Minél kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak rólad az emberek, annál boldogabb leszel.

9. A csend a legjobb válasz annak, aki nem értékeli a szavaidat.

10. Ha azt hiszed, minden valaki másnak a hibája, akkor sokat fogsz szenvedni. Majd amikor megérted, hogy minden belőled indul ki, akkor fogsz békére és örömre lelni.

11. Ahol nincs tisztelet, ott szeretet sincs.

12. A kapcsolatok sohasem halnak természetes halált. Megöli őket az ego, az elutasítás és a hozzáállás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Medvemama
  2022-10-04 22:37:35, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 373 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3318
  • e Hét: 13432
  • e Hónap: 27181
  • e Év: 231882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.