Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 356 
A szív egészségét védő és vérnyomáscsökkentő fekete tea
  2022-11-30 23:26:29, szerda
 
 



A fekete tea az egyik legjobb választás, amennyiben antioxidánsokat szeretnénk bevinni a szervezetünkbe. Ez a tea olyan vegyületeket is tartalmaz az antioxidánsok mellett, amelyek csökkenteni tudják a szervezetben kialakuló gyulladásokat.

Az antioxidánsok nemcsak az oxidatív stresszt tudják nagyon hatékonyan csökkenteni, hanem a sejtkárosodások megelőzésében is rendkívül hatékonyak.

Ez a tea polifenolokban is bővelkedik, ilyenek például a katekinek, amelyek aktívan hozzájárulnak az általános egészség fenntartásához.

A fekete tea flavonoidoknak is a gazdag tárháza. Ezek is remek antioxidánsoknak számítanak, amelyek a szív egészségét védik. Flavonoidokban bővelkednek még ezen kívül a zöldségek és a gyümölcsök is. A flavonoidok oly módon tudják csökkenteni a szívbetegségek kockázatait, hogy leviszik a magas vérnyomást, a magas koleszterinszintet, a magas trigliceridszintet, illetve redukálják az elhízás kockázatait.

Kétféle lipoprotein található meg a szervezetben, az LDL és a HDL. Mindkettő koleszterint szállít a vérben. Amennyiben túl sok LDL-koleszterin halmozódik fel, akkor ez megnöveli a szívbetegségek és a stroke kockázatait. A fekete tea azonban segíthet az LDL-koleszterin-szint csökkentésében.

A bélrendszer egészsége nagyban függ attól, hogy milyen az immunrendszer állapota és ez fordítva is igaz. Amennyiben a bélben az úgynevezett rossz baktériumok vannak túlsúlyban, úgy jelentősen megnövekszik egyes betegségek kockázata, ilyen például a gyulladásos bélbetegség, a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, az elhízás és a rákos megbetegedések. A fekete teának nemcsak antioxidáns hatása kiemelkedő, hanem az antimikrobiális hatása is, azaz segít a rossz bélbaktériumok elpusztításában, közreműködik a baktériumok egyensúlyának fenntartásában és ezzel nemcsak az emésztőrendszer, hanem az immunrendszer egészségi állapotát is segít fenntartani.

A magas vérnyomás is egy krónikus betegség, emberek milliói szenvednek ettől világszerte. Ez a probléma más betegségek kialakulásának esélyét is fokozza, például a szívroham, a szívelégtelenség, a veseelégtelenség és a stroke kockázatait. A fekete tea rendszeres fogyasztása azonban mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomás csökkentésében a segítségünkre lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Melatonint tartalmazó táplálékok
  2022-11-30 23:15:52, szerda
 
  Melatonint tartalmazó táplálékok - gomba, pisztácia, zab

Minden embernek szüksége van melatoninra, amely egy hormon. A szervezetünk termeli, és minél többet termel ebből a hormonból, annál álmosabbak leszünk. Az esti fények csökkentik a melatonin termelését, ezért sem javasolt az ágyban már a telefont és a laptopot használni.

Mivel az alvásnak központi szerepe van az egészségünk megőrzésében és fenntartásában, így a melatoninra is nagy szüksége van a szervezetünknek, amelyet nemcsak táplálékok, hanem kiegészítők formájában is magunkhoz vehetünk.

Amikor sok melatonin termelődik bennünk, ez egyfajta jelzés is a szervezetünk részéről, hogy ideje aludni, nyugovóra térni. Egyes táplálékok is segítik a melatoninhormon termelődését, így érdemes lefekvés előtt ezeket a táplálékokat is fogyasztani.

A melatoninra nemcsak az alvásban számíthatunk, hiszen számos más egészségügyi hatással is rendelkezik. Nagy szerepe van az egészséges látás fenntartásában, csökkenti a gyomorégést és még az immunrendszer megerősítésében is kulcsszerepe van ennek a hormonnak.

Milyen táplálékokkal vihetünk be melatonint a szervezetünkbe, és milyen táplálékok segítik a melatoninhormon termelődését? Az egyik ilyen táplálék nem más, mint a pisztácia. Több kutatási eredmény is arról számolt be, hogy a pisztácia nem a melatonintermelést serkenti, hanem maga a pisztácia tartalmazza ezt a hormont.

Sok más táplálékban is megtalálható a melatonin nevű hormon. Melatonint tartalmaz például a paradicsom, a cseresznye, a lazac, a tojás, a dió, a zab és a gomba. Így ha esténként gondjaink vannak az elalvással, nincs is más dolgunk, csak ezeket az ételeket fogyasztani vacsorára.

A melatonin a kutatások fókuszába került és megállapították, hogy ennek a hormonnak nem csupán az elalvásban van szerepe, hanem az immunrendszer megerősödésében, a vérnyomás szabályozásában, illetve csökkenteni tudja a stresszhormonszintet is. A melatoninnal kapcsolatban ezen kívül az is bebizonyosodott, hogy antioxidánsként működik a szervezetben, amely hatással biztosítani tudja számunkra az optimális egészséget.

Egy tanulmány pedig arról számolt be, hogy a melatonin csökkenteni tudja a depresszió tüneteit is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Jók vagy nem egyes táplálékok az egészségünknek?
  2022-11-30 23:13:16, szerda
 
  Régebben sok táplálékot kiáltottak ki bűnösnek, aztán megcáfolták ezeket az állításokat és napjainkban az derül ki róluk, hogy nem is olyan ártalmasak az egészségre nézve. Ami azt jelenti, hogy bátran fogyaszthatjuk ezeket a táplálékokat, persze mint mindent, ezeket is csak mértékkel. Hiszen akármit is eszünk, de ha tartjuk a mértéket és emellett rendszeresen mozgunk és felhagyunk minden káros szenvedélyünkkel, akkor elmondhatjuk, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy lefogyjunk és hogy elkerüljenek bennünket a különféle betegségek.

Milyen táplálékokat fogyaszthatunk?
Az egyik ilyen a tojás, amelyről korábban azt állították, hogy nagyon egészségtelen. Márpedig a tojás egyáltalán nem az, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét és más tápanyagokat. Ma már cáfolják azokat a híreket, hogy a tojás szívinfarktust vagy stroke-ot okozna. A telített és transzzsírok bevitelére kell figyelnünk, merthogy ezek emelik meg a koleszterinszintet és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának a kockázatait.

A vörösbor nagy mennyiségben tartalmaz a szív- és érrendszeri betegségeket megelőző rezveratrolt. Napi egy pohár vörösbor nem árt az egészségnek, de ha nagyobb mennyiséget szeretnénk bevinni ebből az antioxidánsból, akkor inkább szőlőt fogyasszunk, amely szintén bővelkedik rezveratrolban.

Kenyeret is ehetünk, ha az teljes kiőrlésű lisztből készült, ugyanis így jó rostforrást biztosít a szervezet számára.

A saláta is egészséges, kifejezetten a zöld leveles zöldségekből készült saláták fogyasztását javasolják a hozzáértők, mivel nagyon sok tápanyagot és antioxidánst tartalmaznak. De amikor salátát készítünk, felejtsük el a dresszinget, helyette használjunk gyógynövényes balzsamecetet vagy extraszűz olívaolajat, amelynek telítetlen zsírsavjai hasznosak az egészségünkre nézve.

A burgonya - módjával fogyasztva - nem árt az egészségnek, hiszen kiváló rostforrás és értékes tápanyagok is megtalálhatók benne, mint például a C-vitamin és a kálium. Az édesburgonya jobb alternatíva, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, amely a szervezetben A-vitaminná alakul, és ez a C-vitaminhoz hasonlatosan szintén antioxidáns vitaminnak minősül.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Lenmagolaj – segíthet a szívbetegség megelőzésében
  2022-11-30 23:08:39, szerda
 
  A lenmagolaj számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Csökkenti a gyulladást, szerepe van a szívbetegségek és a rákos megbetegedések megelőzésében. A lenmagolaj számos aktív és hasznos vegyületet tartalmaz, ilyenek például az omega-3 zsírsavak; emellett fehérjékben is rendkívül gazdag, amelyek csökkenthetik a szívbetegség kockázati tényezőit.

A lenmagolaj rostokban is bővelkedik, amelyek közreműködnek az emésztési problémák és a székrekedés megelőzésében. Ez az olaj fenolos vegyületeket is nagy mennyiségben tartalmaz, amelyeknek kulcsszerepük lehet a rákos betegségek megelőzésében. Ásványianyag-tartalma is kiemelkedő, különösen kalciumban és magnéziumban gazdag.

A lenmagolaj tehát omega-3 zsírsavakat tartalmaz nagy mennyiségben, amelyeknek kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatásuk. A szervezetben eredményesen csökkentik a gyulladásos marker, azaz a C-reaktív fehérje szintjét.

A lenmagolaj ezen kívül olyan antioxidáns vegyületekben is gazdag, amelyeknek nagy szerepe van a rákos betegségek megelőzésében. Az olaj gazdag forrása a lignánoknak, amelyek segítenek a mellrák megelőzésében.

A lenmagolaj emellett alfa-linolénsavat is tartalmaz, amelyet ALA-nak is szoktak nevezni. Az ALA-nak nagy jelentősége van, ugyanis meggátolja a rákos sejtek növekedését és segíti a rákos sejtek pusztulását.

A tanulmányok szerint a lenmagolajban lévő esszenciális vegyületek hozzájárulnak a szívbetegségek megelőzéséhez és az egészséges szív fenntartásához.

A lenmagolaj hashajtó tulajdonságokkal is rendelkezik, és éppen ezért segíthet a székrekedés enyhítésében, megszüntetésében. Rendszeres fogyasztása csökkenti az IBS (irritábilisbél-szindróma) olyan kellemetlen tüneteit is, mint a székrekedés vagy éppen a hasmenés.

Amennyiben a szervezetben alacsony az ALA-szint, úgy gyakran alakulhatnak ki különféle bőrproblémák. Mivel a lenmagolaj gazdag forrása az ALA-nak így segít fenntartani a bőr egészségét. Ez az olaj csökkenti a bőrsejtek gyulladását és segít megőrizni a bőr egészségét.

A lenmagolaj a menopauza tüneteinek enyhítésében is az élen jár. Nemcsak az életminőséget javítja, hanem a hőhullámok gyakoriságát és intenzitását is csökkenteni tudja.

A lenmagolajnak nagy szerepe van a test méregtelenítésében, így a fogyásban is a segítségünkre lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Gondolkodó-cica módra gif :-)
  2022-11-30 23:02:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Gombáskosár és a süni
  2022-11-30 23:01:19, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Tiszavirágzás gif
  2022-11-30 23:00:21, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Gőzölgő tea gif
  2022-11-29 22:57:43, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Finom reggeli gif
  2022-11-29 22:56:52, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Fények gif
  2022-11-29 22:54:54, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 356 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 356 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 226
  • e Hét: 1189
  • e Hónap: 14180
  • e Év: 190055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.