Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - November 11
  2022-11-10 18:06:35, csütörtök
 
  "Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában." 2Kor 6,14


Tegyetek határozott különbséget egy keresztyén és egy hitetlen között! És legyen ez egyre nyilvánvalóbbá minden nap.

Talán hallottatok már arról a prédikátorról, aki megvádolta a Sátánt, mivel elvitte gyülekezete egyik tagját. Az ellenség azonban így válaszolt neki: "Saját területemen találtam, azért vittem magammal." Szeretnétek az örök csalónak "Megálljt!" kiáltani, de ez semmit sem használ, ha saját területén talál benneteket. Minden madarász igényt tart arra a madárra, amelyiket a hálójában talál. "Saját hálómmal fogtam, ezért az enyém." Nos, hiába próbáljuk megkérdőjelezni a Sátán tulajdonjogát.

"De nem vagyunk-e túlságosan komolyak és szigorúak?" - mondja ellenvetésként valaki. - Ez a veszély nem fenyeget korunkban. Soha nem mehettek túl messzire a szentségben, és soha nem lehettek túlságosan hasonlók az Úr Jézushoz. Ha azzal vádolnak meg titeket, hogy túl szigorúak vagytok és túl komolyan veszitek a lelki életet, ne legyetek szomorúak emiatt, hanem próbáljatok meg tényleg rászolgálni erre a vádra. Sehogy sem tudom elképzelni, hogy azt mondaná az Úr Jézus az utolsó napon: "Nem voltatok eléggé világiasak..."

"Nos, jól van," mondja erre valaki, "de hát egyáltalán ne szórakozzunk?"

Kedves barátom, bőséges és sokrétű élvezeteket készített Isten a keresztyének számára, amik azonban nem keverednek bűnnel és gonoszsággal. Vagy talán te élvezetnek nevezed a bűnt és bolondságot? Akkor nem irigyellek örömeidért.

Ha elutazom vidékre, látom, ahogy a gazda szolgája nagy adag moslékot készít a disznóknak; de nem irigylem finom ételüket. Az ellen sincs ellenvetésem, ha kétszer is megtöltik nekik a vályút, - de én is vegyek részt ebben? Én nem! Nincs ínyemre. Meg kell ezért tagadnom magamat? Bizonyosan nem!

Feltételezem, hogy a világ dolgai Isten gyermekei számára egyáltalán nem ingerlők akkor, ha megkóstolták már az Istennel való közösség örömeit.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - November 10
  2022-11-10 18:04:06, csütörtök
 
  "Se szegénységet, se gazdagságot ne adj nekem!" Péld 30,8


A piacon járva előfordulhat, hogy döntés elé kerülsz, megvásárolj-e egy szokatlanul nagy körtét vagy nem? Hogy ott hagyd-e, vagy megveszed, s készülsz a csalódásra, mert a körte valószínűleg vizes és kásás. Túlságosan nagy, nem természetesen érlelt gyümölcsöknek soha nincs olyan zamatos, jó ízük, mint amelyeket természetesen termesztettek. Amit nyerünk a réven, elveszítjük a vámon.

Éppen így van ez a nagy gazdagsággal, nagy tisztességgel és előkelő pozícióval is. Nincs olyan sok érték mögöttük, mint ahogy felületes vizsgálódás esetén véljük; mert ugyanolyan mértékben nőnek a gondok és kísértések is, mint a gazdagság és méltóság. Aztán pedig minden, ami túlzott mértékű, hamarosan telítettséget okoz, úgy hogy egyáltalán nincs benne öröm.

Boldogabbá tesz egy közepes eredmény, mint hatalmas gazdagság. Több örömmel jár kevés ember tisztelete, mint nagy tömeg hódolata. Csendes munkálkodás szerény körülmények között inkább kielégíti az igényeket, mint a magas, ragyogó pozíció. Az "elég" sokkal jobb és több a "sok"-nál.

Salamon mondta: "Jobb egy tányér főzelék ott, ahol szeretet van, mint a hizlalt ökör, ahol gyűlölet van." (Péld 15,17) Ennek az állításnak az igazsága különösen akkor világosodik meg számunkra, ha megfontoljuk, hogy egy hízott ökör - azaz valami igazán értékes -, általában civakodás és veszekedés forrása szokott lenni, miközben senki sem irigyel egy tál főzelékért.

Aki ezt mondja Agurral együtt: "Se szegénységet, se gazdagságot ne adj nekem!" -, az a kisebbik, de édesebb körtét választja. Azonban ennél is jobb, ha egyáltalán nem mi választunk, hanem átengedjük mindezt mennyei Atyánknak.

Aki a mezők liliomait öltözteti és táplálja az ég madarait, tudja, mire van szükségetek. "Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja." (Mt 6,34)

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5608
  • e Hét: 17319
  • e Hónap: 46631
  • e Év: 234433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.