Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Spurgeon - November 16
  2022-11-14 19:32:29, hétfő
 
  "Ekkor kérni kezdték Jézust, hogy távozzék el a határukból." Mk 5,17


Remélem, nem tartozol azok közé, akik arra kérik Jézust, hogy távozzon el a határukból.

Miért akarták ezek a gadaraiak, hogy elmenjen Jézus? Úgy gondolom azért, mivel nyugodt és csendes életre vágytak. Nagy csapás volt számukra, ami történt. Disznóik a tengerbe rohantak és elpusztultak. Nem óhajtottak több ilyen "szerencsétlenséget". Ez az ember, aki hozzájuk jött, nyilvánvalóan rendkívüli hatalommal rendelkezett. Képes volt meggyógyítani a megszállott embert! A gadaraiak épp ezért nem akarták Jézust. Tulajdonképpen semmit sem akartak, ami rendkívüli.

Lehetséges az is, hogy azért kívánták ezek az emberek a Megváltó távozását, mivel egyik szemükkel az üzletre figyeltek. A disznótartás "piszkos üzletnek" számított. Zsidókként biztosan semmi közük sem lehetett volna ilyen tevékenységhez. De lehet, így gondolkoztak: "Mi nem fogyasztunk disznóhúst, hanem másoknak adjuk el a disznókat". De most az egész állomány odaveszett. Elképesztően sok jövedelmet hajthatott e sok disznó a tulajdonosaiknak. S amikor elkezdték kiszámítani, hogy mennyi a veszteségük, egyhangúlag állapították meg, hogy az Üdvözítőnek távoznia kell határukból, mielőtt még több veszteség keletkezne.

Nem csodálkozom azon, ha azok, akik például szeszes italt árusítanak, vagy olyan üzlet-tulajdonosok, ahol nem tudnak pénzt keresni anélkül, hogy ne károsítsák meg felebarátaikat, nem óhajtják, hogy Jézus hozzájuk jöjjön.

Talán köztetek is vannak, akik nem szeretnék, ha hallaná az Úr, hogyan fizettek alkalmazottaitoknak. Attól tartok, ha eljönne és bemenne ebbe vagy abba az üzletbe, nyomban azt mondaná a férj a feleségének: "Vedd magadhoz a bérkifizetési nyilvántartást és rejtsd el hamar! Nem akarom, hogy Jézus beletekintsen!"

Ó, kedves barátaim, bármilyen oka legyen is annak, amiért nem kívánjátok, hogy az Úr Jézus meglepjen titeket, kérem az Urat, győzzön meg benneteket a Szentlélek arról, hogy miért szükséges, hogy éppen hozzátok térjen be.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - November 15
  2022-11-14 19:18:35, hétfő
 
  "Hadd tudják meg a mai napon, hogy te vagy az Isten Izráelben, én pedig a te szolgád vagyok, és mindezt a te parancsodra tettem!" 1Kir 18,36


Ha az Úr munkáját végzed, akkor készülj fel, hogy sok könnyhullatással és imádsággal hirdesd az evangéliumot.

Elgondolkozol talán majd azon: "Várhatok-e gyümölcstermésre?" Természetesen! Hiszen Isten nem arra szólított fel, hogy olyan jó magot vessél, ami sohasem fog kikelni.

De ha ennek a gondja nyomja a szívedet, akkor ilyen szavakkal járulj a kegyelem trónjához: "Uram, igéd szerint cselekedtem. Hadd tudják meg az emberek, hogy ez így van. A te igédet prédikáltam és te azt mondtad igédről: 'Nem fog visszatérni üresen'. Ezekért a lelkekért imádkoztam, és te azt ígérted: 'Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.' (Jak 5,16) Nos, cselekedjél úgy, amint szóltál! Mutasd meg, hogy állod szavadat!"

Lám, az Úr mintegy elkötelezte magát, hogy támogat a munkádban. Ha mindent szent szorgalommal és nagy gondossággal végeztél igéje szerint, akkor a szívedben bizonyossággal mehetsz hozzá és elmondhatod neki: "Nem azt mondtad Uram, 'Aki sírva indul, mikor vetőmagját viszi, ujjongva érkezzék, ha kévéit hozza!'?" (Zsolt 126,6) Így cselekedtem, kérlek, add meg a kévéimet!"

Szeretném most ezt a tanítást a helyi gyülekezetre alkalmazni. Köztudott, hogy sok gyülekezetben nem növekszik a taglétszám. A gyülekezetek kis létszámúak, az imaórákon is kevesen vesznek részt és erőtlen a lelki élet is. Nos, mivel nem Isten szava szerint cselekedtek, ezért nem lehet gyümölcsöt látni.

Bizonyosan fejlődik az a gyülekezet, amelyik Krisztus alapelvei szerint dolgozik: engedelmeskedik Krisztus tanításainak és Krisztus Lelkével van tele. Ha minden területen figyelembe veszi Isten igéjét, akkor szent bizalommal, reménységgel várakozhat. Az égből való tűznek el kell jönnie, és az áldás sem marad el.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Bölcs vagyok, vagy bolond vagyok?
  2022-11-14 18:36:16, hétfő
 
  Bölcs vagyok, vagy bolond vagyok?


Úgy láttam, hogy hasznosabb a bölcsesség az oktalanságnál, ahogyan hasznosabb a világosság a sötétségnél. 14A bölcs ember nyitott szemmel jár, a bolond pedig sötétben botorkál. De arra is rájöttem, hogy ugyanaz lesz a sorsa mindegyiküknek. (Prédikátor 2,13-14)

Szergej Nyikolajev, az evangélium szentpétervári templomának lelkésze jól ismeri Billy Grahamet, mivel az evangélista tolmácsa volt Graham egyik moszkvai missziója során. Valahogyan felmerült a kérdés: Miért olyan hatékony Billy Graham? Nikolaev lelkész azt mondta, hogy szerinte Billy Graham prédikációi nem mélyrehatóak. Általában hihetetlenül egyszerűek, olyan egyszerűek, hogy a tanult tudósok elvetik, mert nem használ magasröptű nyelvezetet, és nem beszél teológiai finomsággal.

Mi az evangélista titka? "Az, ahogyan az üzenetét előadja" - válaszolta Nikolaev lelkész. "Amikor Billy Grahamet hallgatod, úgy prédikál, hogy csak egy következtetésre juthatsz: Ha normális ember vagyok, akkor igent kell mondanom Jézus Krisztusra." Dr. Graham úgy prédikál, hogy az egyetlen logikus, racionális döntés az, hogy Krisztushoz kell jönni. Ezért - mondta Nikolaev lelkész - a hallgatónak fel kell tennie magának ezt a kérdést: Normális vagyok-e vagy őrült? Ha normális vagyok, akkor el kell fogadnom Krisztust. Dr. Graham tehát folyamatosan arra készteti az embereket, hogy feltegyék a kérdést: Okos vagyok-e vagy ostoba? Bölcs vagyok vagy bolond?

Grahamnak az egyik szentpétervári evangélizációs körútja során egy nagyon briliáns építész, egy ateista, eljött, hogy meghallgassa őt. Éjszakáról éjszakára hallgatta az evangélium hirdetését. Nem hozott döntést az evangelizáció alatt. Amikor később elgondolkodott a dolgon, rájött, hogy a kérdés nem az volt, hogy "Mit tegyek Jézussal?", hanem inkább az, hogy "Okos vagyok-e vagy ostoba?". És így egy nap, miközben zuhanyozott, minden összeállt számára. Miközben a víz az arcába fröcskölt, az égre nézett, és azt mondta: "Jézus Krisztus, bocsásd meg bűneimet". Abban a pillanatban megmenekült, és bűnei megbocsátást nyertek. Ma már aktívan részt vesz Nikolaev lelkész gyülekezetében.

Ezért kérdezem: bölcs vagy bolond vagy?

Ne feledd, nem tehetsz arról, hogy bűnös vagy. Ez abból fakad, hogy Ádám leszármazottja vagy. De Isten utat teremtett számodra, hogy Ádámtól Krisztushoz juss. Az első születésed Ádámba helyezett; a második születésed Krisztusba helyez. Ezért mondta Jézus, hogy "Újjá kell születnetek".

Újjászülettél már? Átmentél már valaha a halálból az életbe? Ha Ádámban vagy, ne ess kétségbe. Nem kell ott maradnod. Most rögtön Krisztushoz jöhetsz. Ez a legokosabb lépés, amit valaha is tehetsz.

Uram Jézus, bízom benned és csakis benned, mint egyedüli reménységemben az örök üdvösségre. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1462
  • e Hét: 3834
  • e Hónap: 33146
  • e Év: 220948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.