2022-11-18 20:26:55, péntek
|
|
|
Diós krémes szelet egy nagyon finom és egyszerű sütemény, olyan, amivel a nagyi kényeztetni szokta az édesszájú unokákat.
Hozzávalók - 28 x 40 cm-es tepsihez
Tésztához
4 db tojás,
20 dkg porcukor,
15 dkg liszt,
10 dkg darált dió,
10 evőkanál víz,
2 kávéskanál nescafé,
12 g sütőpor.
Krémhez:
3 dl tej,
3 púpozott evőkanál liszt,
20 dkg cukor,
1 db egész tojás,
2 csomag vaníliás cukor,
20 dkg margarin, vagy vaj.
Elkészítése
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat 15 dkg cukorral fehéredésig keverjük.
A vizet melegítsük fel és oldjuk fel benne a kávét, vagy főzött kávéból mérjünk ki 10 evőkanálnyit.
A lisztet, a diót és a sütőport keverjük össze, majd felváltva, 2-3 részletben dolgozzuk bele a kávét és a száraz hozzávalókat.
A fehérjét a maradék 5 dekagramm cukorral kemény habbá verjük.
Ezután óvatosan forgassuk bele a felvert tojáshabot.
Öntsük a tepsibe és kb. 25 perc alatt süssük meg.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e.
Amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet.
A cukrot, lisztet, tojást keverjük csomómentesre a tejjel.
Főzzük sűrű krémmé, majd a végén keverjük hozzá a vaníliás cukrokat is.
Folpackkal takarjuk le úgy, hogy közvetlenül nyomkodjuk rá a krémre, így nem fog bebőrösödni.
Ha már langyosra hűlt, dolgozzuk össze a habosra kevert margarinnal, vagy vajjal. Kenjük a közben kihűtött piskótára és szórjuk meg csokireszelékkel, de bevonhatjuk csokimázzal is.
Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!
|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|