2022-11-23 20:00:11, szerda
|
|
|
Hozzávalók
18 cm-es formához
Piskóta:
4 db tojás
1 20g cukor
1 cs vaníliás cukor
40 g porcukor
50 g forró víz
50 g olaj
100 g liszt
20 g kakaó
6 g sütőpor
Krém:
400 g tej
36 g van.puding
2 db t.sárga
24 g van.cuki
50 g kókuszreszelék
150 g porcukor
150 g puha vaj
Csokitető:
45 g étcsoki
45 g habtejszín
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját felverjük a porcukorral és van.cukival. Hozzáadjuk az olajat és folyamatos keverés mellett a vizet. Rászitáljuk a száraz hv-kat, és picit elkeverjük. Fehérjét felverjük a cukorral, és hozzáforgatjuk, hogy egy szép egynemű tésztát kapjunk. Alufóliába csomagolt karikába öntjük, és 170 fokon 30 p alatt készre sütjük. (Tűpróbáig) Krémhez a tejből, pudingból, sárgájából vancukiból kókuszreszelékből pudingot főzünk. Ha kihűlt, puha vajat porcukorral habosítjuk, és robotgéppel összekeverjük a kettőt. Piskótát kettévágjuk, és a krém 3/4-ét beletöltjük. Hűtőbe tesszük legalább egy órára dermedni. Ezután a félretett krémmel bevonjuk a tortát, és az oldalát kókuszreszelékkel bundázzuk. Picit hűtjük, addig a csokit és tejszínt összemelegítjük, ha már nem forró a tetejére simítjuk. Kész is!
Link
Tipp:
süthetsz szilikon formában, vagy kapcsos tortaformában
tetejét picit levágtam így egyenesebb metszetet kapsz
Ha kicsapódik a krém
Ha a krém kicsapódik vagy folyékony lesz, akkor sajnos nem vártad meg, hogy kihűljön a puding mielőtt tovább dolgoztál vele. Illetve az is lehet, hogy a teavaj nem puha, szoba-hőmérsékletű volt, hanem hűtő hideg vagy olvasztott. A recepteknél az alapanyagok hőmérsékletet ugyanolyan fontos betartani, mint a pontosan kimért mennyiségeket. |
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|