Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A vesekő nagy ellensége – tőzegáfonya
  2022-12-01 21:46:30, csütörtök
 
 


Akkor beszélünk vesekőről, amikor lerakódások alakulnak ki a vesében. Ilyenkor oldhatatlan sók és ásványi anyagok - például kalcium vagy oxalát - rakódnak le és képtelenek kiürülni. A vesekő lehet olyan pici, hogy észre sem vesszük, de nagyobbra is nőhet, amikor óriási fájdalmat képes okozni és sok esetben csak a gyors műtét nyújthat hathatós segítséget.

Léteznek akkora méretű vesekövek, amelyek mindenféle gond nélkül, zavartalanul át tudnak haladni a húgyutakon, azaz a vizelettel kiürülnek a szervezetből, így fájdalmat és további kellemetlenséget sem okoznak.

Gyógynövények közül az egyik legmegbízhatóbb a tőzegáfonya, ha húgyúti vagy veseproblémáról van szó. A tőzegáfonya tele van értékes fitonutriensekkel, amelyek megakadályozzák, hogy a káros mikroorganizmusok tapadjanak a húgycső nyálkahártyájához és betegségeket okozzanak. Azt is meg tudják akadályozni, hogy a vesekőképződést okozó kristályok a vese sejtjeihez kötődjenek és ott lerakódjanak.

A tőzegáfonya a vizelet kémiai összetételére is pozitívan hat és elősegíti a kalcium kiválasztódását, ami azért nagyon lényeges, mert így nem képződik olyan kristály, illetve kő, ami veseproblémát, konkrétan vesekövet okozhat. Tőzegáfonyát teaként és étrend-kiegészítőként is fogyaszthatjuk, de a szervezet számára a legjobb megoldás a tőzegáfonyalé, amely magas koncentrációban tartalmazza azokat az értékes tápanyagokat, amelyek valóban hathatós segítséget nyújthatnak.

Mit tehetünk még a vesekő megelőzése érdekében? A rendszeres folyadékfogyasztás elengedhetetlen. Legjobb a tisztított víz, de a citrusos italok citráttartalma is hozzájárul a vesekőképződés megelőzéséhez, és persze a fentebb említett áfonyalé rendszeres fogyasztásával is megakadályozhatjuk a vesekő kialakulását.

Mit tehetünk még, hogy elkerüljük a vesekőképződést? Érdemes jobban odafigyelni az étrendünkre. Ha túl sok nátriumot viszünk be a táplálkozással a szervezetünkben, akkor is fokozódhat a vesekő kialakulásának kockázata, mivel megemelkedik a kalciumszint. A magas állati eredetű étrend csökkenti a vizelet pH-értékét, ami növeli a húgysavszintet, ez pedig fokozza a vesekő kialakulásának kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Tőzegáfonya, probiotikum és C-vitamin húgyúti fertőzés ellen
  2022-12-01 21:44:39, csütörtök
 
  A húgyúti fertőzés mindkét nemet érintheti, mégis el lehet mondani, hogy elsősorban a nőket fenyegeti igazán ez a betegség, mivel úgymond a nők sokkal hajlamosabbak a felfázásra.

Léteznek olyan betegségek, egészségügyi állapotok, amelyek jelentősen megnövelik a húgyúti fertőzések kockázatait. Ilyen például a cukorbetegség, de a menopauza szakaszában is gyakori ez a probléma.

A húgyúti fertőzés tünetei sokfélék és nagyon változatosak. A szimptómák között megtalálható a szédülés, a láz, a fokozott vizelési inger, hányinger, hányás, hasi fájdalom, égő érzés és fájdalom vizelés közben.

A komolyabb húgyúti fertőzés akár súlyos vesekárosodást is okozhat. Ezért ha súlyos tüneteink vannak és a betegség lázzal is párosul, mindenképpen szakorvost kell ezzel a gonddal felkeresni. Enyhébb panaszok esetén azonban alkalmazhatunk otthoni gyógymódokat, mivel sok esetben már ez is sokat segíthet a tünetek enyhítésében, azok megszüntetésében.

A húgyúti fertőzés gyakran a nem megfelelő baktérium-egyensúly miatt következik be. Ahogy a probiotikumok nagyon hatásosak lehetnek az emésztési zavarok kezelésében, úgy a húgyúti fertőzések esetén is számíthatunk azokra. Természetes probiotikumnak számít a joghurt, a kefir és az erjesztett táplálékok.

Az áfonya - mégpedig elsősorban a tőzegáfonya - rendszeres fogyasztásával akár meg is előzhetjük a húgyúti fertőzés újbóli kialakulását, mivel hatására csökken a fertőzést okozó baktériumok száma és mennyisége a húgyutakban.

A C-vitaminról se feledkezzünk meg, hiszen az egyik leghatékonyabb természetes gyógyszer és módszer a húgyúti fertőzés leküzdésében. A C-vitamin vagy más néven aszkorbinsav erős antioxidáns és immunitást fokozó hatásokkal rendelkezik. Savas környezetet teremt mind a húgyhólyagban, mind a húgyutakban, ezzel csökkentve a fertőzést okozó baktériumok elszaporodását. C-vitaminban gazdag a legtöbb gyümölcs és zöldség, de nagyobb mennyiségben a citrusos gyümölcsök és a zöld leveles zöldségek tartalmazzák ezt a vitamint.

Az ecetre is számíthatunk, ha húgyúti fertőzésben szenvedünk. Az ecet is olyan környezetet hoz létre a húgyhólyagban, amelyet a baktériumok nem kedvelnek. Keverjünk el egy teáskanálnyi almaecetet 2 dl langyos vízben, majd fogyasszuk el.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ima Szent Ritához
  2022-12-01 21:19:12, csütörtök
 
 



Olaszország egyik legismertebb szentje Casciai Szent Rita, aki csodálatos módon teljesíti a hozzá fordulók kívánságait.
Casciai Szent Rita, a lehetetlennek tűnő kívánságok teljesítője, "Umbria gyöngye", Olaszország egyik legismertebb szentje.

Ezzel az imával kérheted Szent Rita segítségét:
Szent Rita Istentől csodákkal kitüntetett!
Te ritka kegyelemben részesültél, hogy kétségbeejtő helyzetekben különös szószóló légy. Erős bizalommal térdelek előtted, könyörülő szeretetedre hivatkozva, hogy segítségedet kérjem jelen nagy szükségemben. ( Itt mondd el, miben kéred a segítségét).
Légy részvéttel irántam. Gyarló imámat vidd Isten trónusa elé és buzgó közbenjárásod által nyerj meghallgatást kérésemben. Tekints Jézus kiontott drága szent vérére szentséges, irgalmas szívére és gyarló hitemre.
Oh Szent Rita! Segíts, hogy buzgó imám meghallgatást nyerjen. Megígérem, hogy egész életemben hirdetni fogom jóságodat! Ámen
Forrás: http://www.azemberisegfaklyavivoi.hu/eletrajz-casciai-szent-rita

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek, gyógyítások  
Kukucs a redőnynél gif
  2022-12-01 00:14:02, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Koccintás gif
  2022-12-01 00:12:49, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Készül a kenyér gif
  2022-12-01 00:12:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Kapucsínó gif
  2022-12-01 00:11:07, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Igen igen gif
  2022-12-01 00:10:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Hintázó hölgy gif
  2022-12-01 00:08:59, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Gyümölcstorta gif
  2022-12-01 00:08:02, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7507
  • e Hét: 16289
  • e Hónap: 47775
  • e Év: 252476
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.